operaatio äiti - Banneri

Jos olet isä, isoisä, vaari, ukki tai vastaava – ainakin omassa lähipiirissäni; ÄLÄ VIELÄ AVAA TÄTÄ POSTAUSTA. 

IMG_20151106_145258

Jokainen blogi on täyttynyt ensi sunnuntain odotuksesta. Mitä isälle voi piirtää? Askarrella? Minkälainen kakku olisi kiva? Mikä on paras isänpäivä-puuha?

Tämän vuoden isänpäivä on erilainen meidän perheessämme. Isi ja äiti on eronneet. Isi asuu nyt muualla. On vaikeaa saada 3v lapsi tekemään aamupalaa iskälle, kun apukädet ovat fyysisen sijainnin vuoksi muualla. Isiä ei silti kuulu unohtaa missään nimessä. Iskä on se henkilö, joka antoi pojalle elämän ja tulee aina olemaan yksi merkittävimpiä ihmisiä tämän elämässä.

IMG_20151106_145757

Koen, että tehtäväni on erosta huolimatta huolehtia niistä auttavista käsistä edes lahjan suhteen. Pojalla ei ehkä vielä ole taitoa, osaamista ja ymmärrystä kehittää asioita isänpäiväksi yksin ja siksi se onkin tärkeä paikka minulle. Olen äiti – se kokonaisuuden toinen osapuoli. Ilman pojan isää en olisi tässä roolissa, joten myös itselläni on syytä olla kiitollinen ja osoittaa kunnioitusta isänpäivänä pojan isää kohtaan.

Samoin isänpäivänä muistetaan omaa isää tai omassa tapauksessani isäpuolta, joka on itselleni enemmän isä kuin se biologinen versio. Sitä muistetaan pappoja, vaareja ja ukkeja. ITSEASIASSA jokaista isää, joka on tänne maailmaan pienen nyytin mahdollistanut.

IMG_20151106_145901

Mielestäni lahjojen parissa on hauska puuhata. Etsiä ideoita netistä, kehitellä niitä itse ja sitten rakentaa toimiva kokonaisuus. Omiin periaatteisiini kuuluu se, että käsintehty on AINA tuplasti parempi. Miksi ostaa sarjakortti marketista, joka mahdollisesti lentää roskikseen muutaman kuukauden päästä? Miksi sitä ei piirtäisi itse tai askartelisi ja täten loisi ikuisen persoonallisen muiston juuri sille päivälle?

Tänä vuonna syvennyin netin maailmaan ideoinnissa. Googletin hauskat tekstit ja mustasin korttien pohjan pojalle. Loppusilauksesta huolehti Topi. Korteista tuli mielestäni aivan ihania! Niissä on hauska sanoma, mutta myös näkyy pienen rakkaan pojan kädenjälki.

Kortin lisäksi löydettiin lasipurkkiin tehtävä pieni lahja-idea. Se korostaa tämän ikäisen mielenkiinnon kohteita ja kokoaa hauskasti nippuun sen seikan, että uhmaikäisen vanhemman hermot tarvitsevat aina joskus nollaamista. Toteutus on helppo; koristele lasipurkki tavallasi, kirjoita siihen runo ja anna lapsen kerätä sinne 10 kiveä luonnosta. Valmis. Meillä poika osallistui jokaiseen vaiheeseen koristelusta ihan keräilyyn saakka. Muille sukulaisille sovelsimme ideaa vähän lisää esimerkiksi laittamalla namusia purkkiin.

IMG_20151106_150137

Namejahan voi tehdä itse. Eilinen ilta meillä tuoksuikin kotona karamelli ja jokainen odotti lopputulosta kieli pitkällä hellan ääressä. Keiteltiin kattilassa kondensoitua maitoa purkissaan, kaadettiin se toiseen kattilaan voin, kuohukerman sekä siirapin kanssa. Lopputuloksena iso kasa kermatoffeeta! Toffeemassasta on helppo pyöritellä erimuotoisia namusia esimerkiksi folion sisälle.

IMG_20151106_150230 IMG_20151106_145535

Tekeminen oli tosi hauskaa ja ideoina näistä kaikki ovat varmasti mieltä piristäviä! Mitäs teillä puuhattiin isänpäiväksi?

IMG_20151106_150205

”Jos stressi sinut valtaan saa, tämä purkki avun antaa! KAADA KIVET/NAMUT. LASKE NE. YKSITELLEN PURKKIIN/SUUHUN PUDOTTELE. Näin katos huono tuuli, olet jälleen hymyhuuli.”

*Purkkien teippaukset Teippitarha

Kommentit (2)

Kiinnostaa tuo kermatoffeen ohje: Paljon laitoit voita, kermaa ja siirappia ja pitikö sitä seosta vielä lisäksi keitellä? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X