operaatio äiti - Banneri

Meillä juhlittiin perjantaina pikkumiehen synttäreitä. Kolme on jo aika hurja luku! Tuon ikäinen alkaa aidosti olla niin iso. Topi onkin kasvanut vuodessa huimasti ja oppinut paljon uusia asioita. Ei täällä kotona enää mitään vauvaa näy, vaan omatoiminen ja joskus liiankin fiksu poika!

Perjantai vietettiin ensin niin, että Topsukka oli täällä äitin seurassa ja mukana oli myös J . Herättiin, leikittiin ja tehtiin yhdessä mahtava kakku. Poika on todella kiinnostunut leipomisesta ja auttaa siinä kovin mielellään. Avattiin myös muutama paketti, joista paljastui Tähtien Sota -hahmoja sekä yksi nukke. Nukke on lelu, jonka oletetaan annettavan yleensä tytölle, mutta meillä ainakin tässä osoitteessa on vauvanhoidosta kiinnostunut poika! Siinä me sitten tovi harjoiteltiin vauvanuken kanssa vaipanvaihtoa, tutin laittamista ja pulloruokintaa.

a12 a7

Päivällä käytiin ravintolassa syömässä ja poju sai itse valita ruokansa jälkkäriä myöten. Tilauksen tuo reipas teki aivan itse ja lautaselta löytyikin hetken päästä maalaisranskalaisia sekä kanafileitä. Illaksi oltiin sovittu, että Topi saa viettää virallisen synttärinsä lähipiirinsä kanssa siellä missä ikinä haluaa. Yllättääkö ketään, että päädyttiin tuskin edes sekunnin harkinnan jälkeen Flamingoon Vantaalle Hohto-minigolfiin? Meillä on ollut kaikki urheilulajit golfia sekä keilausta myöten kovassa huudossa koko vuoden. Toista tuntia me siinä pelailtiin pojan kanssa koko porukka. Meitä oli läsnä minä, isi,  J  sekä sankari itse.

Illaksi sekä yöksi luovutin sitten väsyneen, mutta onnellisen 3 vuotiaan isälleen jatkamaan touhuja ja kirmasin sen päätteeksi kauppaan. Ostoslista oli pitkä, vaikka päätin pitää tarjoilun suhteellisen simppelinä. Sanotaanko, että kaupassa käyminen näin raskaana on väsyttävää sekä rankkaa puuhaa ainakin perjantai ruuhkissa!

Lauantaina pidettiin itse juhlat, jonne tuli mukava määrä vieraita. Lahjapaperit lenteli, lapset juoksi sekä kiljui ja aikuiset rupatteli. Oli mukavaa nähdä, että kaikki sujui hyvin omalla painollaan ja tarjottavat upposivat juhlaväkeen. Onhan synttäreiden järkkääminen aina vähän stressaavaa, mutta lopulta kuitenkin niin palkitsevaa.

a16

2

Meillä ei ollut erityisempää teemaa juhliin. Ei mitään yhteneviä mukeja, lautasia eikä koristeita. Tähtien Sotaa näkyi kyllä muutamassa paikassa, koska se nyt vain jostain syystä on ihan pop. Tarjolla oli pieni suklainen kakku, keksejä, sipsejä, vähän nameja, salaatti, tonnikalapasteijoita sekä höystetikkuja. Simppeliä, mutta toimivaa!

a13 a19 a17 a14a18

Lahjalistalla oli lähinnä tarpeellisia poikaa kiinnostavia leluja. Dublot ovat nyt erittäin mieleisiä, joten niitä tuli useampi paketti. Illalla oli hauskaa koota yhdessä niistä pieni kylä. Näiden lisäksi tuli lautapeli, jota ollaan väännetty (äidin) kyllästymiseen asti, taikahiekkaa ja yhdet mahtavat kengät. Topi kiitti jokaista lahjantuojaa paketista halaamalla tai vuolaasti sanoilla. Olen ylpeä, että pojasta on kasvanut todella kohtelias!

a22 18 7

Synttärivaatetuksesta vielä sen verran, että kaapista valittiin pojan lemppari pöksyt ja siihen sopiva paita. Delfiinit ovat olleet kesästä asti iso juttu, kun poika kävi isin kanssa niitä katsomassa Tampereella. Onneksi Mini Rodinin mallistosta löytyi fanille juuri täydelliset housut!

Yhteenvetona täytyy sanoa, että hyvin meni synttärit ja olen itse tyytyväinen, vaikkakin hieman väsynyt. Puolittainen vuodelepo ei ihan toteutunut näinä päivinä ja se näkyy heti verenpaineessa sekä supisteluissa. Nyt onkin hyvä ottaa tämä viikko iisisti ja kuulla tuomio raskauden suhteen ensi maanantaina. Jatkuuko vai puretaanko.. Postaaminen on nykyään helpompaa, koska kävin hankkimassa uuden koneen hajonneen tilalle. Saan tänne jopa vihdoin järkkärikuvia! Jee!

Kommentit (14)

Vauvaahan siellä ”juhlitaan”, itseasiassa sehän on oiva tilaisuus saada tärkeät ystävät kasaan ja ympärille, ei kai sellaisesta voi olla tykkäämättä.

Varmasti ihanat juhlat olleet. Seuraavaksi sitten vauva kutsut, ystäväsi varmaan hemmottelevat sinua kaikilla ihanilla asioilla 🙂

Tuskinpa, koska olen toivonut, ettei sellaisia järkättäisi. En oikein ekan kohdalla innostunut enkä nytkään innostu 😀 Perus mä. Juhlat on jees, kunhan siellä ei juhlita mua!

Sinun lapsillesi tulee suunnilleen sama ikäero, kuin minun (toisen sekundääristä lapsettomuutta tuskailleen) tyttärille. Eipä kai kolme vuotta kuitenkaan niin iso isäero ole. Muistan lukeneeni, että muutama vuosikymmen sitten se oli keskimääräinen ikäero. Sittemmin lasten välinen ikäero on pienentynyt.

Voimia loppuraskauteen!

Kiitos! Lopulta täytyy sanoa, että tämä ikäero tuntuu juuri täydelliseltä. Vauva tässä vaiheessa on ehkä paljon helpompi, kun silloin kun talossa vielä oli ”vauva”.

Sehän hienoa, että olet sinut ikäeron kanssa 🙂 Minulla vielä toisinaan kirpaisee ajatella, että lapset olisivat voineet olla pienemmällä ikäerolla. Toisaalta vauvavaihe on varmasti ollut helpompi näin, kun esikoinen on jo kolmevuotias.
Olen ajatellut sitäkin, että onhan se mahdollista, että vielä joskus saan lapsia pienelläkin ikäerolla. Tai sitten jos en, niin saan kokea vauvavuoden monta kertaa uudelleen. Ehkä sellainen kolmen vuoden sykleissä toistuva vauva-aika sopii minulle paremmin kuin se, että saisin kaksi lasta puolentoista vuoden välein ja lapsiluku tuntuisi olevan täynnä. Tämä vauvavuosi ei ole rankkuudellaan tappanut vauvakuumetta.

Aa.. en tajunnut, että ajattelit sen noin. Joskus luen jotenkin tosi huonosti tai ymmärtämättömästi kommentit :/ Sori siitä.

Kyllä muakin harmitti, että ei tullut heti putkeen toista. Nyt ois tarkotus toivoa ehkä se kolmas putkeen. Mutta sit iskee se, että jaksanko kahta vaippapyllyä? Apua. Oliskohan musta siihen?

Nyt helppoa, kun poika ymmärtää puhetta ja jaksaa jopa kävellä itse. Ei tarvi tuplia. Jaksaa odottaa ruokaansa. Jne jne. No katellaan 🙂 Voi olla, että seuraavan haave iskee heti.. ja sitten katotaan meneekö taas vaan sen parisen vuotta.

Ah, synttäripostaukset on aina niin kivoja! 🙂 Meillä juhlitaan 3v-kekkereitä tammikuussa. <3

Onnea jo etukäteen!! 🙂

Salaatin resepti? 🙂

Mä keitin pussillisen sydänmakaronia ohjeiden mukaan, heitin mukaan öljytonnikalaa ja sit leikkelin sekaan omaan maun mukaan; pari kurkkua, tomaatteja, punaista paprikaa ja salaattia. Joissain ohjeissa voi olla lisäksi myös jtn maustekurkkua tai herne-maissi-paprika sekoitusta 🙂

Anteeks etukäteen että tartun rönsyihin mutta teillä
on liian lyhyet verhot. Ihan silmille pomppas 😀

Varmana voi ollakin, kun muutettiin tähän pojan kanssa vasta 1.10. eikä mulla ollu mitään muuta suojaamaan auringolta, kun noi on vanhasta kämpästä ja harvoin sattuu nii hyvä tuuri, että pituudet on samoja. Ei oo muuten makkarissa verhoja ollenkaan, kylppärissä suihkuverhoa tai koko kämpässä mattoja :’D (paitsi pojan huonees) Tää puolittainen vuodelepo vähän rokottaa shoppailua, kun haluisin verhot/matot ostaa livenä aina eikä nyt oikein pysty mittailee ja metsästämään :/ Pahinta kaikessa on se, että multa puuttuu lamputki kämpästä 😀 😀 Mut kaipa tossa äitiyslomalla sit on aikaa tutkia ja huhkia asuntoa kuntoon 🙂

Vauvaa juhlitaan ristiäisissä/nimiäisissä, kun vauva on jo läsnä 😀 Eiköhän ne babyshowerit ole juurikin tavallaan huomionosoitus äitiä kohtaan. Tai siis äitihän siellä väsää bodyja, leikkii leikkejä ja hömpöttelee vauvajutuilla. Mä en vaan ite oo KOSKAAN ollut tommosta varten. Oli se vieras tai tuttuakin tutumpi porukka niin ahdistaa olla se piirin keskellä oleva ihminen. Tän takia vietän omat juhlat, vaan tyyliin yhen ihmisen kanssa enkä porukalla. Edelleen outo, mutta ylpeä siitä 😛

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X