operaatio äiti - Banneri

Nyt näitä tulee vähän joka tuutista täällä blogissa. Vauvalle sitä, vauvalle tätä. Maha tällein, raskausoire tollein. Vauva vauva vauva. Edetään niitä viimeisiä hetkiä, kun haluan haalia tavarat kasaan. Elämä pyörii hyvin paljon (tuon esikoisen lisäksi) tulevan vauvan ympärillä. Siitä pitää huolen hormonit.

Tämä postaus ei muuten ole yhteistyö. Haluan painottaa tätä asiaa aina selkeästi. Turvakaukalo ja telakka siihen on ostettu ihan omatoimisesti omaa pankkikorttia vinguttaen.

20150906_161131-01

Turvakaukalon valinta oli aika hankala, koska sellaista ei tarvinnut esikoiselle katsella. Meillä ei silloin ollut autoa. Koko touhun pohdiskelu oli ihan uutta ja pään pyörälle pistävää. Päädyttiin useampaan liikkeeseen kysymään samat kysymykset, koska haluttiin ihmisiltä mielipiteitä.

Alkuun olin ottamassa Britaxin kaukaloa, koska Topin turvaistuin on sitä merkkiä ja ollaan oltu tyytyväisiä. Britaxilta eikä Brioltakaan löytynyt sitä täydellistä. Jokaisessa istuimessa oli jotakin vikaa; yksi painoi kuin synti, toisesta puuttui pehmuste vauvan pyllyn alle ja kolmas vaikutti liian kömpelöltä. Eniten ärsytti istuimissa hihnojen toimivuus eli kiristäminen, löystäminen jne. On oikeasti rasittavaa hässäkässä alkaa kiristämään kaukalon vöitä, joiden toiminta ei ole sulavaa.

Eräs myyjistä väläytti meille ajatuksen Maxi Cosin kaukaloista. Ne ovat kuulemma suosittuja, käteviä ja menevät myös Emmaljungien runkoon adapterin avulla. Adapteri on vain yksi kliksautus lisää, joten mistään hankalasta yhdisteltävyydestä ei ole kyse.

20150906_161151-01

Maxi Cosin kaukaloista arvottiin kahta mallia; BeSafe (Muoks. Joka ei olekaan myyjän selityksistä huolimatta Maxi Cosin!!) ja Pebble. BeSafe oli mahtavan mallinen, kevyt ja mukava kantaa käsissäkin. Jokainenhan tietää kuinka rasittavan hankalaa kaukaloa on kantaa käsissä ellei malli ole hyvä. BeSafen miinukset olivat pyllyn alle tulevan pehmusteen materiaali, hihnat ja ulkonäkö. Pebbleen rakastuin heti. Kaukalo on tilava sekä yksinkertainen, vöiden mekanismi loistava ja värit suloiset!

En tietenkään koskaan ostaisi kaukaloa ulkonäön vuoksi, vaan käytännöllisyyden ja turvallisuuden. Nämä kaukalot ovat saaneet hyvät tulokset testeissä ja se on erittäin tärkeä seikka.

Meille tuli pinkki Maxi Cosin Pebble. Olen siihen ihan rakastunut ja yksi näistä syistä on tuo vöiden mekanismi. Se on tehty niin yksinkertaiseksi, että melkein hypin onnessani siitä kuullessani. Ärsyttävintä kaukaloissa on se, että vauvaa asetellessa vyöt roikkuvat löysinä tiellä. Pebblessä taas ei ole sitä löysää alahihnaa ollenkaan, vaan sen sijaan muovinen liikkuva osa, johon ylähihnat sitten kiinnitetään. Käyttö on yksinkertaista;

1. Irrotat vauvan vöistä nappia painamalla. Ala”hihna” bongahtaa pieneen koloon pois tieltä ja samalla kiristää ylähihnat vauvan yläpuolelle pois tieltä.

20150906_161210-01

2. Seuraavalla kerralla hihnat ovat poissa tieltä ja asetat vauvan tilavaan kaukaloon pehmusteen päälle helposti.

20150906_161217-01

3. Vedät ylähihnoista, jotta ne löystyvät ja asettelet hihnat paikoilleen sekä kiinni alaosaan, jonka saat ylös nostamalla.

20150906_161303-01

4. Lopuksi kiristät hihnat vetämällä yhdestä narusta. Kätevää.

20150906_161314-01

Maxi Cosin kaukaloihin saa myös ostettua telakan eli alustan, joka kiinnitetään autoon. Jalusta on mielestäni tarpeellinen, koska se on paljon tukevampi törmäyksessä ja myös helppokäyttöisempi. Kaukaloa ei tarvitse vyöttää erikseen, koska se kiinnitetään jalustaan vain klikkaamalla.

20150906_161325-01

Jalusta on helppo kiinnittää paikoilleen vanhempiin autoihin vöillä tai uudempiin isofixillä. Isofix tarkoittaa sitä, että autossa selkänojan ja istuinosan välissä on kaksi rauta”tankoa”, joihin jalusta napsautetaan.

20150906_160959-0120150906_160617-01

Kaukalon telakoita on myös erilaisia. Meille tuli sellainen idioottivarma, joka sytyttää aina valot sen kiinnittyessä vaihe vaiheelta oikein. Jalustaan sopii myöhemmin myös turvaistuin, mutta vain sellainen, joka menee naama menosuuntaan. Kalliimmalla olisi toki saanut jalustan, jossa istuimen saa molempiin suuntiin. Tässä telakassa on muuten myös kallistus-ominaisuus.

PhotoGrid_1441713372552-01

En tiedä helpottiko tämä postaus kenenkään pohdintaa aiheesta. Idea oli kirjoittaa teksti tällaisen maallikon näkökulmasta. En ole kaukaloiden ammattilainen, en tiennyt niistä mitään ennen tämän hankintaa ja kaikenlaiset mielipiteet aiheesta ovat tervetulleita!

Kommentit (5)

Me päädyttiin esikoisen kanssa tuohon samaan!:) ihan tässä parin viikon sisällä päästään kyseistä turvakaukaloa testailemaan! 😉

Eikös BeSafe ole ihan oma kaukalomerkki, eikä Maxi Cosin malli?

Apua. Voi hyvinki olla. Kirjotin vaan sen myyjän puheiden mukaan 😮

Tarkistan ja korjaan asian. Kuten sanoin.. maallikon tietopaketti, jonka opin myyjien kertomusten mukaan 😀

Mä haluan ehdottomasti viisipiste-vyöt kaukaloon, en jotenkin luota noihin 3pistevöihin.

Meillä on ollut vain maxi-coseja kaukalossa lähtien. Hyviä on. Toi telakka on huippu ja kun saa kallisteltuakun ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X