operaatio äiti - Banneri

Monen ihmisen minäkuva on yleensä häilyväinen, heikko ja ehkä jopa rikki. Useimmat etenkin naiset ja tytöt mieltävät itsensä epämiellyttäviksi. Harvoin voi kuitenkaan sanoa, että kukaan ihminen olisi muka ruma tai iljettävä.

Luulen, että rumuus tulee ainoastaan sisältä eikä ulkoa. Jokainen on kaunis omalla tavallaan. Se olet sinä itse joka naarmutat kuvasi pilalle.
(Yrittää symboloida huonoa minäkuvaa.)

Mietitäänpäs tarkemmin… eikö olisikin outoa, jos muut ihmiset kävelisivät kadulla arvioiden toisia?  ”Tuolla on iso nenä ja tuolla on kamalan iso maha…”  Vai myönnätkö muka tekeväsi tätä itse? Noh ihan varmana pukeutumista saatetaan katsoa pitkin nenänvartta, mutta kun vaatteethan ei tee oikeastaan ihmistä. Paita on vain objekti, jolla suojaat ihoasi kylmältä.

En väitä, etteikö vaatteilla voi korostaa ulkoista kauneutta. En väitä, etteikö ripsiväri korosta silmiä kivasti. En väitä mitään.

Jokaisella on omat tavoitteensa ja niin saa olla. Ulkoisen kauneuden tavoittelu on normaali asia, mutta pitää muistaa pysyä hyvän maun rajoissa. Onko järkeä toivoa näyttävänsä bussipysäkin kyltissä makoilevalta bikinitytöltä? Koko mainos ei ole lähellekään aito, vaan pelkkää photoshoppia.

Kuten sanoin. Kauneus tulee sisältä eikä ulkoa. Aika usein hyväksymällä itsesi, saat hyväksyntää muilta.
Huomasin tämän viime postauksessa itse. Kerroin ajatuksistani ääneen ja sanoin vähät välittäväni siitä, mitä muut ajattelevat ulkonäöstäni. Sain tästä hyvästä monta ihanaa kommenttia. Tulin iloiseksi. Pieni varma askel antoi ison harppauksen kohti itseluottamusta.

Voin sanoa rehellisesti, että en ole koskaan törmännyt rumaan ihmiseen. En ole koskaan katsonut ihmistä muualle kuin sisälle. Koulussa oli se aika, kun tytöt rankkasivat rajulla kädellä toisiaan. Mitä minä tein? Yhdistin monta yksinäistä ja erilaista persoonaa yhdeksi porukaksi.

Ketään ei tulisi oikeasti sulkea ulkopuolelle. Oli ulkomaalainen, rakasti samaa sukupuolta tai poikkesi muusta massasta jotenkin. Erilaisuus on rikkaus ja sen näkeminen on kuin avaisi aarrearkun.

Tiedän, että blogini on pieni pläntti muiden joukossa. Olisihan se hieno ajatus kuulua blogimaailman kärkeen. En kuitenkaan koskaan aio tavoitella sitä omien ajatuksieni kustannuksella. Tästä ei koskaan tule muotiblogia, vaikka sillä saisi muutama tuhat lukijaa. Tästä ei koskaan tule kiiltokuvablogia, vaikka nuoret tytöt liittyisivät huokaillen seuraaman ”ihanaa” elämääni. Tästä ei tule tämän ihmeellisempää.

Kuten olen monesti sanonut… minä olen tavallinen tyttö, joka asuu tavallisen perheen kanssa tavallisesti sisustetussa kodissa. Jos törmäät minuun joskus kadulla, voit huomata, etten ole mitenkään erityinen. Pukeudun luultavasti omituisesti eikä hiukseni ole välttämättä harjatut. Luultavasti et edes tunnista minua, koska sulaudun niin hyvin joukkoon. Tunnistat ehkä todennäköisemmin Topin miljoonien kuvien takia. Astu tällöin askel ja tule moikkaamaan, vaikka olisit ujo. Olen nimittäin ihan varmasti paljon ujompi!

Lupasin hyväksyä oman kroppani ja ottaa enemmän kuvia itsestäni tavallisuudesta huolimatta. Heitin tänään siis pelleilyksi töistä lähtiessäni ja nappasin muutaman kuvan. Oikeasti olen ujo ja huono poseeraamaan. Nyt annoin mennä ja en ehkä osaa suhtautua lopputulokseen iloisesti, mutta päätän nyt julkaista kuvat kuitenkin. Hyväksyn sen, että aina ei voi olla parhaimmillaan ja rehellisesti tuon sen julki.

Listaa voisi kyllä jatkaa molemmissa kohdissa lisää, mutta nämä tulivat nopeasti mieleen ensimmäisenä.

Loppuun vielä yksi meikitön kuva varustettuna isolla nenällä!

Kommentit (48)

Hohhoijaa taas. On aivan psykologinen fakta, että kun tapaat uuden ihmisen niin teet mielessäsi ensivaikutelman hänestä kahdessa sekunnissa pelkän ulkonäön perusteella. Jos väität että sulle pelkkä sisin on tärkein, ettei ulkonäöllä ole mitään merkitystä niin kerrohan, menetkö aivan tasa-arvoisesti auttamaan söpön mummon kadun yli kuin kiskomaan ojasta housuun paskoneen pulsun? Niin…. Tosi elämässä mummo on saattaa olla sydämetön lehmä, joka välittää vain omasta pankkitilistään kuin pulsu voi olla maailman sydämellisin mies, jota on vaan elämä kolhinut. Siltikin väitän että et menisi lähellekkään pulsua, pelkän ulkonäön ja ensivaikutelman vuoksi.

Kaunis postaus ja todellakin ihan asiaa, itsensä arvostaminen on niin tärkeää. Kurjaa vain, että muut ihmiset voi sen itsensä arvostamisen tuhota totaalisesti. Itselläkin kokemusta tästä ja harmillisesti se oman itseni arvostaminen katosi juuri sellaisten ihmisten takia, joita piti ystävinään. Onneksi vuosien saatossa ja oikeiden ystävien löytymisen myötä myös olen taas oppinut arvostamaan itseäni, enkä jaksa enää miettiä, mitä muut ihmiset minusta ajattelevat.

Toit taas omat ajatuksesi julki rohkeasti ja rehellisesti kuten muissakin postauksissa ja siksi tätä blogia onkin ilo lukea. Ja sinä todellakin olet kaunis niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, ja olet myös todella vahva, koska jaksat jatkaa tämän blogin pitämistä ja rohkeasti jaat aina vaan lisää ajatuksiasi, vaikka ilmeisesti edelleenkin saat lokaa niskaasi. Älä kuitenkaan anna sen lannistaa, vaan jatka samaan malliin : )

Sori virheet…. syytän kellonaikaa 😉

Muista ihmisistä se itsevarmuuden puute yleensä johtuu. Siitä kun kiusataan ja lytätään. Alkaa helposti uskoa huonommuuteen :/

Hienoa kuulla, että olet löytänyt kunnon ystäviä. Ne merkitsevät paljon tässä elämässä kuitenkin!! Upeaa myös kuulla, että arvostat itseäsi <3

Kiva saada palautetta! Ja mukava kuulla, että rehellisyys ns palkitaan. Vaikka siitä sitä lokaakin saa niskaan, niin myös näitä ihania kommentteja! Kiitos :

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

En tiiä miks poistit kommentin… mutta kiitos siitä silti! 🙂

Sä olet aivan mieletön 🙂
Sä olet kaunis niin sisältä kun ulkoa. Yritä olla välittämättä muista, tärkeintä on että sä itse ja sun läheiset tajuaa kuinka upee nainen oot 🙂

Mulla itselläni oli huono omatunto pitkään ja eräs henkilö sen aiheutti. Löysin ihanan miehen joka nostatti mun itsetuntoa ja lapsen saannin jälkeen se nousi entisestään ja tällä hetkellä mä olen aika itsevarma ja tyytyväinen itseeni.

Elämä on oikeasti ihan kivaa kunhan vain asenne on kohdillaan:)

Kiitos ihanista sanoista <3

Kurja, että sullakin ollut joku toinen taakkana aiheuttamassa epävarmuutta. Hienoa kuulla, että nyt sun elämässä on hyviä tyyppejä ja olet itsevarma. Ihanaa!!

Elämä on kivaa jo nyt. Joskus ehkä vaan hankalan kautta 🙂

itsensä arvostaminen on kyl tärkee asia! 🙂 Mä en aina osaa arvostaa itteeni niin paljon ku pitäis, mut ehkä senki oppii joskus! 🙂

Toivottavasti säki pääset vahvasti jaloilles vielä joku päivä ja kaikki kiusaamiset jäis pois! 🙂 Ja jokainen ihminen on kaunis jollain tapaa 🙂

Kyllä sen oppii varmana jos yrittää! Mä haluan uskoa niin 🙂

Eiköhän nää kiusaamiset joskus lopu. Pakko!!

Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi ”Arvostakaa itseänne!”:

Nyt on ihan pakko sanoa, tästä sun rehellisyydestäsi mitä muut tänne latelee. Mun mielestä ei ole rehellistä nähnytkään kun ottaa huomioon miten haukut muiden LAPSIA. Muistinvirkistämiseksi: ”Mutta mun mielestä on ihan kamalan näkönen vauva. Näyttää porsaan ja sammakon risteytykseltä AAAA oon kamala!” ”hyi
minkä näkönen toi ällö on”

T. Tiiät varmaan kuka. Ja ps. ihan rehellisyyden nimissä, jos sä et jatkaisi asioiden vatvomista täällä, voitaisiin mun puolesta keskustella niistä asioista asiallisesti. Ottaen huomioon toki sen, että syytät mua häiriköksi kun yritin viimeksi sun kanssa asioita aikuismaisesti selvittää puhelimen välityksellä….

Nyt antaa olla jo tää keskustelu.

Mä oon omat virheeni pyytänyt anteeksi ja en ole sua edes koskaan haukkunut enkä sun poikaa. Mulla on monta viestiketjua tallessa, missä haukut mua, nimittelet mun lasta ja pilkkaat mua.

Etkä sä ole pyytänyt anteeksi. Sä et oikeesti ole edes pahoillas.

Vaikka mä olisin valmis antamaan anteeksi…

Joo, oli kyllä tosi asiallinen kommentti. Pidä sä ne ’faktat’ omassa päässäs, et sinäkään täydellinen ole.

Sä väität ettet kiusaa ja häiriköi? Muuten vaan syytät mua jatkuvasti jostain turhista kommenteista,jotka ei oo multa. Muuten vaan kiukuttelet,että yritän loukata sua mun blogissa. Muuten vaan,otat koko ajan yhteyttä. Kiellät.mua tulemasta kerhoon. Kiellät mua puhumasta sun kavereille.

Syytät. Haukut. Piinaat. Vaikka mä oon ollut hiljaa omassa rauhassa.

Täällä blogissakin pyysin omalta osalta anteeksi ja tarjosin anteeksiantoa sulle. Mutta sä et edes sitä ota hyvänä eleenä, koska sun mielestä mä oon läpeensä paska ihminen jolla on vaan likaset jauhot pussissa koko ajan.

Mieti noita juttuja hetki. Äläkä laita mun blogiin kommentteja. Oon syystä estänyt sut monessa paikassa….

No jo on kumma! Laitoin asiallisen kommentin jossa kerron tosiasioita siitä, että kukaan ei sua kiusaa tai halua sulle pahaa, niin sä jätät ne julkasematta, jotta muut elää siinä käsityksessä, että olet pahasti kiusattu edelleen. Anette älä viitsi ihan oikeesti.

Ei enempää kommentteja kiitos.

Ensinnäkin sensuroin nimet pois sun tekstistä.

Toisekseen. Mikset voi jättää mua jo rauhaan? Kyllä sä häiriköit. Sekun halusit ”sopia aikuismaisesti” puhelimen kautta oli se kerta kun soitit mulle 16 kertaa putkeen ja lähetit viestiä toisen perään kun viimeks julkasin sun laittaman paskakommentin? Joo jouduin estämään sun numeron, että jätät rauhaan. Enkä mä ole asioita täällä käytännössä käynyt läpi,puhunut vaan fiiliksistä.

Typerää tulla syyttelemään tollaisista kommenteista. Jokaisella on varmasti omat syntinsä kaapissa ja KUTEN olen täällä blogissa sanonut niin musta meinas tulla kiusaaja myös. Valitettavasti mä teen omat ratkasuni, mutta ne haukkumiset mitä sillon sanoin oli lähinnä miellyttääkseni sua. Typerä olin. Idiootti. En muista mitä olen sanonut kenestäkin, mutta kovin paljoa en kuitenkaan ihmisiä haukkunut. Sulla on tapana liiotella asioita ja sanomisen laatua :/

En oo koskaan haukkunut sun poikaa tai pitänyt teihin yhteyttä. Miksi et voi antaa olla?

Ja eikö ole nimenomaan rehellistä, että olen kertonut näistä mitä toisia haukuin sulle niin heille jo? Eikö ole rehellistä ja edes vähän kunnioitettavaa ottaa vastuu teoistaan?

Me ollaan vaan ihmisiä hei. Ainakaan en tee samaa virhettä uudestaan. Ja osaan katua.

Samaa ei voi sanoa susta. Sä väität aina ettet oo sanonu mitään pahaa musta tai Topista, mutta oot sanonu Topia rumaksi. Oot toivonu Topille parempaa äitiä ja sanonut mua huoraksi. Oonko mä sanonut näin sulle? En ole.

Mä yritän tosissani päästä irti sun paskaringistä ja olla koko ajan parempi ihminen, joten pleaaase. Jätä nyt nää kommentit jo laittamatta!

Ihanaa luettavaa<3 Mielestäni olet todella kaunis.

Kiva kuulla! Kiitos <3

Ihana teksti, ja pakko sanoa että oot kyllä tosi kaunis <3 Nainen mun makuun, vaikka ihan hetero kyllä olen 😀 -jenni

Kiitos <3

Ja naurahdin ääneen… 😀

Hyvä kirjoitus jälleen kerran! 🙂 Oot kaunis nainen, niin sisältä kuin ulkoapäinkin!

Kiitos 🙂 Tähän on vaikee vastata muuta 🙂

Ihanan positiivista. Se on hankala asia usein muistaa, että minäkin olen kaunis. Lähiaikoina sitä on ettinyt vaan virheitä itsestään, mutta pitäis muistaa ne positiivisetkin seikat 🙂

Niin se on hankala muistaa. Mutta mä yritän taas täysillä!

Yritä säkin, vaikka olis kuinka vaikeeta!

Sä oot kyl aikamoinen mimmi! Ja positiivisena asiana siis. Blogias on ilo lukea, sekä oot kyllä mun silmissä tosi kaunis ja Topi on suloinen 🙂 mukavaa vklp jatkoa.

Kiitos… 🙂

Tosi kiva kuulla, että blogia on mukava seurata!

Ja kiitos!! Hyvää viikonloppua sinnekin!

Ihan loistavaa! Ja muistat vaan itsekin tän omalla kohalla =0) alat kasaan rautasta itseluottamusta, sit sua ei pysäytä mikään!

Yritän yritän! Muistaa siis.

Sen kasaamiseen voi tosin mennä tovi!

Oli taas todella mukavaa luettavaa

Kiva kuulla, kiitos 🙂

Varmasti jokaiselle tulee se tilanne vastaan,että ennakkoluulot valtaavat. Se on eri asia antaako niiden vaikuttaa.

Mutta ei kannata vaivata päätään tällä asialla, vai?

Oon pahoillani, mut en usko sun sanoihin koska maailmassa vaan on ennakkoluulot ja ensivaikutelma, sen tekee jo itsepuolustusmekanismikin ihmisen aivoissa. Se että väität ettei sinulla olisi KETÄÄN kohtaan ennakkoluuloja ulkonäköön katsoessa, lisää ennakkoluuloja sinua kohtaan.

Älä sano ellet tunne 🙂

Vaikka itse et tekisi niin ja ajattelisit noin, ei se tarkoita, että muut ovat samanlaisia.

Periaatteessa hyvä pointti muuten… mutta kyllä mä ainakin autan ihmisiä ulkonäköön katsomatta.

Kuten sanoit, se suloinen mummo kadulla ei välttämättä ole yhtä herttainen sisältä. Se likainen pulsu taas voi olla kaikkea muuta kuin likainen. Ilman ennakkoluuloja tulee muuten tutustutta aika ihaniin ihmisiin. Kokeile joskus!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X