operaatio äiti - Banneri

Tällä kertaa kirjoitan tekstin, joka liittyy itseeni. En kerro mitään syvimpiä salaisuuksia tai kerro lemppari musastani. Nyt tulee hieman erilaisempi postaus.

— — — —

Sokeripossu. Donitsirohmu. Salmiakki-addikti. Suklaa-ahmatti. Herkkup***e.

Niinpä niin. Neljä kohtaa viidestä täsmää. Tämän postauksen jälkeen tiedät mitkä. Huom. Saa skipata, jos ei kiinnosta.

Lapsena meillä syötiin todella vähän karkkia, suklaata tai muitakaan herkkuja ja meidän synttärit tunnettin ”terveys synttäreinä”. En koe, että olisin tullut kohdelluksi väärin ja on erittäin hyvä, ettei lapsen kroppaa täytä sokerilla. Senhän ehtii sitten tehdä aikuisenakin.

Joskus ala-asteen jälkeen alkoi karkki houkuttelemaan ja siskojeni kanssa käytiin ostamassa lähikaupasta ”salaa” namusia. Muistan pienet mentos-pötköt ja karkkirasiat. Nykyään puhutaan jo jumbopusseista.

Mitä enemmän rahaa tuli, sitä enemmän kiinnosti kaupan herkut. Sen aikaisen parhaan kaverini, joka sattui myös olemaan siskopuoleni, kanssa tyhjensimme koulun lähikauppaa välitunneilla. Tuli syötyä irtokarkkeja, suklaalevyjä, jäätelöä, keksejä ja limua. Siis ihan järjetöntä, mutta saatettiin ostaa 12 päkki jäätelötuutteja ja vetästä kaikki kotimatkalla.   _HYI_  !!

En ymmärrä miten olen pysynyt kropan suhteen hyvässä kunnossa sillä syömisellä tai miten ensimmäinen reikä hampaisiini ilmestyi vasta raskauden jälkeen. Jopa sairauteni oli loistavassa tasapainossa tuolloin.

Teinivuosien jälkeen innokas herkkujen popsiminen rauhottui. Tähän vaikutti omilleen muutto. Töissä tuli käytyä eikä siellä pystynyt tai edes saanut popsia mitään. Tienasin myös todella vähän eikä ollut penniäkään ylimääräistä upottaa karkkipusseihin. Limua olen juonut tasaiseen tahtiin jo monta vuotta, joskus tosin enemmän ja joskus vähemmän.

Raskauden aikana makeanhimo katosi tyystin enkä syönyt piiiiitkäään aikaan mitään herkkuja. Verigreippi, paistetut kasvikset ja muu suolainen ruoka himotti ihan hulluna. Näillä mentiin noin rv 30 asti, kunnes iski suklaanhimo. Yllättävää sinänsä, koska en koskaan ole suklaasta välittänyt. Salmiakki on ollut ehdoton suosikkini, mutta sitähän en korkean verenpaineen takia saanut syödä. Inhokki oli sitten vaniljajäätelö; en yksinkertaisesti voinut sietää sitä sen kahdeksan kuukauden aikana.

Topi syntyi ja makuaistit muuttuivat. Imetyskin vei osansa ja tuntui koko ajan väsyneelle. Oli pakko saada sokeria usein, jotta heikottava olo katoaisi. Salmiakkia tosin en ole pystynyt syömään juuri yhtään raskauden jälkeen, ainoastaan toffeen muodossa. Laihduin todella hyvin ja olin muutamassa kuukaudessa omissa mitoissani. Imetys loppui pikkuhiljaa siinä 4-5 kuukauden kohdalla, mutta epäterveellinen herkkujen napsiminen jatkui. Söin karkkia ja pullaa ja suklaata ja… vaikka mitä. Jostain syystä vaikka ei edes tehnyt mieli herkkuja, sokerikoukku oli paha ja aina lähti kaupasta se herkkupussi mukaan.

Kiloja tuli ja paljon! Oli pakko alkaa ottamaan itseään niskasta kiinni. Hetken olen nyt taistellut näiden himojeni kanssa. Vihdoin pystyn kävelemään kaupasta ilman sitä pientä suklaapatukkaa, joka tekee mieli ostaa. Tiedän, että se on vain mieliteko enkä oikeasti koko patukkaa tarvitse. Olen ostanut kotiin esimerkiksi merkkareita lievittämään karkkihampaan kolotusta. Niitä ei pysty kovin montaa popsimaan, kun alkaa jo ärsyttämään.

En ole koskaan ymmärtänyt karkkilakkoja tai himolaihdutusta. Olen enemmän liikunnan ja terveellisen ruoan perään. Haluan silti suoda myös itselleni joskus ne elämykset ja haluan ostaa jotakin hyvää, jos sitä oikeasti tekee mieli. Niin olen nyt edennyt asian kanssa. Kaupassa mietin haluanko jotain oikeasti vai ainoastaan siksi, että pätkis on asetettu kassahihnan viereen houkuttelevasti.

Mielestäni olen laihtunut ja samalla pystyn kokemaan makunautintoja välillä. Jonain viikkona se on neljä karkkipussia ja joskus se on yksi. En viitsi stressata asiaa liikaa, mutta todellakin keskityn päätöksiin paremmin. Tällä mennään.

Listaan kuvina suosikkiherkkuni:

Vanha Uutuus. Ihanaa, että nämä on taas kaupoissa!

Ehdoton dippisuosikki sipsien kanssa!

Donitseja voisin syödä AINA!

Paras limu! Cokis kakkosena.

Jäätelömaku tulee kalliiksi, tosin vaniljaisia en syö edelleenkään.

Paras musta karkki. Etenkin, jos dippaa valkosipulidippiin.

Lähiaikoina on tullut ostettua tämä pussi. 

Kestosuosikki.

Niiiiiin hyviä. Tämän vuoden uutuus.

Jos syön suklaata, niin tämä lähtee kaupasta mukaan.

Näillä on hyvä lieventää makeanhimoa, tosin niitä ruskeita vihaan.

Parhainta koko maailmassa on IRTOKARKIT.

Ps. Kuvat on haettu googlesta, anteeksi huonolaatuisuus.


Jos sinun pitäisi mainita YKSI suosikki karkkipussi, mikä se olisi? Vastanneiden kesken suoritetaan arvonta, jossa voi voittaa kyseisen karkkipussin. HUOM. Myös suklaalevyt lasketaan. Edellytyksena se, että herkku löytyy ruokakaupasta. Varaudu antamaan siis osoitteesi.

Kommentit (36)

Mites tässä kisassa kävi? 🙂

Nyt ei enempää osallistuneita 🙂 Askartelen tässä vielä laput ja nimet. Viikonloppuna Topi arpoooo voittajan, joka saa herkkupalkinnon!

mä oon enemmän suolasten herkkujen ystävä ja sit leivonnaisten.. mmm alko tekee mieli porkkanapiirakkaa, kiitti vaan 😀 😀 karkkeja syön tositosi harvoin, silloinkin kun syön niin saatan miehen pussista ottaa yhen tai kaks.. suklaa on enemmän mun makuun, ja parasta suklaata on Lindt excellence a touch of sea salt.. se on niiin herkkua <3 mmm kahvia ja tummaa suklaata muutama pala, voiko olla herkumpaa??

voi eii.. täällä myös eräs herkkuperse ilmoittautuu.. 😀 oliko mun pakko lukea tää teksti, rupes tekee mieli aivan äärettömästi namuja…ÄÄÄÄÄÄÄ!!!:D Valkosipulidippi on ihan ykkönen sipsien kanssa, mut mitä, dippaat sitä pantterikarkkiin? xD hahahaha! parhainta kyllä on irtokarkit, etenkin minimanin tarjonta!!:D Mutta noista ”valmispusseista” lemppari taitaa kyllä olla Fazerin Aarrearkku-pussi 🙂 ja arnoldsin donitsit, voi nam!

Mä olen onnistunut vähentämään karkinsyöntiä mielestäni suht kivasti (ei tuu enää joka päivä vedettyä suklaata 😉 ) – lemppareita on SuSu-palat ja TuttiFrutti+choko. Että sellasta tännepäin viikonlopuksi 😀 Noissa on se äärettömän hyvä ominaisuus,että muksut ei tykkää just noista karkeista – saan siis kaikki ihan omaan napaani!

Huh kun rupes tekemään mieli herkkuja!! Mulla on kyllä kaapissa ISO irttaripussi jonka ostin makuunista viikonloppuna mutta en oo vielä saanu sellasta hetkeä että niitä ois päässy maisteleen 😀 Mut jos saan miion nukahtamaan päikkäreille niin pakko varmaan mennä niitä maistelemaan!

Ite tykkään enemmän suolaisista herkuista ja siks nuo karkit säilyykin mulla joskus jopa kuukauden kaapissa (ellei joku muu käy salaa napsimassa) mutta jos lemppari pitäis valita niin se ois varmaan sininen polly-pussi 🙂

Hopea toffee, irtokarkit, super salmiakki, kinder bueno, fazerin vadelmajogurttisuklaa :p siinä nyt muutamat karkit mistä tykkään 🙂

Mun ehdoton lemppari on maraboun Daim-suklaa.. Sitä kun maistaa niin huomaa nuolevansa käärepapereita hetken päästä. Karkeista hmm.. turkinpippuri hot & sour.

Toinen karkkiaddikti ilmottautuu! 🙂
Fazerin tumma suklaa on paheeni. Irtokarkeista bublizz-pullokarkit. 🙂

Fazerin ”keltanen levy” eli pähkinäsuklaa. <3

Sulkaista Fazerin maitosuklaa jossa on seassa niitä lakurakeita <3 nam nam nam! Ja karkeista ehdoton on Merkkarit! Niitä vois syödä vaikka kuinka paljon! <3

h-ihanaelama.blogspot.com

Hopeatoffeeta syön nykyään töissä kahvitauolla, oon ostanu Ärrältä pussin kaappiin jemmaan… 🙂
Parasta on silti ne Bonbonin pinkit kalakarkit. Oijoi. <3

Turkinpippuripussissa parasta ovat just ne ruskeat :p. Nyt jos pitäs valita, ottasin hopeatoffeeta!

NIINPÄ! Ne ruskeat on itseasiassa ainoat mistä tykkään tossa pusissa 😀 Tulis Anette helppo jako xD

Oooo karkkia <3 paras on ehkä missäX. Tai värilliset turkinpippurit (paitsi ne ruskeat, hyi!)

Hopeatoffee, namnam<3 Onneks niitä saa taas<3

Remix on herkku! Suosikiksi silti sanoisin Hopea Toffee, koska se oli niin kauan pois ja se on syntisen hyväää 😛

Voi kun mäkin pystyisin pitämään itteni kurissa 😀 Mulla ei kyllä mitään suosikkia ole, mutta Kinder-suklaat on ykkösiä! 🙂

Hopea toffee <3 Merkkarit <3 Fazerin sininen <3

daim patukat ja suffeli pussi 🙂

Mäkin oon tosi perso makeelle, ja jotain makeeta tuleekin vedeltyä se 3-4 kertaa viikossa 😀 omnom! Mulla on monta lempparia, mutta yks lemppareista ono omarit 🙂

Tosi kiva postaus ja alkoi omaakin karkkihammasta kolottaa varsinkin, kun lopussa oli monia juttuja, mitä itsekin mielelläni syön kuten donitsit, fami, ben & jerry’s ja ihanat turkinpippurit. Turkinpippuripussi on tosiaan sellanen, mikä tosi usein lähtee hyllystä mukaan 😀

remix-pussi. siinä on nii sopivasti joka makua 😀 toki tuo ässämix on aina hyvää!!

Kinder bueno patukat…apua niit void syödä vallan..:)
Brunbrtgin trygffelit,riisisuklaa…oikeastaan kaikki suklaat!!
Salmiakkipantteri salmiakkikarkeosta mun makuun 🙂

Hah hauska postaus! 🙂 mä oon kans niin karkkihirmu.. Mutta raskaana ensin himoitsin suolasta, sit se alko ällöttää ja oksensin pizzan ja rasvan hajusta ja aloin syömään karkkia taas 😀 (kunnes mulla todettiin raskausdiabetes…)

Lemppareita on IRTOKARKIT, varsinkin suklaat minkä sisäl on toffeeta nam! Ja ranskalaiset pastillit. Ja pätkikset. En voi valita, ois nii paljon 😀 ja nam se Fazerin lontoon rae- suklaalevy <3 <3

Tutti Frutti Choco, oijoijoi ♥

Ääää tuli hirvee sipsi- ja karkkihimo näistä kuvista 😛 paras karkkipussi on varmaan Pätkis 😛

salmiakki kaikessa muodossa <3

salmiakki, kaikessa laji kirjossaan <3

tupla, snickers, irttarit, korvapuustit, porkkanakakku, juustokakut nam nam 😛

Ehoton suosikki on fazerin punareunanen maitosuklaa levy <3 omsoms:)

Niin tuttua! 😀 Mä just olin karkkilakossa, mun on pakko tehä se välillä, että saan mun karkkihimon tasapainoon.. Karkkien syöminen meni taas yli, vähintään 4 jumbopussia viikossa, yksin..! Nyt ku olin lakossa ni nyt ei taas juurikaan tee mieli karkkia (joojoo, just on karkkipussi vieressä ;)), mut siis ei tee mieli ahmia niitä kaksin käsin, se toimii mulla! 🙂 Ja mua naurattaa, heti ku aloin syömää taas karkkia ja sipsiä, ni multa tippu paino 1,5kg ;))

Mun ehdoton suosikki on fazerin se punanen suklaa! 🙂

Lue viimesin postaus 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X