operaatio äiti - Banneri

Tänään kirjoitan PITKÄSTÄ aikaa kirppistelystä. Meidän piti mennä päivällä kolmisin uimahalliin ja sen jälkeen syömään, mutta poika nukahti tapojensa mukaisesti autoon. Päätettiin venyttää reissua unien verran ja poikettiin samalla sitten eräällä kirpparilla. Se kannatti, koska löysin heti pussillisen vaatetta! Olenkin pitkään kaivannut tätä riemua, joka syntyy ”selvästä säästöstä”.

Sehän on totuus, että käytetty on halvempaa ja kirppareilta lähtee lompakko vähemmän kevenneenä kotiin. Toki poikkeuksena on ne erikoiskuosit, joista maksetaan hunajaa – niitäkin löytyy. Ajattelin, että kirjoittaisin tämän postauksen vähän erilaisella tavalla. Näytän teille vertauksena sen säästön, jonka teen kirpparilla asioidessani.


”Kävinpäs tänään Vekarakirppiksellä. Rahaa meni 93 euroa. Jäi mielettömän hyvä fiilis! Ai miten niin paljon? Huomasitko yhtään katsoa alkuperäistä hintaa ja vaatteiden kuntoa?”


Tosi usein ihmiset kauhistelevat kirpparireissujeni laskua. Se sattuu olemaan suuri, koska ostan nykyään lähinnä vain merkkivaatteita. Niissä halpa hinta saattaa olla sen 20 euroa, koska alkuperäinen on ollut yli puolet enemmän. Pitää osaa suhteuttaa asioita ja katsoa niitä laajemmin. Muistan kyllä, että joskus aikanaan ostin parilla kympillä kymmeniä vaatteita, mutta silloin ne olivat ketjuliikkeiden kuteita. Suosin vieläkin Lindexiä, KappAhlia, H&M:ää.. mutta ostan ne lähinnä uutena. 

Lataan tähän ensin kuvan ostamastani vaatteesta ja pistän alle maksamani hinnan. Olen ahkerana tyttönä kaivellut myös alkuperäiset hinnat netistä, joten voidaan sitten niiden kautta vertailla säästöä. Lopuksi summaan kaikki yhteen ja teen erotuksen; nähdään säästön määrä.

Me&I  86/92cm   5€  (ovh. 25€)
Me&I  86/92cm  3€  (ovh. 25€)

Asukokonaisuuksiin ehdotuksia kesälle; välillä jotakin PERUS poikamaista.

KappAhl  80cm  4€  (ovh. 19,90€)
Lyhyt hihoista ja lahkeista, niskahaara on kuitenkin sopiva. Kotiasuna toimii!

Hieman haituvaa pinnassa, joka lähtee muutamalla rummutuksella kivasti pois. Ei kuitenkaan haalistunut.

Me&I  86/92cm  7€  (ovh.  n. 27€)

Raikkaita värejä kevääseen!

Uudenveroiset, pehmeät ihanuudet!

Mini Rodini 92/98cm  25€  (ovh. 55€)

Mini Rodini  92/98cm  20€  (ovh. 37€)

Settinä ihanan pirteä, mutta tulen käyttämään myös erillään.

Uudenveroisia, nukattomia. ”Pakutaijan” kuva halkeilee hieman venyttäessä printeille tyypilliseen tapaan.
Mini Rodini 92/98cm  14€  (ovh.  49€)

Mini Rodini  92/98cm  12€  (ovh.  43€)

Tämäkin toimii hyvin settinä, mutta varmasti erilläänkin yhdistettynä joihinkin muihin.

Kummassakin oli kevyttä hahtuvaa pinnassa, joka haalentaa himpun verran kirkkautta. Lähtee rummuttamalla.
Polarn O. Pyret  52/54  3€  (ovh. 21,90€)

Sopii todella kivasti johonkin neutraalimpaan takkiin.

Kunnoltaan hyvä, ehkä jtn haitua pinnassa. Maksoin vaatteista yhteensä 93€.

Vaatteiden arvo uutena olisi ollut 302,80€


Säästin tänään 209,80€..
 ..ja sain lipastoon hyväkuntoisia vaatteita. Nyt on kyllä hyvä fiilis! 


Kommentit (40)

Mukava postaus, tykkään itsekin kierrellä kirppiksiä mutta ihan peruskauraa sieltä ostelen 🙂 aninmaria

Merkkivaate? Rl, Dior, Fendi, R.Cavalli, Armani jr, dkny etc.. Tämän tyyppisiä varmaa tuo ylempi ano meinas?

Voi olla, että meinaski.. en tiiä, kun ei avannut asiaa 🙂

Munki mielestä menis melkein pilkunviilauksen puolelle, mutta se on mun mielipide.

On pilkun viilausta väittää ettei mm. Mini Rodini ole merkkivaate. Täällä huutelee sairaasti anoja, joilla ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin v**lla Bloggaajalle.

Mikä on suurin ero merkkivaatteissa ja ns.tavallisissa vaatteissa? Onko kyse vain kuoseista vai onko laadussakin eroja? Meillä kallein merkki on ollut Pop ja olen tosi pettynyt laatuun. Leggarit kuluvat kirjaimellisesti puhki (jo 4 kpl), mitä ei ole ikinä tapahtunut esim. Lindexin, H&M:n, Tutan vastaavissa, vaikka niitä on pesty ja pidetty yhtä paljon. Myös omiin Popin ”yöhousuihin” tuli reikä vain yhden yön jälkeen. Paitoja voisin sieltä ehkä vielä ostaa, mutten housuja enää ikinä.

Merkkivaate on mun mielestä käsite, joka tavallaan määritellään ite. Popin laadusta oon kans kuullut palautetta lähiaikoina.

Mutta tottakai se massatuotanto, kankaiden laatu ja kaikki muu vaikuttanee. Vaikee se on määritellä, ei siihen oo mitään yhtä ja oikeeta 🙂

Hei Anonyymi, jolla on lapsia ja joka on erittäin tietoinen lastenvaatteista.. Kertoisitko mitkä ovat sinun mielestäsi niitä oikeita lasten merkkivaatteita?

Mäki ootan vastausta 😀

Olisi kyllä ihan mielenkiintoista tietää mitkä ovat anonyymin mielestä merkkivaatteita lapsille? 🙂 Ja tuosta nukan poistosta rummuttamalla, miten sie saat sen pois? Meillä kun on kuivausrumpu, enkä oo huomannut, että vaatenukka lähtis. Tosin harvoin lastenvaatteita rummutan, kun pelkään reikiä. 🙂

Kannattaa kokeilla 🙂

Meillä on uusu kuivausrumpu, et pitää ehkä tutustua siihen tarkemmin. 🙂

Joo olis kyl kiva tietää 😀

Meillä on semmonen rumpu, joka on suunniteltu vaatteiden huoltoon eli poistaa kyllä todella hyvin nukkaa pinnasta! Rummutan kaiken 🙂

Pakko kommentoida tuohon päiväkodin lokero juttuun.. 😀 ei täällä vaan päiväkodeis näy jokaisel mitään mini rodinii, popin paitoi tai muitaka ”mitättömii” merkkei. Kirpparilla saattaa juur tulla vastaa joku popin paita pari kertaa vuodes. Vai onko tää sit jotain paikkakunta kohtasta? 😀 Me&i taas näyttää täälkin suunnal alkaa olee jo semmoin et niit löytää helpol joka kirppupöydäst. Toista se viel viime vuon oli. Ehkä mekin ollaan 2v:n pääst niitä joilla kaapit pullottaa mini rodinii ja etitää uusii merkkei 😉

Mietin ihan samaa 😀 Mä en ihan ollu kärryillä anon kommentin kanssa… mutta ehkäpä se olikin joku ihme huutelija täällä. Me&I on oikeesti jo putoillut pois kärjestä. Sen on huomannut hinnan laskuissa käytetyssä.

Tosi kivasti toteutettu postaus Anette! Kiva kun jaksoit kaivaa tuon normihinnankin, hauska oli verrata sitä sekä kirppishintaa 🙂

Lastenhuoneenkapina

Tätä oli tosi kiva toteuttaa!! Ja normihintojen kaivelu olikin hankalempaa 😀

Vastaan siis kysymyksiisi:

-Minulla on lapsia
-Olen erittäin tietoinen lastenvaatteista sekä lastenvaatemuodista, työskentelen alalla. Ja syvään kokemukseeni perustan sen että kyse ei ole merkkivaatteista vaan vaatteista joita löytyy päiväkotien lokerikoista runsain määrin.

Eli kyseessä on tilanne, jossa sulla on kokemusta ja mulla on.

Lopputulos; meillä on tässä kaksi täysin erilaista mielipidettä, joista kumpikaan ei ole sen väärempi anyway 🙂

Ei noista vaatteista kyllä mikään ole ”merkkivaate”, massatuotantoa jota näkee päiväkodeissa joka lokerikossa.

Kiva kirjotusvirhe.

*Bobo Choses 😀

Ymmärrän, ettei kaikki perehdy samalla tapaa aiheisiin tai en tiedä minkälainen oma kokemuksesi on. Onko sulla lapsia, Mitä tiedät niiden vaatteista jne..

Merkkivaatekin on vain käsite, joka me ollaan itse määritelty omilla ehdoillamme. Ei ole olemassa mitään sääntöä sille. Mulle monien muiden ihmisten kera merkkivaate tarkoittaa normaali hintatasoa selkeästi korkeammalla (tietyn brändin alla) olevaa vaatetta.

Esimerkiksi Lindex, H&M jne ovat ketjuliikkeitä, joilla vaatteet nimenomaan tulevat massatuotantona ja ne valmistetaan niin, että hinta pysyisi mahdollisimman alhaalla.

Mini Rodini, Beau Loves, Bono Choses ja jopa Me&I ovat taas merkkejä, jotka valmistavat tuotteita tietyn erän Ja kiinnittävät enemmän huomiota vaatteen materiaaleihin ja muihin. Silloin hintakin nousee toki.

En mä sanois, että jokaisella vastaantulevalla löytyy näitä. Se kuulostaa vähän uhmittelevalta heitolta syystä en tiedä miksi. Fakta on, ettei läheskään jokainen äiti jaksa tai halua pistää rahaa esimerkiksi Rodiniin. Kyllä enemmän sitä henkkamaukkaa näkyy liikenteessä, kuten siis meidänkin lipastossa.

Vaate voi olla merkiltä mikä tahansa ja se silti voi olla hyvä sekä tyylikäs. Ja onkin. Kannattaa lukea yks mun postaus aiheesta:

”Ei se vaate ihmistä tee.”

Sori,meni ohi aiheen :’D

Ihania löytöjä ja vielä halvalla ! Ja ihania nuo sovituskuvat<3 Topi on niin komea poika ! Itse en yleensä jaksa kirppareilla kierrellä ja pienellä paikkakunnalla niitä ei olekaan edes. Ja olen aika nirso käytettyjen vaatteiden kohdalla 😀 Mutta noista olisin voinut tuon vihreä-valkoisen setin kotiuttaa meillekin, hieno !

Eikö ookin <3 Kiitos!

Sääli, ettei siellä oo hyviä kirppareita. Taitaa olla isojen kaupunkien ”rikkaus”. Mäki oon oikeestaan toooosi nirso. Usko pois 😀

Ihania vaatteita 😛 Mutta itellään menee yleensä raja jossain kohtaan ja yli puolet olis jäänny noista sinne kirppareille 😀 Eniten jäi häiritsemään tuo me&i:n traktori paita joka näytti enemmän haituvaisemmalta kuin formula paita ja oli kalliimpi ;D Mut Topi on kyl ihana malli ja sille sopii tuo oransi asu tosi hyvin! <3 🙂

Joo, mullaki ennen oli raja mitä ostan ja mil hinnal 😀

Olihan toi hintaero vähän outo nois teeppareis. Mut ei se oo niin nukkanen onneks, se näyttää vaan valossa nukkasemmalta, kun on toi lisäsalama 🙂 Mut kuitenkin, ois hinnat voinu olla toisin 😀

Topille sopii oranssi <3

Mä rakastan sun vaatepostauksia! ♥ Ei mulla muuta=D

Hahaa! Oot ihana! 🙂

Itse tykkäisin ostaa enemmän vaatteita pojille kirppiksiltä. Harmi vaan että noiden ikäisille (5&4) ei löydy hyväkuntoisia vaan aina jossain isoa kulumaa tms. Taitavat tuon ikäiset ja varsinkin pojat 😀 kuluttaa jo niin paljon vaateita. Uusia pyrin ostamaan aleista, ja suosin perus henkkamaukkaa, lindexiä ja name it vaatteita. Hamstraan aleista vk- ja talvivaatteetkin jo seuraavaksi kaudeksi valmiiksi 🙂

Totta. On tosi harmi, että lapsen kasvaessa on vaikee löytää vaatetta. Pojat on niin kovia tosiaan kuluttaa, jos on semmosia touhottajia 🙂 Topilla säilyy hyvin, kun on niin rauhallinen.

Mäkin ostan uudet alesta, jos on kokoja. Muuten ostan ihan täyteen hintaan 🙂

Olen itsekin innokas kirppistelijä ja usein käyn pään sisällä keskustelua, paljon jostain tietystä merkistä olen valmis kirpputorilla maksamaan. Ja ihan niin merkki-intoilija en ole, että toista kymppiä maksaisin oikeastaan mistään vaatteesta, kun harvemmin lähden kirpparille ostelemaan, jos joku todellinen tarve on. Lähinnä siis nautin myöskin siitä, kun tekee niitä ihania löytöjä ja mielellään todella edullisesti. Useimmiten lähdenkin siis tyhjin käsin nykyään kirpputoreilta pois, mutta voi sitä iloa, kun sen helmen sieltä silloin tällöin löytää, itselleen sopivaan hintaan.

Allennusmyynnit on toinen paheeni ja sieltä huomaan kyllä nykyään ostavani esim popin talvihaalarin hintaan, jolla sen muualta saisin normaalihintaan. Pojan ensimmäiset haalarit tuli halvemmilta merkeiltä ostettu ja niihin en ollut tyytyväinen istuvuuden ja materiaalin osalta, eli niitäkin on tullut kokeiltua.

Jälleen kerran kiva postaus ja kirppisintoilijana kiva nähdä, että joku tekee löytöjä. Lämmittää melkein yhtä paljon, kuin jos itse löytää jotain. 🙂

Varmasti voi ajatukset muuttua kunhan poika tuosta virlä kasvaa, ja se kasvu hidastuu. Nyt jo huomaa, että kaupasta helpommin ostaa jotain vähän hintavampaakin, kun ne tosiaan pidempään menee.

En minäkään vielä tiedä popin istuvuudesta, tällä kertaa välikausivaatteet on reimaa ja ensi talveksi odottaa se popin haalari. Sen jälkeen on taas viisaampi. 😊

Mäkään en ennen maksanut ennen niin paljoa vaatteista. En raaskinut edes käytettyä merkkivaatetta ostaa 😀 Ellei just kympillä löytynyt. Nyt on niin eriasia,kun vaatteet mahtuu paljon pidempään 🙂

Toi helmien löytäminen on tuttu tunne. Sillon vaan kävelee tyyliin pilvissä, kuulostaapa materialistiselta 😀

Mulle kans alemyynnit on pahe. Pakko aina päästä… 😀 Poppi on ei meille taas istu haalarissa. On ollu kauheen vaikee löytää sopivaa. Mini Rodini ja Name It on sopinu 🙂

Kiva, että tykkäsit muuten postauksesta!

Ostatko Topille vielä 80cm tai 86cm vaatetta vai käsitinkö väärin? Olin jotenkin kuvitellut että hän ei ole mikään pieni ikäisekseen, luulin hänen vaatekokonsa olevan lähemmäs 98 :O

Mä ostan sopivia vaatteita enkä katso kokolappua. Jos paita on sopivan pituinen, housut tai jumppis.. ei sillä oo mitään väliä, että mikä koko lapussa on 😀

Jumpsuit on perfect fit niskahaarasta, lahkeet ja kädet jää 3/4.. mutta se näyttää oikeestaan aika kivalta!! Ja paljon viileempi oloasu kotiin. Pääasia, ettei kiristä!

Osaahan taitaa saada alehinnoinkin? Tosin ei välttämättä oikeassa koossa:) hyviä löytöjä!

Ainii ja se printti ei halkeile musta mitenkään silmiin pistävästi. Ei mua kiinnosta se, että jos venyttäessä vähän rakoilee, koska lähes kaikki uutena ostetutki rakoilee parin pesun jälkeen.

Miks siis maksais yli 50e ja printti halkeilee pian, mutta 25e valmiiks halkeilleestä olis paljon? Tää ei ollu siis sulle, vaan viitaten toiseen kommenttiin, jonka sain.

Me&I alkaa olla mennyt. Ehkä se taas nousee 🙂

Niin joskus voi lähteeki. Mä en vaan osaa aina netistä koluta 🙂

KUN tykkään siitä tunteesta, ku joku ihanuus pilkottaa kirpparipöydästä <3 Ei mua haittaa maksaa 25e kirpparilöydöstä, jonka nään livenä ja tiedän millanen on. Netistä en ois KOSKAAN tajunnu kuin kiva toi on.

Mulla on joku hipelöimis vamma, että pakko saada kokeilla livenä 😉 Tiiän outouteni.

Ja musta ku googletin niin en löytäny tota mistään. Alehinta tais olla joku yli 30e.

Niin siis lähinnä mietin että jos alesta saa saman uutena lähes samalla hinnalla kun kirpparilla käytetyn. Ja kyllähän kaikki aina alessa jossain vaiheessa on ei se pointti ollut=D noita papukaijoja ei taida ilman hurjia posteja enää saadakaan että sinällään ymmärtää ”ison” hinnan vaikka printti halkeillut. Mutta halvalla oot miikkaria löytänyt, joko sen aika on mennyt vai?:D

Siis luulen, että KAIKKI vaatteet saa alehinnoin JOSSAIN vaiheessa, jos jaksaa odottaa. Kuten, jos jaksaa odottaa… ne löytää myös halvalla kirpparilta 🙂

Ideana postauksessa oli se, että vertaillaan. Ostaako tuotteen heti täyteen hintaan vai malttaako odottaa, että se löytyy jonain päivänä halvemmalla. Ja mikä sitten on säästö.

Sitäpaitsi. Pakko sanoa hardcore kirppistelijänä, että kyllä se yllättäin tehty löyty maistuu aina mansikalle enemmän, kun netissä puuduttava selailu 🙂

Kirpparit kannattaa! Joskus itseki nappaan sitä ”peruskauraa” 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X