operaatio äiti - Banneri

Mansikkainen kesävinkki!

 

Kesäloma alkoi vihdoin tänään! Oujea! Kädet niskan alle ja jalat kohti kattoa! … Niin ja se hymy huulille! Kesäloman alkamisen merkiksi ajattelin jakaa enemmän tai vähemmän tutun vinkin mansikoiden perkaamiseen. Mehän kävimme ostamassa jo oman laatikkomme ja nyt pakastimessa on monta rasiaa manskuja talven varalle.

IMG_20150720_091554

Ensinnäkin suosittelen tähän vinkkiin kipaisemaan kaupasta, torilta tai ihan mansikkapelloilta hyvän erän mansikkaa. Polka on esimerkiksi erittäin herkullinen vaihtoehto! Koko perheelle, jos haluaa tekemistä; pakkaa kamat kasaan ja lähtee itse keräilemään talven varastonsa juurikin niiltä pelloilta. Itse marjojen lisäksi tarvitset myös pillejä.

IMG_20150720_091535

Sitten nappaat mansikan kauniiseen käteen, mallaat pillin mansikan kärkeen ja työnnät kevyesti läpi. Pilli on tarpeeksi terävä ja työntyy helposti mansikan läpi poistaen karan. Pakastettavista mansikoista tulee ihan siistejä, kynsien aluset eivät mene täyteen marjaa ja homma on aika hauskaa puuhaa.

IMG_20150720_091453

Kätevää eikö? Oliko tämä vinkki ennestään tuttu vai tuliko ihan uutena tietona? Toivottavasti seuraavat viikot ovat mahdollisimman aurinkoisia, koska nyt tosiaan kirmaan lomalaitumille. Aion silti päivitellä blogia tasaiseen tahtiin. Niin ja, menneen arvonnan voittajaan on otettu yhteyttä.

IMG_20150720_091406 IMG_20150720_091240

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Pieni lusikka tai hyvä veitsi käy myös kannan poistamiseen , eikä jää mansikkaan reikää .

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä