operaatio äiti - Banneri

Ensimmäisenä päästän teidät jännityksestä ja kerron, että kaikki oli hirmuisen hyvin. Rakenteet kunnossa, kasvu hyvä eikä mistään löytynyt huomautettavaa. Istukkakin katsottiin todella huolella edellisen epäonnistuneen raskauden lopetuksen takia. Vähän hälveni se kova pelko, kun sekin näytti olevan kunnossa. Ja tiedättekö mitä! Tytöltä näytti edelleen ja näin noviisina ei selvempää ultrakuvaa olisi voinut nähdä.

Olen paljon helpottuneempi ja rentoutuneempi, kun kaikki oli kunnossa. Olen jotenkin tyytyväinen, että nyt pääsee luomaan sen ajatuksen vauvaa kohtaan. Alkaa ymmärtää, että sieltä on tulossa pieni tyttö. Nimi on päätetty melko varmasti ja persoonakin alkanut näyttäytyä liikkeiden perusteella. Tämä vauva ei ole yhtään kipakka, vaan rauhallinen oleskelija. Toivottavasti se lupaa meille toimivaa arkea.

Kävin tänään meidän hankintalistan läpi. Nyt tuntuu siltä, että sieltä oikeasti tulee se vauva kotiin asti. Imetystyyny, sitteri, doomoon vauvasitteri ja rintapumppu löytyy. Vaippa-alusta saa olla lattialla ja tytöt voi jakaa sen keskenään vuorotellen tarvittaessa. Meillä on Elsan jäljiltä myös stokken amme sekä kylpytuki, vauvapyyhkeitä ja kaikkea pientä tarpeellista jemmassa. Rattaat, kaukalo ja joku leikkimatto pitää vielä hommata sekä tarpeeksi lämmin toppapussi.

Vaatteita kävin myös läpi ja siirsin sivuun niitä, joita pojalle olin hankkinut. Tiedän, että poika voi käyttää pinkkiä ja tyttö sinistä, mutta usein tuppaa tytöllä jäädä siniset sekä liian neutraalit lopulta käyttämättä. Päätin, etten hanki etukäteen mitään ennen sukupuolen varmistumista ja olin yllättynyt kuinka paljon olin ehtinyt jo haalia. Osa on kyllä Elsan vanhoja.

Vauvahan on talvivauva eli lämpimät vaatteet ulkoiluun on tärkeitä. On kuitenkin ne kaksi lasta ennestään, joiden on päästävä ulkoilemaan. Vauvalle yksi parhaimmista asioista on merinovillahaalari, joka lämmittää iholla sekä imee kosteutta. Tähän päälle sitten villahaalari, joka sattuu olemaan vielä postissa. Fleece on omalla kokemuksella aavistuksen hiostavaa, joten ostan niitä vain autoiluun.

Toppa ei välttämättä aina ole tarpeellinen, jos vauva nukkuu rattaissa toppapussissa. Toppa ei ole myöskään turvallinen kaukalossa! Tähän tarkoitukseen ostin sellaisen tosi kevyesti topatun pehmeän haalarin ja autoa varten takin. Toki vauva voi olla tosi itkuinen, jolloin ulkona pitää olla mahdollisuus ottaa vauvaa syliin ja tästä syystä ostin myös yhden toppahaalarin. Haalari on kietaisumallia ja ihan älyttömän helppokäyttöinen. Elsalla oli sama haalari vauvana. Kenkinä menee pehmeät tossut tai sitten ihan vain villasukat.

Yökkäreitä täytyy ostella iso pino, kun vanhalla kokemuksella niitä sotkeentui aina eniten pukluihin ja muihin. Niiden kuoseista en ole tarkka, mutta umpiterällisiä välttelen. Elsa veti ne aina pussiin eikä pitkät jalat meinannut niihin edes mahtua. Muuten jumppikset on hirveän helppokäyttöisiä vauvoilla ja niitä siksi ostelenkin, kun tulee kirpparilla vastaan. Muutamia söpöjä sisähaalareita saatan myös bongailla. Näissä parhautta on, jos haaroissa on nepparit.

Bodyja ja housuja/legginsejä meillä on järkyttävä pino. Tosin en tiedä onko se hyvä juttu, koska aikanaan tytöllä mekot ja sukkikset jyräsi bodyjen unohtuessa laatikkoon. Toisaalta onhan ne ihan käytännöllisiä, joten jos tällä kertaa pukisi niitäkin. Alkaen ihan kietasubodyista miniminikoossa.

Mekot on se heikkous, johon sorrun. Moni sanoo, ettei ne ole käytännöllisiä, mutta ei ne vaikeitakaan ole. Nyt on vasta yksi bodymekko ja hame hommattuna, mutta postissa on tulossa pari lisää. Sukkahousuja kaivelin vanhasta pinosta esille ja jotain pitää hankkia myös. Sama ”epäkäytännöllisyys” koskee paitoja tai zippejä, mutta muutaman aion silti hankkia. Tuli niitä kummallakin edelliselläkin lapsella käytettyä.

Loput onkin asusteita. Talveksi on Rodinin valkoinen pipo NB koossa, DIY neulottu pipo ja Gugguulta on tulossa Vanillan värinen merinovilla. Osa noista pipoista on trikoisia ja pääsee käyttöön sisällä tai vasta keväällä. Merinovillainen kypärämyssy täytyy ehdottomasti vielä hommata sekä hanskoja! Niin ja ihania rusettihöpsötyksiä @Rusetillan Annalta!

Postissa tulee lisää vaatetta, koska suosin sitä kierrätystä ja hommaan näitä käytettynä. Vauvanvaate on niin siistiä ja vähänkäytettyä muutenkin. Olen innostunut ostamaan myös Ruotsista ja samalla saa kielipää treeniä ruotsalaisilla kirppareilla.

Päätin tällä kertaa nyt höpistä vaatteista, kun ei tuosta ultrasta sen enempää oikein asiaa irronnut. Saan tosi ristiriitaista kommenttia blogiin, kun moni haluaa enemmän lukea vaatteista ja moni taas arjesta. Yritän pallotella parhaani mukaan toiveiden molemmin puolin ja ottaa huomioon palautteita. Laitan loppuun pari asuideaa näistä vaatteista.

Kommentit (8)

Meille tulossa esikoinen ja just mietin että tekis mieli lukea joku postaus vauvan vaatekaapista ja miettiä hankintoja. Sit klikkasin sun blogin ja täällähän oli just sopiva postaus! 😀 Eli minä ainaki tykkään vaatejutuista!

Aika jäätävä määrä 😀

Aijaa, aattelin hankkia hirveästi lisää vielä 😀

Autoon kannattaa hommata kaukalopussi niin ei tarvi takkia. ? Ja turvallinenkin on, kun vyöt menee siellä sisällä kiinni. 🙂

Meillä on jo, mutta onhan toi takki ihan söpö. On siis tosi ohut eikä semmonen toppa 🙂

Minua ainakin kiinnostaa vaatepostaukset! Yritän ostaa vaatteita järkevästi ja vain tarpeeseen, mutta välillä on kiva haaveilla hauskoista kuoseista, vaikka ei niille varsinaisesti olisikaan tarvetta.

Haha, no loistavaa 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X