operaatio äiti - Banneri

Ollaan vihdoin sen päätöksen edessä, että rattaat/vaunut olisi ostettavien listalla ensimmäisenä. Mitkä haluaisin? Mitkä vaikuttavat hyviltä? Onko varaa ostaa uutena ja mikä on tarpeellinen ominaisuus vaunuissa?

Aikanaan ostin esikoiselle Teutonian Prestiget käytettynä. Tykkäsin paljon rungosta, mutta pehmeä koppa oli ihan plääh. Jotenkin hankala käyttää ja paljon kömpelömpi kaikinpuolin. Käytin vaunuja yli puolisen vuotta ja näiden jälkeen hommasin meille Emmaljungan Scooterit rattaiksi. Rakastin niiden ulkonäköä, jykevyyttä ja sitä tunnetta, että ne ovat turvalliset. Vihasin kuitenkin huonoa kääntyvyyttä ja sitä, että ne keikkasivat aina bussissa. Rattaissa oli myös iso ongelma.. refluksilapsi, joka ei niissä viihtynyt ja istuintakaan ei saanut käännettyä välillä työntäjää kohden. Rattaat lähtivät vaihtoon ja meille tuli refluksilasta tukevat Britaxin Affinityt kuppipenkillä. Rakastuin. Istuimen sai käännettyä pelkillä klikkauksilla ja nostamalla, rattaat olivat kevyet, mutta tukevat ja niiden käytännöllisyys ihan huippuluokkaa. Autoon ne eivät sitten mahtuneetkaan kivasti, joten vaihdettiin Britaxit Brion Race malliin. Briot ovat palvelleet hätävarana oikein hyvin, vaikken niistä erityisemmin pidäkään.

Nyt olen käynyt Teutoniat läpi, mutta en tykkää väreistä ollenkaan. Teutonioihin saa kyllä adapterin kaukalolle, jonka voi jättää paikalleen eikä sitä tarvitse venkslata pois ja paikalleen. Teutonioissa oli muutama ihan jees malli, mutta niihin taas ei sopinut adapterit eikä kaukalo.

Britax osti Brion eli nykyään niistä voi puhua saman lafkan tuotteina. Edelleen katson Britaxin omia malleja mielenkiinnolla, mutta päätin haluavani jotakin muuta tällä kertaa. Britax ei ole tuonut markkinoille mitään ihmeellisempää uutta ja lopulta merkin rattaat ovat makuuni vähän liian lelumaisia. Briossa en taas tykkää muotoilusta enkä siitä muovisuudesta. En pidä myöskään esimerkiksi Brio Happyjen työnnettävyydestä tai olemuksesta. Brio/Britax kuitenkin mahdollistavat helposti kaikkien osien yhteensopivuuden eli koppa, istuin ja kaukalo menevät samaan runkoon ilman lisäosia.

Emmaljungia kohtaan olen ollut todella skeptinen. Paljon ylistetty ja kallis merkki. Hyvältähän nuo näyttävät, mutta ovat lopulta aika raskaat ja painavat rattaat. Maantiejyrät. En jotenkin miellä noita vaunuja bussilla liikkuvalle soveltuviksi.

Brio Smile olisi ollut ensimmäinen valintani sen kepeyden ja  osien yhteensopivuuden takia, mutta sitten päätin kuitenkin katsella muita vaunuja vielä. En nimittäin jaksaisi pieniä kääntyviä etupyöriä enkä sitä kamalaa muotoilua. Toinen suosikkini on nyt Emmaljunga, koska ne näyttävät hyviltä ja oikealla rungolla tuntuvat käteviltä talvivauvalle. (Mikäli sataa edes lunta!) Mietin tätä myös siltä osin, että kumpikohan vaunuista on turvallisempi esimerkiksi tilanteessa, jossa auto tulee vaunun kylkeen. Emmaljunga on ehkä syystäkin jykevä ja massiivinen. Ainakaan sen ei pitäisi kaatua, lumi tuskin on kamala este ja koppa vaikuttaa turvallisemmalta vauvalle.

Nyt pitäisi sitten lähteä vaunuja ostamaan. Kieputella runkoja ja oikeaa koppaa sekä valita se the kokonaisuus. Vaunujen tulee mahtua myös autoon, mutta olla takakonttiin nosteluun nähden tarpeeksi kepeät. (Onneksi on iso auto.) Samalla ajateltiin ostaa Britaxilta turvakaukalo ja mahdollisesti isofix-jalusta. Kaukalon saa kiinnitettyä Emmaljungien runkoon maailman helpoimmalla adapterilla.

Teksti saattoi olla sekavaa, koska tämän ei ollut tarkoitus olla faktapohjainen neuvonta-opas, vaan pohdiskelevan mietiskelevä postaus. Mikä sopisi minulle? Miksi en pidä tästä? Ja mitä mietin tämän suhteen?

Lopuksi haluaisin kysyä lukijoilta apua valintaan. Väri on iso ongelma tällaiselle tytölle, joka ei oikeasti osaa päättää. Voisin ottaa valkoisen tai mustan, joihin voi yhdistellä kaikkia värejä. Voisin valita prinsessalle vaaleanpunaiset, jotka eivät välttämättä menisi seuraavalle lapselle. Voisin myös ottaa kauniin harmaat yksityiskohdilla. Valkoinen ja harmaa ovat tällä hetkellä listan kärjessä. Mietin kuitenkin, että onko valkoinen liian alastoman näköinen ja onko harmaa taas tylsä sisäkirjailunsa vuoksi. Tarkkaa, tarkkaa. Vaunut ovat muuten tekonahkaa, joten pysyvät hyvin puhtaina.

Saa äänestää! Kuvat ovat Emmaljungan sivuilta.

1404745925-96281000 Mondial_360-1 001118-1533_0_lim_full

Mondial 360, Emmaljunga Model Year 2014. © Sven Persson / swelo.se

Ps. Lämpöpussiksi tilattiin Rodinin ihana pilkullinen ilmestys. Sen pitäisi sopia vaunujen väritykseen tai lähteä vaihtoon.

m_medium_normal (3)

Kommentit (20)

Minun mielestäni mustavalkoiset ovat kaikista tyylikkäimmät! ?jos ne eivät ole vaihtoehto, ottaisin valkoiset. Tekonahka on helppo putsata, ja olisihan se nyt hienoa kurvailla valkoisilla vaunuilla! ?mihin ikinä päädytkin, niin kirjoita mielellään käyttökokemuksesta siitäkin vaunusta jonka tämä vauva saa.
Me saimme ikivanhat, huoltoa vaille jääneet emmaljungat, mallia en tiedä mutta niiden kasaaminen on yhtä tuskaa. (Varmasti vanhan mallin ja kangistuneiden osien takia). Nyt huomasin istuinosassakin puutteita ja kiire tuli saada uudet. Kaksi päivää pyörittelin, etsin käytettyjä ja selasin uusia, ihan uusiin emmaljungoihin ei ollut varaa. Päädyin lopulta ostamaan Firkon LX Special vaunut, yksi ratkaiseva tekijä oli niiden ulkonäkö joka kuvassa miellytti suuresti, ehdottomasti suoraan kulkevat isot pyörät, koska mitkään muut eivät heppa tallilla selviä, ja ominaisuus josta en ennen ole kuullut, että vauvakopan selkänojaa voi nostaa. Odotan niitä nyt saapuvaksi ensi viikolle ? toivottavasti ovat hyvät. Valkkasin omalle poikavauvalle kokonaan mustat. Mutta mikäli kaupungissa asuisin, voisi olla että haluaisin kääntyvät etupyörät, siellä on erilaista kun täällä maalla ? mutta saahan nuo emmaljungat sellaisillakin toki ?

Jos auto osuu kylkeen, ei vaunujen massiivisuus vaikuta mitenkään. Massiiviset ei mahdu autoon niin hyvin. Meidän perheessä päädyttiin punaisiin Britax Smile 2:iin. Ne mahtuvat pienempäänkin autoon ja autokaukalon saa näppärästi pikalukituksella isofix-telineestä rattaisiin eli ei tarvi vauvaa herätellä esim. kun menee kauppaan. Punainen on näkyvä väri. Harmi, ettei sadesuojia saa kokonaan heijastavalla kankaalla. Ne näkyis pimeellä takuuvarmasti. Ehkä niissä vois olla jotain LED-valojakin 🙂 Aiempaa kokemusta mulla on Teutoniasta. Saatiin muuten Britaxin rattaat, vauvavaunut ja autokaukalo sekä kaukalon autotelakka 700:lla eurolla uutena. Kaikki punaisena. Kaukalon ja ratasosan voi kääntää meno ja tulosuuntaan helposti pikakiinnikkeiden takia. Liikkeessä kun kokeilin, niin Britaxit oli kivoimmat ja kevyimmät työntää. Esim Bugaboot oli paljon raskaammat ja kömpelömmät – hinnasta nyt puhumattakaan. Mun mielestä noi smile 2:set on myös kivannäköset 🙂
Nii ja alakori on paljon käytännöllisempi esim Teutoniaan verrattuna, koska kauppakassin saa helposti pystyasennossa sinne, toisin kuin monissa muissa rattaissa.

Tää oli miehen mielipide, jos jotakuta kiinnostaa 🙂 Olette varmaan vaunut jo ostaneet, mutta ehkä tästä on jollekulle muulle hyötyä. Vaunuvertailuja ei näytä netissä suomeksi oikein olevan.

Kiitti 🙂

Mikään vaunu ei ole turvallinen, jos auto tulee kylkeen.. Vaikka on iso auto, Emmaljungat vie yllättävän paljon tilaa ihan normaalin farkamariauton takakontissa, varsinkin jos neljän hengen muutkin kamat pitää sovittaa kyytiin. Kannattaa testata siis liikkeessä vaunuja autoon ihan takakonttiin asti ennen kuin ostaa!

Voi ei, Smilet on mun mielestä just kivan näköiset! 😀 Itse en mistään Emmaljungista tykkää muuta kuin vaunukopalla, ratasosilla rumia. Jos jotkut Emmaljungat ottaisin, niin Vikingit käytettävyytensä takia. Nekin on kyllä hiton rumat. 😀 Emmaljungilla on tietty hyvä jälleenmyyntiarvo, mutta pitäähän niistä ostettaessakin paljon maksaakin käytettynä ja varsinkin uutena. Mutta noista vaihtoehdoistasi ottaisin harmaat, ne on ihanan tyylikkäät ja varmaan helppo kuosi myydä eteenpäin. Me päädyttiin Brion Smileihin parin kuukauden vanhoilla Kombeilla takkuamisen jälkeen ja oon tosi tyytyväinen. Kauppareissuilla ihan huiput kaukalon kanssa ja maastossakin menee kivasti ilman että koira kiskoo nurin. Oon kirjoittanut blogiini ensin plussia kuulemani perusteella ja nyt juuri kokemuksia parin viikon käytön jälkeen. Ensimmäinen postaus löytyy täältä http://mmamallama.blogspot.com/2015/07/vaunurakkautta.html ja tuoreempi tässä http://mmamallama.blogspot.com/2015/09/kokemuksia-brio-smile-rattaista.html. Edelleen allekirjoitan nuo ilman käyttökokemusta listaamani plussat 🙂

Harmaat ehdottomasti!
Toi koppa on todella iso, just olin kaverin kanssa keskustassa ja hänellä on toi koppa ja vaikka rungossa oli kääntyvät etupyörät niin liikkuminen oli mun mielestä paljon vaikeampaa, kun esim bugiksilla tai smileillä.

(Meidän perheen suosikki siis jo kahden vauvan kokemuksella on Peg Perego Pliko P3 rattaat)

Kun lapsi on pienimmillään, miksi sille aina silloin halutaan ne suurimmat kärryt? Ja kun kokoa tulee lapselle, tahdotaan alle jotain kevyempä ja näppärämpää.
Jos vielä lähtisin kärrykaupoille, valitsisin suoraan menopelin tuolta matkarattaiden puolelta.

Parhaat cityvaunut: Bugaboon Buffalot!

Harmaat ehdottomasti! Meillä samat ja vaikka olin kanssa alussa sitä mieltä että onko vähän tylsät mutta nyt 1,3kk jälkeen en oo muutakuin tyytyväinen ja rakastan niitä!! Just sen takia et melkeenpä kaiken värin kanssa käy eikä ihan pienet liat näy lainkaan!

Ottaisin harmaat, minun silmääni tyylikkäimmät. Meillä oli aikanaan Emmaljungan Edget sport-rungolla ja olihan ne ihan huikean hyvät oli keli ja maasto mikä tahansa. Toinen lapsi jos joskus suodaan niin hänelle haluaisin Stokket, testasin niitä joskus huvikseni myymälässä ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. 😀

Täysin valkoiset emmaljungat! Meillä on mustat kovalla kopalla, tykkään. Ja on muuten matkustettu bussilla PALJON! Ihan hyvin sujuu, ja tammikuussa
vauvan saaneena lenkkeilin lumessa joka päivä

Harmaat ! Pinkit sanoisin jos ei tarttis säästyä mahdollisille sisaruksille 🙂

PHIL%TEDS NAVIGATOR!!! Tosi hyvät yhdistelmät! Isot pyörät, turvakaukolo adapterit, menee pieneen tilaan takakonttiin, kovakantokoppa, myöhemmin kuppimanen istuin jos tulokkaalla olisi myös taipumusta refluksiin! Se sisaristuin johon saa Topinkin vielä tarvittaessa kyytiin menee noin 4 ikävuoteen saakka. Siinä on kaikki mitä tarviit 🙂 http://www.vaunuaitta.fi/phil-teds-navigator.html

Höpönpöppöö! Ei ne Emmaljungat mitkään maantiejyrät ole 😀 Tukevat ja hyvät rattaat kaikkeen liikkumiseen – varsinkin bussissa.. Itse en pienirenkaisista rimpuloista ole oikein välittänyt.

Harmaat ehdottomasti ellet ajatellut toista tyttöä tehdä 😉

Meillä on emmaljunga mondial duot sporttirungolla ja White leatherette kuosilla. Aivan ihanat! Ja toi väri saa jatkuvasti kehuja joka paikassa missä liikutaan ?

Moikka, meillä on myös nuo samat sportti-rungolla. Ihan parhaat! Kevyesti pyyhkimällä sappisaippualla saa kangasosat ja tuon k.nahkaosan puhtaaksi.

Harmaat. Näyttävät kivoilta vielä rattainakin. Noi kaikki muut ovat kivat vain puhtaina.

Harmaat tai vaaleanpunaiset ovat mielestäni kivoimmat 🙂 Itse kallistuisin ehkä harmaaseen, jos tarkoituksena yrittää vielä myöhemmin sisaruksia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X