operaatio äiti - Banneri

Kommentit ovat bloggaajien ilo, kommentit piristävät päivää. Kommentit voivat myös satuttaa ja suututtaa. Ilman kommentteja bloggaaminen olisi todella paljon tylsempää hommaa.

Olen kiitollinen siis teille, jotka jaksatte kommentoida blogiani. Olen kiitollinen mielipiteistä, omista kokemuksista ja kritiikistä. Haukkuminen ja pilkkaminen tosin voisi jäädä pois.

Sain palautetta useammalta anonyymiltä, että olen jyrkkä, tyly ja huonosti lähestyttävä. Se pysäytti ja rupesin miettimään asiaa.

Ensinnäkin lupaan teille, että jos näin todellakin on, parannan tapani. Koska en halua leimautua ylimieliseksi ja kurjaksi ihmiseksi. Tarkoitukseni ei ole olla tyly kenellekään. Oikeasti.

Mikä voisi olla syynä siihen, miksi kommenttini vaikuttavat tylyiltä?

Ensinnäkin kommentoin tosi usein kännykällä. Kosketusnäyttöä näpsyttäessä tulee liian helposti pakottava tarve oikaista, lyhentää ja hutaista vastaus. Sormet viuhuvat ja aivot jäävät jonnekin kauas jälkeen. Yleensä siis kuittaan vastauksen nopeasti, jolloin lopputulos voi olla karu. En siis onnistu tuomaan sitä hyvää fiilistä lukijan kommentista vastaukseeni. Lause voi olla tyhjäpäinen ja mitäänsanomaton. Lupaan keskittyä kännykällä kommentointiin jatkossa paremmin, lupaan vastata vasta sitten kun oikeasti ehdin miettimään tovin. Eihän tässä mikään kiire ole vastata, eihän?

Toinen syy voi olla lukihärö. Sellainen valitettavasti täältä löytyy. Näkisittepä raakaversiot postauksista; puuta heinää, järkyttäviä kirjotusvirheitä ja omituisia lauseita. Joskus menee koko ilta postausta vääntäessä. Itselleni lukihärö ilmenee etenkin vaikeiden sanojen kohdalla tai pitkien lauseiden suhteen. Joudun pyörittämään kirjainten paikkaa tai sanojen sija(?)muotoja yms. Sen lisäksi on vaikea tulkita tekstejä. Helposti tulee ymmärrettyä jotkin asiat väärin tai etenkin kommenttien sävyt. Lupaan siis jatkossa lukea kommentin 10 kertaa ennenkuin vastaan siihen tai vastaavasti kysyä, jos en ole varma mitä kommentoija tarkoittaa.

Kolmas syy joskus vähän veetumaisiin kommentteihini johtuu anonyymeista. Olen saattanut lukea useammankin kommentin, jotka ovat julkaisukelvottomia ja todella törkeitä. Sitten tulee puoli piikittelevä kommentti, joka pääsee blogiin asti. Sitä yrittää vastata siihenkin kommenttiin fiksusti, mutta joskus vastauksesta tulee vähän jähmeä. Lupaan jatkossa julkaista vain sellaiset kommentit, joihin voin vastata normitasolla.

Mitä mieltä muut bloggaajat ovat kommenteista, onko niitä kiva saada?

Mitä sanoo lukijat; mikä saa sinut kommentoimaan blogiin?

Painotan loppuun, että olen kiitollinen jokaisesta kommentista, jossa ei pyritä loukkaamaan meidän perhettämme. Olen pahoillani, jos olen ollut jähmeä vastaamaan. Jatkossa aion panostaa vastaamiseen tosissani.

Kiitos kritiikistä! Sitä on hyvä antaa, koska vain näin pystyn parantamaan blogiani.

Ei ollut kovin kiinnostava aihe, mutta kyllähän sitä töissä ja harrastuksissakin käydään välillä pakollisia kehityskeskusteluja. Olkoon tämä se. Jos jäi jotakin vielä hampaankoloon aiheesta tai tulee mieleen parannettavia juttuja niin sana on nyt vapaa!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ps. Tähän alle saa myös jättää postaustoiveita, jos niitä sattuu olemaan.

Kommentit (41)

Niin ja piti vielä sanoa, että mullakin on välillä ollut sellanen olo, että oot aika tyly kommentiesi kanssa ja oon aatellut, että vähän hankala on lähestyä. Kuitenkin oon aina pitänyt sua ihan ok tyyppinä.

Mää tykkään kanssa saada kommentteja ja ne antaakin aina ponttaa kirjottaa uusia juttuja. On kiva, että joku on kiinnostunut sun jutuista. Mun mielestä ne huonot kommentit pitäis pitää omana tietonaan. Varsinkin, jos niin tekee anonyyminä. Toki saa kyseenalaistaa, mutta pitää olla kuitenkin asiallinen! Ite estin anonyyminen kommennoinnin kokonaan just sen takia ja oon erittäin tyytyväinen siihen päätökseen. Hyvä kirjotus aiheesta! 🙂

tulikohan se mun vahingossa lähettämä kommentti + sen selitys perille edes, haha kun tuli ilmoitus perässä että tapahtui joku häiriö 😀 voi ei 😀

Joo, eikun ihmettelin vaan sitä virheilmotusta. :D:D Ku normaalisti luki ”kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen” ja sit perään että ”tapahtui häiriö” :D:D hih

Tuli ne 😀 En vaan ehtinyt julkaista, koska on ollut kamalan kiireinen päivä!

sulle on haaste mun blogissa 😉

Käynpäs kurkkimassa 🙂

Muistathan kuitenkin, että bloggaaminen yksinkertaisesti vain on harrastus, jossa JOKAINEN saa sitä paskaa niskaansa… Tässä maailmassa ei yksinkertaisesti ole olemassa blogia tai bloggaajaa, joka ei harrastuksensa takia saisi paskaa niskaan.. Aina on niitä, jotka haluavat joko tarkoituksella satuttaa ja sitten on myös niitä, jotka omilla mielipiteillään saattavat tahattomasti bloggaajaa satuttaa. Eli joskus lukijan esittämä mielipide saattaa erota niin paljon bloggaajan mielipiteestä, että saattaa sen takia aiheuttaa bloggaajalle mielipahaa.

Mielestäni on kuitenkin erittäin tärkeä muistaa, tiedostaa ja hyväksyä se tosiasia, että ne kaikki negatiiviset kommentit ja haukut ovat osa bloggaajan harrastusta, ne vain yksinkertaisesti kuuluvat siihen, eikä niitä saa millään pois! Jos niitä ei pysty millään kestämään tai halua ollenkaan vastaanottaa, on joko syytä lopettaa bloggaaminen tai estää kommentointi. Toki myös anonyymikommentoinnin estäminen saattaa ilkeilyjä vähentää, mutta varmasti on myös niitä, joilla on rekisteröity profiili ja silti ilkeitä kommentteja jakelevat!

Toisinsanoen ilkeän kommentin takana voi olla joko pelkkää katkeruutta ja kateutta tai sitten vain vastakohtaiset ajatukset ja mielipiteet bloggaajan kanssa. Ymmärrän toki, kuinka pahalta sinustakin tuntuu esimerkiksi se, kun poikasi ulkonäöstä puhutaan pahaa.. Mutta ajatteleppa tilannetta niin, paljonko itse olet elämäsi ainaka nähnyt ihmisiä, joiden ulkonäkö ei miellytä sinun silmääsi ja ovat ehkä mielestäsi rumia?! Kaikki ihmiset, kuten et ehkä sinäkään, tätä asiaa ole kenellekkään mennyt suoraan sanomaan, mutta sitten on myös niitä ihmisiä, jotka jostain kumman syystä haluavat nämäkin asiat ääneen laukoa, vaikka niillä ei ole mitään merkitystä. Yksinkertaisesti vain kaikkien ulkonäkö ei miellytä jokaisen ihmisen silmää ja niin kuin vanha sanonta sanoo, niin kauneus on katsojan silmässä!

Olipas sekavaa, mutta halusin nyt kertoa mielipiteeni. Kun jotenkin tuntuu, että sinä ajattelet olevasi ainoa bloggaaja, joka saa negatiivisia kommentteja tai että saisit niitä jollain tavalla enemmän kuin muut… Toivon, että et ajattelisi niin.

Mulla ei oo tapana hiljentyä asioista. Mun mielestä asioista tulee puhua ja kertoa. Kun joku harmittaa, siitä pitää sanoa ääneen eikä jäädä yksin märehtimään surunsa kanssa. Oli se sitten mitätön juttu tai isompi asia.

Ymmärrän silti sun pointin 🙂

En siis tarkottanut, että se, kun puhut ainoastaan oman blogisi negatiivisista kommenteista toisi sen kuvan, että luulet olevasti ainoa bloggaaja maailmassa, joka niitä negatiivisia kommentteja saa tai ainakin paljon enemmän kuin muut.. Vaan yksinkertaisesti se, että kuinka usein niistä ”teet numeron” ja tuot esiin postauksissasi. Itse olen ainakin huomannut, että monet ilkeät kommentoijat vain saavat lisää potkua siitä, kun huomaavat kuinka bloggaaja heidän kommenteistaan loukkaantuu ja kuinka ne häntä satuttaa. Eli toisinsanoen monesti, jos bloggaaja hyökkää heti ilkeitä kommentteja vastaan ja alkaa ns. ”riehumaan”, niin se vain lietsoo niitä kommentoijia. Sen takia kannattaisi jättää mahdollisimman paljon huomiotta ne ilkeät kommentit. Yksinkertaisesti tähän maailmaan mahtuu vaan niin paljon ihmisiä, jotka nauttivat hyvin erikoisista asioista ja saavat mielihyvää toisten satuttamisesta.
Sama pätee juuri tuohon ulkonäköasiaan… Vaikka normaalin ihmisen mielestä tuommoisessa tilanteessa pitää olla nimenomaan tilannetajua, niinkuin itsekkin mainitsit, eikä ilkeyksiä tai loukkaavia mielipiteitä tarvitsisi tai pitäisi sanoa ääneen.. Niin silti, juuri ne, jotka jollain sairaalla tavalla saavat toisten loukkaamisesta nautintoa, niin eivät omaa minkäänlaista tilannetajua. Niin se vaan menee. Meitä on niin moneen junaan ja joidenkin kohdalla se käytös ei ole koskaan parhaimmasta päästä. Jotkut ehkä purkavat omaa pahaa oloaan siihen, että satuttavat toista ja saavat hänelle aiheutettua pahan olon?

En todellakaan ajattele niin. Olen jo pitkään seurannut monien blogien paskakommentteja ja sitä ärsyyntymistä niihin. Miksi puhun oman blogini ilkeistä kommenteista ainoastaan? Koska tämä on oma blogini ja tässä puhun omista asioistani 🙂

Ja mulla on vastamielipide sun mielipiteeseen. Mun mielestä vaikka joku olisi kuinka ruma tai vastaavaa, sitä ei tarvitse sanoa ääneen. Pitää olla myös tilannetajua. Pitää tietää milloin kannattaa pitää ne näppäimet kurissa ja suunsa kiinni! 🙂

A P U A.. kommentoin vahingossa lähettämällä tilannehuoneen sivuilta kopioidun infon kotipaikkakunnalla sattuneesta tulipalosta :’D eih.. TÄMÄ oli hyvä esimerkki mitä puhelimella voi saada aikaan :/ 😀 ei oo pakko julkaista sitä 😀
tarkotus oli kertoa, että tykkään sun blogista hirmupaljon, mutta oon laiska kommentoimaan JUURIKIN puhelimen takia, koska harvoin jaksan käyttää tietokonetta kahden pikkupojan takia 😀 ne saa aina kaaoksen aikaan kun dataan. 🙂
mutta. oot (ainakin blogin perusteella, varmasti muutenkin) ihana persoona! 🙂

Hah joo ei haittaa, se ensimmäinen sai jäädäkin pois 😀 😀
Ole hyvä! 🙂

En julkassu sitä sun ekaa tekstiä, jos ei haittaa 😀

Kiva, että joku tykkää mun blogista 🙂 Kiitos kommentista!

Kommentit on kivoja, mutta neljä vuotta nollakommenteilla vanhassa blogissa opetti, että kuitenkin se motivaatio kirjoittamiseen tulee itsestä. Mulla on tarve saada asioita sanotuksi, vaikkei kukaan kuuntelis, se järjestää omia ajatuksia, sillä tavalla saa asioita itselle muistiin ja pitkään bloganneena vanhoihin postauksiin palaaminen on kuin aikamatka menneeseen. Toki kaikki on VIELÄ kivempaa jos joku lukee ja kommentoi, ja musta on kiva tietää millaset ihmiset mun blogia lukee.

Hyvin oot osannut ottaa palautetta vastaan, mulle oot myös jäänyt vähän etäiseksi; Vaikutat kivalta nuorelta naiselta, sulla on ihana lapsi ja teillä vaikuttaa kaikki olevan tosi kivasti, mutta koska itse oon sopuisa ja rauhallinen luonne niin noteeraan herkästi jyrkkyyden ja jähmeyden tässäkin blogissa. Ei se lukemista ja hyvää fiilistä yleisesti estä, kuten sanottu, ihan kivalta ihmiseltä vaikutat ja hyvä et osaat reagoida palautteeseen oikein 🙂

Toi on totta. Ei mullakaan vanhassa blogissa ollut kommentoijia 🙂 Kirjoitin silti.

Kyllä mäkin pyrin olemaan sopuisa. Ainakin nautin rauhallisuudesta. Enkä yritä saada riitaa aikaiseksi mielipiteilläni 🙂 Joskus vaan on pakko sanoa ne ääneen. Se helpottaa oman pään järkkäilyä.

Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa ja tästä on kyllä tullut yksi suosikeista. Aiemmin en ole tainnut kommentoida koska vaikka tuot vahvasti oman näkemyksesi esille huomioit mielestäni hyvin senkin ettei kaikki ajattele samalla tavalla. Et ole siis aiheuttanut veret seisauttavaa raivoa, jota olisi pakko kommentoida. Toki voisihan sitä positiivista palautetta kertoa, mutta nämä himskatin puhelimet vähentää kyllä intoa.

Kiva kuulla, että joku tykkää seurata!

Ja ei sitä aina tarviikaan kommentoida. Kiitos kun nyt kommasit 🙂

Ps. Onneks en oo raivostuttanu xD

Mä tykkään kans saada kommentteja, tulee aina tosi hyvä fiilis ku näkee sen oranssin kirjotuksen ku klikkaa ittensä sisään bloggeriin!! 🙂

Mä en oo ainakaan saanu sulta tylyä vastausta 😀 Ja joihinkin kommetteihin ei vaan voi vastata niin että se ei ois tyly.. Sä ainakin saat niin paljon huonoa kommenttia ni en yhtään ihmettele jos se vetää mielen matalaks :/

Mulla on ollu kans nyt ongelmana tosiaan se, että kännykällä yleensä käyn pikasesti lukemassa blogit ja en vaan jaksa näpyttää kännykällä pitkää hyvää kommenttia, hyvä että jaksaa ees viittä sanaa sillä näpyttää… :/ Ja tietokone aika on nykyään niin kortilla, en päivällä aukase konetta ku ihan hetkeks ku toi lapsi nukkuu ja illalla ollaan nyt vietetty isimiehen kanssa kahdenkeskistä aikaa aika hyvin, ni sillon en aukase ollenkaan konetta.. 🙂

Mulla on nykyään sähköposti ilmotus kommenteista ja ihan oma ääni sille kun sähköposti pamahtaa kännyyn. Oon aina ihan täpinöissäni, kun se ääni kuuluu, vaikka kyllähän mulle roskapostiakin tuppaa tulemaan 😀

Mä ymmärrän ton sun ajankäytön. Tuntuu, että itellä joskus sama…

Kommentit on bloggaamisen suola! 🙂 Mä aina odotan ihan innoissani kommentteja uuteen postaukseen, ja parasta on saada vertaistukea ja kuulla lukijoiden omia kokemuksia.

Jos johonkin postaukseen ei tule paljoa kommentteja, niin heti ajattelee ettei siitä tykätty tai oli mitäänsanomaton postaus. Mutta eihän se välttämättä niin oo, koska en mäkään aina jaksa kommentoida vaikka olis tosi hyvä postaus jollain. Pitääkin muistaa se 🙂

Mä harvoin kännykällä jaksan vastata kommentteihin, haluun sitten koneella paneutua niihin paremmin. Ettei tule hätäisiä vastauksia. 🙂

Mäki tyyliin päivitän innokkaana bloggerin sivua,että koska koska koska? 😀 Hullu? Se vertaistuki on vaan tärkeetä tosiaan ja se, että saa kuulla mitä ihmiset on mieltä tekstistä.

Mäkin taidan jatkossa keskittyä paremmin koneella kommentointiin. Tai sit kännykällä jos Topi nukkuu ja on aikaa 🙂

Kommentit on kivoja ja niitä on aina mukava saaha. 🙂 Mun mielest tekstissä on vaan aina se vika, että joku aina käsittää väärin. :/

Kommentit saa hymyilee 🙂 Paitsi ne kurjat….

Ja joo joskus ihmiset käsittää jotakin väärin herkästi, kuten itsekin. Mutta ei sillekään oikein mtn voi :/

Minä oon niin tuore tapaus tässä bloggaamisessa, ja laittelen noita postauksiakin vähän turhan harvoin, jotta kovin moni olisi vielä ”löytänyt” mun blogin. Eli kommentteja ei ole vielä toistaiseksi ollut ihan valtavasti, mutta silloin kun niitä on tullut, niin mulla ihan sydän kyllä sykähtää. Ja koko päivä on pelastettu.

Mutta oon kyllä sitä mieltä, että on aika raukkamaista heittää negatiivinen kommentti anonyyminä. Ihmisten pitäis ottaa vastuu siitä mitä sanovat ihan omalla nimellä. Mutta täällä nettimaailmassa monet tuntuvat heittävät aivot narikkaan, ja antavat itselleen luvan käyttäytyä kuin alkuasukkaat. Todella ikävää.

Mut pidähän sinä vain pää pystyssä & keep on goin´.. 🙂

Terveisin
Jonna

Ihmiset löytää myös kommenttien kautta blogeihin, kuten mäkin löysin sun blogiin 🙂 Pitääkin liittyä seuraamaan sun blogia, kerran oot tuore tapaus. Pääsee näkemään melkein alusta asti kun kehityty alottelijasta huippubloggaajaksi 😉 Jos ymmärrät mitä tarkoitan.

Ja, jos sulle joskus tulee negatiivisiä kommentteja niin koita olla välittämättä. Niitä tulee sitten enemmän aina julkisuuden kautta. Vaikka ei mun mielestä tarvis yhtään tulla :/

Pidän pään pystyssä! Kiitos kommentista 🙂

Kommentit on kivoja ja piristäviä ja se lämmittää mieltä, että oma kirjoitus on saanut toiset lähettämään palautteen =) I <3 my readers! Mut toi kännyllä näpyttely on niin totta!!! Mä kans välillä kirjotan mitä sattuu ja näitä nakkisormia on vaikea saada kohdistettus yhdelle kirjaimelle ja aina tulee painettua kolmea kirjainta kerralla o_0

Mut mä en oo kyllä kokenut et oisit just noita adjektiivejä! Taas jonkun anon säälittävä keino painaa sua alas.

Ja anonyymille:

Mä koitan ottaa kritiikin hyvin vastaan, koska sen avulla sitä vaan oppii ja pystyy parantamaan 🙂

Ja kiva että tykkäät lukea tätä blogia. Se on aina ihana kuulla! Ja kiva että myös kommentoit 🙂 Ja kiitokset Topinkin puolesta!

Kommentit on kivoja!

Pitäs olla useemmin kännykältä poissa ja siirtyä koneelle :O Kännykät syö meidän järkevät kommentit!!

Hei Lindiz! ”Mut mä en oo kyllä kokenut et oisit just noita adjektiivejä! Taas jonkun anon säälittävä keino painaa sua alas.” Tuskin on ollut nyt tarkoituksena painaa Anettea alas vaan antaa rakentavaa kritiikkiä. Minkä Anette onkin ottanut erittäin hyvin vastaan! Mielestäni myös jotkut vastaukset ovat vaikuttaneet hieman tylyiltä, mutta eikö ole hyvä saada siitä palautetta? 🙂 Minä tykkään Anette sun blogistasi tosi paljon. Tämä onkin eka kerta kun kommentoin! 🙂 Ilkeistä kommenteista ei kannata välittää, mutta se on hyvä jos osaa ottaa rakentavaa kritiikkiä vastaan. 🙂 Aijon jatkossakin lukea blogiasi! Ja Topi on mielettömän suloinen <3

Tottakai kommentteja on kiva saada blogiin 🙂 Piristää mukavasti aina päivää! Ja on kiva kuulla muiden mielipiteitä 🙂

Itse kommentoin siksi, että minulla on oikeasti jotain vastattavaa tai kysyttävää tekstistä 🙂 Myös välillä siksi, että tiedän kirjoittajan ilahtuvan kommentista 🙂 Yritän olla aktiivinen kommentoija, mutta minäkin selaan usein kännykällä ja silloin se vähän jää..

Mäki kommentoin usein sillon, kun on kysyttävää. Ja tosiaan joskus vaan siksi, että kommentti ilahduttaa 🙂

Aika monella tuntuu tuo kännykkä olevan kompastuskivi :/

Oon ehkä huomannut sussa noita juttuja, mitä yllä mainitsitkin: pieniä väärinymmärryksiä ja ehkäpä jopa myös niistä aiheutuneita jähmeitä kommentteja. Mutta hienosti olet ottanut nyt palautetta vastaan!:) Huomioit lukijoita näin tosi hyvin. 🙂
Ja mitä itseeni tulee, pidän kommenteista älyttömän paljon! Aika vähän niitä saan, mutta parempi sekin kuin ei mitään. 🙂

Mä yritän aina kommata sulle, mutta mun känny on ihan piiiip. Se lukittaa sen sivun eikä anna kommata. Näin käy melkein kaikkien blogeissa. Huoh.. 🙁

Mä en tosiaankaan halua olla jähmeä ja tylsä. En halua karkottaa lukijoita, joten tosi hienoa että tästä sanottiin ääneen! Näin voin parantaa tapojani!

Mä tykkään ihan hirmuisesti jos mun blogiin kommentoidaan jotain kivaa, tulee kans sellanen olo et ”hei jotain toisiaki kiinnostaa nää mun höpöttelyt” =)
Ite kommentoin useimmiten sillon jos on esim. vastaus kirjoittajan kysymykseen, tai usein jos on itellä kokemusta saman tapaisista asioista joista kirjoittaja on kertonut. Harvemmin kyllä jaksan kommentoida, siinä asiassa pitäis vähän mun petrata! 😛

h-ihanaelama.blogspot.com

Tiedän ton tunteen! Sittenku ketään ei kommaa niin heti on vähän silleen… öh. Mitä tein väärin?

Munki pitäs petrata aina vaan enemmän kommentoida muille.

Kiitos linkistä!

Kommentit todistavat, että niitä omia höpötyksiä oikeasti ehkä lukeekin joku 😀
Olisi todella tylsää, jollei kukaan vaivautuisi kommentoimaan ja useasti tuleekin olo, että itselle tärkeä asia on ollutkin muiden mielestä ihan puuta heinää, kun ei postaukseen kukaan ”reagoinut”.

Toki on sitten niitä kommentteja, joiden antajan olisi toivonut olevan ihan hiljaa…

Itse olen aika huono kommentoimaan, lueskelen muiden blogeja aika kiireellä ja vaikka haluaisikin jotain jäädä sanomaan, niin kiire vetää toisesta hihasta. Haluaisin kommentoida huomattavasti enemmän ja osallistua keskusteluihin. Pitäisi vain se aika siihen repiä jostain.

Mäkin joskus oon olevinani kiireinen.. Vaikka oikeesti se yks kommentti ei vie aikaa niin paljoa.

Sitten teenkin semmosia kommenttimaratoneja, että klikkailen blogeja auki ja kirjottelen niihin postauksiin useamman komman kerrallaan 😀

Mä tykkään saada kommentteja, ainakin niitä asiallisia. 😀
Itse olen hiukan huono kommentoimaan, juurikin siksi, että käyn usein lukemassa tekstit kännykällä ja olen ihan tuhottoman huono kirjoittamaan sillä yhtään mitään..Koneella käydessä taas usein kommentoin blogeihin, jos suinkin ehdin ja jos on jotain kommentoitavaa. 🙂

Mä en aina ees saa kommentoitua kännykällä. Se sivu jotenkin töksähtää ja jää jumiin eikä mtn toivoa.

Ärsyttää tosi paljon, kun olis usein sanottavaa :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X