operaatio äiti - Banneri

Kesäloma vetelee sitten loppuaan. Niin siinä aina käy ja on vain hyväksyttävä, että töitäkin täytyy tehdä. Noh, itsellä tosin on lomankin jälkeen vain 2-3 lyhyttä vuoroa viikossa eli ei todellakaan paha. Pidemmän päälle tämä kotona oleminen käy varmana tylsäksi varsinkin, kun mies on suurimman osan päivästä poissa.

Lämpimät säät eivät suosineet meitä viimeiselläkään viikolla ja olin kuivua sohvalle tylsyyteen. Ei meinannut oikein enää keksiä mitään erilaista tekemistä ja kotona nyhjöttäminenkään ei kiinnostanut sitten yhtään.

Onneksi pelastava siskoni ilmoitti, että nyt lähdetään mökille! Suvullani on siis mökki aika lähellä Hämeenlinnaa. Jokainen on varmasti edes joskus törmännyt kyseisen paikkakunnan nimeen; Iittala.

Laitettiin kamat kasaan ja hypättiin autoon. Ihanaa, kun joskus tulee tehtyä vielä spontaanisti asioita!

Sen verran kuitenkin piti hommaa suunnitella, että oli ihan pakko käydä metsästämässä sopivat ulkoiluvaatteet pojalle. Aikaisemmin ostamamme Reiman haalarihan ei ole ”tec”, joten se ei pidä loputtomiin vettä. Meillä on yleensä yhtä kautta kohti kaksi haalaria, toinen kalliimpi vedenpitävä ja toinen sitten se halvempi vettähylkivä. Olisin halunnut katsella hankintaa vielä vähän pidemmälle, mutta nyt tulikin tarvetta yllättäen. Mummi ilmoitti, että maa ui vedestä ja kurasta.

Kurahaalari, kurasetti vai vedenpitävä haalari? Yksikään ei lopulta lähtenyt mukaan. Törmäsin Stockalla nimittäin Reimatecin takkiin ja housuihin. Topi on jo iso poika ja kaksiosainen ulkovarustus vaikutti hyvältä päätökseltä. Lapussa luvattiin, että vedenpitävyys on loistava ja vaatteet olisivat likaa hylkiviä.

Värin suhteen tein ”rohkean” päätöksen ja valitsin punaisen. Jotkut saattavat katsoa asiaa kieroon, kun takin kuviointi voi monen mielestä olla liian tyttömäinen. Itse taas en voi sietää kamalasti sinistä (meidän) pojalla, koska sitä kyseistä väriä tungetaan ihan liikaa ja joka paikkaan! Tuli muuten yllätyksenä, että päälle 82cm pitkälle lapselle haalarissa 92cm on sopivampi ja sitten takissa/housuissa taas 86cm.

Sää reissulla oli oikeasti aika kostea. Vettä satoi kuuroina ja maa oli pelkkää mutaa. Onneksi se ei mökillä haittaa ollenkaan! Muistan lapsuudessa, että mökillä ei koskaan ollut tylsää, vaikka sää olisi ollut mikä. Meillä oli siskon kanssa aina jotakin tekemistä. Puhuttiin saunassa juuri aiheesta ja muisteltiin, kuinka silloin ei ollut pelejä eikä tuijotettu televisiota, vaan juostiin tukka putkella pihalla. Muistot <3

Päästiin siis todella kokeilemaan Reimatecin ominaisuuksia. Pitikö se vettä? Tarttuiko lika haalariin? Oliko setti hengittävä ja säilyttikö se kuitenkin lämmön?

Ja setti läpäisi testin. Ei yhtäkään tahraa, vaikka poika käytännössä pyöri mudassa, hiekassa ja nurmella. Kertaakaan se ei päästänyt vettä läpi, vaikka vettä tuli taivaan täydeltä. Aurinkokin pilkahti eikä poika ollut hikinen takkia riisuessa.

Pipo on Name Itistä. Olen jo pitkään ostanut päähineet pojalle sieltä, koska ne oikeasti ovat laadukkaita ja mukavia päässä. Kurahanskat ovat sieltä myös, koska niissä on ohut ihanan pehmeä vuori sisällä. Saappaat ostettiin jo keväällä Crocsin -liikkeestä. En nimittäin suosi pienellä lapsella painavia kenkiä ollenkaan.

Kuvista voi muuten huomata, että pallosta on tullut pojalle aika iso juttu. Topi haluaa sen mukaan joka paikkaan ja muutenkin bongailee liikenteessä erilaisia palloja jatkuvasti.

Pakko sanoa, että reissu oli ihan täydellinen näin loman loppuun. Tuli saunottua porukalla, uitua jäätävässä vedessä ja heittäydyttyä siskon kanssa lapseksi trampalla. Pomputeltiin palloa kumppareilla, syötiin mummin tekemää ruokaa ja käytiin Iittalan suklaatehtaalla herkuttelemassa. Sain nukkua pitkästä aikaa Topin vieressä olosuhteiden pakosta ja luin paljon. Poika pääsi leikkimään kummipoikani sekä tämän siskon kanssa ja oppikin heiltä paljon uusia leikkejä.

Jäi todella hyvä mieli reissusta!!

Rakastan meidän mökkiä…  ja taidan olla rakastunut myös Reimaan <3

Mitä mieltä te olette mökkeilystä? Entä onko kellään muulla käyttökokemuksia Reimatecistä?
Kommentit (15)

Ihanaa, että pääsitte viettämään aikaa mökillä & luonnossa! 🙂
Komea uusi puku Topilla.

Mökkeily on ihanaa! 🙂 Kunhan mökki on sellainen, että siellä on ne tietyt mukavuudet 😀

Mun mielestä toi Reiman puku on aivan ihana Topin päällä! Aivan ihanan värinen ja itsekin voisin pukea pojalleni tuon värisen puvun. Ja mullakin on ehdottomasti ostoslistalla noi Crocsin kumpparit! IHANAT!

Sisävessa ja juokseva vesi.. sekä lämmitys 😀 Ihan eräjorma mäkään en oo!

Mä niin kanssa tykästyin tohon pukuun ja hei, ehdottomasti suosittelen crocseja saappaiksi!

Tuo punanen reiman setti on ihana! Ja kyllä mä tuon itseasiassa pojalle pukisin ennemmin kun tytölle. 🙂 ihana topi! 🙂

Sopii molemmille kyl tosi tosi hyvin! 🙂

Meidän pojalla tuo puku haalarina, turkoosina. Oon tykännyt, sopiva laiheliinille. Eka välikausiostos ja heti oli nappivalinta. Keväällä puku oli Elloksen alessa -40 %. Taitaa poika saada talveksikin kyseisen merkin haalarin 🙂
Niin ja kiva, kun tulit takaisin. Tykkään lukea kirjoituksiasi 🙂

Ja palkinto vuosisadan sekavimmasta tekstistä… tadaaa ANETELLE :d

Se turkoosi on kyllä kiva, oon nähnyt monella. En vaan osaa ite ostaa sinisiä 😀

Haalaria en viittinyt ostaa, kun lahjepituus ei olis riittänyt Topille.

Tää setti oli kans -40%!
Alet on parhaita!!

Kiva tulla takaisin 🙂

Oi, nyt itelläkin alkaa tehdä mieli hankkia lapselle uusi haalari syksyksi (kunnolla vedenpitävä), vaikka vasta keväällä ostettiin (KappAhlin…). Punaista on muuten meidänkin pojan päällä. Kerran markkinoilla ulkomaalainen mies huhuili ”Hello little princess!”, mutta siihen on jäänyt 😀 Itekään en tykkää sinisestä niinkään.

Ja mökkeily on ihanaa! Ja erästely muutenkin 🙂

Siitä vaan hankkimaan! Mä oon ainakin tooosi tyytyväinen! Kappahl on kyllä myös haalareissa tosi hyvä mun mielestä 🙂

Topia ei oo vielä tytöks luultu 😀

Mökki on kyllä <3

Toi takki on kyllä ihana! 🙂 Ihanan näköistä teijän mökillä ja mä oon niin kateellinen tosta kultasuklaasta! 😀 Mun on pakko päästä sinne ku mennää seuraavan kerran tampereelle ku se on siinä matkanvarrella.. 🙂
Topi on jo hurjan iso söppänä <3

Noi kuviot on ihan täydellisiä… ihana ihana takki!

Ja hei, tehtaalle vaan! Suosittelen 😉

Mahtavaa että puku osoittautui kriteerit täyttäviksi, hienolta se kyllä näyttääkin 🙂

Meillä Maalistytölle hankittiin talvihaalari (joka on nyt pieni) joka on Reimatec. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä siihen, ja varmaan ensi talveksikin hankitaan molemmille tytöille kyseisenlaiset haalarit 🙂 Välikausipuvut ollaan otettu muualta, ihan vaihtelun vuoksi, mutta kyllä tuo Reimatec on mun mielestä hyvä, kohtuuhintainenkin.

Tykkään tosi paljon mökkeilystä, mutta edellisestä kerrasta alkaa jo olla aikaa. Onneksi meidän kesälomareissu lähestyy, joten eiköhän silloin jotain mökkeilynmakuakin tule mukaan 🙂 Ihanan kuuloinen mökkireissu ja paikka on niin rauhallisen näköinen!

Niin on mahtavaa! Aina tykännyt Reimasta ja harmi kun joutunut aiemmin pettymään…

Hyvää lomareissua teille, mitä sitten teettekään! 🙂

Oli kyllä mahtavaa <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X