operaatio äiti - Banneri

Eilen ilmestyi syksyn toinen droppi, jota odottelin innolla. Mini Rodini julkaisi AW16 mallistonsa DROP1:en. Rodini on aina ollut merkki, joka jakaa ihmiset muutamaan kategoriaan. On ne, jotka eivät ymmärrä kuosilevottomuutta ja ne, jota taas rakastavat tätä merkkiä henkeen ja vereen.

Bambimekko tyttö aw16 brown

Meillä Rodini on näkynyt vahvasti molempien lapsien vaatekaapissa ja voin luokitella itseni faniksi. Tykkään väreistä, lapsekkuudesta ja etenkin heidän laadukkaista ulkovaatteistaan. Hankin melkein aina haalarit, takit ja housut Rodinilta.

Tämä uusi mallisto oli tällä kertaa ihan meidän juttu ja tulin hankkineeksi molemmille lapsille siitä useamman vaatteen. Ajattelin, etten nyt briiffaa enempää itse merkistä, vaan keskityn tulleeseen mallistoon. Sovituskuvat ovat valitettavasti vain Elsasta, koska Topi on ollut isällään pitkän pätkän.

Mini rodini aw16 toteemi zip

Kumpainenkin lapsi sai itselleen vetoketjullisen toteemiaiheisin ”hupparin” eli zipin. Tässä mallissa ei ole huppua ollenkaan. Tykästyin takeissa etenkin siihen, että niiden kangas tuntui miellyttävän ohuelta eikä hupparimaisen tönköltä. Nämä olivat melkein ehdoton hankinta tulevaan syksyyn. Itse käytän zippejä aika usein lapsilla vetoketju auki. Topin mitat ovat noin 100cm/17kg ja Elsan 75cm/8kg. Otin koot 104/110cm ja 80/86cm. Elsalle paita on hihoista vielä vähän pitkä, joten saa odotella ehkä kuukauden verran käyttöön pääsemistä. Ekassa kuvassa on muuten vetoketjuton versio paidasta, joka on myös hieman iso vielä.

mini rodini aw16 zip girl Mini rodini aw16 zip tyttö

Zippien lisäksi hankin useamman mekon. Puput ovat meidän perheen tykätty juttu, joten tottakai pupufanina piti hommata pupumekot. En osannut oikein päättää kahden värin välillä, vaikka ensin meinasin sanoa ehdottoman ein vaaleansiniselle. Mekoissa on ihana jämäkkä sekä ryhdikäs kangas. Kangas tuntuu jo käsissä hyvältä. Nämä ovat malliltaan sellaisia, että ne tulevat erityisesti eduikseen seisovalla lapsella, joten huomioin tämän seikan koossa. Otin mekot kokoa 80/86 ja niissä on aavistus kasvuvaraa.

Mini Rodini aw16 bunny dress mini dorini bunny dress aw16 blue Mini rodini aw16 bunny dress dark Mini rodini sininen pupumekko aw16

Pupujen lisäksi meille kotiutui värikkäät bambit mekkoina. Otin kumpaakin sävyä, koska toisen kirkas pinkki oli kaunis ja toisessa taas oli häivähdys ruskeaa retroa, joka istuu ihanasti syksyyn. Tämän mallisessa mekossa leikkaus on paras. Helma on hulmuava ja kellomainen jopa. Kangas muistuttaa trikoota, mutta on kimmoisaa sekä ns. hieman liukasta käsissä. Uskon, että se tuntuu lapsesta mukavalta päällä. Tässäkin mekossa sen kauneus tulee esiin seisovalla lapsella, mutta kepeytensä ansioista toimii myös tytöllä, joka jo touhottaa maatasossa. Otin koon 80/86, koska edellinen koko oli jo pieni.

Bambimekko MIni Rodini aw16 Mini rodini aw16 bambimekko ruskea Mini rodini bambimekko pinkki aw16 Mini rodini dress brown aw16

Rodinin malliston selkeä kuositeema pyöri toteemeissa. Oli mekkoa, paitaa, zippiä jne. Toteemeista kivoin kuosi oli värikkäin! Hankin Topille siitä paidan, mutta se oli mitoitukseltaan naftia. 116/122 vastasi samaa kokoa 104/110 zipin kanssa. Hankin Elsalle myös samassa väreissä mekon, jota kyllä mietin pitkään. Se on malliltaan ylävartalosta ”oversize”, joten mekon käyttö on järkevämpää ehkä vähän myöhemmin neidin kävellessä. Näiden materiaali on samantyyppistä, kun bambeissa. Ostin myös haalean vihreän toteemimekon, josta tuli enemmän tunika fiilikset. Sen kangas on samaa kuin zipeissä. Tykkään siitä, että ”collari” on ohutta. Elsa sai näissäkin koon 80/86.

Mini rodini aw16 toteemi Mini rodini aw16 toteemi vihreä mekko Toteemimekko värkäs mini rodini aw16 Vihreä toteemimekko aw16 mini rodini

Lopuksi hommasin myös muutaman yöpuvun. Elsalla on pitkät ja kapeat jalat eikä esimerkiksi Lindexin tai Kappahlin yökkäreissä riitä lahkeen mitta ollenkaan. Siksi olen ostanut yökkäreitä etenkin Rodinilta. Bambeista kirjoittelinkin tuolla ylempänä jo ja yökkärissä koko 80/86 olikin aika reilu. Toinen yökkäri on ribbikangasta eli vähän jämäkämpää ja istuvampaa. Tästäkin otin koon 80/86.

mini rodini haalarit aw16Mini rodini ribbihaalari aw16 pink mini rodini bambihaalari aw16

Viimeisenä hankintana oli pico-haalari. Olen aina ollut tosi tyytyväinen Rodinin ulkovaatteisiin. Ne on huolellisesti suunnitellun oloisia ja esimerkiksi toppahaalarit on meillä kestäneet ihan todella hyvin tähän mennessä, vaikka ne ovat tulleet käytettynä. Pico-haalarit ovat vähän enemmän esteettisiä asusteita, mutta kyllä nekin on hiekkalaatikot, metsäseikkailut ja muut ulkoilut hyvin kestäneet. Pinta hylkii jonkun verran vettä. Tänä vuonna täytyy kehua värejä! Pojille tuli kauniin ruskea sävy ja tytöille oikein karkkipinkki ihanuus! Tämä väri korostaa hienosti Elsan silmiä. Mitoitus oli hieman pettymys, koska haalari on hassun mallinen. Otin koon 68/74. Hihoissa on kasvuvaraa, mutta lahkeet nousevat turhan ylös istuessa. Seuraava koko olisi ollut jätesäkki-mallia. Pipo on kokoa 42/44 ja neidin pää on 43,3cm. Pipossa on samaa vahvaa ribbikangasta, kun vastaavassa yökkärissä.

Mini rodini pico overall aw16 aw16 mini rodini pico aw16 pink

Siinä nyt oli päällisin puolin muutama sananen ja kuva eilisestä dropista. Itse olen ainakin tyytyväinen tähän mennessä. Hankkiko kukaan muu mitään?

Kommentit (14)

Ihanaa että jaksat tehdä tälläisen vertailun. Oon omille tytöille tilaamassa syksyn vaatteita ja mietin kokoja. Pienemmälle varmistui näuden kuvien ansiosta et otan tuon saman 80/86. Meidän vanhempi tyttö on suht saman kokoinen kun Topi (pyöreämpi ja todella pitkä selkä ja kädet) ja oon sille tilaamassa mm tota ”bambi” mekkoa & legginsejä ja pico takkia. Mietin kumpaa kokoa tilasin 104/110 vai 116/122. Nyt ajatuksena että takki olisi 104/110 ja sisävaatteet isompaa.

Tilasin noita bambeja tytölleni ja ruskean bambi haalarin joulukuussa syntyvälle poikavauvalle, ajattelin että voivat sitten samistella, mutta nyt rupesin miettimään ,että onko se liian tyttömäinen vai mitä mieltä olet käyttäisitkö bambeja myös pojalla 🙂 ?

Käyttäisin! Tosi ihania myös pojalla!!

Ihanat kuvat, jälleen kerran!! 🙂

Tuo kuva, jossa näkyy Stockan kortti, pitäisi ehdottomasti myydä Stockmannille mainoskuvaksi!!! 😀

Minun silmään monet noista sovituskuvan vaatteista ovat kokoa liian suuret, eikä pesu kutista yhtä kokoa. Hihat ja lahkeet tosi pitkät ja menee ryttyyn. En ymmärrä sovituskuvien tarkoitusta jos vaatteet eivät istu. Osin ehkä makuasioista kysymys, jotkut äidithän ostavat tarkoituksella suuria vaatteita…

Sovituskuvan idea on se, että toinen äiti, joka pohtii kokoa näkee miten se istuu. Toinen äiti, jolla samankokonen lapsi niin näkee, että esim tää on vähän iso vielä ja voi arvioida sen mukaan. Meillä ainakin nyt ekan pesun jälkeen kutistu ihan selkeästi, mutta osassa hihanpituus liian pitkä ja ne oottaa syksyyn. (Mekot esim 🙂

Kiitos kivasta blogista. Mukava, että joku tekee näitä juttuja vähän ”anarkistisella” asenteella. Mut nyt on kyllä aikas ennakkoluuloinen asenne, että vain äidit saisi näistä vinkkejä. Entäs muut vanhemmat, esim isät, jotka myös aivan yhtä tasa-arvoisesti hankkivat ja ovat kiinnostuneita vaatteista lasten.

Kiitos kommentista 🙂 Ja joo totta… kyllähän niitä miehiäkin on, jotka lapsiaan pukee 😉

Ihanat hankinnat ja kuvat!! Näitä vaatepostauksia on muutenkin kiva lukea näin vastikään lastenvaatteisiin hurahtaneena 🙂 rodinin uutuuksista houkuttaisi hirveesti hommata pojalle ainakin bambi-body ruskean sävyissä ja tummansininen pupuhaalari.

Näitä rupeaa tulemaan muun höpötyksen ohella jatkossa 🙂 Bodyna toi bambi on ollut ihana, kun oon nähny sovituskuvia!

Saanko udella paljonko sinulla on mennyt rahaa näihin vaatteisiin? Tosi ihania kuoseja, mutta itse en raski laittaa isoja summia, onneksi ollaan saatu paljon käytettynä. ?Mutta tuo on selkeästi myös sinun harrastus johon haluat panostaa, en tuomitse yhtään!

Hmm.. kamalan hankala sanoa. Useampi satahan niihin menee. Mutta mulla oli lahjakortti, jolla ostin osan ja sitten ostin -10% ja -20%. Tulihan sillä alea! 😀 Kerään mun blogipalkan aina kasaan tätä harrastusta varten 🙂 Sen lisäksi myyn edelliset pois ja ns. kierrätän sitä rahaa. Keväällä en ostanu mtn muistaakseni dropista.. nyt vähän enemmän 🙂

Legginseistä on sanottu, että ne olisi tosi isoa tai ainakin leveetä. Meidän tytöllä ne ei edes pysy päällä 😀 Takki on mun mielestä kans ollut aika isoa kokoa. Topi on 100cm ja meillä kävi 104/110 takki, joka oli jopa ruman iso. Toivottavasti tulee oikeat koot teille:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X