operaatio äiti - Banneri

Kesä on kuluttanut itsensä miltein jo loppuun. Hukuttanut vihreät nurmensa taivaalta sataneella vedellä, saanut loistavat kukat nuukahtamaan yöllisellä kylmyydellään ja tehnyt ihmisistä nyreitä. Ei paista aurinko juurikaan – ei edes ihmisten kasvoilla. Kesässä ihan parasta on yleensä se, että kaikki jotenkin rentoutuvat ja alkavat loistamaan. Onhan kyse kesästä.

IMG_20150701_161656

Itselläni kesäloma on vasta alkamassa. Tämä viikko enää tulee jaksaa jauhoja paidalla, valmiiden piirakoiden tuoksua ja asiakkaiden kysyviä katseita. Sen jälkeen voin hiukset hulmuten kirmata ulos kaupan ovista ja seuraavan kuukauden aikana astua niistä sisään ainoastaan asiakkaan roolissa. LOMA LOMA LOMA – sinua on odotettu.

Tarkoituksena on nauttia tulevasta lomasta. Haluan herätä hitaasti ja kipristellä uneliaita varpaita peiton alla tovin ennen nousemista. Haluan kiireettömän aamukaakaon sekä ympärillä leijuvan aamupalan tuoksun. Mikä tärkeintä.. en halua valikoida tai olla yksin.

Arjessa kurjinta on ne hetket, kun kaikki perheenjäsenet kimpoilevat omiin suuntiinsa. Kumppani rientää tienaamaan leivän pöytään ja poika menee isälleen. Silloin haahuilen ympäri asuntoa miettien, että mitähän sitä nyt tekisi.. Entä sitten se jatkuva kiire ja valitseminen? Sitä joutuu tekemään aina joko tai. Mietitään, että katsotaanko tänään televisiota vai tehdäänkö ruokaa pitkän kaavan kautta? Lähdetäänkö kävelylle vai rannalle? Koskaan ei ole aikaa tehdä kaikkea.

Paitsi nyt lomalla. Vihdoin. Tätä on odotettu kokonainen vuosi! Avosylin otan seuraavan kuukauden vastaan säästä riippumatta. Halaan sitä oikein tiukasti ja käännän suupieleni ylöspäin. Tätä ihanaa tunnetta siivittää lomapalkka, joka juuri rapsahti tilille. Se mahdollistaa meille loman. Mitä meillä sitten on ohjelmassa?

IMG_20150714_151245

Alkuloma menee varmaan totutellessa uuteen arkeen. Oleskellaan, ulkoillaan ja saatetaan jopa valvoa myöhään. Ensimmäisellä viikolla suuntaamme satamaan ja hyppäämme isoon paattiin, joka kääntää kokkansa kohti Ruotsia. Kyseessä ei ole pelkkä risteily, vaan pienimuotoinen lomareissu mantereenkin puolelle. Saa nähdä, että miten se ruotsinkieli sujuu monen vuoden tauon jälkeen.

Ruotsin reissun jälkeen suunnittelimme touhuamista rakkaalla pk-seudulla. Täältä löytyy Lintsiä, Korkeasaarta ja rantoja, joilla kuluttaa aikaa koko perheen kesken. Syödään hyvin, ihastellaan kaupunkia ja keksitään uusia tutustumisen arvoisia paikkoja. Ehkä mökkireissukaan lyhyesti ei kuulostaisi pahalta?

IMG_20150619_192938

Kuukausi on lopulta aika pieni aika, mutta Ruotsin lisäksi mahdutetaan siihen vielä pari muuta matkaa. Toinen niistä on ihan Suomen sisällä! Poika ei ole koskaan ollut kylpylässä eikä Muumimaailmassa, joten se kuulostaa tosi loistavalta paikalta viettää pari päivää. Suuntaamme siis myös kohti Naantalia!

En tiedä jääkö meille aikaa käydä esimerkiksi Puuhamaassa tai muissa pienille lapsille suunnatuissa touhupaikoissa, mutta halu olisi kova. Tässä asiassa parhautta on oma auto! Voi tehdä yllättäenkin reissuja kauemmaksi, kuten teimme jo noin kuukausi sitten pienen tripin Tykkimäelle. Paikka oli pienen lapsen paratiisi!

IMG_20150523_121053

Koko loman kruunaa kuitenkin matka, joka kutkuttaa jo nyt vatsanpohjassa. Tiedättekö sen tunteen, kun herätyskello soi aivan liian aikaisin ja jokainen perheenjäsen seisoo alle minuutissa vaatteet päällä eteisessä valmiina lähtemään? Tiedättekö ne perhoset vatsassa, kun lentokentän jykevät rakenteet osuvat katsekenttään ja sitä tiedostaa lähdön olevan ihan lähellä? Lentokentällä tuoksuu kahvi, ihmiset säntäilevät kiireisinä ja hetken päästä ollaan koneessa, joka rullaa kohti kiitorataa. Apua! Pääsen sittenkin ulkomaille tänä vuonna!

Lähdetään oikein kunnon löhölomalle Bulgariaan kolmistaan. Valitsimme kyseisen kohteen sen takia, että lentomatka on lyhyt ja tulevan vauvan takia on syytä hieman säästää kuluissa. En tiedä muistaako lukijat, mutta oltiin pojan kanssa myös viime vuonna Bulgariassa ja paikka oli miellyttävä!

IMG_20150715_210151

Tässä kesän suunnitelmat aikalailla kokonaisuudessaan. Uskon, että lomasta tulee hyvä ja palaan sieltä levänneenä takaisin työelämään. Ei ole enää kovinkaan kauan siihen, että jään äitiyslomalle.

Vielä tämä loma ja vähän päälle 6 viikkoa. Sitten voinkin rauhoittua aloilleni odottamaan vauvan saapumista. Loppuvuosi jo itsessään saa pienen onnenhymyn kasvoilleni.

IMG_20150715_155704

Miltä teidän loppukesänne näyttää? Onko lomat jo lusittu?

Kommentit (3)

Paljon on teillä puuhaa kuukauden lomalle, hui! Mutta varmasti tulee mukava loma 🙂

Mulla on kauheen haikeet fiilikset, kun on viiminen pitkä kesäloma (koulun kesäloma 2½kk, töistä tulee olemaan just jotaa kuukauden luokkaa…)
Ja ärsyttää kun kelit on sit ihan perseestä :/
Me ollaan jo heitetty yks Kouvolan reissu (jos et muista- kaikki meidän suku asuu siellä kun ollaan sieltä tänne muutettu) ja käytiin fallkullassa, sekä kuusijärvellä ekaa kertaa. Vielä olis tarkotuksena päästä uudelleen rannoille, korkeasaareen, siihen mustikkamaan korkee – kiipeilymestaan, lintsille, sealifeen, kaks kouvolan reissuu vielä eessä ja sitten myös mökille olis tarkotus niillä reissuilla pistäytyä ja jos ei lintsille asti keretä niin sit kouvolas tykkimäkeen.. Ja tietty eniten odotellaan noita 3v. synttäreitä ♥

Korkeasaari tälle kesälle check! Vielä pitäisi muumimaailma tsekata 🙂 mä oon nyt koko kesä m lomalla ja mies ei kun vaihtoi työpaikkaa niin ei mitään pitkiä reissuja 🙂

Voi kun ihanan kuuloinen loma tulossa teillä 🙂 Mekin oltiin 3 vuotta sitten Bulgariassa ja tykättiin kovasti :), hyvää lomaa <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X