operaatio äiti - Banneri

Tiedättekö sen, kun haluaa kokonaan unohtaa jonkun asian mielestään… Menee aikaa, että siihen pystyy, mutta mikä tunne, kun vihdoin stressi hellittää ja on hyvä olla! Vihdoin pääsee eteenpäin ja voi hymyillä ilman sitä pientä surkeaa ajatusta taustalla!


Päätin, että nyt annan periksi. Taistelin ihan oikein kunnolla sen tunteen kanssa ja päätin, että vauvakuume saa odottaa. Halusin tauon, halusin vain hetkeksi hengähtää.

Viime kierrossa emme yrittäneet, ajatelleet tai tarkkailleet. Viime kierrossa unohdin onnellisesti koko asian, koska koko joulukuu oli niin täynnä puuhaa ja muita touhuja. Tiedättekö kuinka helpottavaa! Olin oikeasti ylpeä itsestäni, että vihdoin pystyin siihen.

Huomasin kyllä ohimennen, että jossain vaiheessa ovislimat tulivat kylään. Jälkeenpäin olosuhteiden muuttuessa laskin, että ne olisivat tulleet noin kp16. Alunperin ajattelin, että en mieti niitä ja tulkoon vaan.

Löydän silti itseni täältä ruudun toiselta puolelta ahdistuneena, vihaisena ja todella surullisena. Miksei maailmankaikkeus, Jumala vai kuka näistä asioista päättääkään voi myös antaa minulle rauhaa? Jos itse olen valmis päästämään irti hetkellisesti, niin miksi joku jossakin haluaa pistää vastaan?

Jouluaattoana alkoi ihan kamalat menkkakivut ja tuntui, ettei kestäisi kauaa, kun menkat alkaisivat. Ihmettelin hetken asiaa, koska kierto oli vasta kestänyt kolmisen viikkoa. Tuntemukset pysyivät edelleen ja kovenivat koko ajan. Välillä juiliminen saattoi jopa mennä ohi, mutta palasi aina vain voimakkaampana. Joka kerta, kun näin tapahtui olin ihan 100% varma, että menkat olivat alkaneet.

Ravasin kuitenkin vessassa ja kerta toisensa jälkeen palasin ihmetellen olohuoneeseen. Ei muka vieläkään? Muuta vuotoa kyllä on ollut, mutta itse kierto vain venyy ja venyy.

Kirosin kroppaani ja ajattelin, että hemmetin paskaläjä ei toimi ilman niitä lääkkeitä, jotka jätin kierrossa syömättä. Valehtelematta en päässyt edes aamuisin ylös, kun söin Primoluttia, joten jätin ne tosiaan kokonaan pois. Tottakai kierron venyminen siis siitä johtuu, eikö?

Mistä sitten johtuu jatkuvat menkkakivut ja alamahan pistely 1,5 viikon ajan? Alkuun en rehellisesti jaksanut päätäni vaivata asialla ollenkaan, mutta siinä vaiheessa, kun heräsin aamulla järkyttävään kipuun rinnoissa aloin laskemaan päiviä. Seurailin hiljaa tilannetta ja odottelin. Kipu rinnoissa paheni, turvotus lisääntyi ja eräänä aamuna nousi maito. Siinä vaiheessa päätin, että ostan testin.

Sain negatiivisen tuloksen kp29 ja myös kp33. Eli tuskin olen raskaana. Pistää vaan miettimään, että mistä ihmeestä nämä oireet oikein tulivat? Miksi kärsin valeoireista, vaikka olin koko asian täysin onnellisesti unohtanut?

Ymmärrän kyllä virheelliset oireet, jos raskautta toivoo ja testipäivää odottaa, mutta tätä en ymmärrä! Negatiivisten testien tekeminen on AINA auttanut oireisiin ja ne ovat kadonneet, mutta tällä kertaa istun edelleen sohvalla tissit täynnä maitoa ja kipeinä kun kuolema. Menkkajuilimiset ovat aikalailla kadonneet, mutta miksi ne edes tulivat, jos menkat eivät?

Ahdistaa. Itkettää. Ärsyttää hemmetisti. Miksi tämä asia ei jätä rauhaan? Miksi oireita vain tulee, vaikka haluan asian unohtaa!!

AAARGH. 

Pää etsii uutta kroppaa! Kenelläkään?

Kommentit (42)

Toivottavasti muuttus plussasks! Ite sain haalean plussan oisko ollu kp 40, vaikka kierto sen 28 päivää normaalisti oli.

Mä en tiedä mistä johtuu mutta mulla on esikoisen syntymän jälkeen (1v 1kk) kierto ollut hyvin outo. Pari kiertoa normaalisti, sitten yksi joka kestää noin 1,5kk. Imetyksen lopetin jo kuukausia sitten, mutta silti välillä tuntuu miten alkaa selvästi maitoa nousta. Silloin kun imetin niin maitoa tuli niin paljon että meillä oli pakastinkin sitä täynnä eikä tuotanto tasaantunut ollenkaan, joten veikkaan että mun kohdalla maitoa tulee ehkä ”vanhasta muistista”? Tämä tapahtuu nimittäin useimmiten sillon jos ajattelen esim synnytystä tai kuulen vauvan itkua.

Mä en tiedä mistä johtuu mutta mulla on esikoisen syntymän jälkeen (1v 1kk) kierto ollut hyvin outo. Pari kiertoa normaalisti, sitten yksi joka kestää noin 1,5kk. Imetyksen lopetin jo kuukausia sitten, mutta silti välillä tuntuu miten alkaa selvästi maitoa nousta. Silloin kun imetin niin maitoa tuli niin paljon että meillä oli pakastinkin sitä täynnä eikä tuotanto tasaantunut ollenkaan, joten veikkaan että mun kohdalla maitoa tulee ehkä ”vanhasta muistista”? Tämä tapahtuu nimittäin useimmiten sillon jos ajattelen esim synnytystä tai kuulen vauvan itkua.

Niin ja on normaalia, että maito nousee jos vaikka pitelee vauvaa sylissä tai kuulee vauvan itkua ! Niinhän tapahtuu monelle.

Niin ja on normaalia, että maito nousee jos vaikka pitelee vauvaa sylissä tai kuulee vauvan itkua ! Niinhän tapahtuu monelle.

Mulla tuli myös imetyksen aikana tosi paljon maitoa ja olikin ongelmia saada koko imetys loppumaan… mutta sen jälkeen ei oo kyllä yhtään noussut, kun vasta nyt ja kerran sillon ku sain keskenmenon.

Joskus synnytyksen jälkeen tosiaan kierto menee sekasin ja siihen voi sitten hakea apua lekurista 🙂

Mulla tuli myös imetyksen aikana tosi paljon maitoa ja olikin ongelmia saada koko imetys loppumaan… mutta sen jälkeen ei oo kyllä yhtään noussut, kun vasta nyt ja kerran sillon ku sain keskenmenon.

Joskus synnytyksen jälkeen tosiaan kierto menee sekasin ja siihen voi sitten hakea apua lekurista 🙂

Hitsit kirjotin eilen tähän jo pitkän kommentin mutta blogger sekos ja ei tainnu lähettää.

Mä en omalla kohdallani luottaisi täysin kp 33 negaan. Mun kierrot oli synnytyksen jälkeen myös todella epäsäännölliset vaihteluväli oli 24-36 päivää. Tunnistin kuitenkin ovulaation aina aika hyvin. Mutta mulla plussa noilla viivatesteillä on toosi pitkään niin hailu kökkö että moni väittäisi vaan viivanpaikaksi, ja se vahvistuu selkäksi viivaksi vasta tyyliin kun menkat ovat yli viikon myöhässä ja on menossa tyyliin dpo +20. Näin oli jo Laurin kohdalla (tein ”plussan” apteekin testillä, ja ”viiva” ilmestyi vasta testiajan jälkeen, digitesti näytti kuitenkin 2-3 viikkoa vai jopa +3) 😀 sen takia nyt tässä raskaudessa heti epämääräisen viivanpaikan jälkeen ostin digin joka varmisti asian.

Inhottavia valeoireita on kyllä! Mikä kp tänään? Ja millä testillä yleensä testaat? Tsemppiä <3 🙂

Hitsit kirjotin eilen tähän jo pitkän kommentin mutta blogger sekos ja ei tainnu lähettää.

Mä en omalla kohdallani luottaisi täysin kp 33 negaan. Mun kierrot oli synnytyksen jälkeen myös todella epäsäännölliset vaihteluväli oli 24-36 päivää. Tunnistin kuitenkin ovulaation aina aika hyvin. Mutta mulla plussa noilla viivatesteillä on toosi pitkään niin hailu kökkö että moni väittäisi vaan viivanpaikaksi, ja se vahvistuu selkäksi viivaksi vasta tyyliin kun menkat ovat yli viikon myöhässä ja on menossa tyyliin dpo +20. Näin oli jo Laurin kohdalla (tein ”plussan” apteekin testillä, ja ”viiva” ilmestyi vasta testiajan jälkeen, digitesti näytti kuitenkin 2-3 viikkoa vai jopa +3) 😀 sen takia nyt tässä raskaudessa heti epämääräisen viivanpaikan jälkeen ostin digin joka varmisti asian.

Inhottavia valeoireita on kyllä! Mikä kp tänään? Ja millä testillä yleensä testaat? Tsemppiä <3 🙂

PS. Kannattaa tilailla eBaysta halpoja testejä! Kiinasta tilattuna menee kyl 2-4 viikkoa, mutta jos ei nyt plussaa tule, niin tulevaisuutta varten. Saa tyyliin helposti 40 testiä jollain 5e:lla. http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&LH_FS=1&_nkw=pregnancy+test&_dcat=36437&Family%2520Planning%2520Options=Pregnancy%2520Tests&rt=nc

Tai Iso-Britanniasta, josta tulee nopeasti: http://www.homehealth-uk.com/index.html (löytyy myös digitaalisia Suomea halvemmalla…).

PS. Kannattaa tilailla eBaysta halpoja testejä! Kiinasta tilattuna menee kyl 2-4 viikkoa, mutta jos ei nyt plussaa tule, niin tulevaisuutta varten. Saa tyyliin helposti 40 testiä jollain 5e:lla. http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&LH_FS=1&_nkw=pregnancy+test&_dcat=36437&Family%2520Planning%2520Options=Pregnancy%2520Tests&rt=nc

Tai Iso-Britanniasta, josta tulee nopeasti: http://www.homehealth-uk.com/index.html (löytyy myös digitaalisia Suomea halvemmalla…).

Niin no ehkä sitä pitää sit testailla :/

Niin no ehkä sitä pitää sit testailla :/

Mä varmaan saisin noilla sun mainitsemilla NYT positiivisen 😀 kun viikkoja on se 12+ :D:D Mut joo, kait mulla nousee se hCG niin hitaasti et raskaustestitki lämpenee hitaasti. Digi on siitä hyvä, että se kertoo selkeesti ollako vaiko eikö olla. 🙂

Mä varmaan saisin noilla sun mainitsemilla NYT positiivisen 😀 kun viikkoja on se 12+ :D:D Mut joo, kait mulla nousee se hCG niin hitaasti et raskaustestitki lämpenee hitaasti. Digi on siitä hyvä, että se kertoo selkeesti ollako vaiko eikö olla. 🙂

Blogger tekee tota liian usein. Tosi ärsyttävää!!

Nyt on jo kp37 ja laatikossa oli yksi halppistesti,jolla sain edelleen negan. Kamalan turhauttavaa! Vääriä oireita nää on…. Harkitsin kyllä digin ostoa,mutta en osaa päättää pitäiskö vai antaisiko vaan olla….

YLEENSÄ tosiaan rfsu tai ässän halppistesti 😀

Blogger tekee tota liian usein. Tosi ärsyttävää!!

Nyt on jo kp37 ja laatikossa oli yksi halppistesti,jolla sain edelleen negan. Kamalan turhauttavaa! Vääriä oireita nää on…. Harkitsin kyllä digin ostoa,mutta en osaa päättää pitäiskö vai antaisiko vaan olla….

YLEENSÄ tosiaan rfsu tai ässän halppistesti 😀

Höh mitä kidutusta 🙁 toivotaan ettei enää tollaista tule! Koita jaksaa! Ja tammikuulle jotain kivaa mielen täyttävää puuhastelua nyt myös.

Kidutusta nimenomaan… 🙁

Pitää tosiaan keksiä tällekin kuulle muuta ajateltavaa… tämmönen on ihan törkeen rasittavaa.

Kidutusta nimenomaan… 🙁

Pitää tosiaan keksiä tällekin kuulle muuta ajateltavaa… tämmönen on ihan törkeen rasittavaa.

Ompas kyllä ilkeitä juttuja. Toivotaan, että olo helpottaa ja vaikka tekisitkin positiivisen testin. 🙂

Ainahan sitä toivoa voi, mutta tuskinpa 🙁

Ainahan sitä toivoa voi, mutta tuskinpa 🙁

Mul on vastaavia oireita kun menkat alkaa. Mä imetin 3kk ja vasta tos kesän tienoilla loppu ne maitotipat ja tää imetetty täytti kesällä 3 🙂 Onko jotain muuta lääkettä jota vois kokeilla?

Niin on mullakin ollut, mutta vähän erilaisia kuitenkin. Eikä ne menkat kyllä ole alkamassa…. se tässä turhauttaakin.

Lekurilta pitää kysyä tota uutta lääkettä..

Niin on mullakin ollut, mutta vähän erilaisia kuitenkin. Eikä ne menkat kyllä ole alkamassa…. se tässä turhauttaakin.

Lekurilta pitää kysyä tota uutta lääkettä..

Mä niin toivon et plussaisit <3

Niin mäki!!!

Mulla on ainakin alkaneet raskaudet normi menkkakivulla, mutta sitten niitä ei ole vaan alkanutkaan.. Jos menkkoja ei kuulu, niin eiköhän se ole vielä uusinta testin paikka 😉 – monestihan silloin raskaus alkaa, kun sen hetkeksi unohtaa, zemppiä asian kanssa <3

Pakkohan mun on testaa vielä ens viikolla, koska joudun alottamaan sitten sen kuurin muuten :/

Turhauttaa vähän jo etukäteen.

Koska olet lopettanut imettämisen? Voihan maitoa siis erittyä piitkän aikaa imetyksen loppumisen jälkeenkin, ettei sillä.

Imetin 4kk vaan. Eli siit on 10kk?

Ei oo aikasemmin noussut joten siks turhauttaa 🙁

Mulla joka kierrosta ku tuli negakierto ni nousi maitoa ja sitä tihku, mulla oli myös muita oireita, mut aina vaan oli nega, sit siitä kierrosta ku tuli plussa, ni ei ollukkaa mitään oireita paitsi oviksen jälkeinen viikon kohdunalueen kipuilu jäi pois! 😮

Mä niin toivon että sun kroppa pian ois armollinen sulle <3

Mulla on tainnut kerran nousta maitoa itellä koko imetyksen lopettamisen jälkeen. Seki johtu toisesta vauvasta 😀

Sillonku me yritetään niin tuntuu että kuvittelis miljoona oiretta aina. Nythän mul oli vaan menkkakivut alkuun niin en tullu edes ajatelleeks että olisin raskaana ennenku tissikipu pamahti.

Joo, joka päivä jomottelee menkkakivut ja ovislimoja tullut jo pari viikkoa.. en ole raskaana.. maitoa tulee samalla kun syötän tyttöä.. vaikkakin imetys on lopetettu jo reilu 9 kk sitten..

Ärsyttävää…. :/

Ohoh, kyllä kuulostaa oudolle ja varsinkin tuo maidon nousu 😮 Toivon mukaan selvii mikä on kyseessä! 😮

Kuulostaa joo oudolle… eiköhän se oo joku luulotauti tai jotain :/

Oho! Jännä tuo maidon nousu 😮

Täysin mahdollista koska vaan… mutta outoa silti :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X