operaatio äiti - Banneri

Topi on aina ollut takin käyttäjiä. Tai eihän tuo poika siihen voi kovinkaan vaikuttaa, mutta silti. Rattaissa esimerkiksi on äärettömän helppoa, kun ei tarvitse istua jämäkässä haalarissa.

Ratastakki, hienostelutakki… Nuo sanat aiheuttavat paheksuntaa monien keskuudessa. Miksi hankkia vaatteita, joita ei voi sotkea? Miksi hankkia niitä vain siksi, että  _lapsi_  näyttäisi hyvältä?

Oletuksia.. En aio puolustella valintaamme tämän asian suhteen, koska tiedän itse mitä haluan hankkia ja minkä koen tarpeelliseksi. Aion silti kertoa MUUTAMAN hyödyllisen syyn takin käyttämiselle pienellä lapsella.

Viime kesänä Topi oli muutaman kuukauden päälle puolivuotias ja jo tuolloin henkarista roikkui tuulitakki. Se oli kylläkin joku alle 10 euroa maksanut henkkamaukan perus vaate, mutta erittäin hyödyllinen sellainen! Kesät ovat toki lämpimiä, mutta joskus tulee niitä sateisia, tuulisia tai viileitäkin päiviä. Näinä hetkinä on hyvä olla sellainen kevyt sekä helppo hätävara, joka vetäistä päälle. Takissa mukavinta on, että sen saa yhtä helposti pois sään muuttuessa ja kaikenlisäksi se näyttää aika hyvälle. Ainakin omasta mielestäni.

Topi noin vuosi sitten vappuna.

Koettiin tosiaan viime keväänä/kesänä tuo takki niin hyödylliseksi, että päätin hankkia tänä vuonna myös jonkun. Halvat versiot kävivät mielessä, mutta lykkäsin ajatusta, koska oikeaa ei osunut kohdalle. Eikä tosiaan vielä ole ollut tarvettakaan kevyemmille vaatteille.

Tänään kuitenkin lähdettiin hakemaan Topille uusia hansikkaita kaupasta ja suunnattiin valitettavasti kauppakeskukseen. Sinne meno on aina varma laihdutuskuuri lompakolle. Löydettiin aika pian se, jota oltiinkin hakemassa ja tähän päälle vielä ehkä maaaaailman suloisin pieni lätsä. ”Pakkohan” sekin oli sitten ostaa.

Marketista paksut sormikkaat kokeiluun. (Kivat koirankarvat heti…)

Name It

Lindexin alerekiltä vielä hamstrasin perus t-paidan parilla eurolla kesäksi.

Ohimennen käväistään myös eräässä liikkeessä katsomassa vielä fleece-lapasia. Kyseinen kauppa myy kivoja merkkejä, kuten Villervallaa, Moloa.. ja näköjään nykyään myös Mini Rodinia! Silmät nauliutuivat melkein heti takaseinustalla roikkuvaan keltaiseen aivan täydelliseen tuulitakkiin. Miksi nämä hankinnat ovat aina rakkautta ensi silmäyksellä -tyylisiä? En koskaan uhraa ajatustakaan jollekin ja sitten kuitenkin löydän sen..

Alkuun en tunnistanut, että mikä merkki oli kyseessä. Lähemmin tarkasteltuani vilkaisin alakulmassa olevaa pandan kuvaa ja tajusin heti, että pitelin käsissäni Mini Rodinia. Hieman kauhistutti vilkaista hintalappua, mutta eipä se nyt NIIN päätä huimaava ollut. Jätin ajatuksen taustalle muhimaan ja tunnin päästä palasin sitten ostamaan takin.

En kyseistä merkkiä kamalasti tunne. Siitä on kova haloo monessa paikassa ja meillekin on muutama kirppareilta eksynyt. Ihan jees, mutta moni kuosi ei nappaa. En ole siis erityisen koukuttunut. Kivan värikkäitä Mini Rodinin vaatteet kyllä ovat! Pojillekin löytyy kaikkea kivaa kirkasta, kuten tämä takki!

Rehellisesti siis myönnän, etten ostanut takkia merkin takia. Ostin sen pinnallisesti vain ulkonäöllisistä syistä eli värin vuoksi. Pojille vain tehdään IHAN LIIAN VÄHÄN värikkäitä vaatteita. Ihan merkistä riippumatta olisin tämän kantanut silti kotiin. On se vaan niin mahtava! Kooksi muuten otin 92/98, että varmasti mahtuu koko kesän ajaksi ja muutenkin pienempi koko oli jotenkin todella nafti jo.

Vaikka takki tuleekin hienostelukäyttöön, niin sillä on silti lupa likaantua. Se päällä saa syödä, leikkiä ja touhuta. Jos vaate sotkeentuu, niin sitten siinä käy niin. Tottakai toivon, että ei tulisi pysyviä tahroja ja saisin takin joskus myytyä eteenpäin. En kuitenkaan koskaan ostaisi yhtäkään vaatekappaletta vain kaapin koristeeksi tai huutaisi lapselle niin pienestä asiasta, kun rinnuksille pudonnut ruoka. Lapset ovat terveitä, kun ne leikkivät ja tahrat kuuluvat elämään.

Tämä kyseinen takki on siitä hyvä, että hylkii hieman myös vettä ja on tuulenpitävä. Samoja ominaisuuksia ei silloin ollut siinä ”halppis”takissa. En tiedä laitoinko rahaa roskaan, mutta sen näkee sitten. Itselleni jäi ainakin todella hyvä mieli tästä löydöstä.

Tarkoitus toki oli ostaa joku Adidaksen takki, koska rakastan kyseistä merkkiä. Joka paikka tarjosi kuitenkin vain isoja kokoja tai sitten verryttelyasuja, joita en halua. Olen silti lopulta enemmän kuin tyytyväinen tuohon keltaiseen ihanuuten, joten antaa ehkä olla. Toki olisi vielä jees löytää niihin uusiin Adidaksen lenkkareihin sopiva keväinen hattu, jonka voisi yhdistää kivaksi asukokonaisuudeksi takin sekä kenkien ohelle.

Loppuun pikaisesti räpsittyjä sovituskuvia:

Pakko vielä sanoa, että rakastan lastenvaatteita <3  Hullua? Muita samanlaisia?
Ps. Takin sävy näyttää kuvissa hieman kultaisemmalta, mitä se on luonnossa.

Kommentit (52)

Tosi makee vau!!! 🙂
Itsekin rakastan suuresti lastenvaate shoppailua pojalleni 🙂

Täällä myöskin kovasti kuulumisia odotellaan! Toivottavasti kaikki hyvin tai ainakin kääntyy parhain päin! Tsemppiä Anette!

Mikä ihme juttu tää nyt on? :O Nyt on fb:stä poistettu blogin sivut sekä molempien profiilit ööö?

Moikka! Vilkaisin joskus pikaisesri blogiasi ja jäin koukkuun.. Olet suloinen ja kirjoitat ihanan rehellisesti. Tästä tekstistä paistoi jotenkin läpi päätöstesi puolustelu.. Olet kirjoittanutkin arkuudestasi, mutta ei sinun tarvitse tekemisiäsi ja ostamisiasi perustella.. Paljon rohkeutta toivon sinulle, katse ylös ja anna kateellisten olla.

Toivottavasti kaikki on kunnossa! Tule pian takaisin! ♥♥

.. ei näköjään käykään, vaan kommentit julkaistaan automaattisesti. Enikeis, fb-viestit hän lukee, niihin tulee täppä, koska ne on nähty.

kyllä Anette ainakin FB-viestit on lukenut, joten voimissaan on. Liekö jokin nettipaussi menossa 🙂 ja käyhän hän hyväksymässä nämä kommentitkin 🙂

Voimia Anette <3 Älä luovuta!

Fb:n puolella oli joku ihme selkkaus, jossa aika kovin sanoin haukuttiin Anettea. Toivottavasti kaikki on hyvin.

Mitä teille kuuluu? Ei oo instaan/faceen eikä tänne tullu hetkeen mitään :/ ?

Mulle tuli hirveän paha mieli puolestasi lukiessani avautumis postausta ja sitä missä kerroit,miten sua on netissä kohdeltu. Vaikka sua en tunnekaan.. Mielestäni blogisi on ihana. Juuri sen takia, kun kirjoitat totuudenmukaisesti. Olet tosi kaunis, ja Topi on yksi suloisimmista lapsista, mitä olen koskaan nähnyt. Toivottavasti löydät ystäviä, jotka todella haluavat sua kuunnella ja auttaa. Hymyntäyteistä kevättä ja kaikkea hyvää perheellenne!<3

Miul on ikävä tein kuulumisia:(( Onks kaikki hyvin?♥

Täälläkin kovasti odotellaan jotain kuulumisia. Onko jotain sattunut? On tainnut facebook hiljentyä myös. Toivottavasti kaikki ok! <3

Toivottavasti kaikki on hyvin!? Huolestuttaa…

Hyvää syntymäpäivää! Mihin ootte kadonneet?

Huhuuu, kuuleeko Anette, täällä varmasti useampi lukija odottelee kuulumisia 🙂 Toivottavasti kaikki on hyvin!

Oon miettinyt kanssa mitä teille kuuluu ja onko kaikki hyvin kun ei oo kuulunut mitään :/
-m

Mitäköhän teille kuuluu? Toivottavasti kaikki on hyvin <3

mietein juurikin ihan samaa! olis kiva kuulla teistä! <3

Minkä kokonen Topi on? Arvon meinaan just ton koon ja kokoo isomman välillä. Tietysti jään ilman, kun vatvon tota kokoo vielä pitkään 😀

Ihanasti sopii yhteen toi takki ja tennarit 🙂 Topi edustaa ruotsin väreissä! Kuulumisia myös kaipailen teiltä 🙂

Ihanan retro tuo takki!

Mitä teille kuuluu?♥

Kuulumisia kärkkymässä 🙂

Vitsi, tuo takki on niin nappi ostos! Se sopii Topille niin hyvin. 🙂 Ja tuo tähtilakki. Miten kivasti se peittää korvat ja on kivannäkönenkin. Kivoja ostoksia! 🙂

Aivan ihana takki! <3 Huomasin kans tuon takin kätevyyden. Just jonnekkin kauppaan tai (sisälle) kylään mentäessä aivan huippu! Moni tuota takkia ihmettelee, mutta meillä ainakin ”hienostelutakki! (tai mikskä vaan kukin tahtoo sitä kutsua) laitetaan päälle silloin kun ei olla menossa sotkemaan. Haalari puetaan pihaleikkeihin yms. Älytöntä miten toisia nyppii niin paljon joku hiton takki.. =D

http://kasvarauhassapikkuinen.blogspot.com/

Ihana takki! Täällä nostaa käden ylös yksi lastenvaate-friikki! 😀

Super ihana!!! Myy mulle kuhan käy teille pieneksi!!!:-)

söpöltä näyttää 🙂

Ihana takki ja ihana Topi. Meillä on myöskin pojalla erikseen hienostelutakki. Meillä oli pojalla viime kesänä tuo sama h&m takki mutta vihreänä:)

Ei mulle saa näyttää tuollaisia ihanuuksia 😉

TYKKÄÄN lastenvaatteista, kuten ehkä viime postauksesta luitkin?! 🙂

Lastenvaatefriikki täälläkin!
viimeisin hulluus oli PompDeLUX voi elämä mitä vaatteita!

Ihana takki!

Eikö ole yhtään hölmöä rakastaa lastenvaatteita – elämä olisi ihan tylsää, jos aina oltaisiin järkeviä ja käytännöllisiä. 😉

Aivan ihana tuo takki! Me ostettiin name it:sta pojalle keltainen pipo ja nyt haluaisin löytää keltaiset kevät housut. Jos joku siis tietää mistä löytyy, saa vinkata 😉

-m

Ei ole hullua 😀 Ihan yhtä lastenvaatefriikki löytyy täältäkin. Ei sille vaan voi mitään, että ne on niin ihania. Ja aivan liian pian tulee aika kun äidin ehdottamat vaatteet ei kelpaa ja on liian noloja. Nauttikaamme siis vielä kun voidaan!

Ihania vaatteita! <3 Mäkin oon jotenki enempi hullaantunu lasten vaatteista ku omista 😀 Harmi kun on toi rahankäytön rajoittajakin tässä taloudessa ;P

Jooo mä kattelin tota kans siel omenan yläkerras meidän tytölle, mut jätin sen sit kylmänviilesti sinne hyllylle 😀 enkä aijo hakea sitä sieltä! (Ehkä) ;D

Tuo keltainen takki oli I-H-A-N-A!

Mäkin rakastan lastenvaatteita, eikä se ole yhtään hullua 🙂

Mitähän mun pitikään sanoa? Niin, kyllä mun mielestä voi aivan hyvin ostaa myös vaatteita parempaan käyttöön. Onhan meillä aikuisillakin villakangastrenssit paremmiksi takeiksi (tai mitä ne kelläkin on) joita pidetään muualla kuin kotipihassa

Tuo takki on kyllä aivan ihana! ♥ Ja sopii kyllä erityisen hyvin Topille 🙂

Just eilen illalla tilasin meille myös samanlaisen, mutta sinisenä 🙂 Olisin kyllä halunnut keltaisen, mutta T:lle se ei käynyt… ei olis pitänyt kysyä ees mielipidettä ja tilata vaan raakasti keltainen 😀

Tosi kaunis takki! 🙂 Itse oon vähän harkinnut sitä Mini Rodinin keltavalko raidallisia takkia, on se niin hitsin soma mutta kun se hinta.. Tuntuu niin urpolle laittaa yli 70e takkiin joka kuitenkin tulis vaan suunnilleen rattaissa istumista varten. Mutta.. ÄH! 😀

Ihana takki♡♡ Haluan itsekkin tytölleni tuon : D

Voi p.. toi on IHANA!
*koittaa kaivaa järkeä käteen* Ei tarvita, ei tarvita…
EIPÄ!

Oi tuo takki on kyllä niin ihana! Meillä on myös tykätty käyttää takkeja ihan vauvasta asti, kätevä pukea kauppareissulle ja tykkään että on eri vaatteet kaupungille ja ulkoiluun 🙂

Ihana takki! Sopii topille toi väri!! Ja toi lippis!!!

Niin sopii <3 Paras!

Meidän on IHAN PAKKO saada tollanen Name it lippis 😀
Meillä oli kans ennen pojalla aina takki, se oli pienenä kätevin. Nytkin autossa aina kitistään kuumuutta vaik mua palelis ku laitan lämmöt niin pienelle. Viime välikauteen ei ollut haalaria, nyt on mut se on sellanen kurarymypuku, aina reissuun lähtiessä on takki.

Sit vaan lätsä hakemaan! Ihana on!!

Takit on kyl mahtavia ja hyödyllisiä oikeesti 🙂

Voi miten söpö takki! Sopii hyvin Topille. 🙂

Tuo sopii! Ihan täydellinen 🙂

Shoppailu on kivaa kun on hyvä kohde!

Sääli että tää takki on pieni :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X