operaatio äiti - Banneri
Nyt ajattelin pyytää apua lukijoilta. Turvata teihin!
Meillä on mennyt nimittäin kotona kokkaaminen vähän arkiseksi. Spaghetti pursuaa korvista ja lasagnekaan ei enää uppoa sitten millään. Tulee aina pyöriteltyä samoja reseptejä päivästä toiseen. Saamatonta, laiskaa ja ärsyttävää!
Ongelma on yleensä se, ettei maltti riitä miettimään kaupassa sitä ruoanlaittoa tai olen sulkemassa töissä enkä ehdi tehdä ostoksia. Kolmas vaihtoehto on, että mies kyselee ostoslistaa juuri silloin, kun olen torkkumassa päiväunilla pojan kanssa.
Päätimme ottaa itseämme niskasta kiinni. Rakastan ruokaa ja syömistä; yksi parhaimpia arjen asioita nukkumisen jälkeen. On ihanaa maistella eri makuja ja kokata sitä sapuskaa! Pää vain sattuu raksuttamaan tyhjää.
Tästä lähtien teemme joka sunnuntai listan seuraavan viikon ruoista. Aion ostaa keittiöön sellaisen pienen kauniin liitutaulun, johon hienosti sitten listaan tulevat ruoat! Saa ostettua tavaraa kerralla enemmän ja kauppareissuun ei mene ikuisuutta. 
Haluaisin siis herätellä nukkuvia aivojani ja kokin käsiäni. Toivoisin, että saisin siihen apua teiltä!
Täten järjestän pienen leikkimielisen kisan aiheesta. Toivon, että osallistutte tähän jakamalla jonkun hyvän reseptin kommenttikenttään.
Reseptin tulisi olla lapsiperheeseen sopiva eli suhteellisen nopeasti tehtävissä eikä myöskään kovin kallis raaka-aineiltaan. Mausteisuus tai eksoottisuus ei ole ongelma. Kaipaan etenkin jotakin erilaista. Haluaisin reseptien olevan kotitekoisia eikä mitään valmisruokaa. 
Jos haluat osallistua, kirjoita alle valitsemasi resepti. Toivon, että ihmiset käyttävät omia kokeilujaan eivätkä googleta netistä jotakin Kotikokin suosittua paistosta. Valitsen reseptien joukosta viisi itseäni eniten miellyttävää reseptiä ja kokeilen niitä! Parhaaksi osoittautunut resepti voittaa sitten pienimuotoisen ylläripaketin. 
Tähän voi osallistua ihan kuka tahansa, mutta jokainen joutuu laittamaan viestiinsä mukaan sähköpostiosoitteen! Otan voittajaan yhteyttä sähköpostin kautta ja kyselen sitten enemmän, jotta saan kohdistettua mukavan ylläripaketin!
Ei muuta kuin reseptejä tulemaan! Pistetään aikaa keskiviikkoon asti. Joten hopi hopi!

(Muoks.  Plussaa siitä, että reseptin maitovalmisteet olisi korvattavissa esim. kauratuotteilla! Ei kuitenkaan välttämätöntä.)

Kommentit (34)

5 reseptiä valittu! Nyt kokeilemaan 🙂

Tähän ei enempää reseptejä!

Jauhelihapihvit ja kotitekoiset uuniperunat

Vettä
Jauhelihaa 1 pkt (200g)
Kananmunia 1-2 kpl
Korppujauhoja
1 Sipuli /valmista sipulijauhetta
Mausteita oman maun mukaan

Sekoita vesi, pilkottu sipuli/sipulijauhe ja korppujauhot kulhossa. Lisää muna, jauheliha ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Tee pihvejä/pullia. Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Syöjien määrän ja perunoiden koon mukaan perunoita, esim. 3 kpl per aikuinen
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
Mausteita maun mukaan

Pilko perunat pieniksi kuutioiksi tai – kuten itse tykkään tehdä – pilkon perunoista ohuita pyöreitä siivuja vain ”pitkittäissuunnassa” leikkaamalla ylhäältä alas. Levitä pellille ensin öljyä, sitten mausteita. Asettele perunansiivut öljyn ja mausteiden päälle. Paista uunissa (vaikka samaan aikaan pihvien kanssa) 225-250 asteessa, 10 min jälkeen käännä perunat toinen puoli ylöspäin. Anna olla vielä toiset 10 min.

On älyttömän hyvää ja rapeaa, eikä lainkaan niin epäterveellistä kuin kaupan ranskalaiset!

P.S Jos on kiire, sen kun laittaa pihvien sijaan vaikkapa nakkeja/muuta uunimakkaraa perunoiden kanssa pellille ja avot! 😉

sopeutuja(at)hotmail.com

Uunijuurekset:

Porkkanaa
Lanttua
Bataattia
Perunaa
Mausteita oman mielen mukaan ( itse laitan suolaa, pippuria ja rosmariinia)
Ja iso loraus öljyä

Pilko juurekset pellille, päälle öljy ja mausteet, sekoita sekasin. Paista 200 asteessa noin 20-30 min riippuen palojen koosta. Valmiitten juuresten päälle sopii mausteeksi myös sweet chili kastike, halpaa ja simppeliä!
T:Viivi vrp@hotmail.fi

Ajankohtainen aihe, kun meilläkin nykyään koko perhe syö samaa ruokaa, joten itsekin täältä tulen vinkkejä hakemaan. 🙂

Tässä parit ruoat jotka ainakin meidän juniorillekin on maistunut erityisen hyvin:

Kesäkurpitsa-papumuhennos

1 kpl kesäkurpitsaa
1 prk punaisia papuja
1-2 sipulia
1 prk tomaattimurskaa
öljyä
currya
suolaa
persiljaa
mustapippuria

Paloittele kesäkurpitsa ja sipuli ja hauduta niitä öljyssä. Lisää pavut ja tomaattimurska sekä mausteet. Hauduta hiljaisella lämmöllä. Keitä kaveriksi riisiä ja sekoita joukkoon.

Bataattilohkot tai -tikut ja kalkkunafile

Bataattia
Ohuen ohuita kalkkunanfileitä
Öljyä
Mausteita maun mukaan

Tee bataatista haluamasi muotoisia paloja ja pyörittele öljyssä, jonka olet maustanut makusi mukaan (toimii myös ilman mausteita), heitä bataatit 175 asteiseen uuniin 30-45 min kunnes pehmentyvät, ohuemmista saa mukavan rapsakoita ”ranskalaisia” halutessaan. Paista kalkkunanfileitä muutama mlnuutti molemmilta puolilta ja mausta makusi mukaan. Tähän voi sitten halutessaan tehdä kastikkeen kaveriksi, mutta kalkkuna on sen verran mehukasta että menee ilmankin. 🙂

Bataattisosekeitto:
pari bataattia
2-3 porkkanaa
2 perunaa
2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
vettä
luomu liemikuutio
(halutessaan 2 dl ruokakermaa)

Kuori ja pilko kasvikset noin 2×2 cm kuutioiksi. Laita kattilaan liemikuution kanssa ja lisää vettä niin paljon, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä niin kauan, että kasviskuutiot ovat pehmeitä. Ota osa keitinvedestä talteen myöhempää lisäämistä varten. Jätä vettä noin puoleen väliin kasviksia. Soseuta keitto sauvasekottimella sileäksi ja lisää lopuksi ruokakerma, jos haluat. Keitto on hyvää ilman kermaakin. Kasvisten ylijääneellä keittovedellä voi helposti säädellä keiton paksuutta, lisäämällä vettä tarvittaessa.

Tämä ruoka on meillä koko perheen lempparia. On erityisen hyvää tuoreen ruisleivän kanssa. Terveellistä ja edullista!

kotikeijunelamaa@gmail.com

Kokeiluun 🙂

Maailman helpoin tonnopasta riittää myös pariks päiväks :p
2x tonnopurkki
1-2sipulia
500g paseerattua tomaattia
2dl kermaa
Basilikaa, öljyä

Kuullota sipulit öljyssä, lisää pas.tom, heitä kerma ja tonnikala ja keitä hetki.

Tai vaihtoehtosesti pekonipasta
Tuoreita tomaatteja 4kpl
Aurinko kuivattuja tomaatteja muutama voi myös laittaa papuja
Pekonia
Tomaattipyre(pieni)
Valkosipulia maun mukaa
Pippuria ja tuoretta basilikaa.

Paista pekoni, heitä joukkoon tomaatit pilkottuna ja pavut/aurinkokuivatut sekä tomaattipyree ja v.sip Hauduta hetki kannen alla (mausta lopuks)

Puhelimella laitoin siks sekava 😀

Kanapihvit ja muusi 🙂

400g kanan jauhelihaa
1muna
2dll maitoa/kermaa
1dl korppujauhoa
Tuoretta persiljaa
Paprikaa
Suolaa, pippuria(valkosipulijauhe)

Sekoita korppujauho nesteeseen ja anna turvota. Tällä välin silppua persilja ja paprika pieneksi. Kun jauhot on turvonneet lisää joukkoon muna, liha ja kasvikset ja sekoita. Mausta ja sekoita.

Paista pannulla noin 5-7cm halkaisijaltaan olevia pihvejä kunnes kypsiä. Noin pari minsaa/puoli 🙂 lisäksi muusia!

Me syödään tästä kaksi päivää ja E vetää näitä kaksin käsin kun on niin Hyvääää! 🙂

Löytyy blogistakin resepti nimellä parhaat kanapihvit ikinä! En saa kännyllä linkattua 🙂

Meillä oli sama ongelma viime talvena ja sit ruvettii ettii ja selailee uusia ruokia, etenki kalaruokia oli hakuses ku aina vaa oli se uunilohi tai lohikeitto. Ehdottomaks suosikiks nousi uuniseiti, seiti palat vuokaa sulaa aikasemmin sit teen siihen sellasen kastikkee joka perustuu ihan perus valkokastikkeesee eli voita, jauhoja ja maitoa sit sinne lisätää sulatejuustoa ja tilliä tai ruohosipulia ja suolaa. Sulatejuustoja löytyy maustettujaki joilla saa sit vaihtelua siihen, kastike siihen kalapalojen päälle ja uuniin. Sit muusia ja menekki on taattu, meillä pikkuherra syö ison lautasellisen.

Mää luin tota Lindizin ruokapostausta ja sen innostamana kokeilin kanarisottoo..

en oo ikinä tehny joten lähti teko vähän hakuammuntana =) mut näin sen tein ja tuli ihan loistavan hyvää! Suikaloin pari kanafilettä ja paistoin ne pannussa, en maustanu niitä mitenkään mut niitähän vois maustaa tossa vaiheessa.. sit sen jälkeen teflonkattilaan vähä öljyä ja sipuli pilkottuna sekä n. 3dl risottoriisiä.. niitä kuullottelin niin pitkään et riisit oli sellasia läpikuultavia.. sit sinne pikku hiljaa lisättynä n. litra vettä mihin olin sekottanu kanafondia.. ja kanapalat sekaan..

sit kun vesi on imeytynyt niin perään 2,5 dl kolmen juuston kermaa ja yks neljäs osa pakettia koskenlaskijaa.. itte käytin sitä uutta sipuli-ruohosipuli koskenlaskijaa.. tuli ihan loistavan hyvää! sinnehän vois sit lisätä sit oman maun mukaan vaikka sieniä tai vihanneksia..

noi kauramaitotuotteet on ittelle aikas vieraita mut yhtälaillahan jos niissä on kermaa niin sen voi käyttää ton kolmen juuston kerman sijaan ja eihän se vältisti tota koskenlaskijaa tarvii..

Heippa!

Suhteellisen helppoa ja erittäin maittavaa: Paella! Pääosassa ovat riisi, kasvikset ja mausteet. Kotona meillä on aina myös kanaa ja joskus mereneläviä, mutta tokihan voi soveltaa ihan miten itsestä tuntuu. Laitan nyt kuitenkin tähän ehdotelmareseptin. Valitettavasti en osaa määristä sanoa, oman maun tai netistä löytyvien ohjeiden mukaan.

Raakaa, pitkäjyväistä riisiä
Paprikaa
Chiliä (hiukkasen)
Sipulia
Katkarapuja
Mustekalaa
Simpukoita
Mustapippuria,
Sitruunaa,
ja muita mausteita.

Ja sit nesteestä otin vinkkiä Valion sivuilta, siellä ehdotettiin 7dl vettä ja 3dl appelsiinimehua kuudelle hengelle, siitä voi miettiä. Muutenkin jos joku askarruttaa niin http://www.valio.fi/reseptit/paella/?snsrc=aws_974655cc0548fe49b9a752cc0a03981544541750859&snkw=paella&gclid=CjwKEAjw456hBRDQ4eqg8MzA2W0SJABI2gJ8PjIfz7CXXZMHB9MK0PGBjlT7fZQy-sKjZnX_tP0TnBoC08fw_wcB löytyy lisäohjeita, koitin omien makumielteiden mukaisesti aineksia laittaa mutta voi olla että noilla sivuilla on paremmat. 🙂 Kuitenkin perusidea on sama kunhan ei mausteisuutta ja mielellään mereneläviäkään unohda.
Namnam!

Yksi ainakin helppo ja hyvä on texmex jauhelihakastike ja lohkoperunat: Perunat leikataan lohkoiksi niin ohuiksi kuin vain itse tykkää (mitä pienempiä niin nopeammin kypsyvät), sitten voidellaan ne öljyllä tai voilla, päälle haluamansa mausteet & uuniin 200astetta niin kauan, että saavat väriä pintaan.
Kastikkeeseen paistetaan jauhelihat, lisätään hieman suolaa ja pippuria, sitten lisätään Rainbown tex mexican chunky salsa hottia ja hieman vettä. Antaa muutaman minuutin ja valmista on!

Toinen on kanariisirisotto: Laitetaan riisit kiehumaan ja kanat paistumaan (voi olla valmiiksi maustettua tai maustaa itse), kun kanat ovat paistuneet kaadetaan riisit sekaan ja lisätään herne-maissi-paprika sekoitusta ja annetaan kiehua hetken kannen alla välillä sekoittaen.

Siinä muutama mitä mä oon keksinyt kun on meinannut pursua perus safkat korvista : p

whoopie_92@hotmail.com

Jos yhtään jaksamista niin mun blogista löytyy ruoka-tägin alta vaikka mitä ohjeita, osa erityisruokavalioon sopivia. Eikä nyt välttämättä tähän ”kilpailuun” vaan tulevaisuuden ruokiin muutenkin vinkkejä 🙂 uusin taitaa olla helppoakin helpompi munakasrulla!

elamaaparhaimmillaan.blogspot.com
(abatsuu@hotmail.com)

Määriä en osaa sanoa kun itse vedän mututuntumalla,mutta: Kookosbroileri. Kastikkeeseen vettä,vaaleeta maizenaa &reilusti kookoskermaa. Mausta currylla,suolalla/kanaliemellä. Lisää joukkoon ananasta,persikkaa ja lopuksi banaaniviipaleita. Paista hunajamarinoidut broilerin rintafileet ja kaada kastike päälle. Uuniin vielä hetkeksi.Lisäksi riisiä/perunaa, mistä ikinä tykkää.Avot! Ja tää on oikeesti aivan törkeen hyvää! 🙂 hanna_saarinen@suomi24.fi

Yksi resepteistä joka lähtee kokeiluun 🙂

Meillä kotona mun ihan ehdoton suosikki oli isin tekemä Miilunpolttajan pasta tunnetaan paremmin ehkä nimellä Pasta Carbonara. Helppo ja nopea tehdä ja melko yksinkertainenkin. Ja toinen mikä tulee mieleen on Mummin pitsa jota mummi tekee joka joulu aatonaattona kun menkää mummilaan. Ohjetta en nyt ulkoa muista mutta lyhyesti sanottuna tarvitaan veteen tehty pitsapohja päälle sinappia, juustosiivuja joiden päälle levitetään ketsuppia ja viimeisenä pekoni siivuja. Eli ainekset on ehkä maailman yksinkertasimmat ja halpoja. (tarkan reseptin voin sulle joskus kirjailla kun olen kotona, pyydät vaan) .

Nuo on mun mielestä parhaat ruuat ja pitsa on laktoositon jo kokonaan riippuen juusto valinnasta ja pasta samoin kermavalinnasta riippuen.

S.posti.os.: julia.ala-harja@seamk.fi

Kanakookoskeitto:
300-500g hunajamarinoitua kanaa+kanaliemikuutio kiehuvaan veteen, keitä n.5min. Lisää 4 pilkottua porkkanaa, keitä taas 5min ja lisää 5-6 keskikokoista pilkottua perunaa. Anna kiehua niin kauan että porkkanat ja perunat ovat melkein kypsiä ja lisää vielä pussi suikalejuureksia/keittojuureksia/hernemaissipaprikaa sekaan. Kun kaikki vihannekset on kypsiä, sammuta levy ja lisää kookoskermaa n.1 dl. Anna hautua kannen alla hetki. (Maustaa voi mm.pippurilla, currylla ja paprikamausteella.)
kamuli1@netti.fi

Kebabvuoka 🙂 Pussillinen kebab-lastuja, pussillinen kinkkusuikaleita, pussillinen valkosipulikermaperunoita ja pari purkkia ruokakermaa vuokaan sekaisin ja 200 astetta 1 tunti. Helppoa kuin heinänteko 😉
Tähän menee vähän pidempi aika, mutta sen voi jättää vaikka uuniin ulkoilun ajaksi tekeytymään. Lihakastike: 2 pkt HK kerma-pippuri possunlihasuikaleita, sipulia oman maun mukaan, 2 prk ruokakermaa. Ruskista lihat ja sipulit, lisää pannulle kermat ja kun kerma kuplii, niin kaada uunivuokaan, 150 astetta ja pari tuntia, takuu mureaa, sulaa suuhun.
Toivottavasti näistä jompi kumpi maistuisi teidänkin perheelle.

Vinkki, jonka olen saanut perhepäivähoitajana työskentelevältä tädiltäni, mutta jota en vieläkään ole itse alkanut noudattaa. Kurkkaa netistä päiväkotien tai koulujen ruokalistat, joiden mukaan suunnittelet viikon ruuat. Ei toki tarvitse just niiden mukaan, mutta ainakin vinkkejä.Alkaa itseäkin niin kyllästyttää ruokien miettiminen, että ajattelin ihan oikeasti tätä kokeilla ensi kuussa.

Niin on !!

Tää onkin hyvä vinkki, kiitos!

Paistaa hunajamarinoituja kanasuikalaita ja kun kanat ovat lähes valmiita, lisää pekonisuikaleita pannulle ja paistaa nämäkin. Lisää joukkoon kermaa ja juuri ennen kuin kerma kiehuu, lisää joukkoon vielä Koskenlaskija juustoa (itse käytän maustamatonta, mutta oman makunsa mukaan voi käyttää myös näitä maustamattomia) jonka antaa sulaa kerman sekaan ja hetken päästä kastike onkin jo valmis. Mitään tarkkoja ainesmääriä, tai aikoja ei ole, koska laitan ainekset aina sen hetkisen syöjämäärän mukaan ja ikinä en ole tajunnut edes kelloa vilkaista kun kastike valmistuu 😀 Tämän kastikkeen kanssa ollaan sitten syöty perunaa, taikka pastaa, riippuen kumpaa ei olla syöty hetkeen ja on maistunut sekä lapsille, että miehelle. Kiitos vaan siis äitini keltä ohjeen varastin 😀

En nyt tiedä, oliko tästä ohjeesta yhtikäs mitään hyötyä kun oli vähän ympäripyöreä, mutta olkoon 😀

mhaavisto1@gmail.com

Perheemme uusin lemppari on jauhelihavuoka, jossa on jauhelihaa, sipulia, peruna-, porkkana-, ja bataattikuutioita. Lisäksi kermaa ja koskenlaskijasulatejuustoa oman maun mukaan. Ei nyt oo parempaa ohjetta, ku omasta päästä tän teen :)) jen_ni91@hotmail.com

Lähtee kokeiluun 🙂

Tonnikalapasta. Yks mun lemppareista ja hyvin uppoo lapsillekkin. 🙂

Milloin mitäki tullu laitettua joukkoon.

1prk tonnikala
Kermaa
Tomaattipyrettä
koskenlaskijaa
Sipulia

Määrät ihan oman maun mukaa. Fushilli makaroonii olen keittän lisäks.

Sarp-pa@hotmail.com

Kokeiltu!

Tää lähtee kokeiluun 🙂

Lohikeitto! Elikkäs perunoita ja porkkanoita kuoritaan, laitetaan kiehumaan vähään veteen kalaliemikuution kanssa. Sekaan muutama mustapippuri. Keitetään melkein kypsäksi ja lisätään rasiallinen marinoimattomia lohifilesuikaleita (300g). Keitellään ne kypsiksi ja kaadetaan sekaan 2dl kuohukermaa (ei mitään kevytversioita 😉 ).. NAM!! Sitä sitten ruisleipäviipaleen kanssa naamariin, niin jopa vatsa kiittää <3

Peppi Pitkätossun voimavuoka. Löytyy googlettamalla. Porkkanaraasteen kera tarjoiltuna taaperon ehdoton suosikki. 🙂
Henna

Ensimmäinen testattu! 😉

Kokeiluun 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X