operaatio äiti - Banneri

Raskaana edelleen

Iloisesti voin todeta, että raskaana ollaan edelleen. Testin tekemisestä on nyt nelisen päivää ja viiva on vahvistunut normaalissa tahdissa. On myös pään sisällä jotenkin varma fiilis tästä kerrasta, vaikka tiedostan kaiken olevan vielä mahdollista. Ilmoitin jo raskaudesta neuvolaan, kun varasin neidille 1,5v tarkastusta.

Oireita on, joka on hyvä merkki. Aikaisemmissa pieleen menneissä kerroissa oireet on kadonneet noin vuorokausi ennen vuodon alkamista. Ensinnäkin väsyttää koko ajan tosi paljon. Se on sellaista fyysistä väsymystä, joka tuntuu hengen vievältä. Nukuin jo kahtena yönä melkein 12 tuntia putkeen. Väsymyksen lisäksi turvottaa. Naama on oikein pullistunut ulos ja mahakin pöhöttää sillein jännästi. Nestettä täynnä koko kroppa. Imetyskipu on edelleen läsnä ja on aika tuskaista touhua ekat minuutit.. muutenkin rintavarustus aristaa kovasti. Alaselkä ja alavatsa on jomotustilassa, mutta ei menkkamaisesti. Tuntuu lähinnä siltä, kun joku kiskoisi kiinnikkeitä kovaa ja joskus nopeasti liikkuessa repäisee mojovasti.

Aikaisemmissa raskauksissa on mennyt vähän erilailla tämä alku. Topin kohdalla en tiennyt raskaana olosta mitään enkä edes tunnistanut oireita. Jälkeenpäin tajusin muutaman oireen kyllä, mutta tosiaan tajusin tehdä testin vasta 8+6. En voinut ekassa raskaudessa pahoin ollenkaan. Elsan kohdalla kärsin monta viikkoa ”vale pissatulehdus oireista”, joita hoidettiin miljoonilla eri jutuilla. Yhtenä päivänä vatsa päätti turvota ja olo oli omituinen. Tein positiivisen testin noin rv3+5, joka oli alkuperäisen kierron mukaan 4+4. Muistaakseni kärsin herkästä hajuaistista, ilmavaivoista ja kovista menkkajomotuksista pari viikkoa. Sen jälkeen alkoikin viikkoja kestävä kestodarra. Sinä aikana en syönyt juuri mitään, vaan imeskelin tomaatin sisältä mehua nälkääni.

Tosi mielenkiintoista nähdä miten tämä kierros menee. Onkohan yhtään samanlainen, kun edelliset vai ei.. Vähän jännitän etukäteen jo tulevaa pahoinvointia. Miten sitä selviää kahden kanssa, jos kökkii pöntöllä koko ajan?

Neuvola varattiin jo ensi kuun alkuun ja saan taas lähetteen Naistenklinikalle. Luultavasti tehdään alkuraskauden ultra, koska on vaikea määrittää raskauden kesto. Normikierron mukaan tänään olisi vasta 3+5, mutta laskin mahdollista ovulaatiota kalenterin perusteella ja tänään voi olla myös 4+3.

Hurja ajatus, että tämä raskaus nyt kestäisi ja oikeasti tämä tie olisi taas edessä. Kaikki pahoinvoinnit, ultrat, ensimmäiset potkut ja loppuhuipennus. Onko lukijat kiinnostuneita siitä, että blogissa taas höpöteltäisiin paljon raskausjuttuja?

Kommentit

40 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Zemiä ♡

Avatar

Joo raskaushöpötyksiä on aina kiva lukea! 🙂 onnea matkaan! 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos 🙂

Avatar

Ehdottomasti kiinnostaa kaikki raskausjutut! ?

Anette - Operaatio Äiti.

🙂

Avatar

Onnea! Kyllä, raskausjutut on aina tervetulleita 🙂 Itsellä raskaus puolivälissä menossa nyt 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos 🙂 ja Zemiä!

Avatar

Onnea, ihanaa!! Kirjoita vaan kaikesta sulle ajankohtaisesta. Kiva kun kirjoitat.

Anette - Operaatio Äiti.

Joo 🙂

Avatar

Oi että, onnea tosi paljon raskaudesta! 🙂 Ja ois kiva kuulla miten raskaus etenee ja masukuvia on kans kiva katella. 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos 😉 Joo katotaan kestääkö itsekritiikki masukuvia 😀

Avatar

Mitä oot mieltä,voiko imetys aiheuttaa keskenmenoa?

Anette - Operaatio Äiti.

En mä usko. Mutta luulen,että se saattaa vaikeuttaa kiinnittymistä..

Avatar

Tuskin imetys aiheuttaa keskenmenoa, tai lisäisi edes riskiä, mutta odottava äiti saattaa joskius joutua lopettamaan imetyksen, jos on voimakasta uupumust tai pahoinvointia, eikä voimat riitä sekä vauvan kasvatukseen että imetykseen. Anette, onnea plussasta, joka oli mun mielestä ihan selvä jo viime postauksen kuvissa! Raskausjuttuja on kiva lukea! 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

Mä haluaisin kyllä jatkaa imetystä vielä loppuun asti, toivottavasti onnistuu…

Avatar

Kiinnostaa ehdottomasti! Onnea <3

Anette - Operaatio Äiti.

Avatar

Onneksi olkoon ja kaikkea hyvää, toivottavasti kaikki menee hyvin! 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos 🙂

Avatar

Jeee, onnee ihan sikana! ? Ja raskausjuttuja joo ?

Anette - Operaatio Äiti.

♡♡

Avatar

Kiinnostaa kyllä!:)

Anette - Operaatio Äiti.

🙂

Avatar

Oi että oon niin onnellinen teidän puolesta!!♡♡
Ja raskaus höpinöihin ei kyllä ikinä kyllästy!!

Anette - Operaatio Äiti.

♡♡♡♡

Avatar

Onnea odotukseen! ? kyllä kiinnostaa, mulla on toisen lapsen laskettuaika 23.1., eli aika samoissa mennään.. ?

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos 🙂 Onnea ♡

Avatar

Oi ihanuutta, pikkuinen masuasukki vielä kyydissä. Olenkin seurannut teidän suloisen ihanan pikkuperheen elämää jonkin aikaa, olette kyllä niin esimerkillinen perhe, jotenkin niin älykkäitä ja osaavia kaiken suhteen, niin hieno auto ja kaikki. Toivotan teille suloista kesää ja ihania elämyksiä ihanaan elämäänne.

Anette - Operaatio Äiti.

Kiitos kovasti 🙂 ♡

Avatar

Heippaa, wau onnea<3 saako kysyä, et onks toi Naistenklinikan käynti joku mikä ollut myös aiemmissa raskauksissa heti alussa?

Anette - Operaatio Äiti.

Mulla on aina raskauksissa 10+ käyntiä siellä,kun oon diabeetikko ja riskiraskaus 🙂

Avatar

Onnea! 🙂 Täällä kans odotellaan tammivauvaa, la 10.01.

Anette - Operaatio Äiti.

Onnea ♡

Avatar

Onnea!❤️ Täällä kans tammikuinen tulossa (nyt 7+0) menkoista, esikoinen 11/2015 syntynyt ? Oon seurannut teidän elämää kans jo sun Elsa odotuksesta alkaen ja toivonut että kolmas pieni siunaantuisi pian ?

Anette - Operaatio Äiti.

Ihanaa,onnea ♡

Avatar

Miksi ihmeessä kommenttiani ei julkaista? Tulipa kurja olo.

Anette - Operaatio Äiti.

Mitä kommenttia? 🙂 Julkaisen aina sysäyksessä useamman sitä mukaa, kun pystyn samalla myös vastaamaan kommenttiin keskittyen.

Avatar

Voi kun ihanaa! Onnea odotukseen! Raskausjuttuja on aina kiva lueskella:)

Anette - Operaatio Äiti.

Avatar

Onnea! Raskausjutut kiinnostaa. Itselläkin kova yritys päällä ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä