operaatio äiti - Banneri

 

Bulgaria kutsuu. Jipii! Paniikki iskee. Apua! Laukut makaavat kämpän lattioilla, pesukone hurraa kovaa vauhtia ja pää raksuttaa taukoamatta. Onko tässä kaikki? Onko vaatetta riittävästi? Mitä pitikään muistaa kaupasta? Matkalle lähteminen on mahtavaa, mutta ihan mielettömän raskasta. Olen herkästi varsinainen stressikimppu, kun pitää yrittää hallita kaaosta. Olenkin kärsinyt taas useammasta migreenistä tämän viikon aikana ja tämä kaikki raskauden päälle on vähemmän miellyttävää. Onneksi lohduttaudun sillä, että kohta makoillaan lämpimällä hiekkarannalla ja lillutaan lämpimässä meressä.

18

Olen pakannut reissuun mukaan teepaitoja, shortseja sekä pitkiä vaatteita pojalle. Bulgarian ilmasto takaa päiviksi kuumaa ilmaa, mutta iltaisin saattaa herkästi viiletä. Vaihtovaatetta on hyvä olla reippaasti mukana, koska pyykinpesu ei tuolla oikein tule onnistumaan. Sen lisäksi aion varmuudeksi pakata mukaan takin, useamman lippiksen, crocsit hiekkarannalle (joka on todella kuuma) ja yökkäreitä. Kuulostaa aika loogiselta ja näppärältä setiltä, eikö? Itselleni otan vain vaatteita, jotka ovat mukavia päällä. Puhutaan siis mekoista, löysistä teepaidoista ja shortseista. Maha on edelleen iso ja sen kanssa lämmössä voi iskeä tukalat oltavat, joten en halua ylimääräisiä vaivoja kiristävistä vaatteista. Muodikkuus hiiteen; täältä tullaan mukavuus!

Tottakai vaatteiden lisäksi otan mukaan pyyhkeet, uikkarit molemmille ja erinäiset hygieniatarvikkeet. Bulgaria on mielettömän halpa maa, mutta pesuaineet, rasvat ja vaipat siellä maksavat maltaita. Kyllä, poika käyttää edelleen osittain vaippoja, joten niillekin täytyy varata laukkuun tilaa. Lääkkeitä tarvitsee myös kipulääkkeistä allergiapuoleen. Peruskamaa, peruskamaa.

3

Hieman erikoisempia juttuja, joita harkitsen mukaan on tekeminen illoiksi. En ajatellut kuitenkaan pojan kanssa roikkua yömyöhälle baareissa tai kerhoissa, joten olisi jopa suotavaa napata tekemistä mukaan hotellihuoneeseen. Onko ideoita? Mikä toimii parhaiten pienen pojan viihdyttämiseen vieraassa ympäristössä? Itseäni varten nappaan mukaan (tai itseäni ja tuota toista aikuista matkakumppania) kannettavan dvd-soittimen, jotta voidaan iltaisin parkkeerata pyllymme parvekkeelle Täydellisten Naisten ja limulasillisten kera.

Laukku näyttää jo aika täydeltä, mutta pitäisiköhän sitä pakata Suomesta mukaan kauramaidot? Muistelen, että Bulgariassa on ihan hyvä mehutarjonta ja joissakin kaupoissa myytiin jopa Alpron mantelimaitoa. Onko lukijoissa yhtäkään lapsiperhettä, joka on matkustanut MAIDOTTOMAN kanssa ulkomaille? Miten menettelitte?

39

Täytyy sanoa, että vähemmälläkin stressillä tämän touhun voisi ottaa ja pysähtyä ainoastaan intoilemaan tulevasta kohteesta. Olen tässä mietiskellyt meidän ohjelmaamme ja selvitellyt muutamia paikkoja, joihin voisi mennä visitoimaan. Ranta-alue on viime vuoden kokemuksen puolesta jo tarpeeksi viihtyisä meille. Sieltä löytyy lapsillekin leikkipaikkoja, rantaviiva on siisti sekä hyvä uida ja sen läheltä löytyy maksullisia (tyyliin juoman hinta) uima-altaita liukumäkineen. Hotellilta on kävelymatka kivaan vesipuistoon, jossa on mielettömät puitteet lapsen uiskennella ja touhuta. Sisäänpääsy maksaa euroiksi käännettynä aikuiselta vajaa 17 euroa, joka on miljoona kertaa vähemmän kuin esimerkiksi Serenan oma. Keskustassa, johon taksi maksanee noin 8-10 euron luokkaa, on useampi kauppakeskus. Ostosten tekeminen Bulgariassa on halpaa, vaikka ostaisi ihan aitoakin tavaraa eikä mitään feikkiä. Shoppailua miellyttävämpi vaihtoehto perheen pienimmille voisi olla meripuisto, jossa on Topia innostavaa kasvustoa, lapsille touhupaikkoja, delfinaario ja eläinpuisto. Kuulostaa meidän paikalta!

IMG_2905

Varnan kultahietikolla on tietynlainen maineensa matkustuskohteena ja tiedän, että moni lähtee sinne bilettämään kavereidensa kanssa. Viime vuonna paikka oli kuitenkin oikein rauhallinen ja yöelämä alkoi vasta niin myöhään, että en edes muutenkaan olisi 3 ween kanssa ulkona siihen aikaan. Paikka oli siisti, kaupat olivat auki myöhään ja ruoka oli taivaallista halpuuden lisäksi.

Haluaisin silti loppuun kuulla ihmisiltä kokemuksia paikasta; oli ne sitten huonoja tai hyviä. Haluan kuulla ETENKIN vinkkejä, ideoita ja varoituksia! Oletko siis koskaan matkustanut samaan lomakohteeseen? Anna kuulua! 

Kommentit (17)

Joko kävitte lisätutkimuksissa liittyen masuvauvaan? 🙂 Selvisikö mitään? Uusi koti näyttää ihanalta! <3 Toivottavasti reissu on mukava ja onnistut ja lämpöä riittää!

Ensinnäkin oikein mukavaa matkaa! 🙂 mutta itse siellä viime kesänä käyneenä, sanoisin ettei kannata kauheasti pakata pitkää vaatetta. Lämmintä piisasi kyllä läpi yön. Varsinkin kun vertaa tähän meidän kesään 😉 meno-ja paluumatkalle pitempää vaatetta kun sää kylmempi. Myös ruokakauppoja löytyi paljon ja tosi halpaa oli. Jos allergioita on niin sellaisiin ruokatarvikkeisiin on hyvä varautua ottamalla mukaan mutta muuten ei ehkä kannata kantaa Suomesta asti. Rannathan on ok ja vesi todella lämmintä 🙂 kovasti turistit siellä bilettää jopa päivällä mutta yleisesti pysyvät tietyillä alueilla. Muutoin vaan kannattaa ottaa ilo irti lämpimistä ilmoista 🙂

Juuri tänään palattiin viikon englannin reissulta 2v ja 4kk maitoallergisen kanssa. Meillä oli mukana 2,5dl oatlyn kauramaitotetroja mukana jonka otin aamupalalle mukaan murojen joukkoon ja illalla tyhjäsin pulloon unimaidoksi. Tyttö joi huoneenlämpöisenä maidon. Hotellihuoneessa oli mukana muutama pikkulelu joilla leikki ja Wi-Fi toimiessa katottiin ryhmä hau netistä.

Me oltiin toukokuussa kultahietikolla reilu 1 veen kanssa. Pari kertaa käytiin taksilla varnassa ostoskeskuksissa shoppailemassa, on hyvin huomioitu lapsiperheet niissä! Otettiin all inclusive, joka siis kattaa kaikki ruuat ja juomat, meidän 1 veelle ei juuri vaan ollut mitään lapsille sopivia ruokia tarjolla. Ei maitoa, suurin osa pelkkiä rasvaisia ja käristettyjä ruokia. Melu oli mielestäni aika kovaa alkaen klo 21 jatkuen yöhön asti.

Hei!
Meidän perheellä on suunnitteilla rantaloma 2veen kanssa, hyviä vinkkejä sain, kiitos sinulle näistä postauksista. Olisin halunnut kysyä tuosta raskaana olemisesta ja reissaamisesta, suunnitteilla matka rv 18 ja minä olen kehittänyt hirveän ongelman syömisistä, oletko sinä miettinyt missä aiotte ruokailla, mitä uskallat syödä/ mitä et jne?
2 -vuotiaan kannalta all inclusive olisi helpoin, mutta raskaana ollessa pitäisi Th:n mukaan vältellä seisovan pöydän seisovia ruokia…

Itse asun Bulgariassa joten pari vinkkiä olisi. Tiedän että Varna ei mikään kaunis kaupunki ole ja varsinkaan lähiöt eivät ole houkuttelevia… mutta kaupoissa joissa vain paikalliset käyvät on hintataso vielä paljon halvempi kuin hotellien lähistöllä. Mainitsemasi hygieniatuotteet –voiteet, shampoot jne.– ovat yleensä yli puolet halvempia kuin Suomessa. Itse aina ostan kaikki käyttötavarat ihan hiuslakasta meikinpoistoaineeseen täältä Bulgariasta ennen Suomeen tuloa.
Jos haluatte nähdä vähän muutakin kuin Varnan biitsiä, noin 100km päässä on vierailemisen arvoinen paikka Nessebar. Vanha ja tosi kaunis kaupunki.
Tietysti vähän ehkä aikuisempaan makuun – kolmeveelle saatta olla vähän tylsä. Hyvää matkaa!

Kiitos vinkeistä! Katsoin varmaan noita rasvojen yms hintoja juurikin niistä turistikaupoista ja niissä se hinta oli sitten isompi. Iso kiitos kuitenkin, että kommentoit 🙂 !

Meidän perheessämme on kaksi mahdotonta, munatonta, gluteenitonta jne. Lista on melko pitkä. Itse olen kuitenkin näiltä välttynyt. Äitini on matkatoimistovirkailija, joten olemme matkustaneet 6kk asti ulkomailla. Maidon kanssa en muista kertaakaan olleen ongelmia. Gluteenittomana leipää ja pastaa taasen ollaan kannettu mukana vaikka kuinka! Bulgariassa emme tosin ole käyneet. Ja onhan sitä aina hyvä ottaa varalta jotain mukaan jossei heti löydä kauppaa 🙂 Lentokoneeseen kannattaa pienelle ottaa jotain naposteltavaa mukaan sillä korvat menee lukkoon ja nieleminen auttaa pienillä parhaiten 🙂 Vaikka tämän jo varmaan tiesitkin!
Ihana blogi Anette <3

Hih, kiitos! 🙂 Naposteltava pitääkin muistaa ottaa mukaan! Ja taidan itse pakkailla juomia mukaan pojalle, ettei tarvi koko vkoa veteen ja mehuun tyytyä 🙂

Eikös Topi ollut maidoton jo edellisellä reissulla, ihan samalla tavalla varmaankin toimitte.

Viime vuonna Topi oli lähinnä maitoiässä ja muistaakseni mulla oli mukana paljon maitoa. Nyt mietin, että riittäiskö vaan pelkkä mehu ja vesi viikoks kun vuoden vanhempi 🙂

Tarkista ainakin matkavakuutuksen kattavuus masuasukin puolesta!

No suoranaisesti mikään vakuutus ei korvaa noita raskauden ongelmia. Vaan tapaturmat ja sairaudet toki. Jos esim synnytys käynnistyy syystä X, vakuutus ei korvaa. Jos sairastun vakavaan tulehdukseen ja yleiskunto heikentyy ja vaarantaa vauvan; mulla kuuluu kuljetukset Suomeen vakuutuksen piikkiin.

ihan pakko sanoo tosta vakuutuksesta.. Tarkista viä omasta yhtiöstä Kuin pitkälle kattaa ton maha-asukin.. Yleensä se taitaa olla johki n. Rv22 asti, kun kattaa viä raskauteenkin liittyviä ja sen jälkeen tosiaan ei kata raskauteen liittyviä. Ja muistathan et yleensä matkavakuutuksissa on se ehto et ei kata jo olemassa olevista sairauksista kun ensiapuluonteisen hoidon. Eli kaikki mitä voidaan laittaa esim. Diabetekseen liittyväks tod.näk korvataan vaan ensiapuluonteinen hoito ja siihen ei kuulu ambulanssilennot. Mut hauskaa matkaa ja toivottavasti ette ees vakuutuksia tarvii!

Heips! Vauvalle voi ottaa jo masussa ollessa hoitokuluvakuutuksen joka kattaa sitten vauvan hoidon jos esim äkisti syntyisikin ulkomailla. Kattaa keskoshoidot jne. Ihanaa reissua!! Maitohappobakteerit myös hyvä lisä listaan ja käsidesi pyyhkeet.

Toikin kannattaa tarkistaa.. Monessa yhtiössä syntymättömän lapsen vakuutuksesta korvataan sairaanhoitokulut vaan kotimaassa.

Käytiin joo 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X