operaatio äiti - Banneri

Meitä on siunattu jo kahdesti syksyaikaan. Nuo kaksi ovat värikkään sekä viileän syksyn suloisia lapsosia. Topi täytti jo 4 vuotta 23.10. ja Elsa vuorostaan viettää 1-vuotis synttäriään 10.11. Päivät ovat todella lähellä toisiaan, joten päätettiin ainakin tänä vuonna järjestää yhteisjuhlat. Jonkun mielestä lapsella kuuluu olla ne ihan omat juhlansa, mutta itse en usko asialla olevan niin suurta merkitystä vielä tässä iässä. Topi ainakin kertoi ylpeänä kaikille kovaan ääneen, että heillä on Elsan kanssa yhdessä synttärijuhlat.

Elsa ja Topi

Partyt järkättiin eilen ja vieraita oli toista kymmentä. Osa vieraista tuli hieman porrastetusti, kun ei tämä 80 neliötä hirveän suuri tila ole. En koskaan aseta synttäreille aikarajaa, vaan kellonajan, josta eteenpäin saa tulla ja mennä. Juttelua, syömistä ja lasten kanssa leikkimistä sisälsi koko päivä.

Lahjatoiveita ei erityisemmin ollut, mutta kiinnostuksen kohteet kerrottiin. Topi on innostunut ihan mielettömästi Turtles-hahmoista ja muutenkin erilaisista isojen poikien leikeistä. Elsasta taas on kehkeytymässä suuremman luokan lukutoukka. Lahjoja tuli lopulta tosi paljon, mutta pidän asiaa vain positiivisena. Riittääpä erilaista tekemistä ja pääsee laittamaan joitain vanhempia leluja kiertoon.

kengät

Topi sai ison läjän Turtleseja, radio-ohjattavan auton, Tatu ja Patu -kirjan, piirustusjuttuja, pokemoneja ja muita lisäjuttuja leikkeihinsä. Elsa sai leikkikaukkarin, leikkikännykän, liikkuvan soivan koiran, lastenpianon, pupuyövalon, pehmonallen, kirjoja sekä röhkivän possun. Kumpikin sai ”kenkätädiltä” upeat kengät.

kirjojaturtles

Elsalla on ollut tosi vähän leluja, koska ehdin aikanaan myymään kaikki ”vauvojen” jutut pois. Neiti on eilisestä asti ollut aika tyytyväistä tyyppiä, kun on vihdoin löytynyt omalle ikätasolle sopivia leluja. Röhkivä possu on ollut jo kuukausien ihastuksen kohde ja jokainen kerta Stockalla niitä on pitänyt ihailla ikuisuus. Pupuvalo luo tähtitaivaan kattoon ja on muuten tosi hyvä lahjaidea, vink vink! Kaukossäädin oli ehdoton hankinta, koska tyyppi aina Teletappeja katsoessaan haluaa pidellä kaukkaria kädessään ja näin tehdessään surffaa vahingossa väärille kanaville. Parasta kuitenkin oli kirjat, joita ollaan luettu varmaan jo tuhat kertaa läpi. Topi taas halusi jättää tänään kerhonsakin väliin, jotta pääsi leikkimään kaikilla uusilla ihanilla leluilla.

Lelut

Tarjoiluna meillä oli perus kahvin ja limun lisäksi kunnon herkkupöytä. Pöydällä oli pieniä sandwicheja, pari smoothiekakkua, suklaakakku, keksejä, nameja ja sipsejä. Koristeluna oli Tigeristä ostettuja sydänkarkkeja sekä muutama kynttilä. Yritin pitää valmistelut simppelinä ja ohjeet helppoina. Onnistuttiin silti sähläämään liivatteen kanssa, polttamaan suklaa mikrossa ja mitähän vielä.. Vieraat kehuivat herkkuja kuitenkin ja tämähän on pääasia. En ole yleensäkään mikään maailmanluokan kokki, joten voittajafiilis jäi.

synttäri tarjoilu

Leivät tehtiin tosi yksinkertaisella tavalla. Ostin kaupasta isoja vaaleita paahtoleipiä ja paahdoin leivät etukäteen. Annoin niiden jäähtyä, jonka jälkeen sivelin leivät voilla sekä majoneesilla. Väliin laitettiin juustoa, kalkkunaa, tomaattia, kurkkua ja salaattia. Lopuksi leikkasin kulmista kolmionmallisia paloja ja asettelin ne kivasti lautaselle. Äärettömän yksinkertaisia, mutta kelpasi jokaisella ja näytti kivalta pöydässä. Olisi ollut vielä parempi, jos leivissä olisi ollut joku tikku keskellä pitämässä leipäpalaa kasassa.

Tarjoilu sandwich

Smoothiekakku on tosi terveellinen ja myös helppo tehdä. Sen tekemiseen kannattaa hankkia irtopohjavuoka, jonka pohjalle voi laittaa leivinpaperin alustaksi. Kakun pohja tehdään 150-200 grammasta digestivejä, jotka murskataan ja sekoitetaan esimerkiksi mangopilttiin. Mössö painellaan vuoan pohjalle about tasaisesti. Seuraavaksi tehdään täyte, jonka voi soveltaa oman maun mukaan. Itse laitoin 3 isohkoa banaania tehosekoittimeen, 500g mansikoita ja yhden pienen purkin kookosKERMAA. Toisen version tein mustikoista. Kakku pitää saada hyytymään, joten tähän tarvitaan liivatteita. Liivatteet (7-10kpl) kannattaa liottaa kylmässä vedessä sen aikana, kun teet muita vaiheita. Sitten lämmitetään 0,5dl sitruunamehua kattilassa ja puristetaan liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liivatteet laitetaan sinne sitruunamehun joukkoon kattilaan ja lopuksi mehu liivatteineen kaadetaan tehosekoittimeen. Marjabanaaniliivateseos kannattaa vielä pari kertaa hurauttaa sekoittimessa ympäri ja lopuksi se sitten kaadetaan keksipohjan päälle vuokaan. Kakku hyytyy noin viisi tuntia jääkaapissa, mutta parempi siitä tulee, kun odottaa yön yli. Jos haluaa karistaa vähän terveellisyyttä pois, voi seokseen lisätä banaanien ja marjojen kanssa hieman sokeria. Tein meidän kakut yhdistämällä muutaman eri ohjeen keskenään. Hyvää tuli!!

smoothiekakku

Vaatteetkin olivat oleellinen osa synttäripäivää. Topi valitsi omansa kaupasta ihan itse ja mätsäsin paitaan mukaan Papun polvipaikat. Siistiä, lapsekasta ja miellytti kyllä äidinkin silmää. Elsalle oli tarkoitus ostaa joku överisöpö-mekko ja törmättiin tällaiseen jo kesällä Ruotsissa. Mekko onneksi mahtui vieläkin täydellisesti ja siihen löytyi sopiva pääkoriste H&M:n alelaarista. Topi ei ollut innokkaalla päällä kuvaamisen suhteen, joten tähän tulee kuva vain vaatteista hänen osaltaan.

Juhlavaatteet poika juhlavaatteet tyttö

Lopuksi täytyy kiittää vielä vieraita! Synttäreissä parasta on se, että ihmisiä tulee kylään ja saadaan pitää hetki hauskaa läheisten ihmisten kanssa. Elsan mielestä kamalinta oli juustonaksut sekä vaahtokarkit ja parasta rapisevat lahjat sekä lelukaaos. Topista tylsintä oli odottaa vieraita koko pitkä päivä ja kivointa syödä namusia sekä leikkiä kavereiden kanssa.

Kommentit (6)

Äääääk miten kauniit lapset ❤️

mistä niitä pupuvaloja saa?

Meille tuli lahjana, joten en ihan varma ole. Kannattaa netistä koittaa hakea yövalo lapselle hakusanalla?

Hei, mistä ostitte tuon Topin paidan, olen metsästänyt meille sitä 2v juhlia varten? 🙂

Itseasiassa kirpparilta. Sieltä kateltiin juhlavaatteita ja Topi huomasi tuon ja valitsi sen synttäreille 🙂

Kiitos ♡♡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X