operaatio äiti - Banneri

Tosi usein ihmiset miettii, että mikä olisi se sopivin asu lapselle, kun uusi vuodenaika koittaa. Ostaisiko sitä haalarin vai takki/housut -setin? Mihin asti haalaria ”voi” käyttää vai onko se enemmän vauvojen juttu?

Meillä kumpikin lapsista käyttää edelleen haalaria – myös Topi ihan iästään huolimatta. Topi on siis nyt noin 4,5-vuotias. Haalari esimerkiksi talvella on ihan ehdoton, koska estää omasta mielestäni paremmin lumen pääsyn selkään.

Topi on tavallaan jo iso poika ja haluan, että voi myös näyttää siltä. Usein poika pyytääkin isojen poikien vaatteita ja mielellään pukee takin päälleen ulos mennessän. Haalari on kuitenkin vilkkaalla pojalla melkein parempi tässä Suomen perinteisessä säässä, jossa rapa lentää ja hiekka kostuu.

Joskus on tosi haastavaa löytää se hyvä haalari. Softshell on esimerkiksi tosi toimivaksi todettu, mutta en vain saanut sitä näyttämään järkevältä pojan päällä enää. Riippuu kyllä niin paljon lapsen mitoista ja kropan mallistakin aina. Katseet kääntyivät tästä syystä vähän erilaisiin haalareihin. Esimerkiksi tuulipukumaisen kankaan hyvä puoli on siinä, että se on kevyt ja helppo liikkuessa.

Olen tässä tehnyt yhteistyötä NuttuLuxin kanssa tänä keväänä ja sain oman halun mukaan heiltä Ticket To Heavenin haalarin Topille. Tuli melkein vanhat hyvät ajat mieleen,  koska aikanaan se oli meidän luottomerkki. Tykkään kestävyydestä, istuvuudesta ja kuoseista. Tähtikuosit on ollut aina lähellä sydäntä, vaikka enemmän niitä tuli käytettyä silloin pikku-Topilla.

Välikausivaatteet aiheuttaa joskus pientä päänvaivaa ja valinnan vaikeutta. Nyt olen kuitenkin ihan tyytyväinen pojan vaatekaappiin haalarin (+muiden) suhteen. Tässä asiassa noudatan muutenkin aina sitä periaatetta, että toimivuus ennen ulkonäköä. Lapsen täytyy pystyä leikkimään vapaasti esimerkiksi kerhon ulkoilussa ilman sitä pelkoa, että sisävaatteet kastuu tai haalari ei suojaa. Vielä parempi on, jos laatu ja ulkonäkö kohtaa.

Minkälaisia ajatuksia lukijoilla on haalarin käytöstä vähän vanhemmalla lapsella?

* Haalari saatu yhteistyön kautta. ( Kaupallinen yhteistyö NuttuLuxin kanssa. )

Alekoodi NuttuLuxiin! Kaikki normaalihintaiset Ticket To Heaven-, Ducksday- ja Racoon-ulkovaatteet nyt -20% !! Koodilla; kampanja-20% !

Kommentit (30)

Mun ekaluokkalaisella pojalla oli toppahaalari ja ihan hänen omasta tahdostaan. Toisella luokalla halusi takin+housut. Luulen, että tähän vaikutti jo jonkinlainen ryhmäpaine, ekalla kun oli luokan toinen, joka enää käytti haalaria.

Eskari-ikäiselle tytölleni satuin löytämään ihan tosi hyvä kuntoisen Popin takin ja housut kirpparilta, niin haalari jäi sitten ostamatta. Monesti kyllä tässä talven aikana kaduin, koska haalarin alle olisi niin älyttömän paljon helpompi pukea ne hameen, mekon ja pitkähelmaisen paidan helmat. Ensi talvena taas viisaampana. 🙂

Toivoisin kyllä vanhemmilta tahdikkuutta, että sen lapsen kuullen ei sanottaisi haalarin olevan lapsellinen (tietyn iän jälkeen) vaikka itse niin ajattelisikin, koska sieltähän ne asenteet tarttuu ja niitä sitten lapset tuolla toisilleen huutelee. Saisi jokainen pukeutua just niin kuin itsestä parhaalta tuntuu.

Meillä eskarilainen käyttää enimmäkseen toppahaalaria.. Minun mielestä takki+housut näyttäisi kivemmalta 😀 mutta lapsi valitsee haalarin ulkoiluun itse aina..

Eskarissa kerran kuulin kun yhden lapsen henkselihousuja sanottiin vauvojen housuiksi.. Minusta niissä ei ole niin mitään vauvamaista 😀 Monissa aikuistenkin housuissa on henkselit..

Välikausivaatteet on olleet pojalla sit useamman vuoden takki+housut.. Ihan jostain 92-98cm alkaen 🙂

Ei niissä ookaan vauvamaisuutta 🙂

Musta on tosi hassua et mietitään onko 4 vuotias liian iso käyttämään haalaria. Mun 6 v tyttö todellakin vielä ulkoilee haalarissa eikä mulle oo edes tullu mieleen et ois liian vanha käyttämään pukua.. eri asia jos puhutaan vaik 10 vuotiasta..

Mun tarkotus lähinnä oli herättää aiheesta keskustelua 🙂

Toivoisin postausta valokuvauksesta! Mitä asetuksia käytät missäkin tilanteessa (aukot, ISO, valotus ym.) ja kaikenlaisia vinkkejä 🙂 sul on ihan huippukuvia ja joka postauksessa vaan paranee!

Voi että, kiitos! Se on vaan tosi vaikea. Mä kuvaan aivan tosi perstuntumalla ja menee jo säädöt aika alitajunnasta.. voishan yrittää jotain kehitellä. Oon vaan kuvaajana samanlailla spontaani, kuten kirjottajanakin 😀

Mun esikoulaisella oli talvella haalari käytössä takin ja housujen lisäksi, ja nyt kevääksi on myös yksi haalari takki+housut yhdistelmien lisäksi. Miksi? Siksi, että ne ovat tosi käteviä metsäretkellä, pulkkamäessä tms. Jolloin esim. Lunta menee helposti takin helmasta sisään. Katsotaan miten käy koululaisena, vieläkö kelpaa ? Toivon niin, ettei lapsen tarvitsisi vielä alkaa isoksi. 4-vuotias on minusta vielä tosi pieni.

4 vee on vielä joo pieni, mutta joskus omasta mielestään jo liian iso haalariin 😀 Lapset ja niiden omat päähänpistot ♡

Joskus just 4veenä poika halusi hirveästi takkia ja housua ja ostettiinkin haalarin rinnalle. Nyt hän täyttää kohta 6 ja itse haluaa nimenomaan haalaria ostettavaksi ensi talveksi eskariin ja nyt kevääksikin on sekä haalari että takki ja housut. Uskon että haalari innostus johtuu ihan siitä kun se on niin helppo pukea itse. Hän saa olla naapurin lasten kanssa itsenäisesti ulkona ja lähdöt on joskus tosi nopeita kun kaveri tulee ovelle hakemaan 🙂 Mitä oon seuraillut niin ainakin eskarilaista suurimmalla osalla on haalari, en siis miellä etteikö ”isompi” lapsi voisi pitää haalaria. Me ollaan ostettu pitkälle ja hoikalle pojalle semmoisia kapeamman mallisia haalareita joita ei tarvitse edes kiristellä vyötäröstä ja on hyvä liikkua. Mun mielestä hän näyttää hyvinkin ”coolilta” haalarissaan 🙂

Joo me ostettiin myös nyt istuvampia haalareita just sen takia! 🙂

Meillä esikoisella oli vielä eskarissa haalari, mutta kouluun halusi housut ja takin. Keskimmäisellä oli haalari nelosluokalla vielä (pienikokoinen ikäisekseen niin onnistui haalari vielä), kuopuksella oli vielä viime vuonna kolmosella haalari, nyt on enimmäkseen käyttänyt housuja ja takkia. Joskus tunkee vielä itsensä viimevuotiseen (hieman naftiin ?) haalari on kun on johonkin kiire. Kaksi nuorinta ovat arvostaneet haalareissa erityisesti sitä, että ehtii nopeasti välkälle.

Summa summarum mielipiteeni on, että niin kauan kuin haalari on lapsesta OK ja kokoja löytyy niin miksipä sellaista ei käytettäisi.

Ihan hyvä mielipide 😉

Tyttö täyttää elokuussa 6 vuotta, tällä hetkellä on haalari ja edelleen on ensitalveksikin ostettuna toppahaalari. En henk.koht. näe 4,5 vuotiasta niin isona että pistäisi silmään haalarin käyttö.

En mäkään, mutta poika jostan syystä näkee 😀

Meillä on poika 8-vuotias ja alkutalvesta käytti vielä haalaria. Kuitenkin se hajos niin ostin housut ja takin tilalle. Myös välikausivaatteissa on haalari ollut käytössä 6-vuotiaaseen asti. Sitten siirryttiin takkiin ja housuihin. Varsinkin talvella poika sanoi, että haalari on kivempi koulussakin, kun pääsee nopeampaa välitunnille ja juurikin se ettei mene lunta selän kautta vaatteiden alle 🙂
Haluaisi vieläkin haalarin käyttöön, mutta itse en enää suostu ostamaan, koska kuullut jo kommentteja että ne on pikku lapsille 😀

Ei kannata kuunnella muiden kommentteja ♡

Minun pojalla oli haalari vielä eskarissa, nyt ekalla ollessa on 2-osainen asu. Täälläpäin vielä eka ja tokaluokkalaisilla näkee haalareita.

Oli mullakin lapsena vaikka kuinka kauan 🙂

Meillä käytetään molempia, sekä haalareita että takki ja housut-yhdistelmää. Tiedän kuitenkin jo nyt, ettei meillä enää kauaa haalareita eteisessä tule pyörimään. Ei sen takia, että olisivat jotenkin vauvamaisia (oon niin pihalla näistä jutuista, ja päivä päivältä onnellisempi siitä), vaan siksi, että molemmat lapset ovat todella pitkäselkäisiä ja sopivia haalarimalleja ei vaan löydy. Haalareiden käyttöikä jää meillä todella lyhyeksi kun ei vaan selässä ole tarpeeksi pituutta. Ja liian reilua kokoa ei voi ottaa, koska lahkeet ja hihat sitten aivan liian pitkiä. Varsinkin haalarihousut on hyvät, koska henkseleillä saa säädettyä pituutta paljonkin, voi mennä pitkään samat housut, välillä vaihtaa setissä vaan isompaan takkiin.

Joo joskus tuntuu vaikeelta löytää sopiva haalari! Meillä siihen vaikuttaa Elsalla ainakin tosi pitkät jalat!

Meillä tyttö 8v ja poika 10v halusivat talvihaalarit. Ja ne ostettiin tottakai. Lisäksi oli irtotakit esim. kauppareissuille jne.
Sanoisin että raja menee mulla siinä että ala-asteella voi olla kumpi vaan ja yläasteella ehdottomasti erilliset.

Kiva kuulla erilaisia mielipiteitä asiasta 🙂

Meillä esikoisella oli talvi-haalari eskarissa, ja keväällä/syksyllä takki ja housut. Jotenkin koin et talvella haalari on kätevämpi. Lumi pysyy paremmin ulkopuolella, ja nopea pukea. Esikoinen on pukijana hyvin haaveilevaa sorttia. Nyt koulussa on sitten takki ja housut. Eskarin puolella näytti kyllä siltä, että suurimmalla osalla eskareista oli takki ja housut käytössä talvella. Lienee siis enemmän maku kysymys. Meillä esikoinen on tosi hoikka kaveri ja siksikin ajattelin, et haalari pysyy paremmin päällä.

Haalari on tosi kätevä myös mun mielestä talvella 🙂

Meillä nyt yli 5-vuotias tyttö (joka myös tosi pitkä), menossa eskariin ensi syksynä. Viime talvena oli käytössä sekä haalari, että toppatakki ja housut ja enemmän valikoitui päälle tuo toppahaalari. Se on vaan niin paljon helpompi pukea ja riisuakin. Kevääksi en enää ostanut haalaria, niinpä meillä on parit eri välikausihousu-ja takki yhdistelmät keväälle. Luulen että tämä talvi oli myös vika haalaritalvi…onneksi toinen on vielä alle 1-v, niin hänelle voi pukea vielä pitkään noita ihanan helppoja haalareita 😀

Haalari on kieltämättä tosi helppo pukea 😀

Meillä käyttää kohta 7v kin haalaria, koska itse haluaa 🙂 Se on paljon nopeampi pukea kun takki ja housut.

Joo onhan se tosiaan 🙂

Toi vanhempien tahdikkuus olisi kyllä tärkeä!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X