operaatio äiti - Banneri

Kerrankin on ollut sellainen päivä, että siitä löytyy jopa postauksen verran asiaa!

Tiedän, että suurinosa äitiblogeista on täynnä näitä, että mitä tehtiin tänään, mitä opetellaan nyt ja minkälaisia vaatteita tänään ostin. Mutta hei, so what? Tämä blogi toimii itselle päiväkirjana ja kirjoitan tänne ne asiat, jotka haluan muistaa. Kiva piriste touhuun tulee tottakai siitä, että myös joitakin muitakin kiinnostaa nämä sepustukset!

— — — — — — —

Olen lastenvaatefriikki. Voisin ostaa jatkuvasti vain uusia vaatteita Topille, koska ne ovat niiiiin ihania! Mutta järkeä kyllä täytyy osata käyttää ja kaikkea haluamaansa ei tarvitse saada. Näin on opetettu jo lapsesta saakka ja saman aion opettaa myös Topille.

Eikä tietenkään ole järkevää hankkia lipastoa täyteen, koska silloin moni vaate jäisi käyttämättä ja se olisi käytännössä rahojen heittämistä tuuleen. Itse pyrin ostamaan tarpeiden mukaan ja ehkä hitusen enemmän. Jokaista vaatetta tulee silti käytettyä!  ( Jos haluat lukea enemmän aiheesta;  KLIK )

Siis yksinkertaisesti tämä tyttö on ihan hulluna lastenvaatteisiin ja löydänkin itseni kuolaamasta kivojen yhdistelmien perään aika usein. Jokaisella on harrastuksensa ja mielenkiinnon kohteensa, eikö?”

Mitä se on lapselta pois, jos vaatteita on enemmän? Eihän pieni vauva ymmärrä paitojen ja housujen päälle yhtään mitään! Se on enemmänkin itselleni tärkeää, että pikkumies on puettu hyvin ja näyttää tyylikkäältä liikenteessä. Turhamaista? Ehkä, mutta ei vahingoita lasta yhtään mitenkään. Jokainen tietää varansa ja ostaa sen mitä kykenee.”

Tätä päivää olen odottanut liian innoissani! Turhamaisuus kunniaan; Me&I Outlet avattiin tänään! ( Ja jatkuu tosiaan vielä huomiseen.. ) Kävin yllättäen Espoon omassa, koska asustan lähes vieressä. Toinen Outlet järjestetään Tampereella.

Herättiin Topin kanssa jo kahdeksalta. Poika selkeästi ymmärtää ”tärkeiden” tapahtumien päälle, kun ei nukkunut tuon pidempään. Vetäistiin aamupala nassuun ja otettiin matkarattaat esille. Ulkona vaikutti olevan hieman kostea sekä suhteellisen lämmin ilma, ei paha!

Tekeekö muiden blogger joskus näin kuville?? :O
Niin ja kuvateksti; Edes hamsteri ei ollut tajunnut mennä vielä piiloon, kun
herättiin niin aikaisin!

Tiedän, että moni ei hyväksy lasten viemistä tuollaisiin tapahtumiin. Mutta omasta mielestäni lapsen voi ottaa mukaan, jos muistaa toisen olemassaolon eikä shoppaile hullunkiilto silmissä pienen huutaessa kuumuuttaan rattaissa. Sitä voi valmistautua, suunnitella ja arvioida oman lapsen sietokykyä.

Itse halusin ottaa kaikki seikat huomioon. Ensinnäkin päätin jättää rattaat kotiin ja ottaa mahdollisimman pienet sateenvarjorattaat mukaan. Ilman rattaita olisin joutunut maksamaan bussimatkasta ja toisaaltaan en olisi ehkä jaksanut kantaa Topia koko päivää sylissä.

Toisekseen vaatetus on tärkeä muistaa, ettei lapsella tule liian kuuma eikä myöskään liian kylmä. Päätin pukea pojalle päälle Popin iholle laitettavan villakerraston, joka pitää lämpimänä, mutta ei ole kovin hiostavakaan sekä imee mahdollisen kosteuden itseensä tuntumatta märältä. Kerraston päälle laitoin villahaalarin ja haalarin päälle fleecesetin. Valinta oli hyvä, koska pojalla oli sopiva lämpötila koko päivän. Outletissa riisuin fleecen sekä haalarin. Ulkonaoloa varten laitoin rattaisiin lämpöpussin, koska aamuisin on yleensä hieman koleaa.

Vaatetus ja rattaat. (Lämpöpussia ei tarvittu kotimatkalla..)

Kolmannekseen täytyy muistaa, että lapsi ei ehkä viihdy koko aikaa rattaissa –> rintareppu. Nälkä/jano voi yllättää –> maitoa ja ruokaa laukkuun. Tylsistyminen iskee helposti –> rusinapurkkeja ja leluja. Näillä me selvittiin ja hyvin pärjättiin.

Muutenkin tiesin, ettei Topin kanssa tuollainen reissu tulisi olemaan mikään ongelma. Monta kertaa olen sanonut pojan olevan rauhallinen tapaus, joka ei turhista kitise. Eikä kitisty tälläkään kertaa ollenkaan.

Oltiin paikalla jo noin 45 minuuttia ennen ovien avaamista, koska en ollut varma mahtuuko busseihin. Tilaa oli kyllä ja jouduttiin sitten odottelemaan tovi. Ehkä hyvä näin, koska ei mennyt kauaa, kun jono oli TODELLA pitkä. Päästiin sentään ekojen joukkoon. Topi sai konttailla lattialla ja olla välillä rintarepussa. Jätin rattaat ulkopuolelle kamojeni kanssa ja tuumasin kaverille, että jos joku kehtaa meidän hoitolaukun anastaa niin siinähän sitten elää omantuntonsa kanssa. Ovet avattiin ja itse kävelin kylmän rauhallisesti sisälle ja kiertelin pöytiä. Ihmiset ryntäsivät sisälle ja sai kyllä oikeasti varoa, ettei AIKUISET naiset tyrkkineet kyynärpäillään Topia naamaan. (Poju rintarepussa…)  Tuli siinä vaatteita katsellessa juteltua toki muutaman mukavankin ihmisen kanssa, joilla ei myöskään ollut kovin kiire. Ajattelin vaatteita ihmetellessä, että eihän tämä nyt paha ole ollenkaan ja suuntasin jonoon.

Joo… ei ollut paha. Pah. Seurasin jonoa aikani ja totesin sen olevan elämääkin pidempi. Se kiemurteli ympäri ämpäri liikettä. Liikuttiin ensimmäisen vartin aikana varmaan metrin verran? Kassojahan oli vain ja ainoastaan yksi kappale. Aika huonosti suunniteltu mielestäni. Melkein tunnin jonottelimme, kunnes kävin hakemassa rattaat Topille. Jossakin vaiheessa jono siirrettiin kaupan ulkopuolelle ja muutama törkeä AIKUINEN kiilasi suoraan ostoksilta jonon puoleen väliin. Huoh.

Siinä jonottaessa Topi söi kokonaisen purkin kalaperuna-sosetta eli saman verran kuin yleensä syö kolmena päivänä. Sen lisäksi poika veti yhden rusinapurkin napaansa ja tyhjensi toisen pitkin lattioita. Muutama tunti jonossa vierähti, mutta onneksi oli seuraa ja Topi viihtyi hyvin.

Sain sen mitä halusin ja lähdin hymy naamalla, vaikkakin lompakko kevyenä kotiin. Himoitsin muutamaa muutakin, mutta järki päässä päätin olla ottamatta.

IG-kuva. Hyi mikä sävy! Kännykällä näytti aikalailla erilaiselta…..

Käytiin kaupan kautta palkisemassa itseämme onnistuneesta reissusta. Ostettiin hedelmiä ja äitille energiajuomaa, jota himoitsen nykyään liiankin usein. Topi oli onnessaan viinirypäleistä ja naureskeli niille aikansa. ( Video ) Myös äitin kömpelyys syödessä aiheutti jonkin aikaa kestäneen kikatuksen. Mitä hauskaa siinä muka on, että tähtää mandariinin ohi suusta ja se putoaa paidalle?

Syömisen jälkeen kuvattiin päivän ostokset, leikittiin ja puuhattiin. Yhtäkkiä koin ahaa-elämyksen; Topin päiväunet oli unohtunut tältä päivää kokonaan ja kello oli jo melkein kolme! Eipä tuo ollut niitä kaivannutkaan ilmeisesti, kun oli koko päivän ollut kuin naantalin aurinko. Iskin kaverin silti sänkyynsä ja uni tuli nanosekunnissa. Ihanan helppoa!

Loppuilta meni vähän muksahdellessa, kun pikkuinen yrittää kovasti oppia uusia asioita. Lähiaikoina Topi on esimerkiksi oppinut kasaamaan niitä sellaisia rinkuloita siihen ihme keinuvaan torniin.. Haha, tajusitteko yhtään? Ja juuri äsken katselin, kun poika yritti tunkea erimuotoisia palikoita oikeista koloista rasiaan. Tänään on taas pitkästä aikaa myös kävelty kärryllä ympäri kämppää ja välillä pysähdytty taputtamaan itselleen. On se hyvä, että tiedostaa oman talenttinsa!

Yritin tehdä tästä postauksesta eräänlaisen ”meidän päivä” postauksen tosiaan, mutta en tiedä tuliko lopputuloksesta liian sekava? Toivottavasti kuitenkin jaksoitte lukea… Nyt puuroa Topille ja sitten viettämään perjantai iltaa miehen kainalossa!

Niin… ne miikkarikuvat:

Yrmishaalari 86/92cm

Nallepaita 86/92cm

Paita on vielä aika iso eikä pysynyt oikein paikallaan Topin myllerryksessä.

Paita sopii esimerkiksi omppupyllyjen kanssa hyvin yhteen.
Pandahousut 86/92cm (MIKSI BLOGGER NÄYTTÄÄ TÄMÄN ILMAN KONTRASTIA??)

Sienihaalari 86/92cm

Sammakkojumppis 98/104cm (Kaappiin odottamaan!)

Ostokset! Paitsi, että kuvasta puuttuu ne itselle ostetut housut!

Hei, alkoi muuten ärsyttämään tosi paljon!! Blogger lataa kuvat jostain syystä iiihan omituisina. Tuo Pandakuvakin tulee ilman kontrastia, vaikka tekisin mitä! Turhauttavaa…….  Muilla samaa ongelmaa?

Onneksi iltaa piristi se, että sain kuulla voittaneeni arvonnan. Arvonnassa palkintona oli Cheap Mondayn setti koossa 86cm. Jei! Vastahan voitin eräästä blogista Tangle Teezer -harjan… taitaa tämän tytön onni olla kääntymässä?

Sain muuten kyselyä siitä arvonnassa olleesta lisäarvonnasta. (Järkevä lause…) Olin itse kipeänä maanantaina, joten en pystynyt mitenkään laittamaan lappusia valmiiksi Topia varten ja loppuviikko menikin töissä. Viikonloppuisin on enemmän aikaa, joten siksi arvonta siirtyi hieman… olosuhteet saattaa joskus valitettavasti muuttua, kun on tässä tämä elämäkin elettävänä blogin ohella 😉
Mukavaa viikonloppua kaikille ja käykää ehdottamassa joulukalenteriin postausideoita!

Kommentit (31)

Kuin usein noita outletteja järjestetää? 🙂

Hullu nainen, kun jaksoit tuon härdellin 😀 mulla olisi hermo mennyt alta aikayksikön 😀

Melkoista meininkiä ollut! Ja wow, mikä kaikkeen varautuminen teillä on ollut! 🙂

On kyllä jonotuksen tuloksetkin upeita. Ja noi kuvat ylipäänsä myös.

Pitihän sitä varautua että selvitään 😀

Kiitos kommentista!

Ihania vaatteita! Harmi ettei täällä lähellä ollu tuota Outlettia 🙁 Mä oon kans lastenvaatehullu! Kokoajan pitää olla ostamassa tytölle uusia vaatteita, Me&I on popin lisäks mun lempparimerkki 🙂

Tosi kurja, että järkätään vaan parissa paikkaa!

Ja kiva kuulla, että meitä hulluja on myös muita 😀 Meillä on myös aika sama maku!

Hauskoja löytöjä 🙂 aika kauheelta kuulostaa toi jonottaminen ,mut mitäpä sitä ei tekis lastenvaateherkkujen eteen 😉

Niinpä 😉 Mitä vaan – ainakin melkein 😀

Ohhoh ei mun hermot kestäis tollast jonottamist ;o
Mullakin blogger veetuilee kuvien laitos milloin mitenkäkii, ihan pirun rasittavaa! >:(

Mulla kesti 😀 Se oli sen arvosta ja oli hyvää seuraa!

Vihataan yhessä bloggeria? 😀

Ihanaakin ihanemmat housut puuttuu !! Oliko päällä 😉 ?

Jooo oli päällä 🙂

Mäkään en miikkareista välitä mutta toi cheap monday setti!!!! Aivan ihana!!!!!!:D

Se on ihana! 😀 Oonpas ilonen että voitin 🙂

Säkin olit siis tänään penkomassa Liilassa 🙂 Mä en onnistunut bongaamaan noita ihania panda housuja vaikka olin siellä heti aamusti (tai sit niitä ei vaan ollut meidän tytön kokoisena). Tosin mun käyntikin oli hyvin nopea kun sitä tönivää äitilaumaa oli niin paljon liikenteessä 😀

Olin kyllä!

Niitä oli kyllä aika pitkään kai siellä, ne oli oikeella takana nurkassa.

Niitä äitejä oli siellä kyllä hulluna :O Ja muutama isukki myös 😉

Ihania vaatteita ja kuvia!
Täälläkin harmitellaan, että lähellä ei ole Outlettia. En kyl tiedä, jaksaisinko noin kauaa jonottaakaan. 😀

Noh oli se sen arvosta, vaikka heikkohermosille en suosittele 😀

Ihania kuvia! Itse olen huomannut kans että Blogger jotenkin muuttaa kuvien väritystä ja varsinkin ”nettikauppojen sivuilta lainatut” kuvat on nykyään harmahtavia 🙁

Meillä on kans nuo panda-housut ja niiden parina panda-body, meidän ainoat me&i:n vaatteet.

Niin se muuttaa… rasittaa x 1000! 😀

Minkävärinen se pandabody olikaan? 🙂

Mä en hirveästi miikkareista tykkää, mutta tuo oranssi sammakko puku ja panda housut on kyllä ihanat! 🙂

Kaikki ei tykkää, ei tarviikkaan 🙂

Noi on kyllä ihanat! 🙂

Siis voi että miten ihania miikkareiden vaatteita <3
.. ja mäkin harmittelen miksei noita outletteja voi olla täälläpäin.. 🙁

Tosi harmi, ettet säkään sitten päässyt penkomaan :C

Mikä siis on outlet?? Auttakaa tyhmää:D

Outlet on suomeksi vähänniinkuin jonkun merkin poistomyynti / varastontyhjennys 🙂

Nääkin maksaa uutena 30-40e ja nyt oli 5-20e 🙂

voi vitsi mitä ihania oot ostanu, mä haluisin kans ton sieni setin!!! 🙂 Ihania kuviaki :>

Kiitos 🙂

Sieni setti on kyllä kivan syksynen! 🙂

Ihania kuvia TAAS! <3

Meil on kans noi pandat!

oon kyl kade kun täällä lähellä ei oo tuota outlettii 🙁

Tosi sääli, että oli vaan parissa paikkaa tosiaan 🙁

Pandat on söpikset 😉 Sopii monen kanssa.

Luulisin että kerran vuoteen ainaski? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X