operaatio äiti - Banneri

Joulu on täynnä toivomuksia, kuvastoja.. Joulu on kulutusta ja lahjojen ostamista. Jouluna halutaan ja vaaditaan. Ostoskeskukset täyttyvät ihmisistä ja kauppojen kassat pullistuvat rahamäärästä.

Myös minä olen ostanut monen monta lahjaa. Myös minä toivon erilaisia kivoja juttusia. Myös minä kulutan etenkin Jouluna. En häpeä tätä asiaa ja myönnän sen rehellisesti. Painotan silti, että pyrin välttämään kaikkea turhaa ja tarpeetonta.

Yleensä kerään koko vuoden asioita mitä haluaisin tai mitä tarvitaan ylös paperille ja hankin ne sitten kuusen alle. Kulutanko siis yhtään enempää oikeastaan? Tavallaan eikö se ole ihan sama, että paastoaako vuoden ja vetää ähkyyn kertaheitolla vai nauttiiko sitä vähän kerrallaan koko ajan? Yleensä sanotaan, että ahneella on paskainen loppu ja ahmimisesta tulee vain huono olo. Päteekö se tähänkin asiaan? Menettääkö lahjat merkityksensä, kun kaikki tulevat yhtenä suurena ryöppynä?

En osaa vastata näihin kysymyksiin valitettavasti. Tiedän vain sen, että meillä ollaan siirtymässä lopullisesti vauvaleluista taaperoleikkeihin. Ehkä Topi jaksaisi viskoa sitä yhtä rengasta KOKO päivän.. viikon.. kuukauden, mutta minä en. Leikin poikani kanssa oikeasti ja en vaan millään jaksa kuukaudesta toiseen touhuta samoja asioita. Olen ”uhrannut” television katselun, koneella istumisen ja kirjojen lukemisen leikkimiseen. Harvoin saan puuhata ikätasoni mukaisten asioiden parissa. Jos sitä ”täytyy” seuraavat vuodet leikkiä, niin tehdään se sitten kunnolla! Voi kuulostaa typerältä, mutta onneksi tämä on jokaisen oma asia.

Näin tämän kaiken kulutuksen keskellä haluan nostaa myös ne hiljaiset toiveet ylös. Ne toiveet, jotka eivät oikeastaan taida olla kenenkään käsissä, ne joita ei saa vaatimalla.

Joulun sanoma ei ole lahjat ja kaikki se tavaran haaliminen. Joulun sanoma on paljon muuta. Jokainen varmasti tietää sen syvällä sisimmissään.

Jos rakentaisin tänä vuonna erilaisen toivelistan Jouluksi, sisältäisi se monta asiaa. Osa kipeitä, kyyneleet silmiin tuovia haaveita ja osa enemmän toiveikkaita odotuksia.

Tältä näyttäisi minun listani:

  Toivoisin, että tänä Jouluna sataisi paljon lunta ja maa olisi kauttaaltaan kauniin valkoinen.


  Haaveilen kovasti, että voisin pyöritellä kättäni hellästi vatsan päällä ja tuntea sydämessäni pienen ihmeellisen elämän läsnäolon.


  Olisi hienoa, jos Topi alkaisi kävelemään ja saisin ylpeydestä pakahtuen seistä katselemassa noita huteria ensiaskelia.


  Pyytäisin, että ihmiset jättäisivät blogini rauhaan ja saisin vihdoin kirjoittaa ilman, että pahat sekä ilkeät anonyymikommentit musertaisivat minua.


★  Haluaisin parantua ja olla normaali niinkuin melkein kaikki muutkin tässä maailmassa.


★  Rukoilen ymmärrystä, voimaa ja jaksamista kestämään ilkeät ihmiset, jotka eivät käytä hetkeäkään ajatellakseen toisen ihmisen tunteita.


★  Olisin onnellinen, jos maailma olisi astetta parempi paikka elää ilman nälänhätää, verenvuodatusta ja kaikkea julmuutta.


★  Antaisin mitä vain siitä, että saisin pitää läheiseni enkä joutuisi yhdestäkään heistä luopumaan.


★  Elättelen toivoa, että jonain päivänä pääsen takaisin kerhoon, koska nyt vielä pelkään liikaa mennäkseni sinne vanhojen riitojen takia.


★  Pyytäisin muutaman ystävän lisää, koska olen hetkittäin aika yksinäinen ja epävarma itsestäni.


★  Haluaisin vastauksia, joita olen pitkään etsinyt liittyen omaan isääni, jonka menetin kahdeksan vuotta sitten; edes sen pienen hetken, jolloin voisin halata, kysyä ja hyvästellä.

©Anette

Mitkä ovat sinun hiljaiset pyyntösi, sydämesi kipeimmät toiveesi? Mitkä sanat sinä kuiskaat yön hiljaisuudessa kohti tähtitaivasta?
Kommentit (26)

Tosta kerhojutusta tuli mieleen että etkö voisi pyytää kerhon ohjaajia/vetäjiä keskustelemaan asiasta ko. ihmisen kanssa tai vaikka sinunkin? Ei todellakaan ole oikein että joudutte olemaan jonkun terrorisoijan tak a poissa.

Pakko sanoa, että vaikutat ihan mahtavalta tyypiltä. Oon lukenut jo pitkään anonyyminä, nyt virallisesti. Vaikutat tosi rehelliseltä ja jalat maassa olevalta tutustumisen arvoiselta tyypiltä.. Toivottavasti et anna negatiivisten kommenttejen masentaa ja lannistaa, aina on kateellisia haukkumassa.Jatka samaan malliin! <3

<3

Sulla on Anette sydän paikallaan:)<3

Kiitos 🙂 <3

Osaat niin koskettavasti kirjoittaa. Itselläni olisi myös muutamia hiljaisia toiveita… Toivon että huomisella lääkäri käynnillä saan vastauksia moneen kysymykseen, pelottaa ja jännittää. Itsekin olisin onnellinen muutamasta lisäystävästä, etenkin sellaisista joilla olisi lapsia. Voimia sinne ja ihanaa joulunodotusta koko perheelle <3

Toivottavasti sait vastauksia <3 Toivottavasti kaikki meni hyvin!!

Toivottavasti saat lisää ystäviä, voimia myös sinne ja hyvää joulunodotusta!

Näin toimintaterapeuttina on ihanaa kuulla, että on vanhempia, jotka oikeasti haluavat leikkiä lastensa kanssa. Toiset vanhemmat kun eivät sitä koe omakseen, ja suotaanko se heille. Mielikuvituksella voi vanhoistakin leluista saada leikeissä uudenlaisia. Mutta niin se vain on, että leluissakin täytyy mennä eteenpäin, jotta lapsen leikkitaidot kehittyvät. Nämä ovat todella tärkeitä taitoja ja leikin kautta lapset harjoittelevat sosiaalisia taitoja sekä erilaisia päivittäisiä tilanteita ja toimintoja. Leikkiminen tuo myös lapsen ja vanhemman välille erilaisen suhteen ja se on hieno asia. Jatka ihmeessä leikkimistä Topin kanssa! Itse ainakin nautin lasten kanssa leikkimisestä, selvästi, kerran kun sitä työksenikin teen..! 😀

Mä en edes ymmärrä kuka ei haluis leikkiä lapsen kanssa 🙂 Kyllähän sitä esimerkiks jo koirankin kanssa leikitään ja touhutaan. Ei sitä lastakaan voi tehdä tänne maailmaan ja jättää pärjäämään yksin, koska äiti haluaa vähän istua koneella jne.

Mä aion jatkaa leikkimistä todellakin! Vaikka vähän pitää sitä itsenäisyyttäkin opettaa Topille! Tai ei tarvi, koska Topi viihtyy yksinkin 🙂 Luulen, että viihtyy juuri sen takia, koska saa niin paljon sitä leikkiseuraa muuten, että malttaa joskus olla yksinkin. Jos tajusit? 😀

Hieno kirjoitus sulta, taas kerran. Ja haikea.

Pisti oikein miettimään näitä elämän suurimpia kysymyksiä tämä postaus. Tuloksena se, että mulla menisi koko yö, jos illalla alkaisin toivomaan asioita. Niin paljon pahaa ja vääryyttä maailmassa on, ja ihan lähelläkin.

Kiitos 🙂

Ja hyvä, että pisti miettimään. Sitä mä tavallaan haenkin.

Mullakin olis menny koko yö tähän, jos olisin laittanut kaikki jutut tähän. Mua ahdistaa kaikki väärydet maailmassa ja TOIVON niiiin paljon muutosta siihen.

♥♥♥

Toivon, että saisin vielä kerran halata tapaturmaisesti menehtyneitä koiriani, perheenjäseniä.
Toivon, että saisin vielä kerran silittää pehmoisen kanini turkkia, joka menehtyi n. vuosi sitten.
Toivon, että saisin vielä kerran halata kahta rakasta mummiani, jotka ovat jo olleet vuosia taivaassa.

Toivon kaikille RAUHALLISTA ja ihanaa, perhekeskeistä joulua läheisten parissa. Jätetään se riehuminen kaikissa perheissä johonkin muuhun aikaan, jooko?

♥ Ihanaa joulunodotusta ♥

<3 Ihana Mira!

Joulunodotusta myös teille kaikillle!!

Laitoin sulle sun blogin fb vieti lootaan viestiä!

Kiitti 😉

Ihana ♡ pitää olla oma elämä aika tylsä jos netissä joutaa toisia kiusaamaan.. 🙁 tsemppiä sulle ja ois ilo tuntea noin lämmin ja hyväsydäminen ihminen ku sä! 🙂

Kiitos <3

Joo niin mahtaa olla aika sisällötön elämä, jos haluaa muita kiusata…! Kiitos sun ihanista sanoista <3

Ihana postaus <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X