operaatio äiti - Banneri
Juteltiin tänään kirpparilla kiertelyn lomassa kaverin kanssa tupakoinnista ja sen haitoista. Ja siis nimenomaan koskien lapsien seurassa röökaamista. Tämä ystäväni kirjoitti asiasta oikein hyvän tekstin blogiinsa.

Olemme asiassa hyvin samaa mieltä ja pistää kyllä tässäkin päässä vihaksi.

Kaduilla, pysäkeillä ja puistoissa kävelee vastaan äitejä sätkä suussaan ja lapsi vierellä. Tulee usein mietittyä, että onko niillä äideillä aivoja tai minkäänlaista ymmärrystä siitä mitä he oikeasti tekevät.
Passiivinen tupakointi on melkein pahempaa kuin se, että itse polttaisi. Ensinnäkin passiivinen tupakoija ei ole valinnut myrkyllistä savua, joka nostaa syöpäriskejä huimasti. Mietin itseänikin. Haluan elää terveellisesti ilman kasvaimia tai muita kauheita tauteja. Inhoan tupakan savua ja siitä tulevaa ällöttävää oloa, mutta miljoonien muiden ihmisten takia joudun sietämään tuon kaiken. Kiva, kiitos vaan teille.
Ymmärrän, että jokaisella on tapansa ja halunsa. Tästä maailmasta ei ikimaailmassa saataisi kitkettyä tupakointia, vaikka tupakka-askin kylkeen tungettaisiin aasin takapuoli. Voitaisiinko siis tehdä diili? Minä en valita ja mulkoile teitä, mutta voisitteko te ottaa huomioon sen, etten halua hengittää sitä tupakan savua? Ärsyttää suunnattomasti kauppakeskusten ovilla norkoilevat ihmiset, joiden takia ulos astuessa likipitäen hukkuu tupakansavuun. Onko se OIKEASTI niin vaikeaa kävellä vaikka 100 metriä pidemmälle ja pitää ovien edusta savuttomana? Onko se tupakka pakko sytyttää juuri liikennevaloissa? Onko pakko vetää keuhkot täyteen röökiä ja hypätä bussiin viime tinkaan samalla saastuttaen hajullaan koko linja-auton? Ilmeisesti on.
Jos tupakoijat eivät halua ajatella sitten kanssa ihmisiään, niin entä sitten lapset? Nuo pienet viattomat sielut, jotka eivät ymmärrä maailman vaaroista ja haitoista. Topi hengitti tänä päivänä tupakkaa, kun astuin Kampin ovista ulos. Topi sai uuden annoksen liikennevaloissa ja kolmannen bussipysäkillä. Onneksi joku ystävällinen henkilö muisti antaa Topille myös iltatupakan polttaen meidän edessämme samalla, kun kävelimme kotiinpäin. Keskimäärin lapseni saa siis 4 tupakkaa päivässä. Valitseeko hän sitä? Ei. Saanko minä valita hänen puolestaan? No en todellakaan. Pistää niin vihaksi.
Mennään vielä asteen syvemmälle asiassa. Ehkä ulkopuolista ihmistä ei siis kiinnosta ollenkaan muiden kauheat kakarat ja heidän raitis ilmansa, mutta onneksi äidit suojelevat omia lapsiaan viimeiseen hengenvetoonsa saakka ja turvaavat heidän elämänsä. NOT. Nostakaa kätenne ylös te, jotka olette nähneet äidin polttavan rattaiden vieressä? Uskoisin, että jokaisen handu on nyt pystyssä.
Itselleni pojan terveys, onnellisuus ja hyvinvointi on etusijalla. En kestäisi ajatusta siitä, että tekemisilläni aiheuttaisin haittaa lapselleni. En kestäisi, jos Topille tapahtuisi jotain. Kuolisin tuskaan ja vihaan, jos joku juoppo ajaisi kalleimman aarteeni päälle. Näin varmasti ajattelee jokainen äiti. Mitä sitten tapahtuu, kun 20 vuoden päästä jonkun tytöllä tai pojalla todetaan keuhkosyöpä. ”V***n maailmankaikkeus!” ”Miksi juuri me?!”
Ihmiset eivät tunnu tajuavan, että moni kurjista ja hengenvievistä sairauksista on oikeasti itseaiheutettuja. Moni lapsi kuolee syöpään siksi, että sinä vedit sitä ah niin ihanaa nikotiini annosta vitutukseen Prisman edessä.
Jos olisin rohkea tai jos asia YHTÄÄN kuuluisi minulle, tekisin asialle jotakin. Sanoisin savua lapsen naamalle hönkivälle äidille pari valittua sanaa, sakottaisin raskaana polttavaa tai kertoisin enemmän aiheesta tietämättömälle.
Mielestäni tupakka on perseestä. Tupakka saisi kadota maan päältä. Näin ei ole tapahtumassa, joten ehkä kannattaa mielummin toivoa lisää järkeä ihmisiin.
HUOMIOIKAA MUUT. Muistakaa, että lapsi on pieni viaton ihmisenalku eikä oikeasti halua sitä moskaa sisäänsä. Myrkyt siirtyvät raskauden aikana suoraan sikiöön, savu siirtää tappavan vaaralliset aineet taaperon kroppaan ja parvekkeella polttaminenkaan ei ole sen parempi. Äitin hengityksestä leviää myrkkyä pitkään ja tupakansavu menee ilmastointia pitkin kämppään suoraan lapsen luokse.
En tiedä kuinka moni liikuttuu ajattelemaan kuinka väärää on, kun pieni viisi vuotias poika kuolee osastolla syöpään. Ihmiset eivät käsitä elämän julmuutta ja se koskettaa melkein kaikkia syvältä. Muistakaa ajatus kivuista, pienistä kuihtuneista kasvoista ja pysähtyneistä sydämistä JOKA IKINEN kerta, kun sytytätte savukkeen väärässä paikassa.
Polttakaa, jos poltatte. Oikeastaanhan se on vain tapa, josta jokainen pääsee kyllä irti. Jotkut eivät halua ja se olkoon niin. En tuomitse tälläkään mielipiteellä ketään, mutta vetoan savuttelijoihin sen verran, että en millään haluaisi 0 vuotiaasta lapsestani vielä tupakoijaa. Koittakaa jooko please sytyttää se tupakka muualla kuin rakkaan poikani vieressä!
En koskaan tule polttamaan. En voi mitenkään lisätä riskiä niihin vakaviin asioihin, joita pelkään. Haluan suojella rakasta lastani kaikelta pahalta. Toivottavasti muutkin äidit ajattelevat näin. Toivon sitä tosissani ihan kamalasti.
Hyi kamala, näen varmaan painajaisia pienistä vauvoista rattaissa. Äiti suukottaa ihanasti ja samalla puhaltelee savut naamalle. Sydämeen sattuu…

Kommentit (62)

Eksyin tänne sun blogiin! Tupakka on tosiaan perseestä, itse en oo koskaan kokeillutkaan.

Raskausaikana tupakointi saattaa vahingoittaa syntymättömän poikalapsen siittiötuotantoa. Tupakoiva äiti tekee siis lapselleen karhunpalveluksen ja saattaa toiminnallaan edesauttaa tämän joutumista lapsettomuushoitoihin, kun perheenperustaminen tulee ajankohtaiseksi.

Kyllä muakin kismittää se, että ostoskeskusten ja kauppojen ovilla törmää liian usein tupakansavuun. Tuntuu tosiaan olevan suuri haaste joillekin siirtyä jonnekin muualle tupakoimaan. Asia ärsyttää, oli mukana lapsi tai ei.

Joo sama, muaki ärsyttää vaikka olisin yksin 😀

Hyvä teksti! Pointtisi kyllä välittyi tästä ja olen itse ihan samaa mieltä. Minusta se on edesvastuutonta polttaa lapsensa läsnäollessa ja ihmettelen myös niitä vanhempia, jotka polttavat lapsen ollessa vasta sikiönä mahassa… Osalle tulee kehitykseen häiriöitä (sydän vikoja, keuhko vikoja jne. jne.) ja sitten on näitä, jotka sanoo ETTÄ MULLA ON TÄYSIN TERVE LAPSI VAIKKA POLTINKIN. Tulevaisuuttahan ei kukaan tiedä! Mutta eipä se ainakaan hyvä ole jos sitä uhmaa ja altistaa lapsensa pahalle. Mä oon sitä mieltä, että jos ei pysty lopettaan ja siis ajattelemaan kenenkään muun parasta ku ittensä niin sillon ei tarvi niitä lapsia tehdäkään! 😉 Lapsi ei sitä tupakkaa tarvi, ei todellakaan missään muodossa.

Monta hyvää pointtia sun kommentissa 🙂

Kiva että joku ajattelee ainaki about samalla tapaa kun mäki 🙂

Kannattaisiko sun muuttaa johkin tooooodella kauas maaseudulle missä ei kulje edes autot niin saisitte vapaasti hengitellä puhdasta ulkoilmaa 🙂 Meette sitte heppakärryllä ruokakauppaa ja laitat Topin läpinäkyvään suojapukuun, ettei mikään pahan maailman myrkky tavoita!

Jollet tahdo tupansavuja lähelle pitää ikävä kyllä pysytellä kotona neljänseinän sisällä lopun ikään 🙁 niitä röökaaja paholaisia kun ei mikään eikä kukaan saa kitkettyä tältä pallolta pois…

Tai vaihtoehtosesti löysää vähä pipoo 😉 Raskaana polttavat,vaunuja työntävät röökihuulessa etc. on oksettavaa mutta eiköhän sitä oo aina vähän pahempiakin asioita kannattaa keskittyä nyt kuule vaan olennaiseen mikä sulla on varmaankin toi lapsi 🙂

Terveisin rento röökimutsi joka rakastaa lastaan siitä paholaistupakasta huolimatta ja tajuaa polttaa sielä missä lapsi ei ole 😉

Mielenkiintoista, että aattelet näin. En oo tainnu ainakaan minä väittää, että tupakkaa polttavat ei välitä lapsistaan tai on sellasia, ettei ajattele muita.

Ja vaikka mä purkaisin ärsytystä johonkin asiaan, ei se oo onneks pois mun pojalta 🙂

Mä oon vaan äiti joka ajattelee, että rööki on perseestä ja haluisin suojella poikaani siltä. Tässä yhteiskunnassa se ei kyllä tunnu onnistuvan.

Hmm, mitenhän tähän pitäisi kommentoida että saa asiansa ulos oikein ketään loukkaamatta?

Poltin ennen kuin aloin odottamaan Maxia, ja myös ennenkuin aloin odottamaan Emmiä. Maxin aikana sain vähennettyä yhteen päivässä -ja miten toivonkaan että olisin jostain kaivanut sen viimeisenkin itsekurin lopettaa kokonaan- Emmin aikana polttaminen loppui plussatestiin. Emmin jälkeen repsahdin polttamiseen uudestaan, en puolustele, mutta olin silloin aika paskana perheenjäsenen kuoleman jäljiltä ja no, tupakka tuntui silloin paremmalta vaihtoehdolta kuin moni muu mielessä käynyt asia. Sophieta ennen olin ollut polttamatta vuoden. Oon ollu vähän sellanen on/off -polttaja, joskus on ollut lyhyitä jaksoja, et oon polttanu, ja sitten taas kausia, etten oo. Mikä siihen tupakkaan on aina vetänyt? Itsekurin puute pitkälti, eihän siitä mihinkään pääse.

Mä siis todellakin kadun sitä päivää kun ekan kerran maistoin tupakkaa. Olin silloin 14 ja tupakointi tuntui hiton hyvältä idealta jolla saada kiusaaminen loppumaan. Kyl se osittain toimikin, mutta ei näin aikuisena tunnu sen arvoiselta. Samoin suren sitä että olin ensimmäisen raskauden aikana niin itsekäs etten päässyt siitä YHDESTÄ eroon. Tapahan se oli, ei siitä mihinkään pääse, irti olisin päässyt, jos vaan olisin pakottanut itseni siihen. Ja joka kerta repsahdettuani olen istunut rööki kädessä parvekkeella ja miettinyt et oonko mä tosiaan näin heikko.

Mut mitä tulee tuohon, hmm, no sanoisinko tekstinsävyyn.. mulle tuli tästä sellanen kuva että ajattelet tupakoitsijoista että he ovat itsekeskeisiä ja tyhmiä eivätkä vain itse tajua sitä. Sori jos ei niin ole mutta sellanen fiilis jäi. Mä sanoisin, noin niinku sen syyllisyyden kokeneena, että kyl moni ajattelee. Ajattelee, ja silti valitsee tupakan, kokee joka päivä olonsa typeräksi, ja silti valitsee tupakan. Eihän siihen koskaan ole tarpeeksi hyvää tekosyytä, mutta silti musta tuntuu kurjalta se, miten tupakointi tekee ihmisistä jotenkin, hmm, huonompia? Nyt puhutaan kuitenkin riippuvuudesta, joka todella monella alkaa paljon, paljon helpommin ja paljon nuorempana kuin esimerkiksi alkoholismi.

Oon kyl samaa mieltä siitä, että lasten lähellä ei tarttis polttaa, ei ainakaan ihan heti vieressä, bussipysäkin alla ei tarvii polttaa eikä kaupan oven edessä, vaikka siinä miten ois tuhkis. Sen tupakan voi sytyttää kauempanakin, polttaa, tumpata ja tuoda sen tumpin sitten sinne tuhkikseen. Sisällä ja autossa polttaminen on täysin NOUNOU, sen verran voi kyllä ihan jokainen ihminen miettiä, ja jos ei mieti niin saa kyl katsoa sinne peiliin. Kyl toiset voi oikeasti ottaa huomioon, kun vaan viitsii. Mut asialla on sitten taas sekin puoli, mitä sanon aina siitäkin kun ihmiset valittaa metelistä. Me aikuiset tiedetään, millasessa maailmassa me asutaan, ja me voidaan myös itse valita asuinpaikkamme. Jos muiden ihmisten tekemiset ottaa hermoon, silloin kannattaa pohtia, olisiko hiljaisuus ja (myös liikennepäästöistä) suurelta osin puhdas ilma hieman syrjempään muuton arvoinen asia. Siis en tarkoita että nyt vaan kaikki valittajat metsään 😀 vaan siis kannattaa aina itsekseen pohtia, kun kuitenkin maailmassa olevat asiat ymmärretään, että haittaako joku asia x omaa elämistä niin paljon että kannattaisi tehdä ratkaisuja oman elämän parhaaksi.

Hieno juttu olis jos tupakka saataisiin kokonaan pois ja kaikki ihmiset vois olla savuttomia. Taas näitä ideaalitilanteita, joita toivois, mutta tietää kyl ettei maailma toimi niin. Valitettavasti.

Ja tietyille anonyymeile tiedoksi, että sen poikkeavan mielipiteen VOI tietenkin jättää myös korrektisti ja hyviä tapoja mukaillen. Jos lapsien kiljuminen kiristää päätä niin voipi myös siinä tehdä omat ratkaisunsa, pienellä ihmisellä on ihan samanlainen oikeus olla esim. ravintolassa syömässä, kuin sinulla. Sinä päätät, otatko sen riskin että siellä pieni, kiukustunut ihminen häiritsee ruokailuasi vai eikö. 😉

Mä vastaan sun kommenttiin, kun on hetki enemmän aikaa 🙂

Samaa mieltä tosta tupakka asiasta, mutta mun mielestä naurettavaa sanoo ihmiselle joka ei halua lapsia että ”ootappa kuule 10v kyllä sä niitä vielä haluut”. Jotkut vaan tietää jo nuorena ettei halua lapsia eikä tule koskaan haluamaankaan.

Juu ei:) tuntuu vaa että on niitäki jotka on väkisin vänkää ja on tosissaa tietävinää toisten asiat paremmin kuin he itse. 😀

Se on yksinkertasesti vaan perus sanonta 🙂 Ei pidä ottaa vakavasti.

Ihan hyvää tekstiä, mutta muutama asia jäi itseäni ketuttamaan..
Ensinnäkin sanot, että tupakoivien pitäisi lähteä 100m päähän kauppakeskuksen ovista tupakoimaan? Et ole tainnut siis huomata, että kauppakeskuksien ovien edessä on lähes aina tuhkakupit, joten on ihan loogista, että siinä silloin poltetaan sitä tupakkaa kun niin on niitä tuhkakuppeja siihen laitettaessa ajateltukin..
Ja tupakan lisäksi lapsi hengittää sisäänsä (ainakin kaupungeissa) pakokaasuja sekä muita myrkkyjä, joten ei se pelkkä passiivinen tupakointi sitä lasta tapa.

Enkä muuten ole kertaakaan nähnyt, että kukaan puhaltaisi savunsa suoraan lasta päin?! Kyllä lapsen lähellä tupakoivia oon nähnyt, mutta oliko toi, että lapsen naamaan puhaltaa, ihan faktaa vai kuvainnollinen ilmasu?
Itse lopetin tupakoinnin n. vuosi sitten. Ennen sitäkään en KOSKAAN polttanut esim. bussipysäkin katoksen alla, ihmispaljoudessa tai muuallakaan, jossa se muita kauheesti haittaisi. MUTTA on myös tyhmää, että valitat siitä kun joku ulkona kävellessään tupakoi teidän edessä. Tietysti jokainen saa ulkona kävellessään tupakoida, olisit vaikka nopeuttanut tahtia ja ohittanut sen, niin ei olisi teidän päälle tullut savut ja hajut.

Itsekin haluun vielä sen verran tähän sanoa, että minä EN ymmärrä, enkä hyväksy sitä, että nainen polttaa raskaana ollessaan tai pienen lapsen vieressä. Uskon että jokainen pystyy lopettamaan tupakoinnin, kunhan on tarpeeksi iso motivaatio asiaan, esim raskaus. Mikä olis parempi motivaattori tupakoinnin lopettamiseen kuin oma (tuleva) lapsi?! Siinä vaiheessa mun mielestä ei oo valmis sitä lasta pullauttamaan, jos ei oo valmis sen vuoksi luopumaan tupakoinnista.
Oon varmaan ymmärtänyt sun vastauksista jotenkin väärin. Kirjotustyylistäs tuli vaan semmonen kuva, että hyökkäät vastaan kun tähän tulee kommentteja tupakoinnin puolesta tai lapsia vastaan 😀 Tai sitten mä olen tulkinnut ne väärin. Pahoittelut siis herneenpalko -kommentista:D

Mutta lasten vieressä EI pitäisi polttaa, eikö siitä oo jotain tutkimuksiakin tehty, että tupakoivien vanhempien lapset alkaa itekin tupakoimaan paljon todennäkösemmin, kuin tupakoimattomien vanhempien lapset? Tupakka ja lapsi ei kuulu samaan tilaan, eri asia se on sitten kun lapsi kasvaa ja alkaa liikkumaan yksinään kavereiden kanssa, ehkä jopa itse tupakoimaan. Silloin mitään on ihan mahdoton enää kontrolloida 😀

t: Edelleen sama anonyymi 😀

Korjattakoon se ettei mulla ainakaan oo palkoa nenässä. Oon aina hyväksyny, että elämässä on mielipiteitä ja niihin ei kukaan muu voi vaikuttaa 🙂 Ja tiedän, että joistaki postauksista tulee se ns paskamyrsky. Mut hei!! De on elämää! 😉

Jokaisella saa tietysti olla mielipide ja tää on sun oma blogisi niin tietysti saat täällä avautua ihan mistä tahansa 🙂 ja varmasti arvasit jo kirjoittaessasi tätä, että tuut saamaan aikamoisen paskamyrskyn aikaseks tällä.. :/
Se on ristiriitaista, mutta siinä vaiheessa asiasta kannattais sitten vaikka reklamoida niitä kauppakeskuksia ja tuhkakuppien asentajia, kuin niitä tupakoitsijoita, jotka vaan tupakoi siinä missä on sitä varten tehty paikka.

Mutta jos sun mielestä tupakoida sais vaan jossain kopeissa, niin monien mielestä (ei mun) varmasti lasten kanssa sais olla vaan kotona/muiden lapsiperheiden kanssa vaikka siellä hoplopissa missä ei häiritse muita, eikä missään hienoissa ravintoloissa. Jos ihmisten pitää ymmärtää sun mielipiteesi tupakoinnin suhteen, niin kyllä säkin voisit olla ymmärtäväisempi ja olla ottamatta niitä herneenpalkoja nenään siitä, jos jotkut ei tykkää lapsista. Tosin asia on ihan eri, tiedän, lasten kuuluu käydä ihmisten ilmoilla, jotta oppivat käyttäytymään. Mun mielestä lapset ei silti saa kiljua missä tahansa.

t: sama anonyymi 😀

Toi on kyllä totta, ristiriitasta, että useimpien kauppakeskusten ovien edessä on kyltti ”jätä alue savuttomaksi” tms. mutta silti ne tuhkakupit on siinä parin metrin päässä?

Ihan olen nähnyt, että näin on usein käynyt.

Ja olkoon tyhmää, että valitan. Mutta, jos se mua ärsyttää niin kai saan sen ääneen sanoa? Mun puolesta tupakka voitas kieltää kaduilta ja sitä sais polttaa vaan jossain kopeissa.

Ja jos tarpeeks pitkälle sit väännetään… Arvaa miks ne tuhkakupit on kauppakeskuksien edessä? Koska ihmiset on niin laiskoja, että tupakoi siinä ovien edessä ja ilman tuhkakuppeja sitten heittävät tumpit maahan. Tuskin se kamalasti auttaa, että ne on siellä 100m päässä kun kukaan ei sinne persettänsä anyway laahaa.

Ihan asiaahan se sun kaveri kirjotti, mut mikään ei oo ärsyttävämpää ku lukea blogia, joka on täynnä kirjoitusvirheitä -_-

Joskus niitä sattuu tulemaan 🙂

Tuolle anonnyymille kakaravihaajalle tiedoks, sinäkin olet ollut se ärsyttävä kiljuva kakara joskus ja silloin joku on ajatellut että voisiko tuon kakaran turvan tukkia…eli hei..elämän kiertokulku….

Hahah… kerranki hyviä ano kommentteja! 😀

se on vaan sitä mustavalkoista putkiajattelua mitä arvon anonyymi tuossa aikaisemmin esitti. Hänelle luultavasti kelpaisi maailma ilman vauvoja. Harmi vain että kaikki ei toimi niin. Maailma ilman tupakkaa tai moista ala-arvoista kiukuttelua kyllä toimisi aika hyvin.

Tiedän tapauksen jossa pienen, vastasyntyneen lapsen äiti polttaa tupakkaa autossa kun tämä lapsi on takapenkillä.. En vaa voi ymmärtää!

Törkeetä :/

Entä nää vauva/lapsi blogit. Eihän lapsi voi itse vaikuttaa siihenkään, että laitetaanko sen kuvia ympäri nettiä? Tekisitkö tästä aiheesta jossakin välissä postauksen? 🙂

Hyvä tämä teksti vaikken ihan joka kohdasta ole täysin samaa mieltä.

Niin no voishan tästä vaikka kirjotellakin 🙂

Osittain samaa mieltä. Itse kyllä poltan, mutta ei ole lastakaan. Vältän tupakan sytyttämistä tilanteissa joissa on pieniä lapsia, enkä itsekään tykkää jos ahtaassa väki joukossa on pakko se rööki sytyttää. En ymmärrä ihmisiä jotka puhaltaa savut suoraan pienen lapsen naamaan.

Olen päättänyt, että tupakointini loppuu viimeistään siloin jos teen plussa testin joskus.

🙂 Fiksusti toimit! Mun mielestä ainakin.

Hoh hoijaa. Sua ärsyttää röökit, meitä tuhansia tuhansia ihmisiä ärsyttävät ne kiljuvat ja parkuvat kakarat ravintoloissa, busseissa, kauppakeskuskiksissa, ties missä. Tukkiikaa te niiden kakaroiden turvat.

Ja jos näätte tupakoivan ihmisin jossakin, onko siihen vierelle pakko ängetä jos niin suunnattomasti raivostuttaa vaikka kiertääkin voisi? Mun isäni on esim. tupakoinut, kas kummaa, mulla vielä pari kymppisenä ei ole syöpää. Ulkona voi jokainen röökätä missä lystää. Tunge tarra rattaisiin , kakarasi otsaan, mihin vain missä lukee, että tupakointi lähellä kielletty. Ja eikö ole jokaisen ihan oma asia polttako, kun raskaana tai äitinä? Mitä vittua se sun persettä niin raapii jos jonkun lapsen äiti polttaa? Tekeekö se tupakointi kaikista äideistä paskoja? Jotka niin tekee.. Hoh hoijaa. Jokaisen omia valintoja polttaako vai ei, ei luulisi teidän muiden persettä niin kauheesti raapivan. Kadottaisin idiootit vanhemmat maailmasta ja niiden idiootti kakarat. Suurin ongelma on typerät vanhemmat jotka ei saa kakaroitaan aisoihin ja ne hulttio kakarat tekevät mitä lystää, pilaten toisten elämiä mm. tappamalla niitä. Hävittääkä ensin ne. Maailmassa on paljon paljon pahempia asioita kuin tupakointi.

Väitän, että huumeet, alkoholi, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, perheväkivalta ym on huomattavasti pahempia asioita, kun tupakointi.

kerran mulle tapahtu sellanen juttu, et odotin junaa ja istuin penkillä rauhassa. siihen sitten tupsahti mies mun viereen ja kysyi että voisinko siirtyä muualle sitä tupakkaa polttelemaan ja olin ihan silmät pyöreinä siinä, että minä siinä kyllä ensin istuin että herra on hyvä ja menee muualle istumaan :–D mun mielestä siinä ei ole pahaa että polttaa tupakkaa kun rattaat on vieressä, jos polttaa niin että savut eivät mene lapseen päin. raskausaikana tupakoivista en kyllä tykkää.. varsinkaan jos ei ole edes yrittänyt lopettaa.

Aika moni niitä lapsia tulee hankkimaan 🙂

Toi on tosi lutunen kommentti että ”…mä en ajatellu lasta hankkia….” huh.

Kyllä mä veikkaan että ku kasvat kymmenen vuotta henkisesti ni tuo kommentti saa erilaisen ajattelumuodon.

Anonyymi 12.56:lle
Sä et voi tietää ootko 45-veenä jossain hedelmöitysklinikalla kun lasta ei oo vielä tullut. Sitten mietit miksi semmoista tuhisevaa palleroa ei sulle oo luotu. KOskaan et voi tietää mitä huomenna tapahtuu. Koska vaan säkin voit saada sen keuhkosyöpädiagnoosin.

Jokainenhan päättää omista tekemisistään, mutta tässä kohtaa mä oon ihan samaa mieltä kuin Anette. Lapsen lähellä tupakointi on vain yksinkertaisesti väärin. Mä en ymmärrä miksi hankkia lapsia ja tupakoida niiden raskausajan sekä niiden lasten lapsuusajan, niin että ne inhoaa sitä hajua aivan kamalasti.

Se onkin mukava jutella semmoisen ihmisen kanssa, jonka hengitys pahasti tupakalle.

kaikki ei voi tykätä kaikesta.. eikä onneksi tarvikkaan. mutta sen tietää mitä saa aikaan jos uhmaavalle lapselle antaa kaiken mitä pyytää, tai lahjomalla hiljentää ku kiukkukohtaus iskee kaupassa. en mäkään sellaseksi äitiksi ala. nimim. kolme kultamurua, 3v, pian 2v ja 7kk ja KYLLÄ, olemme saaneet paljon huomiota kaupoilla ku känkkäränkkäkohtaukset alkaa! 🙂

Sun mielestä, Anonyymi, vanhempien pitäisi vaan kiertää tupakoitsijat niin eikö sun sitten pitäisi kiertää ne niin kamalan ärsyttävät ja kiljuvat ”kakarat”? ”Tukkikaa ne kakaroiden turvat” ompas siinä järkevä kommentti aikuiselta (?) ihmiseltä.

Voi pientä.. onko sulla paha päivä? Kiljuko liian moni lapsi bussissa?

Ihan tiedoksi vaan, että se ei aina ole niin mustavalkoista. Uhmaavan lapsen pitää antaa kiukutella ja huomion antaminen vaan ruokkii sitä huutoa. Koska sitähän sillä haetaan.

Ja voi kun tietäisinkin kaiken!! En todellakaan, siksi bloginkin nimi on Operaatio Äiti. Mä kehityn, opin uutta ja vasta kasvan äidiksi. Se mitä ehkä on tapahtunut, niin ymmmärrän asioita nyt paremmin.

Komentaminen ja sille kakaralle kaikki antaminen on kaks täysin eriasiaa. Tai sit rahtaa sen mukulan muualle, että toiset saa viettää esim. romanttista iltaa rauhassa. Nyt kun olet äiti, luulet tietäväsi kaiken? Hah.

Ihan miten vaan, ei kaikki hanki.

MUTTA ei kannata varmaan sitten valittaa jostain mistä ei tiedä yhtään mitään 😉

Ootko kuullut uhmasta? Onko sun mielestä niin, että lapsen inahtaessakin sille pitää antaa kaikki mitä se haluaa? Sillä tapaa muuten vasta tuleekin niitä hulttio lapsia, jotka tekee mitä sattuu.

Hmmm… ristiriitaista 😉

Ai on vai? Hyvä, että sä tiedät. Mä en ajetellut lasta hankkia, muita suunnitelmia.

Ei vie, mutta ne kiljuvat kakarat on vähintään yhtä raivostuttavia. Millä tapaa kuuluu kehitykseen, että kakara parkuu ravintolassa kurkku suorana ja vanhemmat ei tee mitään. Pikkasen on häiritsevää sekin…

Ööö.. kiljuva kakara ei vie sun henkeä.

Ööö.. joskus sullakin on kiljuva kakara.

Ööö.. kiljuminen kuuluu kehitykseen ja on normaalia.

Jos tähän mennään niin mäkin kuuntelen pissiksien kikatusta, liian kovaa musaa tai tädin mäkätystä puhelimessa 😉 Elämä on täynnä ääniä. Jos et kestä sitä; hanki korvatulpat.

Enkä MISSÄÄN oo sanonut, etteikö alkoholi tai huumeet olis pahasta. Sori nyt vaan, mutta satuin tällä kertaa kirjottamaan tupakasta. En silti hyväksy npita muitakaan.

Myönnän itse polttavani, MUTTA plussatestin pissattuani se loppui seinään enkä koko raskaus- ja imetysaikana polttanut yhen yhtään tupakkaa, kumminkin jostain syystä repsahdin siihin takaisin imetyksen loputtua. Mutta lopettaminen on vain tahdosta kiinni, mielestäni on paskapuhetta, että ´´olen polttanut niin ja niin kauan ei lopettaminen enään onnistu” kyllä se onnistuu jos tahdonvoimaa löytyy. Mulla löytyi, koska kyseessä ei ollut enään vain oma terveys vaan pienen viattoman ihmisen alun terveys. Nyt olen jälleen vastuussa vain omasta terveydestä kun menen yksin vetämään sen syöpäkääryleen ja sen voin sanoa että mulla ei todellakaan löydy tarpeeksi itsekuria ja tahdonvoimaa lopettaa, ennekuin taas uuden plussatestin jälkeen sitten joskus ja toivon mukaan en sen jälkeen enään koskaan ratkea..
Kumminkaan en ikimaailmassa altistaisi lastani sille pahalle savulle, huudan kuin rajan siirtäjä muillekkin, ketkä kehtaavat lähteä lähestymään poikaani tupakan kanssa. Itsekin huomioin muut ihmiset jos vaikka olen ilman omaa lasta liikenteessä, en tietentahtoen mene savuamaan muiden lähelle vaan vetäydyn syrjään.

Ja itse tunnen yhden ikäiseni, joka oli samaanaikaan raskaana, kuin minä ja hän ei edes yrittänyt lopettaa tupakointia ja synnytyksen jälkee ekana mielessä oli, mistä löytää tulta kun oli tupakat pakannut sairaalakassiin, mutta sytkäri unohtu -.-
Nykyäänkin kamalaa katsottavaa, kun tää työntelee vaunuja/rattaita ja vetää tupakkaa samalla =/

Mun mielestä sä toimit hienosti 🙂 ja jos tupakoi, niin juuri tolla tavalla tulee toimia.

Yhdyn täysin tekstiisi. Kadottaisin tupakan maailmasta jos voisin…

Jeee.. joku muukin! 🙂

mutta enempi pahoja tapahtuu alkoholin alasena. en oo kuullu että kukaan olis tupakkapäissään riehunu, hakannu, saatikko tappanu ketään…
itse tupakoin mutta mun mielestä ennenku tupakka kadotetaan maan päältä, saa alkoholin ja kaiken viinalitkun valmistuksen lopettaa.
entä kuinka moni jää auton alle.. autot myös pois maailmankartalta.
ymmärrän että tuo on sun mielipide, mutta mä olen sitä mieltä että maailmassa on PALJON pahempaakin kuin tupakat. ps.minulla on kolme lasta..olenko hirviöäiti joka ei osaa huolehtia lapsistaan?

Zemppiä lopettamiseen 🙂

mutta, en mä puolusta tupakointia.. mä aion polttamisen lopettaakkin, odotan ensin vain aimoannoksen tahdonvoimaa. joka kerta ku näen naisen polttavan nii ihmettelen olenko minäki noin typerän näkönen ku tupakoin 🙂
vielä mä tapani parannan! ja vähä kaukaa oli kyllä haettu tuo hirviöäitiys mutta saanen anteeks ku en lukenu kommenttiani kunnolla läpi ennenku sen lähetin 🙂 t. anonyymi 9.00.00 🙂

autoista ja alkoholista (pieninä määrinä) on jopa hyötyä maailmassa, tupakassa ei taida juurikaan olla mitään käytännön hyötyä kenellekkään savuttajalle?

Paha mennä sanomaan mitään, kun en sinua tunne 🙂 Mutta en myöskään ymmärrä mitä tämä tekstini ja hirviö äitiys liittyy toisiinsa?

Ja juu, elämässä on paljon muutakin paskaa. Mutta mun puolesta voitas alottaa poistamalla tupakka maan päältä.

Hyvä kirjoitus! FB kaverini oli juuri ilmoittanut olevansa raskaana ja muutaman viikon päästä kuva jossa polttaa tupakkaa. En vaan voinut olla hiljaa joten menin tiedustelemaan asiasta miksi syntymättömän lapsen laitat tupakoimaan. Vastaukset olivat huvittavia. ”Ei pari tupakkaa päivässä todellakaan haittaa”. Tähän tuli hänen viisas ystävänsäkin mukaan ”kyllä se tupakka on pienempi paha kuin se että stressaisin kokoajan”.Siis mitä helv…. siinä vaiheessa luovutin 😀
Itse lopetin kaksi kuukautta sitten kun puolison kanssa yritetään lasta 🙂

Niin varmaan sen aikaa että vierottuu siitä röökistä 😉 Mutta ei se oo tekosyy polttaa läpi raskauden.

se on oikeasti pienempi paha polttaa pari tupakkaa päivässä olleensa raskaana kuin olla hirveän stressaantunut. kysy vaikka lääkäriltä 🙂

Taas niin asia tekstiä! Tupakoijat tulee varmasti sanomaan että se tupakointi on ihmisen oma asia.. Mä oon samaa mieltä, se on jokaisen oma asia, kunhan sen tekee 100metrin päässä JOKAISESTA ihmisestä joka ei oo itse halunnu siihen tupakan savuun tulla! Mun mies polttaa, mut se on oikeesti huomaavainen sen poltramisensa kanssa, jos me ollaan vieressä Sylvesterin kanssa se tupakka pysyy poissa, se ei oo IKINÄ polttanu meijän vieressä 🙂 eikä se polta kaupan ovien edessä eikä meijän takapihalla sen takia koska kaikkien meijän talossa asuvien ilmanvaihtoputket on siellä takapihan puolella 🙂

Paklo vielä loppuun kehua yhtä n. 10 n.18vuotiaan nuoren käytöstä, käveltiin yks päivä ammattikoulun ohi ja siinä kapeella tiellä oli toi porukka tupakoimassa, me ku mentiin ohi, ni kukaan ei just sillon puhaltanu savuja ja KAIKKI pisti tupakkansa selän taakse savuttamaan! Siitä tuli aika hyvä mieli! 🙂

Muuten ihan hyvää tekstiä, mutta tämä ”Ihmiset eivät tunnu tajuavan, että moni kurjista ja hengenvievistä sairauksista on oikeasti itseaiheutettuja. Moni lapsi kuolee syöpään siksi, että sinä vedit sitä ah niin ihanaa nikotiini annosta vitutukseen Prisman edessä.” väite ei kyllä ole faktaa. 😛

Ookoo 🙂

Sulla on juuu hyva pointti! mut pakko kysyy montako 5v keuhkosyopaa sairastavaa lasta tunnet?

Tarviiko anonyymi kaikki ottaa kirjaimellisesti? 😀

No sr nyt vaan oli heitto 🙂

En tosiaankaan pyri loukkamaan ketään. Puhun nyt itseni ja poikani puolesta. Puhun lasten puolesta. En syyllistä ketään tai tuomitse. Siitä ei ole kyse.

Ja kyllä, aion julkaista jokaisen paska kommentin, jos niitä tulee. Myös anoilla on oikeus mielipiteeseensä 😉

Tervetuloa 🙂 Ja kiva, ettet oo!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X