operaatio äiti - Banneri
Kuten jo aikaisemmin olen kertonut, sain viime keskenmenon jälkeen reseptin keltarauhashormoniin. Yleensä olen kuullut, että määrättäisiin Terolut niminen valmiste, mutta itse sain Primoluttia.
Ensimmäinen tavoite oli saada kierrot tasaiseksi ja tätä myöten tuoda ovulaatio kuvioon. Tai ainakin toivoa, että näin kävisi. Seuraava tavoite olisi, että raskautuminen VIHDOIN onnistuisi.
Aloitin ensimmäisen kuurini yk 6 kp 16 eli 21.10.2013. Mikäli joku ei tunne lyhenteitä niin yk = yrityskerta ja kp = kiertopäivä. Kierto sujui hyvin, ovulaatiota en tunnistanut ja yritys oli jäissä keskenmenon takia. Kierto kesti 28 päivää ja menkat alkoivat ”ajallaan” 3.11.2013. Normaaleja kipuja ei tuntunut ja pystyin jopa tekemään jotakin sohvalla makaamisen sijasta. Vuoto oli niukkaa ja kesti muutaman päivän.
Seuraavassa kierrossa yritys oli taas kovaa. Ovistikut tosin jäivät ostamatta, mutta uskon tunteneeni ovulaation muutama päivä ennen kuurin aloittamista. Tai ainakin kyljissä tuntui menkkamaisia pistelyjä. Primolut nro 2 alkoi yk7 kp16 eli 18.11.2013.
Kierto vaikutti lupaavalta oireiden suhteen. Tai olisi vaikuttanut, jos en söisi tuota pirullista hormonia, jonka sivuvaikutuksiin kuuluu raskausoireet. Mitäpä sitä kaartelemaan tosiasiaa; menkat alkoivat taas ajallaan 30.11.2013 ja kierto oli suhteellisen tasainen eli 27 päivää. Taas kivutonta sekä niukkaa.
Tällä hetkellä tekee mieli luovuttaa ja jättää Primolut kokonaan pois. Ensinnäkin olisin naiivisti toivonut sen auttavan raskautumiseen kuin sormia napsauttamalla. Toisekseen, en kuollakseenkaan kestä sivuvaikutuksia.
Olen kuurin loppua kohden kuolemaakin väsyneempi. Tuntuu, ettei 8h yöunista ja muutamista päikkäreistä ole mitään apua. Ei jaksa, ei pysty, ei huvita. Väsymys tuntuu jokseenkin samalta, kun raskaana ollessa.
Paino on noussut. Tiesin toki, että e-pillereissä oleva keltarauhashormoni nostaa painoa, mutta en ajatellut yhtään sen pidemmälle. Mitä luulette sitten käyvän, kun vetää pelkkää sitä itseään? +5kg kolmessa viikossa, turvotus ja ällöttävän lihava olo. Tekee mieli hakata päätä seinään.
Mielialoissakaan ei ole kehumista. Ihan vähän ennen kuukautisia itketti, nauratti ja suorastaan vitutti vaihtelevasti. Tuntui, että pienet turhatkin asiat ärsytti. Vihaan yleisesti sellaisia urpoja, jotka huutavat toisille ihmisille liikenteessä pikku asioista. Elämä ei ole niin vakavaa, että pitäisi ärtyä siitä, jos joku rynnii edessäsi. Täytyy olla itse se fiksumpi ja käyttäytyä aikuismaisesti. Mutta nyt löysin itseni useamman kerran puremasta hammasta yhteen. Jopa Topin pieni vänkääminen saattoi ärsyttää, vaikka yleensä olen itse rauhallisuus.
Tähän kaiken päälle ne raskausoireet, jotka ovat valheellisia. Kukaan ei halua turhaan rasittavaa rintojen arkuutta, kukaan ei halua naamaansa täyteen finnejä. Kukaan ei halua arvuutella johtuuko oireet lääkkeestä vai raskaudesta.
Onko tämä kuuri nyt tämän arvoista? Entä, jos lihoan Dallas-pullaksi huomaten, että koko hormonin syöminen oli turhaa? Jos tämä on jo näin rankkaa, niin miltä tuntuu sitten ne kaikki ronklaukset, tutkimukset ja piikittelyt? Mikäli niihin siis joudun..
Kohta on vuosi täynnä yritystä ja saadaan aika lapsettomuus-klinikalle. Seriously? Kuulostaa kyllä todella typerältä sana lapsettomuus, kun tuossahan tuo yksikin jo tuhisee. Miksi ihmisen kroppa päättää flipata ja lopettaa toimintansa? Miksi on keksitty sellainen sana, kun sekundäärinen lapsettomuus? Miiiiiiiiksi?

Kommentit (16)

Kumma kun nnei oo määränny sulle clomifen lääkettä. Se on nimenomaan siihen jos ei ovuloi. Nimim. Lapseton joka käyny vuosipäivät hoidoissa diagnoosina PCOS.

Keltarauhashormoniahan yleensä määrätään silloin, jos alkion kiinnittymisessä on jotain häikkää. Jos sun ongelma on ovuloimattomuus tarvitsisit ehdottomasti eri lääkkeet esim. juuri clomt tai femarit. Itse päädyin yksityiselle ja heti tärppäsi. En olisi voinut paremmin niitä (jälkeenpäin ajateltuna vähäisiä) rahoja sijoittaa. Tsemppiä teille!♥

Voimia ja halauksia vaikeisiin aikoihin! <3 Toivottavasti kaikki kääntyy vielä parhain päin.

Kiitos <3

Toivon näin, todella…

Voi että… 🙁 toivottavasti tärppää jossain vaiheessa! Ehkä sitten kun sitä vähiten oodottaa. Tsemppiä

No eiköhän joskus… ainakin toivon niin 🙂

KIITOS zempeistä!

Mulle kans meinasi lääkäri ensin määrätä tota primolutia kun ei ollut varmas onko terolut riittävän tehokas. Ymmärsin, että ovat samaa tavaraa muuten mutta primolutissa hormonia vaan on enemmän..? Halusin kuitenkin mielummin ton terolutin. Saisitkohan vaihdettua? Mä en muista oonko lukenut, että oliko sulla vaikeuksia saada ovulaatio.. Mutta mulla clomifen+terolut auttoi. Mulla oli ihan sekainen kierto, eikä ovulaatiota tullut kuin pari kertaa vuodessa. Tokalla clomikierrolla sitten tuli noi pojat 🙂 Että taisi toimia 🙂

Isot tsempit täältä! <3

Ekaa yrittäessä sain yksityiseltä Lugesteronin, jolla sai kierron kuntoon. Myöhemmin lääkäri itse kysyi, haluanko clomifenin ja otin sen rinnalle -> raskautuminen toiselle kierrolla clomien aloittamisen jälkeen (yht yritystä 11kk). Toista kun yritettiin, pyysin lugesteronin taas, koska kierrot oli jotain 18-60 välissä. Clomia oli jäljellä kahteen kiertoon ja otin niitä lisäksi -> toinen raskautuminen 5kk, kun alettiin yrittämään. Toinen poika syntyy maaliskuussa. Eli mulla tuntui clomit toimivan eikä ongelmia ollut saada niitä yksityiseltä. Tsemppiä Anette teille yritykseen! <3

Totta, ja jos vaikutus on kuitenkin sama. 🙂

Luulis, että jos vuosi yritystä takana että saisit noi clomitkin.. Varmaan yksityiseltä saa ainakin kun vaan pyytää. 🙂

Joo nimenomaan kai noin! Lääkärikohtasta mitä määrätään. Enkä kyllä uskalla vaihtaakaan periaattesta, kun kierto kerrankin hyvä.

Mä en tosiaan tiedä ovuloinko. En vissiin aina, koska ei ainakaan oireita ole ja kierrot veny niin pitkiks ennen.

Kuinkahan nopee mulle clomeja tarjotaan? Olis kiva jo päästä etenemään.

Kiitos sulle infoavasta kommentista!! 🙂

Voi ei, ei oo kyllä yhtään kivaa 🙁 Mä niin toivon että pian sä olisit raskaana <3 Mä laitan sulle viestiä facessa! 🙂

Niin mäki toivon… plaaah…

JA laita vaan 🙂 Odottelen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X