operaatio äiti - Banneri

Kun turvallisuus ja tyylikkyys kohtaavat.

Selkeät linjat – kaikki yksityiskohdat ovat tarkkaan harkittuja. Tyylikäs, tarkoituksenmukainen ja käytännöllinen muotoilu, joka sopii ihanteellisesti nykyajan kiireistä elämää eläville vanhemmille. Loimme yhteistyössä erään Euroopan johtavan suunnittelijan kanssa Affinity-lastenrattaat, jotka näyttävät upeilta kaupungilla ja ovat maaseudullakin aivan omaa luokkaansa. Tässä modernissa klassikossa Britaxin perinteiset turvallisuusarvot yhdistyvät tyylikkyyteen.
Olen rakastunut meidän uusiin rattaisiin. Voisin melkein sanoa, että rakkautta ensi silmäyksellä!


Topi on koko ikänsä vihannut vaunuja ja rattaita. Kiljumista, vinkumista ja känkkäränkkää vauvana. Kitinää isompana. Vasta nyt ehkä tiedän syyn tähän.


Ensimmäisinä vaunuina meillä oli Teutonian Prestiget eli yhdistelmävaunut. Joustavat, kevyet ja tyylikkään mustat. Näillä vaunuilla pääsi kepeästi eteenpäin pahimmassakin lumihangessa. Jarru oli kätevä, pehmeä koppa oli helppokäyttöinen ja vaunut olivat yleensäkin näppärät. Ostettiin ne käytettynä yhdeltä tutulta ja oltiin pitkään tosi tyytyväisiä.Päätettiin kuitenkin Cittarin alesta ostaa Carenan matkarattaat kokeiluun, koska ne olivat sen verran halvat. Järkytykseksi huomattiin, että pahimmat itkut jäivät pois. Voiko itse rattaat muka vaikuttaa asiaan niin paljon? Melkein koko kesä vedettiin sitten halppisrattailla ja Topi oli suhteellisen tyytyväinen oloonsa. Toki sitä epämääräistä kitinää oli silloinkin, mutta paljon vähemmän. Rattaat olivat kuitenkin tönköt, liikkuivat huonosti ja muutenkin aika rumat, jos pinnalliseksi ruvetaan. Lähestyvä talvikin huolestutti ja päätettiin, että myydään Teutoniat pois ja hankitaan ihan kunnon rattaat tilalle.


Halusin hyvät rattaat ja kyselin paljon etukäteen mielipiteitä. Kaikki suosittelivat Emmaljunga Scootereita tai Brio Raceja. Kävin kokeilemassa molempia ja tiesin heti, ettei Brio olisi meidän juttu. Emmaljungat taas kiinnostivat. Niissä oli jotakin Teutoniamaista, mutta paljon parempaa. Ne olivat jykevät, upean näköiset ja todella kehutut. Uskalsin toivoa, että pikkukaveri viihtyisi niissä. Kun lähdin ostamaan rattaita, hain itse jotakin vielä vähän erilaisempaa. Kuvailin toiveitani myyjille ja kaikki tyrkyttivät silti Scootereita. Astuin harhaan ja annoin oman toiveeni lipua pois; ostettiin siis Emmaljungat. Olen tykännyt rattaista kyllä, mutta myös huonoja puolia on löytynyt. Eniten ehkä jäi harmittamaan, että ne eivät ihan olleet se mitä etsin. Ajattelin silloin, että näillä mennään, koska nuo ovat oikeasti tosi laadukkaat rattaat. Samainen kitinä kuitenkin alkoi taas. Siinä vaiheessa päätin, että yhtiäkään rattaita ei enää hankita, eiköhän se joskus mene ohi. (Lue muuten: Emmaljunga Scooter 2.0 vs Brio Race)
Nyt sain sitten kuulla, että tämä vinkuminen rattaissa saattaa johtua siitä refluksista. Topilla on ikävä olla, kun happoa nousee kurkkuun. Monesti pystyasento on ainut joka auttaa refluksin suhteen lääkkeiden lisäksi. Vasta nyt meille suositeltiin rattaita, joissa on ergonominen istuin eli sellainen kuppimallinen penkki. Kuulemma monella refluksilapsella kyseisen mallinen penkki on ollut ratkaisu ikävään oloon. Kirosin mielessäni niitä myyjiä, jotka kivenkovaan väittivät, ettei ole olemassa sellaisia rattaita mitä kuvailin. Nimittäin nyt kävellessäni liikkeeseen tutkailemaan tilannetta niin juuri nämä refluksivauvoille soveltuvat rattaat olivat ne mitä alunalkaen olisin halunnutkin.

Vertailtiin myyjän kanssa ominaisuuksia ja kuvailin minkälaiset haluaisin. Täytyy vain ylistää ihmisiä, jotka osaavat kuunnella ostajaa ja tietävät heti mitä tarjota. Vaihtoehdoista Britaxin uusimmat olivat kyllä todellakin parhaimmat!
Käänettävä istuin = Halusin ehdottomasti sellaiset rattaat, joissa istuimen suuntaa voi muuttaa HELPOSTI. Topilla on sellainen vaihe, että työntäjän naama kiinnostaa, joten Emmaljungissa oleminen on huutoa ja kääntymistä koko ajan. Britaxeissa istuin on todella kevyt ja irtoaa kahdesta napista painamalla. Kiinnittäminen on maailman helpointa; naksautat istuimen vain paikoilleen. Runko on yksinkertainen ja tilava, joten toimenpide on ihanan iisi.

Kuppimainen penkki = Penkki on tosiaan kuppimainen muotoilultaan. Siinä ei ole erikseen säädeltävää selkänojaa, vaan koko istuin kääntyy. Istuimen saa laitettua neljään eri asentoon vain kahta nappia painamalla. Maatessakin asento on siis ihanteellinen refluksin suhteen. Istuimen saa myös käytännössä pystysuoraan, jolloin lapsella on hyvä asento ja mahdollisuus nähdä laajalti ympärilleen. 

Kääntyvät/lukittuvat eturenkaat = En olisi uskonut, että kääntyvät eturenkaat voi toimia joissakin rattaissa. On älyttömän helppoa liikkua ulkona, kun käsiteltävyys on niin sulavaa. Renkaat saa myös nopeasti lukittua, joten huonommalla alustallakaan liikkuminen ei tuota ongelmaa. Talveksi eturenkaiden tilalle saa hankittua talvirenkaat, joten rattaat toimivat ympäri vuoden.

Säädettävä työntöaisa = Tykkään itse enemmän säädettävistä aisoista. Sen saa niin moneen asentoon, että jokaiselle työntäjälle löytyy varmasti hyvä asento. Säätely onnistuu kahdesta napista painamalla ja se on tuhat kertaa helpompaa kuin Emmaljungissa.

Tilava ostoskori = Kori johon kerrankin saa laitettua tavaraa, vaikka penkki olisi missä asennossa. Kori on myös kauniisti muotoiltu ja jämäkkä eikä sellainen ruma musta pussukka.

Kunnon sadesuoja mukana = Settiin kuuluu jämäkkä sadesuoja, joka on helppo asentaa. En tule toimeen yleensä minkään sadesuojien kanssa, mutta tämän senkus laittoi paikalleen. Se on juuri oikean kokoinen ja hyvännäköinen käytössä. En tykkää niistä perus mustista jätesäkeistä, joita yleensä tulee rattaiden mukana. Eikä tykkää Topikaan.

Helppokäyttöinen runko = Kasaaminen yksinkertaista. Menee uskomattoman pieneen tilaan. 

Monikäyttöiset rattaat = Runkoon sopii suoraan ilman erillisiä adaptereita Britaxin turvakaukalo, vaunukoppa ja tuo perus istuin. Istuimeen tulee mukana pienennysosa, joten sitä voidaan käyttää suoraan vastasyntyneellekin.

Ulkonäkö = Upen näköiset, tyylikkäät ja ihanat värivalikoimat. Muotoiluun on oikeasti panostettu! Vai mitä mieltä itse olet? 😉

Yksityiskohdat = 1. Kurkistusikkuna, joka toimii magneetilla eikä tarranauhalla. Hyvä näin, koska Topi aina herää, jos sen tarranauhan aukaisee. 2. Avattava hyönteisverkko kuomussa; aivan ihana lisä kuumina kesäpäivinä. 3. Turvakaari siirtyy pois paikaltaan helposti. Kummallakin puolella on nappi, jota painamalla kaaren saa irroitettua paikaltaan ja kaari itsessään sisältää ”niveliä” (en tiedä oikeaa sanaa..), joten se kääntyy ja taittuu helposti sivuun. 4. Kätevä ja helppo jalkapussi. Malliltaan kova ja erittäin siistin näköinen. Lämmin sekä suojaisa. 5. Jalkatukea saa säädeltyä sopivampaan asentoon.Jotain jäi varmasti sanomatta, mutta ajatus ei kulje. Topi on huutanut nyt sata yötä putkeen. Atooppinen ihottuma, kolme hammasta tulossa läpi ja uudet taidot valvottavat. 


Rattaissa on kaksi asiaa, jotka voisivat olla paremmin. Ensinnäkin jarru on vähän hassu. Se on sellainen vipumainen ja kiinni toisessa renkaassa. Alkuun ajattelin, että eihän se voi pitää koko rattaita paikallaan, mutta kyllä se vaan pitää. Tottumiskysymys siis. Toinen ongelma on se, ettei meidän hoitolaukku istu noihin rattaisiin ollenkaan. Täytynee siis rahaa tullessa hankkia Britaxin oma hoitolaukku. Sen lisäksi ajattelin hankkia myös noihin tarkoitetun lämpöpussin ehkä. Riippuu onko yhdessä lämpöpussissa reiän paikat oikeissa kohdissa, joka tutulta saadaan.
Rattaat ovat tähän mennessä olleet loistava hankinta. Yhtäkään puklua ei ole tullut eikä liiemmin happoröyhtejäkään. On ihanaa istua bussimatka ilman, että pitää kuunnella sitä vinkumista tai pitää poikaa sylissä. Topi istua toljottaa innoissaan ympärilleen ja voi hyvin. Käytiin tänään myös hieman kiertelemässä kauppoja ja poika istuskeli rauhallisena paikallaan. Nukkuminen on sujunut myös loistavasti eikä mitään ongelmia refluksin suhteen, ei edes sitä puklua herätessä ja noustessa pystyyn. Bussissa käsiteltävyys on ollut helppoa eikä rattaat myöskään kippaa mutkassa. Huomasin myös, että hartioihin ei kohdistu työntäessä samanlaista painetta, koska rattaat liikkuvat niin sulavasti. 

Alkuun Topi oli vaikea totuttaa uusiin menopeleihin, koska niissä istutaan ja ollaan tosi erilailla kuin Emmaljungissa. Rauhallisuus oli kaukana, kun istutin poikaa niihin ja aloin epäilemään oliko hankinta nyt kovin fiksua. Järjellä, kun ajattelee niin onhan se oikeasti outoa joutua täysin erilaiseen paikkaan sen tutun ja turvallisen sijasta. Nyt Topi pikkuhiljaa jo tunnistaa rattaat eikä suutu niihin joutuessaan. 

Naama menosuuntaan.

Makuuasento. (Hyttysverkko avattuna eli kuomun alaosan saa myös umpeen!)

Parempi kuva hyttysverkosta, tavarakorista ja jarrusta.

Naama työntäjään ja jalkapussi paikallaan.

Jalkapussi.

Sadesuoja.

Pikku-Topi tyytyväisenä!


Kommentit (31)

Minkä ikäiselle nuo britaxit sopii?

Näyttää näppäriltä ja on vähän saman tyyliset kuin meidän britax b-dual joita meillä käytetään 🙂 Meillä valintakriteereinä oli se että saa sisaruksilla käytettyä tuplina sekä myös ykkösvaunuina/-rattaina & britax turvakaukalon saa kii.

Hei, meillä samat, aivan superihanat rattaat! Yhtenä miinuksena on olleet ne talvipyörät, joita ei ole vieläkään markkinoilla. Lupasivat toimittaa jo joulukuussa mutta niitä ei vaan kuulu. Onneksi pk-seudulla ei pahemmin ole luntakaan näykynyt. Toinen miinus tulee siitä että meidän rattaista oli toinen etupyöristä tippunut lenkin aikana ja huomasin tilanteen vasta kotona. Uusia etupyöriä odotellessa.. Muuten ovat olleet ihan täydelliset meidän koliikki/maitoallergia-tytölle. 🙂

Mistä oot hankkinu ton Pöllökuvioisen vaunujen suojan?

Tulee mieleen quinny buzz3 -rattaat jotka meillä oli. Oli kätevät ja helpot!

Millaiset ne talvirenkaat noihin on? Koitin katsoa netistä, mutta en löytänyt. Onko ne siis isommat kuin nuo toiset etupyörät, eikö se sitten muuta rattaiden asentoa? Noi näyttää musta kivoilta ja voisin harkita myös, mutta pienet etupyörät epäilyttää… On ollut hankaluuksia samantyyppisten (renkaiden suhteen) Brion vaunujen kanssa viime talvena päästä kulkemaan.

Onpas tosi hyvän oloiset kärryt! 🙂 Väri ei ehkä kolahda, mutta tekniikka ja näkö kyllä. 🙂 Meillä on itellä vähän samantyyppiset rattaat, Brio Go:t. Istuinosa myös käännettävissä, jne. Kovasti olen tykännyt. 🙂

Noissahan olo monenlaisia värejä 🙂 Ja toi rauhallinen vihree miellytti silmää! Ihanan luonnollinen mun mielestä!

Mä en yhtääm tykkää Brioista.. en tiiä miks, mutta ne ei sovi mulle. Myyjäki sano, ettei mun kuvauksen perusteella suosittele niitä.

Jännä, että toiselle sopii toinen ja toiselle toinen 🙂

On kyllä hyvännäköiset kärryt, paljon uusia ominaisuuksia! Ihan uusi juttu mulle toi kuppimainen kallistettava istuin.

Meillä on matkarattaina Britaxin B-mobilet ja niissäkin noi kääntyvät etupyörät toimivat mainiosti ja turvakaukalon kiinnitys oli kauppareissuilla yms. tosi kätevä. Muuten ne ovat kyllä matkarattaiksikin aika kaameat tapaukset ja lisäksi kuomun malli on huono, mutta tosiaan meillä vaan satunnaisessa käytössä, täällä maalla, kun toimivat parhaiten isot yhdistelmät 🙂

Mukavia reissuja Topille uusissa kärryissä! Toivottavasti osoittautuvat hyväksi ostokseksi 🙂

Mä en oikeestaan muuten tykkää matkarattaista yleensä. Nää on osottautunu nyt ihan unelmiks 🙂

Uskon että oli hyvä hankinta 🙂

Käteviltä vaikuttaa, mut ei myöskään täysin mun silmää miellytä. Tai ei ehkä muuten mut toi jalkapussukka oli ihan kamala =D Mut en rumuuden takia jättäis ostamatta jos muuten hyvät ja toimivat 🙂

On kätevät! Suosittelen oikeesti!

Ja ite tykkään jalkapussista kun on simppeli ja istuva:)

Hyvä että oot noin tyytyväinen uusiin rattaisiin ja Topinkin on parempi olla! 🙂

Niinpä! Oon niin ilonen noista 🙂

On kyllä kivat! Meillä oli joskus noi harkinnassa, mutta päädyttiin Scootereihin niiden keli-kuin-keli työnnettävyyden takia ja tykkäsin kun oli taskut siinä kuomussa eikä tarvinut raahata hoitolaukkua. 🙂 Lenkkeilen paljon metsässä (=”kinttupolku” maastot) joten rattaiden ja vaunujen oli kuljettava myössä huonommassa maastossa ja kestettävä myös juoksemista. Mutta jos ihan kaupungissa asuttaisiin niin nuo olis kyllä ollut meidänkin valinta kun olis mennyt rattaat ja vaunut samalla kertaa. 🙂 Nyt meillä oli ensin Emmaljungan Edge Duot ja sitten Scooterit. 🙂

Noi pitäs kanssa olla joka kelissä käytettävät 🙂 Saa nyt nähdä!

Ainakin on lämpimämmät kun scooterit.

Meillä ei emmaljungien taskut riitä eli hoitolaukku on muutenkin mukana 🙂

musta noi on rumat 😀 sori.. ei yhtään mun silmää mielytä ja näyttää halvoilta ja jotenki avaruudesta tippuneilta 😀
mut kaikilla on erilainen maku ja noi on varmaan teille parhaat 🙂

Jokaisella on omat mieltymykset eikä sitä pidä pyytää anteeks 🙂

Mun mielestä noi on upeat ja kauniit! Ja tommosia oon aina halunnut. Emmaljungat on myös näyttäviä 🙂

Ootko miettinyt miten noilla selviää talvella kun etupyörät ovat noin pienet? 🙂 mietitään kans vaihtoehtoja kun uusien rattaiden hankinta edessä…
Voitko kertoo scootereiden huonot puolet? Ne on nyt ykkösenä listalla mutta ei ihan olla lyöty vielä lukkoon..

Voi ei jos noikin on raskaat ja jäykät 🙁 meillä nyt britaxin b-smartit ja ne on super kevyet ja helpot liikutella! Ei vaan palvele enää talvella..
Taidetaan jäädä kohta ilman rattaita kun tuntuu että kaikissa on jotain vikaa 😀

Scootereiden huonot puolet:

Aika samantapaset kun yhdistelmien ratasosa. Toki kapeemmat ja vähän helpommat.

Jäykät, raskaat. Jos siis ei tästä ominaisuudesta tykkää, meille sopi.

Hankala istuimen säätö. Nosta ylöspäin ja laske. Meillä jäykkä eikä oikein pelitä.

Kasaaminen kamalaa. Siis ite saan tapella aina varmaan 10min ennenku onnistun. Liian lyhyet kädet.

Kaikki säädettävät jutut vähän jäykkiä.

Kuomu ottaa kiinni hankalasti istuinta säädettäessä.

Kippaa TOSI helposti esimerkiksi bussissa taaksepäin.

Meillä alko natisemaan nopeasti.

Noi tuli nyt ekana mieleen 🙂

Uups en ihan niin tarkkaan 😀

Oikein kiva jos viitsit listata! 🙂

Et tainnu lukea kunnolla 😉 Noihin saa talveksi talvirenkaat.

LISTAAN sulle noi kun on parempi väli 🙂

Kyllä nyt kelpaa 🙂 ihqt rattaat!!

Niin kelpaa ♥

hih, ymmärrät varmaan nyt miksi haukuin niitä carenan matkiksia ;)?

Minusta net toimii huonosti aina ;). Mutta niillä mennään, meilä on onneksi lisäksi myös yhistelmät ja tuplat. Matkikset on vain autossa 🙂

No olihan se odoteltavissa 😀 Kun on niin halvat… mutta siihen hätään oli kivat ja tykkäsin niistä kuitenki. Talvella vaan ei toimi.

Ompas kivannäköiset ja tyylikkäät rattaat! Mutta aivan liian arvokkaat meikäläisen kukkarolle :/

Joo on noi aika arvokkaat meillekin, mutta en niitä itse maksanut 🙂

Vitsi en nää yhtään mihin postaukseen tää kommentti on tullu :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X