operaatio äiti - Banneri

Muistan aikanaan, että termi ”kauppatakki” aiheutti kovasti paheksuntaa monien ihmisten keskuudessa… tai no, etenkin äityleissä. Muistelen vieläkin lämmöllä ja huumorilla niitä kommentteja, joita sain osakseni. Ne liittyivät takin turhuuteen, rahan tuhlaamiseen ja lapsen esineellistämiseen. Hauskin kommentti kaikista oli se, jossa pojan kävelemättömyyttä perusteltiin kauppatakin käytöllä. Muahhahhah.

IMG_20150917_133703

Kauppatakki on takki. Se on vaate lapselle siinä missä paita, housut tai pipokin. Takin turhuudesta voidaan kirjoittaa monta riviä, mutta se heittäköön ensimmäisen kiven, joka ei koskaan ikinä kävele kaupasta ulos mukanaan jotakin turhaa.

IMG_20150917_133720

Elämä on täynnä turhia asioita, jotka tekevät meidät onnelliseksi. Ei se tavara pysyvää onnea tuo, mutta pienen hymyn arkeen. Jokainen satsaa haluamiinsa asioihin ja sillä selvä. Asia on finito cappuccino.

IMG_20150917_133731

Meillä kauppatakki on yhtälailla kuluva tavara, kuten ne Rodinin pöksyt tai Ticketin haalarikin. Se saa tahraantua, mutaantua tai mennä käytöstä puhki. Kauppatakki on se vähän hienompi vaate, joka puetaan kauppaan, kylään tai vaikkapa ravintolaan päälle. Meillä sitä ei pistetä suunnitelmallisesti pihaleikkeihin, mutta takki valitaan hyvin, jotta spontaanissa tilanteessa se sopii myös sinne pihamaalle.

IMG_20150917_133711

Itselleni tämä vaate on se pientä turhamaisuutta kantava ostos. Ulkonäkö on nimittäin iso tekijä takkia valitessa. En koskaan kuitenkaan sulje pois niitä seikkoja, että takin pitää olla mukava päällä sekä ehdottomasti lämmin!!

IMG_20150917_133741

Viime vuonna meillä oli H&M:stä hankittu maastonvihreä parkatakki ja olin siihen tosi tyytyväinen. Hinta ja laatu kohtaavat tosi kivasti Henkkiksen takeissa. Sitä aikaisemmin suosittiin paljon Lindexiä. Yleisesti tykkään pojallakin vähän pidemmistä takeista, joissa pinta on pehmoinen eikä tuulitakkimainen. Tänä vuonna halusin harmaata, koska se istuu kivasti vähän kaiken kanssa. Löysin onneksi Espritiltä muistaakseni noin neljällä kympillä juuri täydellisen takin. Otin kokoa 92cm, vaikka poika onkin jo likelle 95cm pitkä. Koko oli sen verran reilu.

IMG_20150917_125038

Onko täällä muita kauppatakkien suosijoita? Minkäslainen takki tänä vuonna löytyy kaapista? Vai pitäisikö sanoa… takiT? 

Kommentit (13)

Meillä on talveksi ”kauppatakki”, mutta syksyksi oikeen ei oo löytynyt mitään kivaa. 🙁

ehdottomasti kauppatakki pojalla! ei mitään järkee pukee haalaria kun lähdetään vaan autolla johki kauppaan tai kyläilemään. Näin meillä, eipä mua nyt sekään nypi että joku muu sen haalarin haluaa vetää päälle linnanjuhliin 🙂

Meillä on aina ollut yksi siistimpi takki kyläilyä ja ihmisten ilmoilla liikkumista varten. Olen myöskin saanut osakseni ihmettelyä tuosta, mutta onhan se nyt kiva olla takki, joka on aina varmasti puhtaana. Käyttöhaalareissa ja ulkoilupuvuissa kuitenkin on aina jotain tahraa jossain kohtaa.

Kyllä täälläkin suositaan kauppatakkeja, koska en jaksa kauppareissuille pukea lapselle aina haalaria päälle! 😀 Ja musta on muutenkin esim. autolla ajaessa ihan kiva pukea toiselle puhtaat housut ja suht siisti takki, kun haalari kuitenkin on yleensä aina vähän likainen pihaleikkien jälkeen 🙂 Viime kevään kaupunkitakkina oli Nextin parkatakki ja tänä vuonna löysin alesta ihanan Mini Rodinin Picon 🙂

Meilläki picoja! Tsin ja keltanen. Ne on tosi kivoja!! 🙂

nimenomaan takiT.. 2 villakangastakkia ja 1 duffeli on saldo nyt, katsotaan parin kuukauden päästä 😉 Tietysti nyt menossa ihanat trenssit..

Mullaki on pojalle useampi 😀

Meillä myös kauppatakki käytössä ja kauppa kengät myös. Emme halua autoon, kauppaan,kylään yms. paikoihin kuranpeitossa olevaa haalaria tai muuta ulkoiluasua. En myöskään halua pukea lapselle pintakosteaa vaatetta ylle, kun en halua itsäkkään laittaa kosteita vaatteita ylleni, kun lähden jonnekin. Minä myös valitsen kauppaan, kaupungille ja kyläilyyn, jonkun vähän nätimmän vaatteen kun ei ole pakko laittaa sitä kuraa ja runsasta kulutusta kestävää ulkoiluvaatetta.

Eihän aikuinenkaan mene lenkkitakissa kylään 😉 Tai ainakin harva menee. Joten siksi meillä juurikin on kyläilyyn ne puhtaat ulkovaatteet 🙂 Siis samalla idealla mitä kommentissas sanoit 🙂

Voi apua, mikä ihmeen ongelma kauppatakissa nyt on? 😀 Onhan se vaan sata kertaa kätevämpää ja mukavampaa tehdä talvella kauppakeskusreissu tai automarkettireissu farkuissa (ja tarvittaessa sukkikset alle) ja toppatakissa kuin haalarissa. Takin saa kätevästi pois päältä, eikä tule hiki. Tai syksylläkin. Meillä haalari(t) on piharymy- ja päiväkotikäyttöön ja ihmisten ilmoille puetaan takki ja housut.

Kaikesta ne kaiken maailman äitylit pystyy kierroksia nostamaankin… Onneksi en ole törmännyt koskaan moiseen ryhmään, saattais mennä järki.

Sinähän sen sanoit! 😀

Meillä on käytössä useita erilaisia kauppatakkeja, en pidä
ajatuksesta että olisi vain yksi, käytämme myös kauppakenkiä sekä housuja. Markettitavaraa en tähän käyttöön kelpuuta, tosin en muuhunkaan. Meille onkin usein sanottu että puemme lapsen todella tyylikkäästi, ja tietysti teemme niin, olemmehan me vanhemmatkin aina tyylikkäästi puettuja.

🙂 Millaisia teillä on? Mikä on teidän tyyli?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X