operaatio äiti - Banneri
Tänään elettiin niitä kuuluisia pelonhetkiä raskauden suhteen. Eilen huomasin jo illalla pientä punertavaa vuotoa. Tänään sitä tuli sitten lisää. Halusin uskoa, että kyllä kaikki on hyvin.. mutta kukapa pystyy? Huoli on ollut todella kova ja olen käynyt kaikki tunteet läpi maan sekä taivaan välillä. 
Soitin tottakai heti lääkäriin ja meille suositeltiin ultrausta tarkastaakseen onko kaikki hyvin. Varasin ajan Diacoriin samalla iltapäivälle ja meinasin kuolla stressiin sen muutaman tunnin aikana, jotka jouduin odottamaan. Toisaalta vaisto sanoi, että vuoto olisi vaaratonta.. toisaalta taas joku huusi takaraivossa, että kyllä tämä nyt vain on tässä.
Diacorissa odotti vanhempi mieslääkäri, joka kyseli tarvittavat asiat ja siirtyi sitten tutkimaan. Vuoto ei onneksi kuulemma tule kohdusta ja kaikki näyttää ihan normaalilta. Huh!! Ensimmäinen kivi vierähti pois sydämeltäni. Ultraaminen taas kesti hyvän tovin eikä lääkäri suostunut sanomaan mitään. Nieleskelin hiljaisuudesta syntyvää paniikkiani ja meinasin pyörtyä kauhusta, kun lääkäri pyysi ensin istuutumaan. 
Kohdusta löytyy kuulemma sikiöpussi ihan oikeasta paikasta, mutta se on tyhjä. On kuulemma kaksi vaihtoehtoa.. joko viikkoja on 5+ jotakin eikä sikiön kuulukaan vielä näkyä tai sitten kyseessä on tuulimunaraskaus. Sain kehoituksen olla huolehtimatta ja tulla uudelleen parin viikon päästä.
Nyt on aika ristiriitaiset tunteet. Verenvuoto onneksi on ilmeisesti merkki kiinnittymisestä, mutta onkohan tuonne sikiöpussiin edes tulossa mitään? Vahvistuneet oireet puhuvat kyllä raskauden puolesta, mutta miksi ei ole mitään merkkiä, joka kertoisi onko raskaus normaali ja kehittymässä eteenpäin?
Vihaan epätietoisuutta. Joudun seuraavat pari viikkoa pyöritellä peukaloitani ja ihmetellä. Jos vuotoa alkaa tulemaan runsaasti, on kuulemma kyse tuulimunaraskaudesta, joka menee itsestään kesken. Nyt on jokainen varvas ja sormi ristissä, jotta kaikki menisi hyvin.
On toki ihan 100% mahdollista, että ovis on ollut myöhässä ja raskaus olisikin vasta aika alussa. Kierrot ovat olleet suhteellisen vaihtelevia 30-37 välillä ja siitä saattaa tulla selitys tällekin asialle. Voi olla, että maksan mukisematta uudesta ultrasta jo viikon päästä, jotta nään onko tilanne kehittynyt. Silloin pitäisi näkyä sikiöpussissa edes pieni piste, joka kertoisi kehittyvästä sikiöstä. Kahden viikon päästä näkyisi myös syke. Diacorilla ultrassa käyminen maksoi kelakorvausten jälkeen 70 euroa, joka on suhteessa muualle tosi halpa hinta. Varsinkin, kun kyseessä on iso pelko keskenmenosta. En varmaan uskalla iloita tästä raskaudesta ennen sikiön löytymistä. Näistä tulee pitkät viikot.


Onko teillä mitään kokemusta tällaisesta? Kaikki vinkit, kertomukset ja kokemukset ovat erittäin tervetulleita tähän tilanteeseen!

Kommentit (87)

Minä menin viime syksynä varhaisultraan olettaen, että raskausviikkoja olisi ollut 6-7. Vanhempi mies lääkäri löysi myös tyhjän pussin, mutta ei sykettä. Kahden viikon päähän varattiin sitten uusi aika. Menin uuteen ultraan luottavaisin mielin, raskausoireita oli nimittäin kokoajan enemmän ja enemmän. Lääkäri alkoi ultrata ja totesi että kohtu on ihan tyhjä. Aloin vain itkeä aivan hillittömästi, niin suuri pettymys ja suru siitä alkoi samalla hetkellä. Tämä lääkäri määräsi aloittamaan keltarauhashormonin viikon kuurina, jonka jälkeen pitäisi alkaa tyhjennysvuodon. Jotenkin alitajuntaisesti en vain voinut uskoa, että kyse olisi ollut tuulimunasta tms, mulla oli niin vahva tunne siitä että olen raskaana. No, aloitin sen kuurin koska mieheni vain hoki että näithän itsekkin että kohdussa ei ollut mitään. Vaan eipä alkanut minkäänlaista vuotoa sen kuurin jälkeen, raskausoireet senkun pahenivat ja raskaustesti näytti kaksi kirkuvan punaista viivaa. Varasin ajan toiselle lääkärille, koska ärsytti niin paljon kärsiä raskausoireita enkä edes olisi raskaana. Tämä naislääkäri alkoi ultrata ja siellä liikkui vilkas sikiö, viikkoja tuolloin jo lähemmäs 11, eli oikeasti olisi kuulunut sen ensimmäisenkin lääkärin nähdä tämä sikiö kun viikkoja oli silloin jo se 9-10. No kaikesta huolimatta, raskaus on nyt edennyt siihen pisteeseen, että huomenaamulla klo 6.30 pitää olla synnärillä ja vauva leikataan aamun aikana. Huomenna pääsen siis sylittelemään omaa rakasta tuulimunaani 😀 <3 toivottavasti sinunkin tarinasi päättyy onnellisesti! T. Kohta toisen lapsen äippä

Minä menin viime syksynä varhaisultraan olettaen, että raskausviikkoja olisi ollut 6-7. Vanhempi mies lääkäri löysi myös tyhjän pussin, mutta ei sykettä. Kahden viikon päähän varattiin sitten uusi aika. Menin uuteen ultraan luottavaisin mielin, raskausoireita oli nimittäin kokoajan enemmän ja enemmän. Lääkäri alkoi ultrata ja totesi että kohtu on ihan tyhjä. Aloin vain itkeä aivan hillittömästi, niin suuri pettymys ja suru siitä alkoi samalla hetkellä. Tämä lääkäri määräsi aloittamaan keltarauhashormonin viikon kuurina, jonka jälkeen pitäisi alkaa tyhjennysvuodon. Jotenkin alitajuntaisesti en vain voinut uskoa, että kyse olisi ollut tuulimunasta tms, mulla oli niin vahva tunne siitä että olen raskaana. No, aloitin sen kuurin koska mieheni vain hoki että näithän itsekkin että kohdussa ei ollut mitään. Vaan eipä alkanut minkäänlaista vuotoa sen kuurin jälkeen, raskausoireet senkun pahenivat ja raskaustesti näytti kaksi kirkuvan punaista viivaa. Varasin ajan toiselle lääkärille, koska ärsytti niin paljon kärsiä raskausoireita enkä edes olisi raskaana. Tämä naislääkäri alkoi ultrata ja siellä liikkui vilkas sikiö, viikkoja tuolloin jo lähemmäs 11, eli oikeasti olisi kuulunut sen ensimmäisenkin lääkärin nähdä tämä sikiö kun viikkoja oli silloin jo se 9-10. No kaikesta huolimatta, raskaus on nyt edennyt siihen pisteeseen, että huomenaamulla klo 6.30 pitää olla synnärillä ja vauva leikataan aamun aikana. Huomenna pääsen siis sylittelemään omaa rakasta tuulimunaani 😀 <3 toivottavasti sinunkin tarinasi päättyy onnellisesti! T. Kohta toisen lapsen äippä

Milloin teit plus testin? Itsellä kerran tuulimuna joka vähän vuoteli 1,5 vkoa ja sitten tuli ulos kokonaan. Sen eros normiraskaudesta että jo 3+5 tuli tosi vahva plussa ja oireet kovat ja sitten ne katos ennen tuulimunan toteamista. Terkkari sanoi silloin että monesti noissa nousee ne arvot ensin kovemmin kuin normaalissa raskaudessa ja sitten ei enää. Normaalisti yhtä vahvan plussan saanut kun raskautta on yli 5+ takana.

Meillä näkyi ultrassa ihan samaa kun teillökin ja siitä kahden viikon päästä löytyi sikiö ja syke ovulaatio oli tapahtunut vaan oletettua myöhemmin♥♥jaxuja teille tähän piinalliseen epätietoisuuteen täällä pukut pystyssä että pikkuinen sieltä seuraavassa ultrassa löytyy♥♥t:Tarantella

Kaverilla oli tuollainen tilanne. Nykyään se ”ei mikään ”on 5v tyttö. Mulla itellä siirty laskettu aika 12 päivää eteenpäin nyt kolmannen kanssa, että jos olisin silloin mennyt varhaisultraan, ei mitään olisi vielä näkynyt.

Niin tuttu kuva omasta raskaudesta nro. 3 tuulimunaksi epäilivät rv6 ja kahden viikon päästä uusinta ultra, jossa näkyi syke ja toinenkin <3 <3 parin viikon päästä oltiin uudestaan ultrassa vuodon takia ja kaikkien yllätykseski masusta löytyi vielä kolmaskin syke <3
Tsemppiä, ei ne lääkärien tuulimuna-arviot aina paikkaansa pidä.

Hei.
Itsellä kävi samoin. Runsasta verenvuotoa, olin varma keskenmenosta. Ultrassa näky oli sama kuin sinulla ja lääkäri ei antanut mitään toivoa. Kävin kuitenkin verikokeissa ja hormoonia oli runsaasti. 2 vk päästä uusi ultra ja siellä näkyi syke. Nyt vk 20 onnellisesti 🙂 toivoa on vielä runsaasti! Tsemppiä!!

Heippa. Tuttu juttu, meillä näkyi parinviikon päästä kaksikin sikiötä pusseissaan, viikot oli vähä pienemmät kuin luulin.. että elä vielä hätäile liikoja 🙂

Älä vielä panikoi. Ovulaatio on voinut hyvin olla viikonkin normaalia arvioitua myöhemmin. Niin oli mullakin kun sikiö olikin ekassa ultrassa viikon pienempi mitä menkkojen mukaan piti olla.

Nyt hieman korjaan, sairastan itse ykköstyyppiä, raskauksia takana 4, eikä yhtäkään ole käynnistetty, minun sekä vauvan vointi ollut aina mainio joten syytä käynnistykselle ei ole ollut, ja tämä siis Naistenklinikalla. Omaan myös muutaman ystävän jolla tilanne ollut sama, eli koska vointi ollut ok ja kaikki kunnossa, on raskauden annettu käynnistyä spontaanisti, ja nämäkin siis Naistenklinikalla. Eli automaattinen syy ei ykköstyyppi ole käynnistykselle, ja hyvä niin.

No mä puhun vaan sen perusteella mitä mulle on sieltä ohjeistettu 🙂 Ja nää oli ne ohjeet mitä itse sain.

Kaipa poikkeuksia tehdään, niistä ei silloon puhuttu.

Mulla tulee anyway olemaan käynnistys edessä. Voihan se liittyä sitten taudin kuvaankin 🙂

Kerroit tuolla Facen puolelle että raskaus tullaan käynnistämään viikoilla 37-38, miksi käynnistys? Jäin vaan miettimään kun et ole edes neuvolassa käynyt vielä ja tuollaista jo kerrot, eikös jokainen raskaus katsota aina tilanteen mukaan, ainakaan diabetes ei ole syy automaattiselle käynnistykselle, eikä edellisen raskauden vaikkapa myrkytyskään. Jos kaikki on hyvin, ei raskautta pureta suotta aikaisemmin.

Ihan sen perusteella, että näin olen saanut ohjeistuksen. Diabeteksen takia käynnistystä aletaan suunnitella rv37 alkaen ja NKL puhuttiin siitä, että käynnistys aloietaan ehdottomasti viim. rv38. Tokihan käynnistykseen voi mennä aikaa vaikkapa viikko ja lapsi syntyä rv39.

YKKÖSTYYPIN diabetes itseasiassa on syy automaattiselle käynnistykselle. Sama sääntö ei koske välttämättä muita kuten raskausdiabetestä tai kakkostyypin.

Hei Anette! Jäin miettimään tota hcg-arvoa 114 jonka sanoit olevan rv 4+3. Se kuulostaa enemmänkin rv 3+6-4+0 arvolta eli voisitko olla 3-4 päivää myöhemmässä ajankohdassa? Selittäisikö se sitten sen, ettei vielä näkynyt mitään?

Joo voi olla tosi hyvin mahdollista 🙂 Koska se tekemäni plussa oli niin pirun haalea ekalla kerralla. Oon voinut olla oikeesti vasta tosi alussa! Ja sen takia sitten tuolla ei ole näkynyt mitään.

Mulla myös kävi niin että vahvasti testi ja kaikki oireet viittasivat raskauteen (3v tyttö silloin löytyikin jo kotoa) .Kunnes yhtenä aamuna hiukan pientä vuotoa ja illalla sitten töissä vähän maha kipuja, päätin lähteä töistä aikaisenmin varmistamaan onko kaikki ok koska aamulla olisi lähtö Wieniin. No tutkimuksissa selvisi että sikiötä sielä ei oo, viikkoja piti olla noin 6-8. Seuraavana aamuna ei lähdettykään Wieniin vaan sairaalaan tyhjäämään kohtua eikä se lääkkeillä tyhjentyny edes vaan joutui vielä kaapimaan 🙁 kuulemma tuulimuna raskaus on tosi yleinen. Tsemppiä ja jaksamista! Toivotaan että kaikki hyvin! Nimim. Kahden tytön onnellinen äiti (vaikka tuulimuna olikin välissä)

Harmi, että jouduit käymään sen läpi 🙁

Onneks sulla nyt on kaksi tyttöä <3

En halua pelotella, mutta aika samanlainen tapaus http://plussaajamiinusta.blogspot.com/2010/05/salaista-kuvamateriaalia.html?m=1#comment-form
Toivottavasti kuitenkin teillä vielä alkio sinne ilmestyy
ilmestyy.

Ei se pelottelua ole, vaan ihan fakta joka pitää ottaa huomioon myös.

Noissa tais tosin olla jo 6+ jtn, kun mulla olis vasta 5+ jtn lekurin arvion mukaan. Siks se ei suoraan tuominnut tuulimunaksi, vaan sanoi löydäksen viittaavan mahdollisesti myöhästyneeseen ovulaatioon.

Toivotaan, että kaikki olisi kuitenkin hyvin. ♥ Tsemppiä odotteluun, ei ole helppoa aikaa.

Kiitos <3

Kyllä viikolla 5 näkyy jo jotain jos siellä jotain on, toki jos ultraaja ei hommaansa osaa niin ei mitään näekkään.

No näin äityleiden apuna noissa kuvissa näkyy kyllä jotain.. että toivoa taitaa vielä olla. Ehkä lääkäri oli puusilmä 8)

Täytyy vaan pitää toivoa yllä!

Itsellä ensimmäinen raskaus oli tuulimuna joka ei ollut mennyt kesken ja toiveikkain mielin menin nt ultraan jossa tuli yllätyksenä tämä, kaikki raskausoireet olivat voimakkaita, sehän johtui istukka hormonista kun kaikki muut siellä kehittyy, sikiötä ei vain ole. Nyt onnellisesti uudelleen raskaana viimeisellä kolmanneksella. 🙂

Kurjaa, että jouduit käymään sen läpi :/

Onnea kuitenkin raskaudesta!

Voih. Itse kävin ultrassa omien laskujen mukaan 6+ mutta ultrassa vastasi 5+2. Alkio näkyi. Paljon on myös laitteista kiinni millä ultrataan.

Riippuu tosiaan paljon ultraajasta ja laitteesta. En aio ihan vielä lannistua!

Jos näkyi pelkkä sikiöpussi, niin todennäköisesti tuulimuna. Tuossa vaiheessa, siis jo rv5+ pitäisi näkyä myös ruskuaispussi, ja se jää kehittymättä vain tuulimunaraskaudessa.

Sen verran se lekuri sanoi, että jos on vaan 5+ siellä ei kuuluis näkyä vielä mitään 🙂

Pidän peukkuja! Toivotaan, että siellä kasvetaan ja kehitytään 🙂

Kiitos! 🙂

Kokemusta huonosta vaihtoehdosta, mutta meillä pääsi kyllä ihan neuvolan kautta asian tarkistamaan!

Mä en soittanut edes neuvolaan, vaan yksityiselle koska sinne pääsee heti. En tiedä, olisko neuvola ottanut tutkittavaksi.

Tuossahan tuo tuulimuna on hyvinkin ponteva 1.5v nuorimies ja mulla ei näkyny oikeen kunnollista sikiöpussiakaan sillon ekassa ultrassa vaikka viikkoja piti olla lähemmäs 7. Vuotoa oli päivittäin lusikallisia. Viikon päähän ”tyhjennysaika” polille mutta kas, tarkastusultrassa sykki pieni villi sydän. Tsemppiä piinaviikkoihin <3

Onneksi kaikki meni teillä hyvin <3

Kiitos vielä!

Mä taas tiiän tapauksen jossa ei ultrassa näkynyt mitn ja varattiin jo aika keskeytykseen mutta onneksi vielä sitä ennen ultrattiin ja siellä olikin vauveli!! 🙂
Toitvasti sullakin kaikki hyvin!! <3

Ihana juttu heille <3 Toivottavasti itellä kävis samoin 🙂

Mullakin sama tilanne viime syksynä. Kärsin kovista alaselkäkivuista ja vuosin noin vuorokauden punertavaa vuotoa. Olin varma keskenmenosta ja varasin yksityiselle ajan ultraan. Sain samannäköisen kuvan kuin sinä ja lääkäri epäili tuulimunaa ja kehotti tulemaan uudestaan muutaman viikon kuluttua. Kahden viikon ajan tsemppasin itseäni ajatuksella, ettei vauvaa tulekaan. Suureksi yllätyksekseni syke löytyi myöhemmin ja nyt viikot 33+ onnellisesti meneillään. Hirveesti tsemppiä sinne, kaikki on mahdollista! Osaan niin kuvitella tunteesi!

Ihanaa että kaikki meni hyvin!! Antaa toivoa 🙂 Onnea loppuraskauteen ja voi hyvin! 😉

Mulla oli esikoisesta kovat alavatsa kivut eräänä yönä ja kipu jatkui seuraavana iltapäivänä taas. Menin päivystykseen, jossa ultrattiin. Näkyi tyhjä sikiöpussi. Siitä muutama päivä eteenpäin kivut tulivat taas, ja hakeuduin taas päivystykseen, edelleen tyhjä sikiöpussi, joka oli kuitenkin kasvanut. Sain kontrolli ajan viikon päähän, jolloin oli rv 7+4, ja siellä sydän sykki <3

Oi, ihanaa että sulla kaikki olikin hyvin!! 🙂 🙂

Mä menin runsaan vuodon ja maha kipujen takia lääkäriin. Viikkoja piti olla 5+6. Ultran jälkeen lääkäri totesi että tää on tuulimuna. Viikon saikkua ja kotiin makaamaan ja odottamaan koska vuoto alkaa uudestaan. Ei alkanut vuoto. Olokin parani. Viikkoa myöhemmin löytyi alkio, syke ja viikkoja oli 6+1
Suuri hematooma ympärillä. Annettiin huonot ennusteet. Nyt tämä tuulimuna on 9 kk vanha tuhoisia tässä mun vieressä ♡♡ tsemppiä sinne! Itsellä oli ennen tota keskeytetty keskenmeno myös ja kyllä on ollu noi raskauden alut aivan kamalia!

Onneks sulla kaikki sujui kaikesta huolimatta asiat sitten hyvin 🙂

Oot oikeessa, että raskauden alku on aina aika kamalaa.

Täsmälleen sama tilanne, ja tuulimunaksi jäi.

Oon pahoillani :/

Minullakin tuli vuotoa raskauden alussa, jossain 10 viikon paikkeilla, kun soitin lääkärille sanottiin mulle vaan että joo keskenmeno se varmasti on, ei mitään järkeä lähteä tarkistaan noilla viikoilla. Se oli niin kamalaa kuultavaa, että en voi edes kuvailla. Onneksi kuitenkin kyse ei ollut keskenmenosta, mutta oli joo pitkä odotus seuraavaan neuvolaan :/ Tsemppiä<3

Oli varmaan kamalaa kuulla tommonen suora heitto puhelimessa! Onneks oli väärässä!

Kiitos zempeistä ♡

Paljon tsemppiä ja niin koko sydämestäni toivon että kahden viikon kuluttua saatte hyviä uutisia. <3

Kiitos <3

Tsempit <3 uskotaan että kaikki hyvin 🙂

Kiitos <3 Yritetään uskoa siihen!

Tsemppiä! Varmasti ihan hirveät pari viikkoa
pelätä :s mä pidän peukkuja, että kaikki olis hyvin! <3
Tiia

Joo kyllä harmittaa pelätä tätä pari vkoa ja odottaa :/

Itselläni oli aivan samanlainen tapaus! Pari viikkoa myöhemmin uudellen tarkistukseen niin siellä se pikkuinen jo näkyi! Uskon että sullakin asiat on näin 🙂 tosin epätietoisuudessa rankka elää.

Ihanaa kuulla, että kaikki olikin hyvin! 🙂

Paljon voimia<3 Toivotaan parasta !!

Kiitos <3

Hei minulla kävi A-murun kanssa juuri noin! Oksentelinkin jo ja menimme varhaisultraan ja saimme kuulla että kohtu on tyhjä. Jäätiin seuraamaan. Oli kamalat 2 viikkoa oksentaa ja miettiä onko KU vai tuulimuna. Syke kuitenkin löytyi. Minulla oli ovis myöhemmin kun oletettiin, joten sen vuoksi kuvissa ei näkynyt mitään.
Pidän peukkuja ja yritä olla stressaamatta. Tiedän kokemuksesta että se on lähes mahdotonta. Kaikki on kuitenkin vielä mahdollista. <3

Joku ehdotti HCG-arvojen seurantaa, se voisi olla hyvä idea. Voimia! <3

Onneks sulla kaikki päätty hyvin <3 Toi HCG seuranta vois olla kyllä hyvä!

Mulla oli ekassa ultrassa näkyvillä vain sikiöpussi. Oliskohan silloin ollut noin rv 6..Olis pitänyt näkyä jo alkionkin ja lääkäri sanoikin yhdeksi vaihtoehdoksi tuulimunan. Mutta kävin uudessa ultrassa parin viikon päästä ja siellä sykki jo sydänkin:) There`s always hope!

Toivoa on aina! Hienoa! 🙂

Itselläni kokemusta samankaltaisesta tilanteesta.Edellisestä keskenmenosta pelästyneenä menin varhaisultraan yksityiselle kun viikkoja piti olla noin 7. Ei kuitenkaan löytynyt kuin sikiöpussi, tilanne siis sama kuin sinulla. Tämän jälkeen oli lisäksi vuotoa useina päuvinä, mutta joku pieni toivo kuitenkin oli, sillä varasin neuvolan ja siellä ultrattiin muutaman viikon päästä uudestaan ja löytyi hyvissä voimissa oleva sikiö rv 8+jotain. Heitti siis arvioidut raskausviikot jopa parilla viikolla. Toisesta lapsesta vuosin n.rv 5 kuin seula, mutta niin vain tuossa vieressä pyörii reilu puolivuotias vauva 🙂 Yritä siis pitää toivo yllä, vaikka nt on vähän epätoivoinen olo!

Onneks näitä hyviäkin tarinoita löytyy, lohduttaa ja rauhottaa paljon 🙂

Mulla ultrakuvat samanlaiset kun viikkoja piti olla hieman yli 7, hakeuduin ultraan kun tuntui koko alkuraskauden supistuksia jotka nyt yhtä hyvin oisivat voineet olla kohdun kasvukipujakin mutta outo tunne kuitenkin pakotti ultraan tarkistamaan asiaa .Sikiöpussi oli tyhjä mutta raskaushormonia oli veressä kuitenkin mutta hormonimäärä vastasi rv 5-6. Olin melko varma helmöityspäivästä joten lääkäri veikkasi tuulimunaa. Sovittiin aika 2viikon päähän sillä jos raskaus olisikin alkanut oletettua myöhemmin olisi tuolloin pitänyt pussiin ilmestyä elämää. Päivää ennen uutta aikaa pöksyihin ilmeistyi jotakin vaaleanpunaista, ei kuitenkaan mielestäni verta. Tiedä sitten mitä se oli ,sillä samaan aikaan oli kovia jomotuksia vatsalla. Noh, tuulimunaksi lopultakin seuraavana päivänä tuo raskaus selvisi. Olo oli tietysti pettynyt ja tuntui ihan kuin keho olisi pettänyt pahemman kerran sillä pahoinvointiakin oli. Raskaus keskeytettiin lääkkeillä kotona (rv 9) ja kivuliasta oli mutta jollain tavalla terapeuttinen kokemus ja lääkäri määräsi kotiin vahvoja kipulääkkeitä joten ne + kuuma suihku helpottivat kipuja. Lääkärin mukaan suurin osa tuulimunista keskeytyy itse ennen rv 12 , suurin osa tosin jo rv 3-6 ja sanoi myös että jonkinlaista sikiökaikua olisi nähtävillä rv 5 jos raskaus olisi normaali mutta joskus käy niin että kaikki on hyvin ja alkio/sikiö vielä piilossa joten ei sovi mennä keskeyttelemään ennenkuin varmistus saatu ettei sinne viikkojen aikana ole elämää ilmaantunut . Tuosta kaikesta pian 1,5 vuotta ja uutta raskautta ei vielä ole kuulunut. Tsemppiä, odottele rauhassa vaikkakin on piinalliset hetket edessä! Toivottavasti pussiin ilmestyy elämää, niitäkin tarinoita olen paljon kuullut joten ihan mahdollista on ! <3

Kiitos! <3 Hcg seurantaan sen verran että mullahan nousi hcg koko ajan .Sitä siis seurailtiin tuon 2vk odottelu jakson aikana, mutta hieman alakantissa meni koko ajan. Viikon jälkeen olisin mennyt jo ultraan mutta aikoja ei ollut vapaana , tuo 2 viikkoa oli ihan kidutusta. Viikossa tapahtuu noilla viikoilla jo paljon joten jotain elomerkkejä voisi olla näkyvillä jo ultralla . Toivotaan että sieltä joku tyyppi löytyisi! 🙂

Oon pahoillani siitä mitä jouduit kokemaan. Paljon vauvatuulia sinne ja toivottavasti uusi raskaus tulisi pian!

Mulla tokas raskaudes oli nii et sikiö näky vasta rv 8+3. Nyt hän on tuittupäinen 2v neiti.

Hyvä, että kaikki meni hyvin! 😉

Anonyymina voin jakaa myös kokemukseni. Olen ollut täysin vastaavassa tilanteessa ja ultrakuvakin on lähes kopio omastani. Elättelin toiveita hetken pidemmästä kierrosta ja myöhäisemmästä ovulaatiosta, mutta ikävä kyllä tilanteessani kului viikko ja sain keskenmenon. Jos olisin sinä, kävisin huomenna tk:ssa nappaamassa hcg:n määrän ja uudestaan kontrollissa parin päivän kuluttua. Jos raskaus etenee normaalisti, parissa päivässä hcg nousee paljon ja jos se ei nouse, on se merkki alkavasta keskenmenosta. Halvempaa, kuin ultrailu yksityisellä ja saat tiedon nopeammin. Tsemppiä!

Kiitos tästä neuvosta! Ja olen pahoillani sun keskenmenosta :/

Mulla on ollut tuulimunaraskaus. Kävin lapsettomuushoitojen vuoksi 7+jotain viikolla varhaisultrassa ja sikiöpussi löytyi, mutta ei asukasta. Viikon päästä kontrolliultra, eikä vieläkään ketään. Viimeinen ultraus tehtiin 9+ jotain ennen keskeytyslääkkeiden ottoa. Tämän lisäksi seurattiin hcg- tasoja, jotka nousivat liian hitaasti. Olin tosin epäuskoinen raskauden suhteen jo ennen ekaa ultraa, koska olin täysin oireeton, toisin kuin esikoisen odotuksessa. Toivottavasti sulla pieni vielä kohtuun ilmestyy.

Kiitos. Enää en ole asiasta surullinen, ilman tuota tuulimunaa mulla ei olisi kuopuksena juuri tuota ihanaa poikaa, joka sai alkunsa seuraavassa hoitokierrossa. 🙂

Oon pahoillani, että jouduit käymään sen läpi 🙁

Voin hyvin kuvitella miltä sinusta tuntuu! Tuo epätietoisuuden tunne ja pelko huh, tunteita joita ei toivoisi edes pahimmalle vihamiehelleen.
Oma tarinani on varsin pitkä, joten laitan tästä linkin blogitekstiini mikäli haluat sen käydä lukemassa. Painajaismaisesta alkuraskaudesta huolimatta nyt porskutellaan viikolla 29 <3

http://heculina.blogspot.com/2015/01/nyt-kun-puoleen-valiin-on-enaa-kuukausi.html

Kiitos! Käyn lukemassa!

Mulla tuli kan ja tosi runsaasti…ei ollut yhtään kipuja…olin silloin n. viikollaa 10 ja syy oli istukka kohdunsuulla

Onneks löyty syy eikä mtn vakavaa 🙂

Mulle on käyny samoin. Noin viikon päästä alkoi keskenmeno vuodolla. Oli kaiketi tuulimuna.

Voi ei 🙁 Oon pahoillani.

Aloin vuotamaan vaaleanpunaista rv9. Sitten se muuttui ihan vereksi. Soitin päivystykseen itku kurkussa mutta sain ohjeeksi olla kotona jossei vuoto ylly tai tule kipuja. Vuotoa tuli yhteensä ehkä 2rkl. En mennyt ylimääräiseen ultraan ja kaksi päivää ennen nt-ultraa eli joskus 11-12 viikolla vuosin taas verta.. Tätä kesti taas sen päivän ajan. Nt- Ultrassa löytyi kuitenkin elävä pieni sikiö 🙂 ja kaikki meni loppuunasti hyvin 🙂 mulla vuodot ilmeisesti liittyi kohdunsuulla olevasta istukasta joka nousi sitten jo rakenneultraan mennessä 🙂 tsempit!

Onneks ei ollut sen vakavemmasta kyse! Kiitos tsempeistä 🙂

Mulle kävi aivan samoin esikoisesta. Vuotoa tuli joskus viikoilla 6+jotain ja menin ultraan, tyhjä pussi näkyi ja tuulimunaepäily. 2 viikkoa myöhemmin näkyi sykkivä syke ja kaikki ok. Viikkoja oli ollutkin oikeasti 5+0 ja ovulaatio oli ollut vähän myöhemmin.

Onneks kävi hyvin <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X