operaatio äiti - Banneri

Tänään saatiin taas uusi raskausviikko täyteen; rv37! Tosin vauva sattuu olemaan vatsan ulkopuolella jo toista viikkoa. Aikamoista hullunmyllyä ollut tämä aika ja ollaan menty hengittämättömästä vauvasta sinivaloihin sekä aivoultriin. Lopulta kuitenkin tyttö todettiin kotiutumiskuntoiseksi ja fyssarin kautta me todella istahdimme autoon koko perhe.

20151118_170646-01

Kotiuduimme siis yllättäen viime viikolla. Tuntuu ihan hassulta, että niinkin epätoivoisen odottelun jälkeen todella istumme jo kotisohvalla yhdessä! Toki Pikku E:llä on viheliäinen nenämahaletku mukanaan ja aamuisin häntä lääkitään kofeiinilla, jottei keuhkot taas unohda hengittää. Koti on silti koti, vaikka kehittyminen onkin hieman vielä kesken.

IMG_20151122_213520

Alkuun pelkäsin mielettömästi tulla kotiin. Mikään laite ei hälyttäisi, jos tyttö lopettaisi hengittämisen. Kukaan ei olisi elvyttämässä vauvaa, jos sattuisikin jotain kamalaa. Saimme tutulta kätkythälyttimen lievittämään yöstressiä ja tuo vehje on todellakin taivaan lahja. Se toimii ihan mielettömän hyvin! Uskallan jopa nukkua öisin.

20151119_133926-01

Ainut, jolla on ongelmia nukkumisessa on isoveli. Vauvan itku tai rääkäisyt ahdistavat Topia vielä melkoisesti, mutta onhan tässä sopeutumista. Pitää antaa aikaa. Hän kyllä kertoo ylpeänä kaikille pikkusiskostaan ja varmistelee jatkuvasti missä Pikku E on. Ihan kamalan rankkaa tämä pari viikkoa on etenkin pienelle pojalle ollut, jonka äiti katosi sairaalaan ja sitten tulikin kotiin mukanaan pieni outo nyytti.

IMG_20151116_002149

Muuten menee ihan hyvin, vaikka tosin ollaankin vähän jämähdetty kotiin opettelemaan uutta arkea. On aikamoista taituruutta taaperon ohella max kolmen tunnin välein imettää vauva, sen jälkeen letkuttaa lisämaito ja vielä tämän päälle pumpata seuraava maito jääkaappiin. Eli kyllä.. päädyin lopulta imettämään. Tyttö on siinä todella taitava, vaikka joskus vielä laiska. Keskoselle on tyypillistä olla väsähtänyt sekä nukkua paljon ja tästä syystä meillä on tuo nenämahaletku  käytössä. Maitoa tulee kiitettävästi ja sitä on jääkaapissa noin 600ml odottamassa ja pakkasessa myös reilusti. Joskus on raskasta pumpata kaiken päälle, mutta ainakin tämä maidontuotanto on tehnyt hyvää raskauskiloille, joita tuli yhteensä 8 kappaletta. Tällä hetkellä vaaka näyttääkin -8,4kg ja olen tästä ylpeä.

IMG_20151120_201720

Vauvan kanssa tulee herättyä pari kertaa yössä. Päivisin oleskellaan ja ihmetellään. Joskus kotisairaala käy meillä ja ravataan neuvolassa. Meillä on vielä kontrollikäynnit ja yhden yön seuranta sairaalaan edessä joulukuussa. En silti valita mistään. Kotona ollaan eikä enää tarvitse vilkutella hyviä öitä omalle lapselleen lasin takaa.

20151119_210136-01

Pikkuhiljaa alan palaamaan tänne bloginkin puolelle enkä vain kirjoittele näitä sekavia irtopostauksia. On paljon hyviä aiheita mielessä, mutta muut asiat ovat pitäneet koneen poissa käsistä. Täytyy silti sanoa, että on mieletöntä omistaa tämä blogi, jonne voin purkaa pahimmilla hetkillä ajatukseni. Kiitos kaikille tuesta ja kommenteista! En ole ehtinyt kommentteihin vastaamaan, mutta olen oikeasti kiitollinen! (Suosittelen seuraamaan meidän kuulumisia myös Facebookissa Operaatio Äiti. -sivulla tai Instassa @rosebudlion.)

IMG_20151121_100620

Kommentit (6)

Sä oot ihana kun oikeesti jaksat postailla! 🙂 <3
Monet mammat katoaa jonnekin lapsen synnyttyä eikä kuulu mitään aikoihin. Eihän sitä pitkää kirjoitusta tarvitse tehdä mutta kuulumisia kuitenkin kiva kuulla kun on hengessä mukana 😀
Sä oot kyllä ihana kun jaksat, mutta nautinnollisia hetkiä pienen kanssa ja koita levätä minkä pystyt! 🙂

Sä oot ihana kun oikeesti jaksat postailla! 🙂 <3
Monet mammat katoaa jonnekin lapsen synnyttyä eikä kuulu mitään aikoihin. Eihän sitä pitkää kirjoitusta tarvitse tehdä mutta kuulumisia kuitenkin kiva kuulla kun on hengessä mukana 😀
Sä oot kyllä ihana kun jaksat, mutta nautinnollisia hetkiä pienen kanssa ja koita levätä minkä pystyt! 🙂

Kiitos <3 Ihana kommentti!

Ihana pieni neiti! Jännityksellä odotan mikä tulee neidille nimeksi jos se tosiaan alkaa E:llä, meillä on myös Topi ja pikkusiskosta tulossa Eevi 😀 Ihania kotihetkiä teille sinne <3

Ihanaa että pääsitte kotiin. Suloinen vauva joka on aivan isoveljen näköinen 🙂 Topi varmasti tottuu uuteen arkeen pian, kaikkea hyvää teille!

Kiitos kovasti. Ihana olla kotona 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X