operaatio äiti - Banneri

Tänään oli viimeinen ”varmuudenvuoksi” ultra, jonka jälkeen siirrytään normaaliin rytmiin. Omalla kohdallani se tarkoittaa ainakin kymmentä ultraa tässä raskaudessa. Sairastan nimittäin diabetes ykköstä ja olen tämän sairauden kanssa elellyt jo 18 vuotta. Välillä se tuo omanlaisiaan haasteita arkeen, mutta päällisin puolin on nyt hallinnassa. Sairauden takia ultrataan kuitenkin usein, koska diabetes tuppaa herkästi aiheuttamaan etenkin huonossa tasapainossa häiriötä kehitykselle. Puhutaan epämuodostumista, sikiön liikakasvusta ja kehittymisen hitaudestakin. Esikoisen kanssa raskaus sujui ihan hyvin, vaikka lopussa paukahtikin raskausmyrkytys.

Nyt tulossa on ihan normaaliin tapaan nt-ultra kesäkuun alussa ja rakenneultra joskus kesän lopulla. Tihentyneet ultrakäynnit alkavat joskus raskausviikon 25 jälkeen.

Tänään sain jälleen huokaista helpotuksesta. Onhan se joka kerta yhtä kamalaa marssia sinne lekurin huoneeseen ja jännittää, että onko siellä masussa enää mitään elävää. Syke (167) löytyi ja pieni sydän jumputti kovasti. Alkio ei vielä liikkunut, mutta hengasi kohdussa hauskasti pää alaspäin. Vauvamaiset piirteet ovat jo ihan selkeästi erotettavissa ja tämä koko juttu muuttuu aina vain konkreettisemmaksi. Hassua ajatella, että saatan tuntea liikkeetkin jo viiden viikon päästä, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

Olen tällä hetkellä oireeton. Ei nälätä, ei okseta eikä väsytä. Pitää melkein vilkuilla tuota kuvaa, jotta muistaa olevansa raskaana. Doppleriakin olen kokeillut, mutta ihan vielä en ole onnistunut löytämään sykettä.

Laskettuaika siirtyi jälleen päivällä ja tänään olisi vasta 9+0. Tuota päivän heittoa tuskin korjataan papereihin eikä päivä tästä enää kamalasti voi muuttuakaan.

Lääkäri sanoi ultrauksen päätteeksi, että näillä tiedoilla keskenmenon riski putosi enää 1% luokkaan. Maailman helpottavin tieto!

IMG_20150511_143511

Kävikö kukaan teistä lukijoista useamman kerran ultrassa ja miksi? Minkälaiselta se tuntui?

Kommentit (31)

Heippa! Suuret onnittelut raskaudesta! Minulla myös d1 ja reilun vuoden vanha poika 🙂 Nyt rv 9+3, eli aika samoissa mennään. Olisi IHANA saada kohtalontoveri ja vaikka viestitellä enemmänkin ja vaihtaa raskauskokemuksia! Jos haluat, niin laita toki sähköpostia! :>

Hei pystyykö tätä sun blogia seuraamaan bloglovinin kautta? En oo ainakaan löytänyt tätä kaksplussan osotetta sieltä.. Siellä on vaan se vanha osote.. :/ tykkään sun blogistas mutta haluaisin seurata sitä bloglovinin kautta 🙂

Moi! Mä selvitän miten sen sais muutettua 🙂

Kiitos ku huomautit!

Voi kun kiva 🙂 toivottavasti saat sen pian muutettua 🙂

Tulikohan tää mun kommentti jo..? No, joka tapauksessa, ihan ekana onnea odotukseen! Ihanaa aikaa, ainakin mulla oli. Toiseksi, uskomatonta, miten törkeitä ihmiset (sulle) on. Tuollaisia kommentteja. Jätä ne omaan arvoonsa, kateellisia tai muuten vain urpoja näköjään riittää. Nauttikaa raskaudesta ja siitä tiedosta, että keskenmenon mahdollisuus on pieni. Totta on, kuten itsekin sanoit, että ikinä ei tiedä, ja just siks onkin hienoa, että pystyt nauttimaan raskaudesta nyt. Niinhän elämä pitäisi elää.
Itsellä on vajaa vuotias, ja häntä ultrattiin pari kertaa ekstraa; alkuraskaudessa varmistettiin, että sikiö on ja loppuraskaudessa ihasteltiin, kun tyttö istui tomerasti viikoilla kolkytjotain.. 😀 Onneks kääntyi. Toinen on jo haaveissa 🙂
Aurinkoista ja onnellista kesää teille!

Joo tuli näköjään kahdesti 😀

Vau. Aina jaksan ihmetellä miten tökeröitä ka törkeitä kommentteja ihmiset viitsii kirjoitella. Onnea ja tsemppiä raskauteen, nauttikaa!! Vaikka harmillinen syy noille tiheille ultrille, niin onhan se kiva nähdä aina vauva! Mulla vajaa vuotias kotona jota muutaman kerran ultrattiin ekstraa, alkuraskaudessa mukava th varmisti että jotain kohdussa on ja sydänäänet sieltä kuului ja jotain näkyi, loppuraskaudessa taas katseltiin kun tyttö istuskeli tukevasti! Onneks kääntyi itse 🙂 vaikka vauva on vielä pieni, niin toisesta haaveillaan jo… 🙂 mukavaa kesää!!

Kiitos kommentista 🙂 Ja onneks vauva kääntyi teillä niin ei tarvinnut miettiä asiaa sen enempää! Niin ja hei, zemit kun alatte toista yrittämään! 😉

Mä kävin ultrassa muistaakseni seitsemän vai kahdeksan kertaa. Tähän tosin vaikutti se että meillä on neuvolassa ultra ja pari kertaa kurkattiin ”epävirallisesti” vauvan vointia kun oli ollut hiljainen. Muuten siis viisi tai kuusi kertaa, normaalit ultrat ja sitten pari lääkärinkurkkausta siihen päälle. Ei ollut mitään varsinaista syytä, mutta tein todella fyysistä työtä joten ymmärsin että sen takia halusivat katsoa ettei ole ennen aikaisen syntymisen vaaraa. Eikä kyllä ollut, mentiin reilusti rv43 puolelle ennen kuin lapsi syntyi. 😀

Riittää että osaa lukea rautaisten alan ammattilaisten rakentamia tilastoja keskenmenoista noilla viikoilla, ja se ei ole 1% edelleenkään.

Ehkäpä näkemäsi tilastot kuvaavat keskimääräistä keskenmenon todennäköisyyttä. Niihin lasketaan mukaan kaikki raskaudet. Nyt on kuitenkin kyseessä tietty raskaus, josta tiedetään, että se on edennyt suotuisasti. Annettu yhden prosentin todennäköisyys ei siis liity kaikkiin samalla viikolla oleviin raskauksiin, vaan rajatumpaan joukkoon, eli niihin, joita on tutkittu ja todettu, että raskaus etenee suotuisasti. Näin ainakin luulisin.
En oikein ymmärrä, miksi tällaisesta asiasta tarvitsee edes alkaa vääntämään…

Onnea sinulle, Anette uudesta raskaudesta! Olen iloinen kuullessani, että taas yksi onnekas nainen pääsi pois sekundäärisen lapsettomuuden hampaista. Tunnen myös hämmästystä siitä, miten nopeasti vauva sai syntynsä uuden suhteen alkamisen jälkeen, blogin lukijan näkökulmasta melkoisten muutosten keskellä. Tässä on aineksia sekä onneen, että haasteisiin. Toivottavasti saavutatte ensimmäisen ja voitatte jälkimmäiset! Kaikkea hyvää!

No words.

Mä en sitten millään suostu ymmärtään, että on olemassa ihmisiä, jotka yrittää tahalteen pilata toisen hyvän fiiliksen. Vois jepajoo ottaa pään pois takapuolesta ja vaikkapa positiivisemman asenteen elämää kohtaan. Jokainen raskaus on yksilöllinen ja sulle annettiin prosenteiksi yksi. Silloin se on se eikä mikään muu. Valoja päälle ihmiskunta.

Aamen!! 😀

Noilla viikoilla se keskenmenon riski on kyllä suurempi kuin tuo 1%, luulisi lääkärinkin tietävän eikä lupailevan ihan puutaheinää.

Nyt mä kysyn suoraan sulta. Tämä ei ole pilkallisesti aseteltu. Mutta kuvitteletko siis, että sinä tiedät paremmin, kun aiheen asiantuntija?

Keskenmenoriski laskee koko ajan mitä pidemmälle mennään. Sitä laskee sykkeen löytyminen, oikea syke ja esimerkiksi vauvan oikein kehittyminen. Noh, näillä tutkimuksilla sain luvuksi prosentin riskin. Käytännössä siis olematon 🙂 Onhan siin riskinsä, mutta on se jo paljon pienempi, kun viime kerran 5% 🙂

Ei välttämättä mene kovin kauaa, kun voit jo tuntea liikkeitä. Toisesta tuntee usein aikaisemmin. Esikoisesta tunsin ekat liikkeet 15+0 ja nyt jo 11+1. Ensin en uskonut todeksi, mutta nyt kun on joka päivä tuntenut useammankin kerran, niin pakko uskoa.

Totta muuten 🙂 Pitääkin vaan tunnustella herkästi niitä tuntemuksia 🙂

Aina löytyy noita jotka muistuttaa elämän huonoista puolista. Onneksi 99 % varmuudella asiat menee niinkuin toivotaan. Voimia ja tsemppiä iloiseen odotukseen!

Niinpä! Kiitos 🙂

Eihän tuo vielä tarkoita, että vauva tulee. Just oli tutulla sikiö kuollut kohtuun viikolla 14-15, selvisi vasta rakenneultrassa. Tsemppiä kuitenkin odotukseen.

Vauva voi kuolla vielä päivä ennen laskettuakin. Ihminen voi kaatua, voi tulla tulehdus, istukka voi irrota. Mikään ei oo varmaa ennenku vauva on sylissä! Silloinkaan ei tiedetä kuinka kauan he ovat täällä.

Mutta tässä vaiheessa ollaan päästy enää VAAN 1% riskiin mennä kesken. Sillon sulkeutuu mitä kuultavimmin kaikki alun kehitysviat pois. Huom. Luultavasti.

Ei elämää voi rakentaa pelkille peloille. Nyt mulla on ihan hyvä ja turvallinen mieli. Jos jtn sattuu, ei sitä oli voinut ennakoida ja se suru kohdataan sitten.

Mä kävin viimeisimmässä raskaudessa viikolla 7 varmistamassa että kaikki on ok, ja kun kaikki oli ok, niin mulle tuli vähän turha tunne että kävin rahojani tuhlaamassa siellä (120e), vaikka ihanaahan se oli oma lapsi nähdä ekaa kertaa <3

Eka mäki mietin ”tuhlaanko” rahojani. Nyt kuitenkin on tosi hyvä ja turvallinen olo. Kannatti 🙂

Onnea odotuksesta! 🙂 Mä kävin ultrassa eka kolmen viikon välein ja sit lopulta kahden viikon välein. Tämä siis normi käytäntö identtisten kaksosten kohdalla. Musta oli mukavaa ku oli ultria tiuhaab et ties varmasti kaiken olevan hyvin, vaikka kyllähän se aina vähä jännitti sinne mennessä, et mitä joa onkin kehittynyt kokoeroa (TTTS-riski). Jos joskus vielä tulee ”vain” yksi lapsi, niin kuinkahan sitä parjääkään vain parilla ultralla 😀

Kiitos! 🙂 Olis varmaan tosissaan outoa yhtäkkiä tyytyäkin vain kahteen ultraan 😀 Tottunut niin moneen!

Mä laskin synnytyksen jälkeen että ultria oli merkattu raskauskorttiin 24 kappaletta. Hepatogestoosi alkoi vkolta 24 ja vkolta 33 raskausmyrkytys. Alkuun kerran viikossa ultra ja lopulta kaksi kertaa viikossa. 35vkolla syntyi. Toi ne ultrat onneksi mielenrauhaa. Tosin samaan aikaan tuli telkasta erilaiset äidit jossa joku höpöhöpösetä sanoi että ultrat voi aiheuttaa vasenkätisyyttä 😀 ensin kauhistuin että voiko tosiaan ultraus olla niin vaarallista, sitten tajusin että eihän vasenkätisyys edes ole mikään ongelma ja nauroin itselleni. Ja sille höpsissedälle.
Ihana että teillä kaikki hyvin 🙂

Mua ultrattiin raskausaikana n. 8 kertaa ja poika on vasuri, omg! Siitä kamala vamma siis varmaan johtuu, ei ois kantsinnu ultrailla. 😀

Niin monta! 😀 Sulla tuli varmaan maksukatto täyteen? Mulla tuli aika tehokkaasti.

Ja vähän mä hihittelin tolle höpöhöpö jutulle xD

Käytiin varmaan 10 kertaa ultrassa raskauden aikana mun raskausajan diabeteksen takia. Ihanaahan se oli saada niin usein pikkusta katella. 🙂

Ehdottomasti on ihanaa katella tulevaa ihmettä useasti 🙂 On se ihan erilaista päästä seuraamaan tasaisin väliajoin sitä kasvua 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X