operaatio äiti - Banneri

Olen menneen viikon aikana testaillut erästä kameraa. Hain tähän yhteistyöhön ideaa aika kauan, kunnes päätin toteuttaa sen ”ei mitenkään niin erikoisesti”. Moni lukija tuskin miettii itselleen kameraa siihen tarkoitukseen, että saa sommiteltua kivoja kuvia blogiin tai otettua täydellisyyttä hipovia monimutkaisia otoksia sinne perhe-albumiin. Tämän postauksen teema pyöriikin tavallisuuden ja arkikäytön ympärillä. Roikutin kameraa mukana erilaisissa paikoissa ja halusin testata, että miten se pärjää ”pikaräpsyissä”. Reissuilla ei kenenkään hermo kestä jatkuvaa asettelua, vaan yleensä halutaan ONNISTUNEITA tilannekuvia.

Jotta tämä postaus ei olisi pelkkää tylsää kuvaa toisensa perään, halusin tuoda mukaan pienen idean. Idea on juurikin tuossa otsikossa. Näkökulmia. Postaus tulee nimittäin sisältämään kuvia, jotka minä olen itse ottanut erilaisissa tilanteissa. Postaus tulee sisältämään myös kuvia lapsen silmin. Kuvaustilanteissa iskin kameraa pojan käteen ja käskin kuvata, mitä poika ikinä halusi. On jännä huomata, miten itse kiinnittää huomion ihan eri asioihin kuin lapsi.

* Yhteistyössä Rajala Pro Shop. // Kamera Panasonic Lumix DMC-GM1 12-32

— — — — —

Ihan alkuun haluan korostaa erästä asiaa, jota tunnutaan puolittain vihaavan joissakin perheissä. Kiire, väsymys ja häslinki.. on aamu.  Itselleni aamu on se tärkeä hetki päivästä, kun kaikki alkaa alusta. Heräillään, nähdään toisten kasvot pitkän yön jäljiltä ja käynnistellään tulevaa päivää. Mitä sinun aamuusi kuuluu? Meillä tällä kertaa aurinkoinen hymy, pörrötukka ja maailman unelian koira.

1

2

3

Pojan silmin aamu oli sitten vähän erilainen. Siihen kuului kyllä tuo uninen koira, mutta myös pojan tämän hetken lempiasioita eli Nemo-leffa ja pikkuautot. Meillä tuijotetaan tuota elokuvaa nykyään aina ja koko ajan. Pikkuhiljaa alkaa tulla korvista ulos. Kuulostaako yhteen leffaan hurahtaminen tutulta?

a

b

c

Halusin nostaa postaukseen ihan arkea ja yhteisiä touhuja. En laittanut mitään isoa reissua pystyyn paikkaan x, vaan otin kameran vain mukaan puuhiin. Oltiin me sitten kahdestaan Espoossa, kolmisin Kirkkonummella tai pelailemassa palloa Helsingissä. Napsasin kuvia liikkuvasta, pomppivasta ja riehuvasta lapsesta ihan testaakseni ominaisuuksia. Otin kuvia myös maisemista ja kasvoista.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

17

Näiden omien arkisten näkemysten alle lisään nyt taas pojan näppäisemiä kuvia. Ne ovat aikalailla samoista tilanteista, mutta voi olla hankalaa tunnistaa paikkaa. Voin sanoa, että lapset haluavat kuvata ihan erilaisia asioita kuin me aikuiset.

P1040058

P1040071

P1040096

P1040125

P1040165

P1040191

P1040249

P1040277

Siinä missä minä kuvaan ihmisiä jatkuvasti, tuo poika huomaa paljon enemmän. On kukkia, puita ja paljon erilaisia esineitä. On tylsää tulla aikuiseksi ja menettää se lapsen tapa katsella maailmaa. Tärkeintä ei ole kuvakulma, ei kohde eikä kuvanlaatu. Tärkeintä on se, että saa tallennettua filmille sen asian, joka juuri sillä hetkellä ilahdutti mieltä.

Haluan antaa teille vinkin! Antakaa kamera päiväksi lapsen käteen. Käskekää tämän kuvata itselle tärkeitä asioita ja kehittäkää niistä kuvista sitten kuvakirja tai pino valokuvia, jotka liimaatte johonkin vihkoon. Tällainen hieno vihkonen on oiva lahja jollekin tai muisto sitten tulevaisuuteen.

 16

Loppuun lukijoille pari alekoodia:

Minijärkkäri  Panasonic Lumix DMC-GM1 lukijoille HINTAAN 299€ (ovh. 649€)

OTGM1RAJ

(Voimassa 31.5. asti. Tuotteita rajoitetusti!)

40 € alennus Canvas-taulusta, koko 40×50 cm. Normaalihinta 79 €

rajalacanvas4050

(Voimassa 30.6. asti.)

Kommentit (4)

No nyt on kamerasta sellainen yhteistyöpostaus, josta on tavallisellekin kuvaajalle hyötyä! Hyvä sinä. 🙂 kivoja kuvia molemmilta, tosi nätti maisemakin! <3

Ihania kuvia!! Ja onpas pojasta tullut taiteellinen <3 Kuten äitinsä! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X