operaatio äiti - Banneri

Espooseen saapui vihdoin ja viimein pakkaset. En valita ollenkaan, koska tuo kirpeä ilma pistää mielen virkeäksi ja antaa väsymykselle kenkää. Sen monen kuukauden kestäneen pimeyden jälkeen, lumi on jotain uskomattoman kaunista!

Alkutalveksi oli hankittu, vaikka minkälaista talvivaatetta, mutta niille ei tullut käyttöä. Jouduin myymään Racoonin haalarin sekä Ticketin haalarin pois. Nyyh! Pääosin tuli käytettyä rattaissa takkeja sekä vanupukuja ja ulkona vk-varusteita.

Näistä jouduin luopumaan </3

Nyt kuitenki mittari paukuttaa matalalla ja ulkona on oikeasti todella kylmä. Sitä joutui oikein pysähtyä miettimään, miten tuon pojan pukee ulos. Tämähän on periaatteessa ensimmäinen talvi, kun asiaa pitää miettiä. Viime talvena Topi oli vasta muutaman kuukauden ikäinen ja pysyi vaunukopassa lämpimänä.

Päätinkin tehdä aiheesta ihan oman postauksen. Esittelen tässä siis ihan alusta asti, miten Topi pukeutuu pakkasilla!

Sisävaatteista lähtien… Vaipan päälle tulee siis ns. alusvaatteet; tarkoittaen sukkiksia/pitkiksiä sekä jonkun mallista bodya. Paita -päivinä käytetään lyhythihaisia bodeja, jotta selkä pysyisi myös lämpimänä. Pitkähihaisen bodyn alle en luonnollisestikaan laita mitään.

Ikuinen vääntö taitaa olla, että kumminpäin nuo kuuluu oikeasti laittaa? Meillä on tapana laittaa eka sukkikset ja sitten vasta body, koska joskus harvoin vaipan falskatessa on helpompaa riisua vain ne sukkikset…

On hihattomia ja t-paita -malleja.

Topilla on monet sukkikset ja pitkikset kaapissa, koska vaihdetaan ne päivittäin. Tässä vain osa.

Alusvaatteiden päälle tulee päällyvaatteet vai mikähän ihme se sana on? Päällisvaatteet? Päivävaatteet? No ymmärsitte varmaan? Alla kuitenkin esimerkkejä joistakin yhdistelmistä… ihan sattumanvaraisesti valitsin bodyt/paidat lipastosta ja yhdistin niihin jotkut kivat housut kuvia varten.

1. KappAhl
2. Polarn O. Pyret

1. Me&I
2. Name It / Seppälä

1. KappAhl / Lindex
2. Polarn O. Pyret

1. Me&I
2. Polarn O. Pyret / Lindex

Kun on puettu kaikki sisävaatteet päälle, onkin aika miettiä kuinka kylmä ulkona on. Kylmyys, kosteus ja tekemisen laatu vaikuttaa siihen, mitä vaatteita kaapista kaivan pukemista varten.

Topille on varattuna esimerkiksi kaikenmaailman väliasuja. On merinovillasettiä, joka laitetaan vaatteiden alle ihoa vasten imemään kosteutta. On tekninen asu, jota olen käyttänyt lähellä plussakelejä. Sen lisäksi löytyy toki perus fleecet ja villahaalarit.

1. Merinovillasetti Polarn O. Pyret
2. Tekninen setti Polarn O. Pyret

1. Merinovillahaalari Polarn O. Pyret
2. Fleecehaalari Jonathan

2x Fleecetakki H&M

Karvahaalari H&M

Ihan super pakkasilla tulee laitettua jo iholle asti tuo villasetti ja sen lisäksi villahaalari. Fleeceä ei juuri koskaan käytetä sen hiostavuuden takia, vaan enemmän juurikin välikausi -aikaan sellaisenaan. Toki takin alla fleece on hyvä (eli rattaissa). Viimeisessä kuvassa olevan karvahaalarin kävin hakemassa nyt kylmimpien säiden aikana, koska rattaissa tosiaan tulee käytettyä yleensä takkia ja kuitenkin jaloillakin pitää olla lämmin.

Parhaimmillaan Topilla on siis päällään merinovillasetti, merinovillahaalari, karvahaalari ja sitten vielä haalari/takki. Ei ainakaan tule kylmä!

Väliasujen jälkeen puetaan pienemmät asusteet, joihin kuuluu aina villalapaset ja kauluri. Kovilla pakkasilla on laitettu kaulurin LISÄKSI kypärämyssy päähän. Villasukkia en juuri koskaan laita pojulle ulos, koska jalat ovat pysyneet lämpöisinä ilmankin.

Polarn O. Pyret

Hanskojen päälle tulee joko toiset villahanskat tai sitten toppahanskat, riippuen siitä kuinka paljon mittari näyttää. Hassua, että Topilla tuntuu kädet pysyvän tosi helposti lämpöisinä ja useimmiten ne ovat jopa hikiset.

Polarn O. Pyret

1. Tutun tekemät
2. KappAhl
Nämä siis riittävät vähän leudommilla pakkasilla.

Lindex
Oikein paksut toppahanskat.

Jonathan
Kurahanskat plussakeleille ja yhdet fleecehanskat sinne sisälle.

Ylempänä oli Poppimainen kuva, jossa näkyi toppatossut. Niitä tulee tosiaan käytettyä rattaissa ja joskus ihan pihallakin. Topi ei vielä kävele, joten ollaan koettu ne ihan hyviksi. Pitävät kosteutta ja lämpöä loistavasti! Kenkiäkin löytyy kahdet, jotka sain tutulta (jäivät käyttämättä). Molemmat ovat ihan laatumerkkejä Viking Goretex ja Kavat. Kavateista ollaan tykätty ihan hulluna ja suosittelen niitä kaikille! Ihana istuvuus ja malli!

1. Kavat
2. Viking Goretex

Hattuja meiltä löytyykin sitten useampi, koska en osannut yhtään ajatella minkälainen olisi hyvä. Suurinosa on haalittu jostakin muutamalla hassulla eurolla kuitenkin. Ekana talvena tämä taitaa olla aikalailla merkkeihin tutustumista ja pukemisen opettelua, kuten aikaisemmin jo sanoin.

1. En tiedä merkkiä?
2. ja 3. H&M
3. Du Pareil Au Même
4. Tinttu.com
Näitä tulee harvemmin käytettyä, mutta välillä silti.

1. Fredrikson
2. KappAhl
Kevyemmillä pakkasilla.
1. Merkki?
2. H&M
Kunnon pakkasilla.

Kaiken tämän päälle tuleekin sitten vielä se lämpimin, suojaavin ja tärkein juttu eli takki/haalari. Näitä löytyy 2kpl kumpaakin, koska varalta kannattaa aina olla toinen kaapissa. Tiesittekö, että haalarikin menettää lämmittävyyttään jokaisella pesukerralla?

Takkeja ollaan haalitty Lindexiltä. Molemmat on ostettu aleista ja hintaa oli vain muistaakseni joku pari kymppiä kappale. Takki on todella kätevä, kun lähdetään kaupungille, kylään tai vaikkapa lähikauppaan. Sen saa helposti pois ja takaisin esimerkiksi bussimatkan ajaksi.

Lindex

Haalareita mietin pitkään ja hartaasti. Poppia en osta, koska en YHTÄÄN tykkää niiden haalareista, Molon haalareissa ihan sama juttu ja Racoonin tämän vuoden mallit olivat kamalia. Reima ei tunnu istuvan ollenkaan. Ticket olisi ollut hyvä valinta, mutta olin salaa toivonut tuon 80cm riittävän koko talveksi.

Ostin itseasiassa tasan vuosi sitten jo ensimmäisen haalarin Topille (poju oli noin 3kk) ja tutkin tällöin monia vaihtoehtoja. Päädyin joko Legon tai KappAhlin haalariin. Jostain syystä niinkin tavallinen haalari kuin tuo Kaxs onkin, se iski silti HETI. Näinpä ostin sen aleista ja kooltaan ihan täysin nappi valinta! Ominaisuudet ovat myös loistavat ja olen ollut tyytyväinen. Tämä haalari on käytössä lähinnä ulkona temmeltäessä ja myös silloin, kun iskä pukee pojan ulos.

KappAhl Kaxs

Varahaalarina toimii Freedogin IHANA pingviinihaalari. Ominaisuuksiltaan ihan sukka sen suhteen, ettei kestä vettä. Mutta lämmin on ja oikeasti pitää tuulta hyvin! Törmäsin kyseiseen haalariin joskus kirpparilla pienemmässä koossa ja siitä lähtien sitä metsästin kissojen sekä koirien kanssa. Äityleistä tärppäsi ja tähänkin haalarin olen erittäin tyytyväinen! Haalari on ollut käytössä aran värinsä takia lähinnä rattaissa kovilla pakkasilla, mutta myös välillä ulkosalla ollessa.

Freedog

On tietenkin myös muutama todella kevyt setti naulakossa roikkumassa, mutta ne ovat lähinnä VK-kaudelta jääneet. Toisinsanoen täällä etelässä pärjäsi vanupuvulla tai toppaliivillä kepeästi Tammikuuhun asti…

Lindex (vanuhaalari)

1. Liivi Stockalta
2. Fleecehousut KappAhl

Melkein unohdin, että rattaissa on kiinnitettynä vielä lämpöpussi. Tätä käytetään ainakin takin kanssa ja joskus haalarinkin. Kätevä ja varmasti pitää lämpimänä!

Emma

Loppuun vielä kaivoin kännykästä kasan satunnaisia kuvia, joissa näkyy näitä kyseisiä vaatteita käytössä.

Pukeudutaanko teillä yhtä perusteellisesti? 🙂

Kommentit (28)

Meillä puetaan vaan sisävaatteiden päälle toppahaalari ja that´s it 😀 joko toppahaalari on tosi lämmin tai poitsu lämminverinen, kun toi riittää meille hyvin 🙂

Voi miten ihania vaatteita 🙂
Kiva postaus! Aloin tässä miettiä tuota lukiessani, että onkohan meidän pojalla tarpeeksi vaatetta päällä. On varmaan, kun ei ole ainakaan kylmältä tuntunut 🙂

Meiltä löytyy myös tekniset alusasut ja merinovillasetit molemmille. Toppavaatteissa oon hommannut vähän ohuempaa ja sit vähän paksumpaa niin voi pukea pakkaslukeman mukaan 🙂 hattuja ja huippuja on myös villasekoitteesta ja villasta sekä toppahanskoja ( nämäkin aina valitsen pakkasen mukaan et mitkä laitetaan, toisaalta päiväkodissa tädeillä ei oo aikaa viedä lapsia sitä mukaan sisälle kun sormet viilenevät niin on osoittautunut hyväksi taktiikaksi).

Topille ei tule varmasti kylmä kun sulla on kanssa vaatteet joka keliin

Ei varmana tulekaan ja se tässä onkin pääasia 🙂 Riittävä varustus säähän kuin säähän!!

Meillä ainakin poitsu on sen verran kuumakalle, että kovilla pakkasilla on päivävaatteet, villahaalari ja toppapuku, sitten jos pakkasta on noin -10 jätetään villahaalari pois. Muutaman asteen pakkaset on hankalia, kun toppapukukin on liian kuuma, mutta jotenkin ei käy ajatuksiini, että laittaisin pelkän vanupuvun.. :/ Nyt poika vaan kasvanut niin kamalasti, että kaikki talvea varten hommatut puvut alkaa olla pieniä.. :/ Joutuukohan vielä sijoittamaan talvihaalariin…

Hienoja vaatteita Topilla kyllä on! Tuo pingviinihaalari on ihana! 🙂

On Topikin kuumakalle, mutta ainakaan Popin merinovilla ei hiosta yhtään. Tai sitten imee sen hien mitä tulee. Siksi suosittelen noita TODELLA PALJON.

Pakkaset on hankalia… mietin tota samaa pikkupakkasilla. Ulos ainakaan ei vanupukua viitsi laittaa leikkeihin :/

Ja kiitos… pinguhaalari on paras <3

No.. ei. 😀 Meillä on toppapuku, jonka alle pikkupakkasilla tulee vain normaalit päivävaatteet & kovilla pakkasilla lisäksi fleecehaalari. Ei meillä ole koskaan ollut esim. villahaalaria (no, siis oli se minkä sai äitiyspakkauksesta, mutta ei koskaan tarvittu).
Ja kypärämyssy + peruspipo on päässä & kädessä toppatumput (ja kovemmilla pakkasilla alla vielä jotkut ohuemmat).

No jokainen lapsi on erilainen ja tarvitsee eri verran niitä vaatteita 🙂 Meille tämä on sopinut ja teille sopii varmasti tuo määrä tosi hyvin.

Villahaalari on mun mielestä sata kertaa parempi kuin fleece. Toisen mielestä taas toistepäin! 😀

Samanverran periaatteessa teillä puetaan, kun meillä loppujen lopuksi 🙂

Oliverilla on molo kidsin toppahaalari ja vielä ei oo tarvinu laittaa sen alle kun normi päivä vaatteet 🙂 Hintansa veroinen siis 😉

Meille ei varmaan moloa tule ikinä 😀 En pidä niitten mallista ja kuoseista yhtään.

Laadukas ja lämmin varmana on. Mutta niin on myös tuo Kaxin omakin 🙂 Villahaalarit vain varmistavat, että ei varmana palele.

Onpa teillä ulkovaatteita!:D Meillä on kaks toppista, Racoonin ja äippäpaketin toppis. Nekin jää ihan just pieneks, mä niin toivon että menis vielä tän talven mutta tiukkaa tekee! 🙁

Noooh… onhan noita 🙂 Tullut haalittua. Mutta tuntuu siltä, ettei oo liikaa.

Aina löytyy puhdasta laitettavaa päälle! 🙂

Se teidän Racoon on ihana! <3

Meillä pukeudutaan lähes samalla tavalla 🙂

Noniin eli perusteellisen lämpimästi 🙂

Ihan noin perusteellisesti ei meillä pukeuduta, mutta melkein kuitenkin. 🙂 Meillä on kovilla pakkasilla perus päällysvaatteet (laitan aina lahkeet sukkien sisään ja paidan/tunikan helman housujen sisään), fleecevälihaalari, villasukat (pitkät melkein polviin asti olevat), villalapaset, suprafil-hanskat (siis sellaset missä on suht lämmin vuori ja kurahanska osa käsien kohalla), puuvillainen kypärähuppu, fleecekauluri, lämmin hattu, kengät ja tietty toppahaalari kaiken päälle. Näillä on hyvin pärjätty vaikka pakkasta oli enemmänkin. Tosin posket oli vähän viileet ja kädet sekä jalat pikkasen. Ehkä vois hommata vielä lämpösemmät hanskat, mutta ei kädet kuitenkaan täysin kylmät oo ollu.

Sitten, jos pakkasta on alle -10 niin jätän vaan fleecehaalarin ja kaulurin pois. Sillä pärjätään oikein hyvin. Sitten, kun on alle -5 niin pistän ohuemmat hanskat ja villahanskat sekä ohuemman hatun. Meillä on aika monta hattua, kun hatut on vaan niin ihania. 😀

Onko muuten teillä nuo rattaat hyvät näin talvellakin? Näyttää niin samanlaiselle kuin meidän rengasratkasu niin sillä kyselen. Ja onko teillä sellasta, että nuo renkaat on tosi liukkaat? Että ne menis itestään tuolla sivuttain, jos ei pitäisi kiinni. Mää en oo huomannu mitään, mutta avomies tänään kävi ja sano asiasta. Mietiskelin sitten myöhemmin niin ehkä ne vähän onkin sellaset. Minkä merkkiset noi muuten olikaan? 🙂

Hatut kyllä on ihania! <3

Meilläkin noi on Britaxin eli varmaan siis on samanlaiset renkaat. Meijän vaan on matkarattaat. Tänään, kun kävin niin koitin kiinnittää siihen luisumiseen huomiota niin kyllä ne jonkin verran luisuu joissain paikoissa missä on vähän kaltevaa. On muuten kyllä niin ihanat rattaat, että eihän se mitään haittaa. Kuitenkin niistä aina pidetään kiinni eikä ne silleen hankalasti luisu, että pitäs kaikin voimin pitää kiinni. 🙂

Ehkä mä oon vähän innokas pukemaan, mutta ei ainaskaan ole kaverilla kylmä 😀 ! Tosin kädet ja jalat meillä taas pysyy lämpimänä!!

Hatut on ihania. Niitä tulee vahingossa aina haalittua 😀 Suurinosa on kyllä maksanut euron – pari 🙂

Noi rattaat on TOSI hyvät talvella. Kevyet työntää, joten pikkurenkaista huolimatta liikkuu tosi helpolla lumessa. Eikä noi liukkaat ole tai luisu mitenkään? Merkki on Britax Affinity 🙂

Ei :p. Jos on tyyliin 5 astetta pakkasta, vedän sukkisten ja pitkähihasen bodyn päälle villahaalarin ja toppahaalarin. Sitte 10 astetta lähestyttäessä laitan yhem ohuen sisävaatekerroksen lisää. Jos ollaan ulkona yli -15 asteen pakkasessa, laitan sisävaatekerrokseksi paksummat vaatteet. Meillä on tasan 1 villahaalari. Taitaa olla fleecehaalariki mutta sitä ei oo käytetty. Kintaita pitää olla kahet (aluhanskat on ruskovillan lapaset) paitsi lähellä nollaa, ko nellillä on aina sormet kylmät. Villasukat on aina, mutta ei välttis sukkisten kans toisia sukkia :).

Noi merinovillaset jotka tulee iholle on tooosi käteviä. Ne on nimenomaan imemään hien, jos kuuma tulee. Sit ei tuu kylmä eikä tuu kipeeks 😉

Fleeceä täälläkin tullut vähän käytettyä. Lähinnä sellaisenaan lämpöpussin sisällä joulukuussa. Makso alessa 5e niin ostin varuiksi 😀

Hanskat on hankala juttu… oon vielä ulapalla mitä kannataa käyttää ja mikä on edes hyvä merkki :/

Oi miten oot taas nähnyt vaivaa. 🙂 Ja voi käääk kuinka paljon vaatteita! Lucaksella on ollut parhaimmillaan sisävaatteet + jumpsuit + ulkohaalari. 😀 Nojoo meidän kelit on hempeitä, onneks, koska se pukeminen on yleensä aikamoista helvettiä niin on hyvä ettei tarvitse pukea montaa kerrosta 😀 ! Onko Topi helppo puettava?

Noo onhan noita useampi, mutta osa piti hankkia tän lämpimän talven takia. Ei oikein noi toppikset sopinu tammikuuhun asti, oli niiiin lämmintä. Pakko se siis jtn oli ostaa! 😀 Ei sitä alasti vois olla.

Topi on helppo puettava kyllä. En vaan aina itse tajua noiden vaatteiden päälle ja turhaan väkerrän niiden kanssa. Kai sitä oppii joskus mikä kannattaa laittaa ennen haalaria ja mikä jälkeen 😀

Meillä vedetään -20 kelillä seuraavasti: hihatonbody, sukkikset, trikoot/kollarit/farkut/whatever, pitkähihainen paita, merinovillasukat, merinovillahaalari, kypärämyssy, kauluri/kaulahuivi, karvalakki, topparukkaset, toppapuku (meidän poika on hirmuinen vilukissa niin pakko olla ticketin puku kun se on niin paljon paksumpi kuin esimerkiks molon puku ja kyllähän se nyt äipänkin silmää miellyttää 😉 ) ja sitten Kuomat jalkaan. 🙂 Hänellä ikää 1v 2kk niin tää on oikein toimiva pukeutuminen kun hän itse kävelee ulkona, mutta koska mennään rattailla päivittäin useamman kilometrin matka niin rattaissa lisäksi äippäpakkauksen makuupussi peittona ja sitten rattaiden oma paksu jalkapeitto. Koska meidän babyn varpaat ja sormet on AINA kylmät niin kesti ihan hitsin kauan että löydettiin tarpeeksi lämpöiset hanskat. Varpaat pysyy aina niin kauan lämpöisenä kun hän itse kävelee, joten vaunuilu aiheutti päänvaivaa. Sen ratkaisin silleen kun satuin löytämään mun sen sellasen kuumavesityynyn, vai mikskä sitä sanotaan? Siis sellainen kuminen ”pussi” mihin laitetaan kuumaa vettä sisälle ja se lämmittää. 😀 Laitan sen aina rattaisiin pojan jalkopäähän niin pysyy varpaat lämpöisenä ja ei paljon pakkaset tunnu! 🙂

Meillä oli viimesyksynä ja nyt kevääksi taas KappAhlin Kaxsin vk-puku ja tykkään! Olin tosi yllättyny miten niinkin edullinen puku voi olla tosi toimiva. Meillä on se itseasiassa samassa värissä kun tuo Topin toppis niin värikin on miellyttävä. 🙂

Niin ja kiva kuulla, että muutkin olleet kaxsiin tyytyväisiä! Mä suosittelen sitä ainakin kaikille 🙂

Jännä kuinka yksilöitä lapset on! 🙂 Tai siis Topilla ei ikinä palele sormet eikä varpaat. Joulukuussa lyhyet matkat hän repi itse hanskat pois ja silti oli lämpöiset kädet koko ajan!

Hyvä idea toi kuumavesipullo systeemi! 🙂

Meillä on body, sukkikset, päällihousut, fleecehaalar ja toppahaalari. Päässä kypärämyssy ja pipo, käsissä villahanskat ja toppahanskat. Jaloissa villasukat ja kuomat ja sitten on kaulalla vielä villakauluri. + rattaissa lämpöpussi niin ei kyl varmaan poju palele 😀 Täällä on pakkaset pyöriny 12-20. Haalaria en oo joutunu pesemään kertaakaan, kostealla pyyhkinyt jos on ollut tarvetta.

Melkein sama varustus 🙂 Mut pitäähän sen lapsen tosiaan lämpimänä pysyä! 😉

Mäkään en onneks oo vielä joutunu pesemään!! Mut on silti kiva, että varalta löytyy haalari.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X