operaatio äiti - Banneri

Kyllä ne asiat järjestyy ja taudit taltutetaan. Eilisestä asti Topi on voinut aina vaan paremmin, tänään ei ole ollut kuumettakaan enää. Masu on ollut kyllä sekaisin varmaan antibiootista ja peppu edelleen kamalassa kunnossa.

Topi on pikkuhiljaa enemmän jaksanut taas leikkiä, touhuta ja riehuakin. Kyllä on helpottavaa nähdä, että toisella on taas parempi olla.

Topi edelleen vasta harjoittelee kävelemistä.
Lastenohjelmat kiinnostavat nykyään jo vähän enemmän.
Taudille kyytiä!

Oma väsymys on ollut kyllä jäätävä. En edelleenkään tiedä miksi, kun Topikin on yönsä nukkunut hyvin omassa huoneessaan. Ehkä se on joku stressi, joka puskee päälle lapsen sairastaessa. Vielä eilen Topi heräsi aamulla itkuisena, mutta tänään jo kuului onneksi normaalia huhuilua seinän takaata. Kävin hakemassa pojan seitsemän aikoihin viereeni, johon se simahti kirjaimellisesti heti. Tuli sitten nukuttua klo 12 asti!! Enää ei väsytä! Aika pitkät unet poikakin sai vetäistyä, kun nukkui klo 20-12 välin parilla pikaisella heräämisellä.

Eilinen aamumaito vedettiin vielä surkealla naamalla.

Tänään oli jo rennompi meininki… 😀

Parhautta on nukkua pitkälle aamuun vauva kainalossa

Helpottavaa siis, että tauti jo hellittää. Kurjaa silti, että ihon kanssa oleva ongelma pysyy. Peppu on niin rikki, että vaipassa on usein vertakin hankautuneena. Vaipanvaihto on kamalaa huutoa eikä mikään rasva tunnu auttavan..

Tein eilen lopulta sitten tärkeän päätöksen; me siirrytään kestoiluun. Topin potalle oppiminen on hidasta enkä voi toista siihen painostaa. Jotakin silti on tehtävä, koska tuo vaippa-allergia on ihan kamala.

Miksi uskon vaivan johtuvan vaipoista?

Ensinnäkin itse olen aikanaan kärsinyt samassa iässä vaippa-allergiasta ja oikeastaan kärsin vieläkin. En kestä mitään siteitä kuukautisten aikaan. Sen lisäksi ihottuma on aina helpottanut aluksi vaippamerkkiä vaihtamalla. Nyt on käyty kaikki merkit läpi eikä yksikään niistä enää sovi. Joten uskon vakaasti ongelman olevan niissä vaipoissa.

Pakkasin siis eilen kimpsut ja kampsut valmiiksi, jotta voitaisiin lähteä kirppikselle etsimään kestoja. Jätin Topin huoneeseensa leikkimään ja palatessani odotti maailman suloisin näky. Topi oli mönkinyt norsun kainaloon nukkumaan peppu pystyssä. Voiko olla söpömpää?

Aikansa toinen siinä veteli hirsiä, kunnes heräsi tyytyväisenä. Sitten puin meille päälle ja lähdettiin. Oli mukava kyllä päästä ulos pitkästä aikaa. Topikin oli onnessaan, kun sai touhuta muiden lasten kanssa kirpparilla. (Korvatulehdus ei tartu!) Kävi muutenkin ihan loistava ’mäihä’ ja joku myi pöydässään UUSIA one size vaippoja imuineen. Kuviot, värit ja matsku olivat plussaa. Maksoin vaipoista 8e/kpl ja ostin kyllä myös tyttöjen väriset. Ne on vaan kuitenkin vaippoja!

Valmiina lähtöön!

Tervetuloa kotiin uudet vaipat!

Ostin kirpparilta Topille myös yövalon, joka heittää tähtiä huoneeseen.
Kotimatkalla sai ihailla taas maisemia!
Rakastan syksyn synkkyyden ja värien suhdetta.
 Se on sanoinkuvaamattoman kaunista!

Tänään herättyämme vasta silloin kahdentoista aikoihin, todettiin ikkunasta ulos katsomalla, että taidetaan olla kotona koko päivä. Koiran heitin pihalle touhuamaan ja muuten sitten leikimme sekä ihmettelimme ajankulua. Tuli myös pyykattua poikkeuksellisesti keskellä viikkoa! Ahkeraa!

Sumu nousemassa.

”Onks pakko olla ulkona, jos haluaakin vaan makaa sohvalla maha kohti kattoa!?”

Ehkä hyvä näin. Saatiin ainakin rauhassa kokeiltua noita kestovaippoja ja tehtyä suunnitelma operaatio pyllynhoitoon. Siitä tuli mielestäni ihan toimiva ja helposti noudatettava!

1. Vaippa pois ja pyllylle öjyä, jotta vesipesu ei kirvellä niin paljoa.

2. Pesu tapahtuu suihkussa, koska en vain saa tuota poikaa mahtumaan
enään lavuaariin.

3. Pyyhe odottaa valmiina naulakossa suihkun lähettyvillä.
4. Kestovaippa sekä imut huuhdotaan vedellä vessanpöntön yllä ja heitetään pyllypyyhkeen
kera ämpäriin, jossa on pesupussi valmiina. (Hyvä paikka ämpärille? :D)
5. Jotakin näistä kolmesta rasvasta laitetaan, kun pylly on tarpeeksi kuiva.

6. Puhtaat kestovaipat, imut ja harsot löytyvät pinnasängyn takaa
 kätevästä kangastelineestä.
7. Imut taskun sisälle, vaippa hyvin paikoilleen ja VALMIS.

8. Sitten vain nautitaan mukavasta olosta.

Näin ensimmäisen päivän perusteella voin sanoa, että olen rakastunut kestoiluun. Miksi olen edes ajatellut, että tämä olisi vaikeaa? Miksi olen edes halunnut tunkea sellaisia kamalia kemikaalimyrkkyjä pojan iholle?

Kai se on hyvä herätä asiaan edes tässä vaiheessa! Luontokin on itselleni niin tärkeä asia ja kierrätämme kotona kaiken mahdollisen. (Pahvit, lasin, metallipurkit, lehdet, bio, vaatteet, patterit yms…) Tästä tulee siis uusi asia, jolla voin huomioida luontoa ja vähentää vaippasaasteita. Jipii!

Topin on ollut tosi mukava olla kestoissa. Ne ovat pehmeitä, istuvia sekä tuntuvat kuivilta pissankin jälkeen. Helppo vaihtaa ja pestä. Säästää rahaa loppupeleissä aikalailla!

Suosittelen teille ihan täysillä tätä hommaa. Se ei oikeasti ole niin vaikeaa, kun luulisi! Toistan; säästää luontoa ja lapsen ihoa. Jos haluat vinkkejä, ohjeita tai tsemppiä asiaan niin laita viestiä ihmeessä! Hyvin vähän tiedän vielä aiheesta, mutta voin auttaa ainakin alkuun.

Ja hei.. olen ehkä maailman laiskin ja saamattomin ihminen joskus. Jos tämä onnistuu helposti tältä äidiltä, se onnistuu myös sinulta! 🙂

Lopuksi pakko todeta, että mitäpä sitä ei tekisi lastensa vuoksi?

PS. Tätä postausta kirjoittaessa poika päätti repäistä kunnolla! Siirsin konetta kauemmaksi pikkutermiitiltä, koska Topilla on yleensä tapana sammuttaa se yllättäen. Tästäpä herra sitten riemastui ja päästi irti tuesta sekä otti kaksi askelta! Wouuu!

Kommentit (38)

Minuakin rupesi tämä kestoilu kiinnostamaan. Tietoa siitä on vaan kovin vähän. Odotan siis innolla postaustasi kestoilusta! 🙂

Mäkin oon miettiny, että pitäiskö ruveta kans lapsilla käyttää kestovaippoja. Kiva kuulla, että on hyvin lähteny käyntiin 🙂
Tosta kävelystä sen verran, että mun mielestä Topi kehittyy ihan hyvää vauhtia! Mun yhden kaverin lapsi oppi kävelemään 1 v ja 9 kk ja nyt kaksi vuotiaana ei osaa kunnolla puhua, vain muutamia sanoja ja eikä kunnolla muodosta lauseita. Eikä mitään sairauksia ole. Mun mielestä jokainen lapsi saa kehittyä ihan omaa tahtiaan!

Kokeile ihmeessä, jos kiinnostaa!! 🙂

Ja joo oikeesti Topi saa kehittyä omaa tahtiaan ♡

Toivottavasti kestoilu tuo avun pienen vaivoihin! Meillä kans aluksi kestoiltiin, mutta aatulla on niin aktiivinen mahantoiminta että en sitten jaksanut pyykätä kakkapyykkejä joten siirryttiin suosiolla kertiksiin. Harmi sinänsä. :/

Voihan sitä kestoilla puolet päivästä esim? Edes jtn jos tekee mieli kuitenkin? 🙂

ihanaa ihanaa kuulla että kestoilu alkoi lupaavasti! se on totta et miks rasittaa vauvan ihanaa ihoa kemikaaleilla 🙂 tsemppiä kestoiluun!!

Kiitos zempeistä 🙂

Moiks! Onko toi yövalo millanen? Patterit vai johto? Onko pelkkä valo vai onks siinä jotain muita ominaisuuksia? Ja minkä merkkinen se on? 🙂

Toimii pattereilla ja pelkät valot. En halunnu mitään soivaa 😀

Merkistä en osaa sanoa, kun ostin kirpparilta ja tossa ei kai näkynyt….

Hei! Täällä myös yksivuotiaan kestopepun äiti. Meillä on ollut samoja vaippoja mitä olitkin ostanut. Ne eivät ole mielestäni kaikkein hengittävimpiä kestoja, sisällä oleva fleece/polyestermokka tms. on hiostavampaa kuin useimmissa suomalaisissa vaipoissa olevat materiaalit, joustofrotee ja coolmax. Paras olisi varmaan bambujoustofrotee! Lisäksi noissa fleece/polyestermokka/coolmax (eli kuivapintaisissa) on se vika että pepun rasvas voi tukkia kankaan, jolloin pissa ei mene läpi vaan lorisee lahkeesta pihalle.. Siihen auttaa vaipan peseminen käsin fairyllä. Rasvan kanssa paras olisi siis joustofroteinen sisäpinta, joka ei mene tukkoon ja hengittää!

Mä mietin kestoilua myös, mutta se sitten jäi kun ajattelin aina sen olevan kauhean vaivalloista ja hankalaa kun en ymmärtänyt niistä tyypeistä ja imuista sun muista ollenkaan enkä sitten ikinä lukenut sen enempää. 😀 Nyt kun tämän luin niin alkoi kyllä kiinnostamaan! Ja varsinkin kun näin kuinka söpöjä nuo Topin vaipat on haha. 😀 Sun tarvii tosiaan sitten kirjoitella uudestaankin näistä!

Joku sanoi hyvän vinkin, meilläkin Lucas oli ennen aina ihan ilman vaippaa illat! Kunnes se sitten alkoi tahalleen pissata kokoajan, siis se oikeasti ihan naama punaisena väänti että sai viidettä kertaa edes vähän pissiä lattialle joten pitkät ilmakylvyt saivat sitten jäädä. 😀

Noi on kyllä ihan megasöpöjä 😛

Ja lupaan joo kirjoitella todellakin! Laitoin juuri tilausta noihin vaippoihin 🙂

Arvaa naurattiko mua lukea toi pissajuttu xD

isommankin lapsen pepun saa pestyä lavuaarissa kun laittaa lapsen ”istumaan” siihen lavuaarin reunalle, lapsesta siis tietenkin pidetään kiinni samalla 🙂

Ei meillä ainakaan onnistu. 😀 Pesen suosiolla suihkussa, helppoa kun poika seisoo itse ja senkun huljuttelee suihkulla 😀 Ihan turha edes tarjota lavuaariin menoa, mahdoton rimpuilu ja meiän sälli on niin suuri kokoinen ettei hänen pyllynsä sinne edes mahdu 😀

No mä en vaan osaa.. ärsyttävää 😀

Ihania vaippoja olet löytänyt, ja mukavaa, että haluat alkaa kestottaa lastasi! Varoituksen sanana se, että kestoiluun voi jäädä pahasti koukkuun.. 😉

Niin löysinki! 😀

Ja joo huomaan, että voi… 😛

Tuli mieleen kysyä nyt seuraavaa: käsittääkseni Topilla on atooppinen iho? Onko hänellä ollut se pikkuvauvasta asti vai milloin se ”puhkesi”? Sillä mietin, kun miehelläni on myös atooppinen iho mutta Anton-poika on ainakin toistaiseksi säilynyt iho-ongelmilta, että mihinkähän aikaan atooppinen iho oireilee jos sellainen on? Toivoisin toki pojan vuoksi, että hän olisi perinyt minun geenit näissä ihoasioissa.

Toivottavasti twillw ei tuu mitään!!

Juu eli nähtäväksi jää, miten Antonilla sitten. Miehen perheessä on aika paljonkin tuota atooppista ihoa, mutta taas omalta puoleltani ei yhtään. Ja syksyhän taitaakin olla juuri pahinta aikaa, kun lämmitykset tulee taas asuntoihin ja ihon täytyy uudelleen sopeutua uuteen ympäristöön. Miehelläkin on näin syksyisin iho pahimmassa kunnossa.

Mutta toivottavasti Topin iho-ongelmat paranee nopsaan!

Joo on atooppinen iho. Pieniä merkkejä alkoi olemaan jo ekana talvenaan. Hilseilyä, kuivumista yms… Pää karstaa on ollut koko ikä.

Nyt kuitenkin vasta syksyllä kylmien säiden tultua iho muuttui IHAN kamalaksi. Eli meillä vuoden iässä alkoi suunnilleen.

Meillä vanhemmilla kummallakaan ei ole atopiaa, että eihän se suoraan periydy, mutta sitten taas meidän molempien sisaruksilla on.

Toivottavasti oli apua 🙂

Hei, kerro mulle vielä miten teet tuon ”vesileiman” (tekstin) kuviin? Mun on tarkoitus laitella blogiin kuvia, mutta haluaisin merkitä ne omikseni. En vain osaa…

Saa kysellä ja voin neuvoa tarkemminkin jos tarvii 🙂

Ok, kiitos 🙂 Täytyy kokeilla. Mä oon niin onneton, että kaikki vinkit tällaisten juttujen suhteen on tervetulleita 🙂

Picasalla vain lisään tekstin kuviin 🙂 Ilmainen kuvanmuokkaus ohjelma!

Jos vielä vaippoja kaipaat niin mulla on ylimääräsiä vaikka ja kuinka,:)

Laita facebookissa. Topi on 10kg.

36kpl kaikkia erilaisia 😀 onk ok jos fbssä laitan sulle vaikka kuvia ja muita tietoja? 🙂 Minkä kokonen Topi nyt on? 🙂

Mitä sulla olis? 🙂

En ostanu kun vasta noi mitä löysin.

Toivottavasti kestovaipat nyt helpottaa vaippaihottumaan! 🙂 Ja tosi kiva, että tykästyit heti! 🙂 Mut yhen vinkin mä vielä kerron, anna Topin olla pyllypesun jälkeen ilman vaippaa, äläkä kuivaa pyllyä pyyhkeellä, vaan annat ilman hoitaa tehtävän, seki säästää paljon ihoa! 🙂

Paljon onnea askelista <3 Voih, kohta teilläkin on kauhee meno päällä 😉

Joo en kuivaa sillä pyyhkeellä varsinaisesti. Yleensä se on vaan oikeestaan enemmän suojaksi siksi aikaa, kun kannan tolle huoneen alustalle, ettei vedet oo ympäri kämppää. Mutta vaihdan silti nyt alkuun tuon pyyhkeen myös joka kerta, ettei tohon iholle tuu tulehdusta jostain bakteerista!

Ja kiitos <3

Saa nähdä lähteekö kuitenkaan vielä kävelemään, koska on vähän hannari ton asian suhteen ja jännittää liikaa. Nyt sain vahingossa huijatuks 😛

Mä olen halunnut myös aloittaa kotikestoilun, mutta en osaa ostaa oikeanlaisia vaippoja. Mistä tiesit, mitä olet menossa hakemaan? Mistä tietää koon? Millainen on imu? Sellainen aloittelijan shoppausopas kestovaippojen suhteen olis tosi jees! Paljonko vaippoja tarvitsee?

Ja me tosiaan alkuun vedetään liikenteessä ja öisin kertiksillä 🙂

Voisin tehdä postauksen aiheesta, kun tiedän enemmän!

Mutta mä sain hyviä vinkkejä facebookista. Siellä on kestoiluun omia ryhmiä. Ja sitten netistä löyty kanssa ohjeita.

Yksinkertasesti ja lyhyesti. Topille ostin one size vaippoja, kun niissä saa kokoa muuteltua sitten kasvun mukaan. Toimii neppareilla. Kuulemma noin 7 vaippaa menee päivässä ja meillä menikin tänään kuusi. Mä ainakin ehdin pesemään noi joka päivä, mutta riippuen sitten siitä niin kannattaa hankkia niitä. Ajattelin ite hankkia 2-3 päivälle.

Lähdin hakemaan all in one vaippoja eli yksinkertaisesti sellaisia joissa on kaikki tai sitten taskuvaippoja. Niissä vaipoissa on siis se tasku sisällä ja taskuun laitetaan imuosa. Imuja on monenlaisia olemassa ja itsellä esimerkiksi sellaisia mikrokuituliinojen näköisiä tällä hetkellä, niistä voi kysellä esimerkiksi lastentarvike kaupoista 🙂 Imujen määrä riippuu pissan määrästä ja sen oppii vaan kokeilemalla. Myös tavallisia ”puklurättejä” eli niitä harsoja voi käyttää. Itse laitan tommosen mikrokuitu imun ja sitten sen alle taittelen vielä harson ja kaiken on pitänyt.

Vaippa kuulemma kannattaa vaihtaa noin 3 tunnin välein, kakka toki heti. Vaippa huuhdellaan ja laitetaan ämpäriin, jossa on pesupussi. Kun peset vaipat niin laitat vain pussin koneeseen ja 60 asteeseen. EI huuhteluainetta ja pesuainekin kannattaa tarkistaa, ettei ole kovin saippuapitoista eikä olisi sitä jotakin zeoliittiä? Sitten vain kuivumaan. Mitä useammin imuja pesee, sitä tehokkaampia niistä tulee.

Tämän itse olen oppinut nyt ja voin tosiaan postata kun tiedän enemmän!

Toivottavasti vaiva helpottaa, onnea yritykselle. Onhan nuo kestovaipat kyllä ekologisempia, meidänkin tytöt on jättämässä jälkeensä melkoista vaippavuorta! Mä en ole kestoilua koskaan kokeillut mutta ajatuksissa on ollut, että millaistakohan se sitten oikeasti on. Soraäänethän väittävät vaikka mitä ja vaikka mistä, mutta olisiko ihan hölmö idea kirjoittaa aiheesta sitten, kun kestoilua on teillä takana jonkin aikaa? Siis että kertoisit aiheesta oman kokemuksesi, millaiseksi olet kestovaippailun kokenut. Mua ihan oikeasti kiinnostaisi tuo aihe.

Onnea askelista! 🙂

Toivotaan, koska tää vaiva on PAHA.

Mä sanoisin, että se kestoilu on ihan jees tähän mennessä. Mutta ajattelin juuri kirjottaa siitä enemmän, kun kokemusta oikeasti kanssa on!

Ja kiitos, kohta se poika jo kävelee :’)

Kaksi ekaa postausta jo tullut 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X