operaatio äiti - Banneri

Monesti jotkut tyypit siellä ruudun takana tulee tänne blogiin pyörittää silmiään näille lastenvaatejutuille. Hehee, kuinka oon pinnallinen ja luulen NIIIN olevani. Niinhän mä luulenkin.. siis ihan vaan olevani kiinnostunut näistä vaatehörhöilyistä. Netti on täynnä aina väritettyjä skenaarioita siitä, miten joku myi mummon munuaisen ja toinen panttasi anopin saadakseen jonkun vaatteen itselleen. Kolmas sitten rynni liikkeeseen kyynärpäät ojossa ja ky.. krhm, tatti otsassa.

Meidän suvussa on toistaiseksi munuaiset tallessa enkä ole ainakaan vielä saanut naapurishoppaajan kyynärpäästä. Viimeisimmällä peilikeikalla otsassakaan ei kasvanut mitään ylimääräistä. Urbaani legenda elää ja kaikki ei aina pidä paikkaansa, vaikka joskus jokin asia saattaakin hulluudessa liipata läheltä..

Adidas mini rodini tracksuit

Lastenvaatteet on vaan yksi hypen osa-alue. Miettikää nyt niitä scifi-hifi-tyyppejä, jotka jonottaa koko yön ensi-illan lippuja, pystyttää telttoja ja niin eespäin. Jos oikein kaivelet päätäsi niin eikö muka maailmasta löydy JOKIN asia, jota varten voisit leiriytyä muutamaksi tunniksi kaupan eteen odottamaan? Joku siellä jo pudisteli päätään, mutta eihän me kaikki ollakaan samanlaisia.

Täytyy kuitenkin vähän avata tätä hullutuksen maailmaa teille. Tätä maailmaa, joka saattaa leimata pinnalliseksi ja kevytkenkäiseksi. Sen pinnallisen pöhköilyn takana mä kuitenkin olen ihan edelleen tavallinen äiti, joka joskus hurahtaa muiden mukana johonkin uuteen ja ”niiiiin ihanaan” juttuun. Niin kävi eilenkin, kun Mini Rodini ja Adidas julkaisi yhteistyönsä tuloksen eli pandan pärstöillä kyllästetyn verkkapuvun sekä kengät.

Ensinnäkin odotin julkaisupäivää kauhulla, koska verkkapukuja ei ollut alkukatsauksella tulossa mihinkään helppoon paikkaan. Siis tunsin oikeasti pientä kauhua siitä ajatuksesta, että pian saapuva päivä tulisi varmasti aiheuttamaan stressitason nousua. Kauhua.. vaatteen takia? No liioituslisällä joo. Joskus iskee aina sellainen pakkosaada-fiilis jostakin, mutta toisaalta taas en koskaan itke tai tule vihaiseksi missatun vaatteen takia. Kyllä jokainen nyt vähintään ”pakkosaadatunteen” tietää. Ainakin ne vanhemmat, jotka ovat tässä metsästäneet lapsilleen hiki hatussa niitä kummallisia kuoriutuvia munaleluja. Niitäkin oli uutisten mukaan useampi mamma jonottamassa monta tuntia…

Adidas tracksuit

Seuraava ongelma oli sitten odottaminen. Ensimmäiset vaatteet julkaistiin ulkomaisissa verkkokaupoissa Suomen aikaa myöhään yöllä. Oli kiva tuijotella sitä kelloa, joka laski kahdesta tunnista alaspäin. Ravasin olkkarissa, tärisin ja en pystynyt edes telkkaria katsomaan. (#firstworldproblems)  Tuijotin lähinnä maanisesti vähenevää lukua puhelimen ruudulla ja hypetin toisten vaatehullujen seurassa asiaa. En tiedä miksi se on aina yhtä hauska tunne jännittyä odottamisesta ja antaa adrenaliinin kimmota kattoon kellon ajan loppuessa. Hyvästi vaan yöunille muutaman ’rätin’ takia.

Kolmas ongelma oli siinä, että ne vaatteet loppuivat käytännössä ensimmäisen minuutin aikana. Kassalle päästessä ostoskori huusi punaisilla ilkkuvilla kirjaimillaan ei oota. Jaahas, se siitä sitten.. vai oliko? Mies sai napattua yhden 86cm setin ostoskoriinsa ja pian tilaus oli näpytelty. Netti täyttyi harmituksesta, kun tyyppi toisensa jälkeen jäi ilman. Joku ehti jo saada vaatteen, maksaa sen ja pettyä, kun paluuviestissä ilmoitettiin vaatteiden loppuneen kuitenkin. Kiva kaaos varmaan kaikissa nettikaupoissa! Onnekas olo, että me saatiin omamme. Selkeästi nyt ymmärrän miksi mies vietti kesänsä keräillen neliapiloita toisensa perään.

Onnistumisen jälkeen tuli se tyhmä ja nolo tunne, kun mikään ei riitä. Moi vaan, oon tyytymätön kuin kolmevuotias uhmaaja. Purnasin pääni sisällä sitä, että nyt poika pettyy pahemman kerran. (Topi on äärimmäisen kiinnostunut vaatteistaan tällä hetkellä..) Mietin monta kertaa, että lähtisikö kokeilemaan onneaan aamulla sen yhden ainoan putiikin taakse, jossa näitä olisi Suomessa saatavilla. Päätin, että nyt saa hulluus riittää ja totesin arvostavani meidän molempien yöunia enemmän. Mies oli kuitenkin tällä kertaa se hörhelö hullu, joka ei osannut luovuttaa ja heräsi aamulla ennen kuutta reippaana. Siellä se sitten jonotteli neljä tuntia kylmässä koleassa ilmassa ja sai myös Topille pandaverkkikset.

Panda tracksuit

Materialismi onnellisuus huipussaan – jep. Joskus on kiva tavoitella jotakin, käydä tunteiden vuoristorataa ja sitten pettyä tai onnistua. Joskus on kiva olla pöhkö ja jonottaa neljä tuntia oven takana. Joskus on mahtavaa olla niin rakastettu, että mies tekee jotain äärimmäisen haastavaa, mutta sympaattista vain sun takiasi. Olisinko parempi ihminen, jos keskittyisin aina vain nälänhätään, elämän murheisiin ja arjen haasteisiin? Olisinko parempi persoona, jos olisin aina vain järkevä enkä koskaan heittäisi järkeäni vaatteen takia? Olisinko?

Kommentit (6)

[…] Lastenvaatteet on vaan yksi hypen osa-alue. Miettikää nyt niitä scifi-hifi-tyyppejä, jotka jonottaa koko yön ensi-illan lippuja, pystyttää telttoja ja niin eespäin. Jos oikein kaivelet päätäsi niin eikö muka maailmasta löydy JOKIN asia, jota varten voisit leiriytyä muutamaksi tunniksi kaupan eteen odottamaan? (Operaatio äiti) […]

Kun oot luopumassa verkkapuvusta joskus niin mitä sille sitten tapahtuu? Ilmoittaudun ostajaksi ! 😀 Laita spostia jos niikseen 🙂 -Lissu

Mä en oo ees aatellu niin pitkälle 😀

Moi! Mistä noita panda verkkareita saa ostaa?

Ei valitettavasti mistään. Ne loppu ekan minuutin aikana :/

Moi, sorry tämä ei yhtään liity tähän postaukseen, mutta Elsaan; muistan että jossain postauksessa kerroit Elsan nukkuvan yöt heräilemättä. Oletko lopettanut imetyksen, alkoiko Elsa itse nukkua heräämättä vai piditkö jotain unikoulua?? Mulla on 10 kk tyttö, joka herättää öisin tunnin välein ja sekoan kohta, jos ei tule helpotusta, mietin auttasko imetyksen lopetus vai mikä näihin hulinoihin, enää en edes osaa kuvitella että sais nukkua yöllä..!

Moi! En oo lopettanut enkä pitänyt mitään. Mä uskon vakaasti lapsen persoonaan. Topin kaa melkein sekosin ton heräilyn kaa, joka loppu ku seinääb 1,5v iässä. Elsa taas on aina ollut tällainen :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X