operaatio äiti - Banneri

Kyllä jännitti. Ravasin vessassa ja teki mieli oksentaa pelkästä kauhusta. Hetkittäin unohdin koko asian ja sitten taas muistin. Yö meni nähdessä painajaisia.. kerran heräsin jopa paniikissa ja luulin, ettei neiti hengitä. Eniten pelkäsin huonoja uutisia ja älkää kivittäkö, mutta nimenomaan sen sosiaalisen paineen takia. Sitä tuntee olonsa niin pieneksi, kun toinen syynää katseellaan reaktiota huonoon uutiseen. Vastoinkäymisistä selviää aina itkun ja muun kautta, mutta se tilanne, kun pahoitellaan on kamala. Olen tavallaan niin henkilökohtainen surija sitten lopulta kuitenkin.

Pelkäsin myös kaksosia. Kaksoset olisi ihana juttu, mutta meille ei kyllä mielellään mahtuisi tähän perhetilanteeseen kahta lisää. Pelkään kuollakseni jo nyt, että menikö tämä reilusti Elsaa kohtaa ja tuleeko seuraava SITTENKIN liian aikaisin. Kaksi olisi Elsalle ihan liian kova pala purtavaksi. Topi sen sijaan toivoo joulupukilta kymmenen pikkusiskoa.

Alkuun kelakortti ei Naistenklinikalla tunnistanut aikaani ja pelkäsin olevani väärään aikaan paikalla. Asia onneksi selvisi ja hetkessä huomasin istuvani tutussa ympäristössä jälleen kerran. Yritin saada ajan kulumaan nopeasti ja hermostuneena odottelin. Päätin, että tähän pikazekkaukseen menen yksin, koska kahdelle lapselle oli hieman haastavaa saada hoitajaa hommattua. Seuraavaan ultraan otetaan isikin mukaan.

Kätilö ultrasi mahan päältä ja itsekin jo ruudulta näin, että tyhjältä näytti. Kätilö ei tiennyt miten olisi, mutta itse olin ihan rentona. Viime raskaudessa sain tuomioksi tuulimunan, joka tottelee nimeä Elsa. Joskus viikkoja vain on vähemmän tai enemmän kuin ihmiset luulee. Välissä piti käydä vessassa kätilön käskystä ja sitten ultrattiin alakautta.

Siinä köllötti heti silmien edessä pieni möykky. Kätilö ihan hämmästyneenä sanoi, että sykekin jo näkyy. Tuntui, että olin itse ainut luottavainen siinä huoneessa. Pieni alkio vastasi viikkoja 5+6 ja hengasi vielä ruskuaispussi vierellään. Mitat voi näin alussa olla mahdoton ottaa oikein ja millinkin heitto vaikuttaa heti siihen, mitä alkio vastaa. Kätilö sanoikin, että pidetään kalenteriviikot eli tänään olisi 6+3. Laskettu on 26.01.2018.

Meille tosiaan on tulossa vauva. Kaikki on toistaiseksi hyvin. Sain käskyn syödä 10 kertaisen määrän foolihappoa, ohjeita verikokeisiin ja sitten vielä uuden kaverin, joka helpottaa diabeteksen hoitoa. Se on sellainen sensori (pienehkö valkoinen pyöreä kapistus), joka laitetaan kiinni käteen aina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Sitten on olemassa laite, joka skannaa verensokerin suoraan sensorista. Hyvästi ainainen sormenpäistä mittaaminen!

Seuraava ultra on heinäkuun puolessa välissä!

Kommentit (20)

Tuosta päivien heitosta kyselisin kun ite kävin tänään kanssa alkuraskauden ultrassa ja lääkäri sanoi et tää on ainut ultra missä pystyy määrittämään raskauden keston päivän tarkkuudella, et sit myöhemmissä jo alkaa olla niitä heittoja eikä enää pysty niin tarkkaan sanomaan.. vai voisko sit vaikuttaa kun oli viikkoja ”jo” 7+3 et on jo tarkempi mitata.. mene ja tiedä ☺

Onnea!

Mua vaan kiinnostaisi tietää, että miksi sä julkistat sun raskauden näin aikaisin, jos eniten koko asiassa sua pelottaa sosiaalinen paine ja olet henkilökohtainen surija? Ei käy mun logiikkaani vaikka miten päin miettisin.

Blogi on ollut mulle henkireikä aina. Enkä koe somea sosiaaliseksi paikaksi tavallaan. Sen voi aina sulkea pois, jos ei halua lukea mitä muut sanoo 🙂

Oi, hurjasti onnea ihanista ultra kuulumisista♡♡
Nuo sun ajatukset on kyllä tosi tutun kuuloisia. Mä mietin vielä vauva sylissäkin,että tulikohdan tämä nyt kumminkin liian aikaisin ja miten me selvitään:)

Onneksi olkoon!♡ Olen käynyt ainoastaan yksityisellä varhaisultrassa molemmissa raskauksissa ja enpä ole ikinä kuullut muiltakaan, että olisi edes yritetty ultrata mahan päältä, kun joudutaanhan monella nt-ultrakin tekemään vielä alakautta. Hyvä, että kaikki oli juuri kuten pitikin. On se raskaus aina niin spesiaalia aikaa! 🙂

Joo jännä että ultras päältä 😀

Oi, miten ihanaa! Paljon onnea odotukseen 🙂

Voi miten ihanaa, että siellä näkyi pieni <3 Paljon onnea teille!

Iiiiik! ❤❤ Tsemppiä!! ❤❤

Kiitti 🙂

Niin mahtavaa! Paljon onnea ja jarrusukkia! 🙂 <3
Ja libre on niin kiva! 🙂

No se on!!

Mulle sano, että vasta rv11-13 voi tarkimmat mitat saada 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X