operaatio äiti - Banneri
Kääk! On taas se aika vuodesta, kun tuo elämääni rikastuttanut pieni mies viettää syntymäpäiviään!  23.10. koittaa päivä, jolloin saa muistella henkisesti rankkaa synnytystä, vieräyttää muutaman kyyneleen ja tuntea suunnatonta onnellisuuden tunnetta! Kliseisesti jälleen kerran totean; aika menee lasten suhteen mieletöntä juoksua eteenpäin. Topi täyttää viikon päästä jo 2 vuotta!

Suunnitelmiahan luonnollisesti olen jo tehnyt ja jotakin hankkinutkin. Tämä postaus tulee olemaan pähkäilyä tarjoilusta, astioista, teemasta ja mitä ikinä pitääkään miettiä juhlien suhteen. Kuvituksena käytän VIIME VUODEN OTOKSIA.


2013

Aloitin tänä vuonna suunnittelun pohjaten viime vuotisiin juhliin. Oli kieltämättä aika helppoa päättää mitä tehdä ja mitä ei. Ensimmäisissä juhlissa en panostanut teemaan enkä visuaaliseen puoleen ollenkaan. Lokakuussa sattuu olemaan  Halloween  vahvasti esillä, joten viitattiin koristeilla hieman siihen suuntaan. Silloin vielä Tiimari oli toiminnassa, josta halvalla hankimme kurpitsa- sekä kummitus-aiheiset ruokailuvälineet. Tänä vuonna ajattelin siis panostaa ainakin teemaan ja yrittää saada kokonaisuudesta pienellä budjetilla kauniimman. 
Ruokapuolesta muistan ainoastaan ne tuskaiset hetket leipomusten ääressä, kuumana hohkaavan uunin ja pelon hikikarpalot otsalla, että saadaanko kaikki ajoissa sekä hengissä pöytään tarjolle. En koskaan ole ollut erityisemmin ylimääräisen stressin ystävä, joten tänä vuonna päätin unohtaa leipomisen. Haluan keskittyä valinnanvapauteen ja omien mieltymysten mahdollistamiseen. Meille tulee synttäreiden teemaksi ”buffet”.
Viime vuoden tarjoilut.
Suolainen puoli koostuu monipuolisesta salaattipöydästä, josta jokainen saa rakentaa mieleisensä annoksen. Tarjolle tulee minitomaatteja, salaattisekoitus, kurkkua, suippopaprikaa, sipulia, parsakaalia, kanaa, tonnikalaa, katkarapuja, mozzarellaa, fetaa, oliiveja, salaattisiemensekoitus, krutonkeja, hernemaissipaprikaa, viinirypäleitä ja ehkä jotakin muuta vielä. Kokonaisuus saa hiljalleen hahmottua päässäni SIIHEN hetkeen saakka, että löydän itseni paniikissa tekemästä viime hetken hankintoja. Kastikkeita tulee tarjolle toki muutamaa laatua ja salaatin kanssa tarjotaan uunissa paistettuja patonkeja levitteiden kanssa.
Viime vuonna oli mm. pizzaa tarjolla.
Jälkiruoka onkin ehkä hieman haastavampi tapaus. Teemme nimittäin jäätelö/karkki/herkku -pöydän, jossa saa rakentaa mieleisensä kokonaisuuden makeista vaihtoehdoista. Perusideana on se, että alkuun valitsee muutamasta eri laadusta oikean jäätelön, jonka jälkeen lisää kippoon mukaan keksejä, nameja ja koristeita. Sitä saa olla oman onnensa herra ja koota unelmiensa jäätelön itse.
Näin kävi kakulle viime vuonna.
Juomien suhteen vedetään helppo linja. Limua, kahvia sekä mehua. Jokaiselle jotakin! En oikein jaksa miettiä, että miten juomapuoleen voisi panostaa paremmin. Coca Cola ja Jaffa ovat kuitenkin useimpien mieleen. Kahvia synttäreillä pitää olla myös tottakai! Olisihan se vähintäänkin outoa, jos ei olisi..
Viimeksi juomapöytä näytti tältä ^!
En tiedä onko meidän valintamme tarjoiluun ehkä se tavallisin, mutta on kivaa tehdä joskus jotakin erilaista! Lapsille salaatti tuskin tulee uppoamaan, mutta sitä varten on olemassa patonkeja sekä sitä jälkkäriä. Sitäpaitsi Topi söisi kokonaisen kulhollisen tomaatteja, jos saisi valita! Mietin vielä, että voisin panostaa edes vähän sotkemalla käteni jauhoon parin mutakakun verran. Se on kakku, joka tunnetusti sopii jäätelön kylkeen. Tarjoiluun kakun voisi leikata pitkiksi ohuiksi siivuiksi, jolloin se mahtuisi kivasti jälkkärikippoon!
Miltä tämä kaikki teidän mielestänne kuulostaa? Maistuisiko teille salaatti ja jäätelö lisukkeilla? Jos muuten tulee mieleen joitakin käytännön vinkkejä tarjoiluun liittyen, kuuntelen ne mielelläni! Ideoita salaattipöytään, ehdotuksia kauniisiin tarjoiluastioihin tai ihan mitä vain! Aion kirjoitella näistä suunnitelmista luultavasti vielä ennen synttäreitä, mutta lupaan kyllä ainakin jälkeenpäin tulla kertoilemaan kaikesta miljoonan kuvan kera. 

Kommentit (20)

Heei, jäätelö sulaa ybernopeesti, niinkun tiiät. Vinkkinä on nostaa se pöytään vasta kun oikeesti tulee syötyä. Ja kun laittaa syvän lautasen pohjalle kylmäkallen ja siihen päälle kosteutta kestävän lautasliinan, selviää pidemmälle 🙂

Ihania tarjottavia! Mistä tuo maustehylly on ostettu? Oon ettiny tuontapaista, mutta ei ole löytynyt….

Joskus Anttilan alelaarista 🙂

Kuulostaa hyvältä, taidan käyttää tota salaattipöytä-ideaa Avankin synttäreille! Mäkin ehkä lisäisin karjalanpiirakoita tms suolaista mukaan. Jäätelö erilaisilla lisukkeilla on varmasti menestys, ja mutakakku on aina hyvä! 🙂

Joo saa käyttää ideoita, tai ihanku mul ois ees vaikutusvaltaa antaa lupia xD Mut siis kiva jos on hyödyks muilleki!!

Musta oli kiva nähdä sut tänään! Sain ihan eri kuvan susta kun blogin kautta, positiivisemman kuvan 🙂

Voi kiitos 🙂 Oli kiva nähdä teitä myös!

Melkein 99% sanoo, että oon totaalisen erilainen livenä 😀

Meillä oli myös Juuson 1v. synttäreillä ”kokoa oma salaattisi”-pöytä ja toimi tosi hyvin, kun oli erikoisruokavalioisia ja ylipäätään kaikki ihmiset ei tykkää kaikesta. Huhti- tai toukokuusta löytyy postaustakin aiheesta, jos kiinnostaa. Puhelimella en jaksa ruveta linkkiä tähän etsimään 🙂

Kiva kuulla, että toimii! Ootan innolla siis toteutusta 🙂 Pitää lukasta sun tekstit!

Kuulostaa kivalta 🙂 mutta itse hankkisin vielä jotain suolaista lisää pizzaa, karjanpiirakkaa, tai pasteijaa. Olisi lapsillekin kunnolla jotain suolaista patongin ohella. 🙂
Mutakakut on hyvä lisä jätskin kanssa! 🙂

Pitää miettiä! Lapsia ei tule oikeastaan kovin montaa kuitenkaan… 🙂

Musta suunnitelmat kuulostaa hyvältä 🙂 Me oltiin alkukesästä yhdillä synttäreillä, missä oli jäätelöbuffet lisukkeineen ja se oli kyllä tosi toimiva ja herkullinen!

Noniin! Eli suunta on hyvä tän ideoinnin kaa 🙂

Kivalta kuulostaa! 🙂 Mä ajattelin mennä meidän 2v kemut vähän ”löysin rantein”. Meille tulee ihan hirveesti vieraita taas ja en jaksa ottaa stressiä. Viime vuonna pidettiin juhlat kahtena päivänä kun ajattelin että silleen olis parempi eikä olis niin hirmuinen ryysis, mutta nyt ajattelin tiivistää kaikki yhteen päivään. Ajattelin myös että tänä vuonna mennään surutta pahvisilla astioita, koska kuten sanottu, vieraita on aika paljon eikä huvita astiaralli juhlien yhteydessä. 😛 Me vedetään perinteisellä kakulla, muusta tarjoilusta ei olekaan vielä mitään hajua, mutta onhan tässä vielä 5vk aikaa. 😀

Ei aina jaksa stressata! Tai ainakaan mä ja se on kyllä tasan ok:D Mehän ne kemut järkätään! Pahviset astiat meillekin 😉

Ihanan erilaiselta kuulostaa! Ei aina tarvii olla kermakakkua ja pullaa. Tosi hyvin oot suunnitellu 🙂 uskon että lapsille maistuu salaatti, etenkin kun saa itse valikoida mitä siihen ottaa. mukavia synttäreitä! 🙂

Niinpä mäkin uskon! 🙂

Ja hauska tehdä jotakin erilaista!

Minusta ajatus kokonaisuudessaan kuulostaa kivalta ja vaihtelevalta! Etenkin tuo kohta ylimääräisen stressin välttämisestä 😉 Salaatti ja jäätelö ovat minusta myös herkullisen kuuloisia – ei tarjolla ole aina pakko olla leivonnaisia.

Ei ne leivonnaiset aina oo se the juttu.

Harmi että on välimatkaa, kutsuisin muuten kylään 🙂

Jäätelö ei itseasiassa tuu sillein esille, joten ajotuksen kaa saa olla tarkka 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X