operaatio äiti - Banneri

 
Vatvottiin ennen kesälomaa sen suhteen, että lähdetäänkö ulkomaille. Halu oli kova, mutta sitten taas reissu kolmisin pienen lapsen kanssa tuskin ihan kamalasti eroaisi meidän arjesta. Samat päiväunet, aikaiset nukkumaanmenot ja pikaiset ruokailut olisivat luonnollisesti osa lomamatkaa. Olisihan sitä lämmintä ja erilainen maisema,  mutta onko kiva olla rannalla kolmisin ja vuorotella sen kanssa kuka vahtii yksin tavaroita?

Päätettiin sitten kuitenkin jättää menemättä perheen kesken ja pohtia uudestaan joskus muulloin. Parin vuoden päästä?

Olin kohtalooni jo tyytynyt ja mielelläni nautin suomen kesästä, vaikka se harmaa onkin ollut. Kesään kuuluu myös sade, huonot päivät ja kylmyys. En ehkä itse henkilökohtaisesti jaksaisi, jos koko kolme kuukautta paahtaisi helle. Kesäsateessa ja myrskyissä on sitä jotain! Kunhan ei toki ole ihan niin koleaa, kun oli muutama viikko sitten… hrr.

Asiat, mielipiteet ja suunnitelmat muuttuvat herkästi. Paras ystäväni, jonka kanssa ollaan oltu tekemisissä jo 7 vuotta, on lähdössä ulkomaille perheensä kanssa. Tänä keväänä ”löydettiin” toisemme uudestaan parin hiljaisemman vuoden jälkeen. Ollaan viihdytty keskenämme ihan hulluna ja tehty kaikkea kivaa! Ystäväni siskot saivat ottaa kaverinsa mukaan matkalle, joten päädyttiin leikittelemään sellaisella ajatuksella, että lähtisin mukaan myös.

Tuumasta toimeen ja kohta huomasin istuvani sohvalla varausvahvistus edessäni.

Topi ja minä suunnataan 25.7. viikoksi Bulgarian lämpöön hyvällä porukalla. NIIN SIISTIÄ!

Äkkilähdöstä seuraa kiirettä, koska pitäähän sitä asioita hoitaa ennen matkaa. Työvuorot oli onneksi helppo sumplia, koska teen vain kaksi vuoroa viikossa toistaiseksi. Sitten passi pitää rientää vielä hakemaan Topille ja sainkin kuin ihmeen kaupalla ajan perjantaille. Uskoisin passin tulevan ajoissa matkaa varten, koska tässähän on vielä pari viikkoa aikaa.

Voin sanoa, että kuumottaa päästä jo pakkaamaan. En sitten turhaa hamstrannutkaan kesävaatteita lipastoa täyteen!

Vähän kyllä jännittää käytännön asiat. Pärjätäänkö koko viikko sateenvarjorattailla.. kuinka paljon lapsi tarvitsee vaatetta.. pakkaanko vaipat Suomesta mukaan jne.

Ihan hirveän mielelläni ottaisin teiltä vinkkejä vastaan asian suhteen! Mitä kaikkea kannattaa huomioida,  kun matkustaa vajaa 2v lapsen kanssa Bulgarian Varnaan Kultahietikolle?

Vinkkejä odotellessa!

Ps. Aion tehdä sitten postauksia aiheesta. Vinkkejä koota kasaan, pakkaamisen suunnittelua vilauttaa ja sitten itse matkasta saatte parhaat palat luettavaksi!

Kuvat: Aurinkomatkat

Kommentit (35)

mukavaa matkaa! Me lähdetään syksyllä 1.kertaa ulkomaille 4-vuotiaan kanssa. Kohde on Teneriffa, luulen että aikasemmin ei oltais lähdettykään. Nyt oletan, että matka menee ihan hyvin! 🙂 niin varmasti teilläkin. Lentomatkaa vähän jännitän, kun se kestää 7h (ei lennetä Hkistä). Nauttikaa lomasta ja auringosta ja hyvä idea varmasti tuo syöminen ja rannalla oleilu!

Uimakengät ehdottomasti mukaan! Meillä oli scooterit ulkomailla ja ne oli huiput,pääsi hyvin liikkumaan ja pystyi nukkuun päiväunet missä vaan. Uv-uimavaatteet, aurinkorasva, tuttuja välipaloja(hedelmäsosetta,keksiä ym) mukaan..

Joo ne on pakattu jo laukkuun 🙂

Topi ei nuku niin paljoa, joten tuskin tarvitaan rattaita päikkyihin 🙂 Pienemmälle ne olis ehdoton kyllä.

Uv-vaatteet ja rasvat löytyy. Tuttuja välipaloja ei taida olla, kun syödään aika laajasti kaikkea…. 😀

Ihanaa matkaa! 🙂 Hyvin se menee ja te pärjäätte loistavasti. Nauttikaa 🙂

Luultavasti meneekin 😀

KIITOS!

Kannattaa ottaa muutama niitä ingmanin laktoosittomia pillimaitoja mukaan. Meidän 2 v hörppii niitä. Mulla aina hoitolaukussa yks, ku säilyyvät lämpimässä. Ei ikinä ostella pillimehuja, ku tykkää juoda pillimaitoa! Viime syksynä oltiin viikko espanjassa. Ja raahasin sinne ruumalaukussa ainakin 1/pvä. Mut jos ei mahu mukaan, nii pärjäähän sitä ilmanki. 🙂

Joo harkitsen jos ottais kauramaitoa 🙂 Tosin mulla ei kauheesti oo käsiä roudata! Ne painaa niin pirusti :’D Pitää kattoo ku pakkailee.

No höh. Eipä sit kannata! No olishan niitä muute soija tms versioita.. Vai mikä teillä sit käytössä? 🙂

Muuten hyvä, mutta maito allergia :/

Tuo kultahietikko on tosi pieni kylä. Bussi matka sinne kentältä kesti muistaakseni tosi pitkään.. Eli ei oo mitään normikauppoja pelkkiä niitä kojuja vaan.. En tiedä onko varsinaisesti mikään lapsiperheiden suosima kohde, yö aikaan ainakin pitää olla tosi varovainen ettei poikkee mihinkään sivu kujille :/

No me syödään ravintoloissa ja maataan rannalla, että ei kamalasti haittaa isompien kauppojen puute. Harvoin semmosia on välttämättä ollut muuallakaan. 45min tais bussimatka kestää.

Ja yö ei ole ongelma, kun enhän mä tietenkää liiku pienen kanssa enää yöllä ulkona!

Vaikuttaa hyvältä paikalta ja moni lapsiperhe kehunut paikkaa. Saa nähdä 🙂

Ihanaa että pääsette lomailemaan ulkomaille!

Kerrohan sitten matkan jälkeen vähän reissusta lapsen kanssa, tyyliin kuinka lapset ylipäätään tuolla päin otettiin huomioon, mitä olisit halunnut tietää etukäteen,.. tiedäthän, kaikki vinkit 😀

Niin on!!

Aion kyllä kertoa enemmän 🙂

Mä oon ollu kaks kertaa Bulgariassa ja juurikin tuolla kultahietikolla. Aivan ihana paikka, tosin sillon mulla ei vielä lapsia ollu joten sitä ei oo tullu tarkisteltua niin lapsiperheen näkökulmasta.

Ainakin sillon vielä kultahietikko oli nimenomaan turisti paikka, eikä kuulemma talvisin siellä asunut ihmisiä joten kaikki on suunnattu siellä turisteille. Ranta oli aivan ihana (maksulliset tuolit+varjo) mutta hiekkahan oli aivan polttavan kuumaa, joten en tiedä miten leikit siinä onnistuu muutakun ihan vesirajassa. Paljon aktiviteetteja rannalla, banaaniveneitä, vesiskoottereita yms. mutta ne ei ehkä teille niin ajankohtasia 😀 Ihania maksuttomia altaita löyty muualtakin kun hotellilta (mutta tosin oon ollu siellä 19v ja seuraavana kesänä 20v ja nyt oon 26v että aikaa on jo vierähtäny) mutta lastenaltaista en nyt kyllä muista. Tosi hyviä ruokapaikkoja, eikä ainakaan me saatu ruokamyrkytystä mistään. Edullinen hintataso ja ”keskustassa” paljon, paljon kojuja missä myynnissä vaatteita, leluja, kenkiä, laukkuja, koruja yms.

Hauskaa matkaa teille, me ollaan lähössä kohtapuoliin Rodokselle ensimmäistä kertaa 2 lapsen äitinä, vähän jänittää 🙂

Mä sanon rehellisesti, että me varmaan maataan rannalla ja syödään 😀 Joten jos löytyy ruokaa… rantatuoleja ja vettä niin paikka kelpaa niiiin täydellisesti.

Hyvä kun tosta hiekasta sanoit. Pitää katella Topille ehkä uimakengät 🙂

Ja hei! Mahtavaa lomaa teille! 😉

Muutaman kerran ipanan kanssa reissanneena voin sanoa: ÄLÄ STRESSAA äläkä mieti mitään liikaa etukäteen, silloin ei suju mikään kuten oot ajatellut. 😀 Lennot on ne pahimmat kun sieltä ei pääsekään pois jos tylsyys/kiukku iskee, onneks lentoaika on tollainen suht iisi, siitä selviää hengissä, varsinkin jos Topi on kerta niin helppo. 🙂 Ihanaa lomaa teille, kyllä oon kade! Olis ihana matkustaa muillekin ulkomaille eikä aina vain Suomeen, siellä tosiaan oli juhannuksena melko koleaa … 😀

Hei. En mä stressaa. Mä jännitän. :DDD

Ei vaan, tiiän.. ei liikaa stressiä. Rahaa on, jos jotain unohtuu, vakuutus löytyy jos jtn sattuu.

Lentokoneessa voi kyl tulla Topin elämän ekat kiukut :’D Sitä ootellessa. Tosin revin sen ylös noin klo 5, joten saattanee nukkua.. normisti herää ysiltä!

Suomes ei kyl ollu jussina mitkään kesäsäät. Voi sua ! 😀

Me oltiin toukokuussa Ranskassa, Ade oli 1v2kk. Otin jonku verran vaippoja mukaan, mut ostettiin sieltä lisää. Syömisestä en stressannut, kunhan vettä ja maitoa joi hyvin. Välillä söi paremmin ja välillä huonommin, ravintolassa aina meidän lautaselta popsi jotain. Jos ei muu maistu ni kyllä sitä kai viikon pärjää jäätelöllä ja hedelmillä 😀 puuro onneks uppos hyvin, niin sai illalla masun täyteen 🙂 se kannattaa roudaa Suomesta mukaan, sitä ei kaikkialta saa.

Rennosti vaa, äläkä stressaa päikkäreistä, yöunista tai syömisestä. Lämpötila ja kaikki muukin poikkeaa normi arjesta ni ei se rytmi pysy aina samana 🙂

Toivotaan 😀 Jännitän silti ees vähän! 😀

Mehujäätä onneks varmaan löytyy 🙂 meijänki neiti on tosi helppo ja kaikki sujui ongelmitta! Eiköhän teilläki! 🙂

Niin ja kiitos ku kerroit omia kokemuksia 😉

Joo tuskin mä niistä sinänsä stressaan, kun kotonakaan meillä ei oo mitään kovin tarkkaa rytmiä. Mennään päivän mukaan ja menojen mukaan about rytmissä.

Topi on helppo. Tosi helppo lapsi, joten varmana menee nukkumiset ja muut hyvin. Matkankin varmaan kestää pienillä kitinöillä tai ilman.

Ruokaa ei kyllä välttämättä mee alas, ku on lämmin. Toisaaltaan kuten sanoit, jätskilläki pärjää.

Meillä on vaan iso ongelma Topin maitoallergia. Että pitänee tyytyä veteen ja mehuun siellä, koska pelkkää vettä ei tuu menemään tarpeeks 🙂

Kuulostaa ihanalta reissulta!
Me oltiin viime kesänä Bulgariassa, ei tosin Varnassa vaan vähän matkan päässä Sveti Konstantinessa. Neiti oli silloin yksivuotias ja meillä oli todella ihana reissu! Tosin hotellihuone tekee paljon myös siihen, että miten sitten viihtyy.
Meillä lentokoneessa auttoi tabletti, josta hiljaisella äänellä kuunneltiin Fröbelin palikoita kun neiti ei meinannut enää jaksaa istua 😀

Tabletin siis taidan tosiaan ottaa mukaan 🙂

Topi on kyllä helppo aina, mutta saa sitä vähän stressaa 😀

Ihanaa reissua!
Ystäväni tosin kotiutui viime viikolla kyseisestä paikasta ja sanoi ettei missään nimessä lasten paikka. Toivottavasti kuitenkin teillä on hyvä matka, mielipiteitä on varmasti monia. UV-uimavaatteita suosittelen matkalle, sulle varmaan sellaisia löytyy?

Ihan varmana mielipiteitä on monia 🙂 Toiset taas viihtyneet lasten kaa tosi hyvin.

Uv vaatteita löytyy Popilta ja Reimalta! 😉

Ihanaa lomaa teille 🙂 itselläkin kova matkakuume vaikka edellisestä matkastaa aikaa puoli vuotta (tuntuu vuos kymmeniltä :D)

Kiitos! 🙂 Ainahan se lomakuume kuumottaa 😉

Kunnon rattaat ovat ehdottomat reissussa, en suosittele sateenvarjorattaita. Otimme 2,5v lapsellemme brio spinit kahden viikon Teneriffan lomalle, pakkasimme stokken prampackiin ja laitoimme yhden vaippapaketin rattaiden alaosaan, lisää ostimme kohteesta. Käsimatkatavaroihin pari vaate kertaa pienelle,vaippoja ja helppoa välipalaa,rutkasti tekemistä (meillä viihtyi lapsi tarrojen ja tarravihkon kanssa), kosteuspyyhkeitä, kaulahuivi koneeseen (ettei tule nuha ilmastoinnista), vettä joka välissä tuputtaa.. Vaipanvaihto onnistuu kätevästi myös istuinpaikoilla, ellei ole siis niskapaskat,vaan pelkkä pissavaippa. Rutkasti kärsivällisyyttä ja avointa mieltä, hyvin menee! Itse kohteesta en tiedä,mutta tässä vähän vinkkejä yleisesti ottaen.

Pakko mennä noilla, kun en halua meidän hyviä rattaita reissuu..

Ollaan nyt muutenkin käytetty tämä viikko sateenvarjorattaita ja mennyt hyvin, koska Topi aika vähän enää istuu. Rantakin on niin lähellä! Toivon siis, että selvitään 😀 Jättireissuja tuskin tehdään.

Lentomatka kauhistuttaa, kun T ei oikein lue eikä leiki tarroilla. Tykkää heittää palloa jne, joten kääk 😀

Kosteuspyyhkeitä me käytetäänki aina 🙂 Kaulaliinaoli hyvä vinkki.. täytyy miettiä miten kaveri pitää sen päällään..

Kiitos 🙂

Voi että! <3 Kelpais mullekin lähteä Bulgariaan. Mulla on ollut jo pidemmän aikaa hirveä matkakuume, mutta duunit ja opiskelu ei vaan anna myöten. 🙁

Höh :/ Toivottavasti vielä pääset!!

Kiitos 🙂

Ja oikein hyvää reissua teille! Kuulostaa aika tiukalta toi 7h lento 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X