operaatio äiti - Banneri

Tänä viikonloppuna on ensimmäinen pitkä vapaa koko kesänä. Tänä viikonloppuna on myös kesän ensimmäinen helleputki. Tänä viikonloppuna meidän perhe hyppäsi autoon tavoitteena ajaa ensimmäinen aidosti pitkä matka pieni lapsi takapenkillä. Lapsen kiltteydestä huolimatta heikompaakin hirvittää ajatus viidestä tunnista taaperon kanssa autossa.

Miten siitä oikein selviää? Kukapa jaksaa ajaa tunti tolkulla, jos takana vinkuu sama kasetti yhä uudestaan ja uudestaan. Varustautumalla oikein kaikesta selviää ja vieläpä hengissä.

Tärkeintä on ensinnäkin ajoittaa lapsen väsymystila oikein. Mekin tarkoituksella venytimme pojan päiväunia, jotta ainakin ensimmäinen tunti menisi helpolla. Moni lapsi nukahtaa yllättävän kätevästi autoon, vaikka siinä muuten olisikin vaikeuksia.

Nälkäinen tai janoinen lapsi ei ole iloista matkaseuraa, joten eväät mukaan ja hyvä suunnitelma pysähdyksille. Kukaan ei myöskään jaksa vetää pelkillä suolakekseillä ja banaaneilla, joten yksi kunnon ruoka välissä tekee oikein hyvää. ABC:lla on monipuolinen valikoima ja usein leikkipaikka lapsille, jotka myös tarvitsevat piristettä puutuneille aivoilleen.

Kolmas tärkeä seikka on jotakin tekemistä vilkkaalle lapselle. Jokainen lapsi on oma persoonansa ja viihtyy erilaisten asioiden parissa. Yleensä vanhempi itse tietää, mitä kannattaa ottaa mukaan. Kirjoja, pieniä leluja tai vaikkapa kannettava dvd-soitin.

Näillä varustuksilla meidän reissu pohjanmaalle sujui ilman kummempia vikinöitä. Poika nukkui ensimmäisen tunnin, kunnes tankattiin auto sekä masut. Tämän jälkeen matka sujui leikkien sekä musiikin parissa. Lopussa pysähdyttiin vielä jäätelölle ja laitettiin Salama-leffa pyörimään. Hyvin meni ja kotimatka ei onneksi enää hirvitä!

Täällä nyt nautiskellaan muutama päivä. Poika saa leikkiä kavereiden kanssa ja aurinko paistaa. Mukavaa viikonloppua muillekin!

IMG_20150704_171243

Kommentit (4)

Tyttö on meillä tottunut matkustamaan autossa. Välillä aika pitkiäkin matkoja autossa, kuten 4-6 tuntia ja aina ei nyt niin ”hyvin” ole mennyt. Mutta tarvitseeko mennäkään..? Ei se ajottainen tylsyys ainakaan haittaa mitään. Totta kai mukana yleensä om dvd-soitin, paperia ja kyniä ja muutama barbie. Välillä pysähdytään ja sitten taas jaksaa paremmin. 🙂

Meillä auttoi aina päikkäriaikaan matkustaminen, kannettava DVD soitin, ”hiljainen kirja”, lasten CD-levy, naposteltavaa ja juomaa. Isomman kanssa joka on nyt 7,5v. pelaamme mm. monta lehmää näät, minkä värisiä autoja tulee vastaan, näkyykö traktoreita yms. Niin ja samalla tyylillä ”laiva on lastattu”. 🙂

Jep, meillä oli tänään 12h automatka neljävuotiaan kanssa. Onneksi mukana oli tabletti ja puhelimesta jaettu netti, hyvin jaksoi olla takapenkillä. Välillä pysähdyttiin vessaan ja evästämään. Onneksi on rauhallinen tapaus. 🙂
Matkaa meillä vielä jäljellä muutama tunti.

Jännä ko nykyään on tosiaa kaiken maailman Dvd – soittimia autoissaki.. ei ennen vanhaan semmosia 😉 eikä meillä edelleenkään. Pienestä pitäen ollaan sisarusteni kanssa istuttu takapenkillä ja olihan se varmaan aika raskasta porukoille :D. Meillä Onni matkustaa tosi kiltisti mutta Nellillä on matkapahoinvointia niin se onki jo kinkkisempi homma. Tiä oikein oisko sillä hyväkään kattoa niitä elokuvia autossa istuessa ja syödä ei voi mitään :/. Eikä mielellään pysähtyä vaan syömään ja karkaa matkaa ko vatsa täynnä tulee helpommin paha olo. Eipä olla pahemmin matkusteltu.. kuun lopussa pitäs ajaa semmonen 400 km rykäsy mutta onneksi voima käyä Ikeassa välillä 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X