operaatio äiti - Banneri

Kuvia kaivattiin ja tässä niitä nyt sitten tulee. Luvassa siis värikkäitä, mutta meidän näköisiä otoksia pojan huoneesta!

Huone on aika iso ja malliltaan suorakulmio. Seinissä on vuokrakämpälle ominainen väri eli tylsän valkoinen, mutta lattia on kaunista laminaattia. Ikkuna sijaitsee takaseinustalla aivan keskellä. Huoneessa on neljä kaappia omasta takaa.

Avaan vielä vähän tilaa, josta pojan huoneeseen käydään. Alla olevassa kuvassa ihan vasemmalla on ovi meidän makuuhuoneeseen ja sen jälkeen on lastenhuoneen ovi. Oikealle katsoessa näkyy eteinen, josta on myös käynti kylpyhuoneeseen. Jos astuu muutaman askeleen taaksepäin, tullaan olohuoneeseen. Olohuone jatkuu avoimena tilana keittiön puolelle.

Oven edessä oleva pieni syvennys kaipaa kipeästi jotakin, mutta ei hajuakaan mitä! Toistaiseksi se on siis tyhjä tylsimys nurkkaus.

Kun Topin huoneeseen astuu, vasemmalla näyttää tältä:

Kuva ei ole mitenkään edustava. Tuttu virsi, mutta luonnossa näyttää omasta mielestä paremmalta. Niinhän ne kaikki sanoo?

Tykkään itse paljon vaipanvaihto -paikasta. Tuo pilvikuvioinen alusta oli haaveissa HETI, kun sen ensimmäistä kertaa näin. Alkuun alustan vieressä ei ollut mitään, mutta en halunnut luopua noista tuoleista käytännöllisyyden takia, joten päätin sijoittaa toisen ”tasoksi”. Kori, jossa säilytetään käden ulottuvilla vaippoja, on aavistuksen eri sävyinen kuin Ikean hyllyt. Tällaisista asioista voi huomata, etten ole mitenkään kova viilaamaan pilkkua, kun puhutaan sisustamisesta.

Ikean hyllyt ovat Expedit sarjaa ja sitä todella vanhaa mallistoa, koska kyseistä väriä ei ole valmistettu enää pitkään aikaan. Myös hyllyihin hankitut laatikot ovat Ikeasta ja valitettavasti vähän hassun näköisiä, koska osa niistä on uudempia ja puhtaampia kuin osa. Hyllyjen päällä on vain väliaikainen ratkaisu, sillä hamsteri muuttaa muualle, kun saamme lisää huonekaluja.

Mitä sitten tulee mustiin pieniin laatikoihin. Niissä säilytetään vähän kaikkea… Yhdestä löytyy koruja, toisesta papereita ja alimmista pojan leluja. Ei mitenkään siististi, vaan sekasorto on taattu, jos niihin kurkistaa. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Ylemmässä kuvassa vilahtikin jo pieni keittiö”nurkkaus” eli ihanat Brion hella ja astiakaappi. Olisihan nuo voinut ehkä hankkia saman värisinä, mutta pikkuvikoja. Keittiökalusteiden sivuilla on pehmeät korit, joista toisessa on Brion puuleluja ja toisessa muovisia ruokia.

Huoneen oikealla puolella onkin sitten pinnasänky, jonka tilalle aletaan kohtapuoliin katsomaan isojen poikien sänkyä. Toisaaltaan tuosta saa kaksi pinnaa irti, joten poika pääsee kulkemaan vapaasti eikä ole niin hätä sen sängyn etsimisen kanssa.

Sängyn alla on kaksi Ikean laatikkoa, joissa on satunnaisia leluja. Tuossa päädyssä taas näkyy kori, joka on ahdettu TÄYTEEN pehmoleluja. Jokaisen äidin kirous, jokaisen vierailijan vakio lahja.

Pehmojen vieressä pilkahtaa epämääräinen alue. Halusin laittaa Topille joitakin leluja myös tyrkylle, ettei kaiken tarvitse piileksiä. Poika on sen verran kiltti, ettei kaivele laatikoita omin lupineen, joten monesti jää spontaanit leikit muuten leikkimättä.

Hieman turhauttaa, että Ikea leikkii värien kanssa niin paljon. Olisin todella toivonut, että tuo kuutiotaso olisi samaa sävyä muiden vihreiden kanssa, mutta turha edes kuvitella. Harvoinpa kyseisen liikkeen lastenosastolta saa mitään settiä täysin ’mätsäävänä’. Sitäpaitsi taso oli meille ilmainen ja ainut, joka kokonsa puolesta mahtui tuohon.

Lelut on muuten valikoitu esille sen mukaan, mikä poikaa kiinnostaa ja mikä ei mahdu kaappiin.

Kamalasti muuta nähtävää huoneessa ei ole. No kaapit, joissa vallitsee myös aikamoinen epäjärjestys.

Siinä se sitten oli kaikessa sekavuudessaan. Topin täydellinen huone!

En ehkä osaa sisustaa samalla tapaa, mitä lehdissä näkee. En ehkä aina jaksa viikata vaatteita kaappiin suoriin pinoihin. En ole tarkka sävyjen tai värien suhteen.

Olin ehkä liian laiska panostaakseni kuviin, koska työviikko väsytti. Vähät välitin siitä, että kuvissa näkyy huonosti pedattu sänky, ryppyiset verhot tai tason päällä pölyä.

Tällä kaikella ei ole väliä itselleni. Koska olen tavattoman ylpeä pojan huoneesta ja pikku kaveri viihtyy siellä itse, joka on tärkeintä!! Ja tosiaan, tämä ei ole sisustusblogi eikä tule koskaan olemaankaan!

Vinkkejä tykkään ottaa kyllä vastaan! Jos joku keksii paremman ratkaisun tai ehdotuksen, sellaisia saa aina heitellä. Olen avoin ideoille! 😉

Noh, risuja ja ruusuja tulemaan! 


Pojan rakkaimmat aarteet.


Kommentit (36)

Hienosti sisustettu huone, selkeä ja käytännöllinen ja silti tilaa leikkiä 🙂

Värimaailma on oikein kiva lastenhuoneeseen 🙂 Se mikä pisti minulla silmään, kun tavarat on ”jonossa”, esim. ensimmäinen expedit on seinässä kiinni ja kaikki muut tavarat jonossa kiinni toisissaan ja sama toistuu sitten siellä sängyn puolellakin. Et kun vinkkejä sai antaa, kokeileppa miltä näyttäisi että hyllyt on irti nurkasta, tai jopa yksi hylly kokonaan eri seinällä. Toivottavasti ymmärsit mitä meinasin ja tietty jos tykkäät että tavarat on ”jonossa”, ei tarvitse välittää vinkistäni 🙂

Ihana hoitoalusta!! Mistä hankit sen? Mä haluan samanlaisen 😀

Kiva typo… tietääkseni**

Siis pöllö hoitoalusta makso sen verran?

Toi pilvi ei voinut maksaa sen verran, tai sitten on samanlainen eri merkkiä. Mun tietääksebmnu Jyskis ei myydä tota 🙂

meillä sama pöllö, jyskissä maksoi toi hoitoalusta vaan 12€.

Lastentavara liikkeestä. Baby style kai? Makso kyl hunajaa 😉

Ihana huone! Tyylikkään lapsekas 🙂 Mun mielestä lastenhuoneessa pitääkin näyttää että siellä leikkii lapsi eikä pieni sisustushirmu ;D

Kiitos 😀 ja hauskasti sanottu 😀

Tosi kivannäköinen huone ! Ja juuri tarpeeksi lapsellinenkin 🙂 Pieni sotku ei tosiaan haittaa ! Lapset sotkee kuitenkin siinä samalla kun on siivottu 🙂 Ihanan värikäs huone kuitenkin ja varmasti lapsi tykkää !

Lapset sotkee 🙂 Aina!

Mut Topi tosiaan viihtyy ja me siivoillaan väleis 🙂

Tuohan on oikeen kiva ja käytännöllisen näköinen sisustus 🙂 Pöllöverho löytyy meiltäkin ja se on ihana, pitäisi vaan tehdä sille vielä kaveri niinkuin teilläkin on!

Kiitos! Toi pöllöverho on ihanin!

Minä laittasin siihin tyhjiö nurkkaan jonkun ison näyttävän lattiakasvin! Toki siinä on lapselle opettamista, mutta Topikin jo alkaa ymmärtämään kielletyt asiat kun jaksaa toistaa 🙂

Edelleen niin rakastan noita pöllö verhoja!!!! Mäki haluuuuuuun ;(
Eikö Topi revi tota vaippakoppaa? Huh, meillä se olisi niiiin levällään AINA, meil on vaipat niin korkeel hyllyl, että hyvä jos minäkään niihin yltän ja vaatekaapissa loput paketit ja kaappi huivilla solmittu kiinni, riitti se pari kertaa kun kaapista oli revitty KAIKKI alas…

Meilläkin on tuo ikean kaapisto mut valkoisena, 2 palaa eli yht. 8 lokeroo ja alalokeroissa samat korit sinisenä 😉
Ja sama ´´LOVE” taulu/koriste 😀

Jaaa sitten mielipide.. hmm, ensimmäinen sana, joka mieleen tulee on: lapsekas 🙂
En mä osaa sillai arvioida muiden sisustuksia, osaan vaan miettiä niin päin että tykkäisinkö itselleni ja pakko sanoa, että jos meillä olisi noin paljon tavaraa yhdessä huoneessa; tulisin hulluksi! 😀 Olen vähän turhan siisti ja tarkka, päänsärky on taattu, jos erehdyn katsomaan pojan huoneeseen sen jälkeen kun hän on isänsä kanssa leikkinyt siellä about kaikilla leluilla, laittamatta yhtään takaisin paikoilleen. Mä teen aina niin, että kun joku leikki loppuu niin ne siivotaa enneks kaivetaan uusia esille. Ja kaikella on tarkka paikka ja räjähdän jos joku lelu laitetaan edes väärään koriin :’D
Mutta! kyllä mä siis voisin esim. teillä olla eikä kuumottais yhtään, tää mun tarkkuus koskee VAIN omaa kotia, enkä siis kylässä edes ajattele mitenkään, että ´´voi herranjestas kun tuossakin nyt on tuollai noi lelut ja jestas kun on pölyäkin tuossa ja…” Tajusit varmaan 😉
Jos teidän perhe tykkää noin, niin sehän on silloin mahtava! 🙂

Ihana taaperon huone ♡ varmasti Topi viihtyy huoneessaan! Ihanan värikäs ja lapsenmielinen! 🙂 kerroit että seinät on valkoset, tuli mieleen että sopis hyvin joku värikäs seinätarra. 🙂 ne on niin helppoja laittaa ja saa kivaa ilmettä seinään 🙂

Aivan ihana lattia! 🙂

Täs kämpäs on 🙂

Aivan ihana huone! Just semmonen mikä houkuttelee leikkimään. 🙂 Rakastuin noihin verhoihin!! Mistä ne on ostettu? Oon ettiny mun tytön huoneeseen uusia verhoja, ja nuo olis täydelliset. Ja vielä kun sais vaikka vaaleenpunasena.. 🙂

Jee 🙂 Verhoja saa kai Jyskistä. Me ollaan saatu noi niin, että ostettu jämäpala ja tehty siitä!

Muistaakseni oli lila tai vpun kans!

Ihana huone! Juuri sellaista värimaailmaa mistä itse tykkään. 🙂 Ja tuo pinnasänky on aivan ihana, tumma puu on mun suosikki. <3 Mää en tykkää yhtään sellaisesta valkoharmaista huoneista, mitä nykyään näkee paljon. Tietty jokainen tyylillään. 🙂

Kiva kuulla, että jollain on sama maku 😀

Mä kans tykkään tosta sängystä. Liian ihana väri!

Expedit on niin paras lastenhuoneessa! En luopuisi enää!
Kivalta näyttää muutenkin, varmasti lapset i noissaan leikkivät kun on niin hyvin tilaa!
Hih, ja noi littlepeoplet.. ärsyttää kun niitä ei saa minnekään järkevästi! Meilläkin ne on tolleen yritetty kaappiin mahduttaa, mutta aika huonolla tuloksella! 😀

Toi brion keittiö ♡

Nykyäänhän expedit on eri niminen ja aavistuksen erilainen 🙂

Ja I can feel your pain.. Miks noi little peoplet ei mee mihkään!! 😀 😀

mä rakastuin noihin pöllöverhoinin! ihanat!! : )muutenkin tosikivan näköinen huone, lastenhuone muttei kuitenkaan mikään överi lego tai anrgy birds keidas 😉 ihana!

Pöllöverho <3

Ja joo.. toivottavasti Topi ei koskaan halua överihuonetta :’D

Pikkukuvat antoivat odottamisen arvoisen kuvan tästä huoneesta, mutta tällainen ei toimisi meillä tai iskisi silmään. Mutta toimii teillä ! 🙂

Ainiin! Ja toimivuudesta. Jos rehellisesti myönnän, toi huone toimis varmaan monella muullakin tapaa. Mutta se on pikkuhiljaa muodostunut tuollaiseksi ja paranee mielestäni joka kerta.

Joskus edelleen haikailen sävysopivan sisustuisen perään, muttakun en osaa ja sit taas tavallaan kuitenkaan halua.

Unohdin postauksesta vielä muutokset, mutta osasta takaraivossa olevasta suunnitelmasta mainitsinkin 🙂 Ja olis kiva että huonekalut olis kaikki samaa sävyä ainakin!

Haha, oli ovelat pikkukuvat ;D

Kannattaa uskoa, mitä sanon.. siis ettei lopputulos oo mitenkään megamahtava suurimman osan mielestä! 😛

Ihan oli topinnäköinen =))

Jep 😀 Värilandia!

Tosi ihana huone on Topilla! 🙂 just sopiva pienelle pojalle <3

Topin oma värilandia! 😀

En tiedä ihanuudesta, mutta meidän mielestä ihan loistava 🙂

Lastenhuoneen pitää näyttää siltä että siellä saa leikkiä, elää, olla lapsi ja sotkeakkin! Silti pitää olla siistä jotta mahtuu elää, leikkiä ja sotkea lisää 😀 Tää näyttää just siltä ku lastenhuoneen pitääkin!

Joo en sitä kielläkään, ettei sais leikkiä 🙂

Varmana jokaisessa huoneessa saa kuitenkin ulkonäöstö huolimatta leikkiä ja temmeltää.

Ihmisten mielipiteet vaan vaihtelee, että ”kuuluuko” huoneen näyttää kämpän sisustukseen sopivalta vai kuuluuko huoneen näyttää siltä leikitäänkö siellä.

Yks syy miksen tehnyt huoneesta valko/musta/harmaa teemaista on myös se, että entä jos poju innostuu lentsikoista? Carseista? Angry Birdsistä?

Ihan kamaliahan ne sitten on sisustuksessa, kun ei sovi meidän kämppään tai tyyliin, mutta mä kuuntelen tässä asiassa paljon Topia.

Kuten taisin JOSSAKIN mainita… sisustan huoneen sitten vanhemmalla iällä, ja sillon varmana teema on hillitty! 😉 Varmaan sorrun tummaan, kun tykkään tummasta.

Meilläkin expeditit on kyllä juuri siksi, että ne on käytännöllisiä 🙂 Oon kyllä miettinyt niiden vaihtoa toiseen väriin, koska toi on tosi kuluneetkin jo. Ja myös sen vihreän kuution, se on vain väliaikainen.

Varmaan ajan kanssa huone muovautuu ja saattaa käydä ties missä 😀 Mutta mä luulen, että huone tulee joskus olemaan hillitty ja ripaus jotakin teemaa. Saa nähdä , jännää! 🙂

Mäkin olen siisti ja me siivotaan leikit monta kertaa päivässä. Kun alotetaan uusi, edelliset koriin. Tai joo.. verhojen rypyt eikä petaaminen ole arkipöivinä ihan mun juttu, mutta kyllä mä yleensä pölyt haluan pyykiä! Nyt ei vaan oo ehtinyt kun kauhee työputki päällä 😛 Ja voit kuvitella varmaan miten paljon hamsteri pölyttää…

Kyllä siellä lastenhuoneessa saa leikkiä, elää ja sotkea vaikka olisikin hillitty pääväreiltään. 😉

Meillä pikkujannun huoneessa on kaikki huonekalut ja iso lankamatto valkoisia, verhot ovat mustavalkoiset. Expedit-lipaston korit mustia. Mä halusin ehdottomasti paljon valkosta tasapainottamaan tummaa laminaattia ja tykkään ”siististä” linjasta kaikessa. 🙂 Meillä sitä väriä tuo pussilakanat (mulla on kauhea pakkomielle siihen että niiden on oltava nätit kaikissa sängyissä :D), lelut, kirjat, leikkikeittiö ja taulut. Mä halusin tuon expedit hyllyn juuri päinvastaisesta syystä, juuri siksi että poika saa itse helposti lelunsa ja hänen on helppo raivata ne leikkien jälkeen takaisin. 😀

Mä olen aika siisteyttä ja järjestystä rakastava ihminen ja se kyllä näkyy meidän asunnossa, lastenhuoneen sotku saa olla rauhassa päivät mutta illalla aina siivotaan niin on kiva aloittaa aamulla leikit kun kaikki on omalla paikallaan. 😀

Samaa mieltä 😉

Sen takia tykkäänki aikaansaannoksestani vaikkei se sinne lehden sivuille päätyiskään 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X