operaatio äiti - Banneri

Tässä postaussarjassa esitellään viikon mittaan saapuneita posteja, kirpparilta tehtyjä löytöjä ja kaupasta uutena ostettuja vaatteita. Postaussarjan idea on toimia inspiraationa, vinkkinä ja verhon raottajana meidän lasten arkityyliin. Joskus blogissa tulee kirjoitettua vaatteista liikaa markkinallisessa mielessä, joten tämän postauksen on tarkoitus olla arkinen. Sovituskuvat vaihtelevat hyvistä järkkärikuvista ihan arjen keskeltä otettuihin tärähtäneisiinkin otoksiin. Saa kysyä!

Takkivaraston päivitys. Kirpparilla on ollut silmät auki, jotta saadaan kaappiin söpöstelytakkeja. Yhden ostin Zarasta uutena ja se on tuo pallotakki. Edellinen käy pian jo pieneksi eikä noita kyllä ilman taistelua saa mistään käytettynä. Vaaleanpunainen on HenkkaMaukkaa ja valkoinen Mayoralin.

Näistä ei löydy vielä sovituskuvia. Topille kuitenkin piti hommata vähän paksumpi takki koulumatkoille ja alesta löytyi. Takki on käännettävä ja toinen puoli on harmaa. Kirpparilta löytyi villasetti talveen vitosella ja Mainion syksysävyinen collaritakkimikälie.

Viimeiset Elsan talvikamppeet on hommattu. Saa huokaista helpotuksesta. Oli melko tuskan taival etsiä haalaria, joka ei ole liian leveä, niskahaara sopiva ja lahkeet ei jää lyhyeksi. Kirpparilta löytyi 92/98 Rodini ja Gugguu onkin uudesta mallistosta. Canada Goosen takki on ihan mieletön löytö ja varmasti ihan super lämmin. Äiti haluaa myös!

Elsan kaikki mekot on jääny kesän aikana pieneksi ja myyty. Nyt on käytettynä tullut bongailtua uusia tilalle. Käydään välillä juhlissa, ravintoloissa tai sellaisissa paikoissa, että on kiva pukeutua hieman siistimmin. Keltainen mekko on valmiiksi ensi pääsiäistä varten.

Loput ”Elsa-hankinnat” taitaa olla tässä. Hilfigerin farkut, joihin meiltä löytyy jo farkkutakki, pari paitaa Kaikon uusimmasta dropista ja Mini Rodinin tanssiva karhu mekkona.

Hommasin kyllä itselleni Zarasta piponkin. Topin kanssa käytiin nopeasti ja poika sen bongasi. Topilla on kunnon tyylisilmä, joka löytää kaikkea kivaa. Tämäkin kuulemma sopi äitille. Ihana poju!

Sitten kasa randomeja. Unipussijuttu käytettynä, vauvalle Dollyn miniröyhelöunelma ja E:lle käyttöhameeksi Cubuksen kirpparilta löydetty hame. Kumpikin sai jumppiksetkin. Villavaatteet on myös tytöille ja niillä onkin tarina takanaan. Päädyin nimittäin ostamaam Name It:stä haalarin, jota epäröin. Myyjä teki palautuskuitin hyvänä asiakaspalvelijana ja vakuutteli, että voin rauhassa kotona miettiä asiaa vielä. Mietin vaan, että miksipä ei? Palauttaessa kävi ilmi, että kuitti oli vaihtokuitti enkä saanut rahoja takaisin. IKINÄ en ole ehkä saanut yhtä huonoa palvelua etenkin, kun moka oli myyjän. Nappasin sitten villavaatteet alerekistä tilalle, vaikka viime vuonna Elsalla oli sama. Isi oli kyllä iloinen, koska on rakastunut kyseiseen haalariin jostain syystä. Itse olen vieläkin vähän ärtynyt koko puljuun.

Vauvan sisävaateläjä on tässä. Minimini legginsejä, bodyja ja paaaljon yökkäreitä. Kaikki koossa 50-62. Sen isompaa en aio jemmata etukäteen. Jokainen näistä on ostettu käytettynä, koska nykyään öisin valvoessa on liikaa aikaa roikkua kirppariryhmissä. Muutenkin tuntuu, että vauvalle vaatetta on tooosi hyvin tarjolla, joten himmaan vähän kulutusta ja jätän suurimman osan uusista vaatteista kauppaan.

Loput vauvan söpöt jutut tältä viikolta on tässä. Vain jääkarhut on uudet ja ne löytyi Kappahlista. Loput onkin pieniä herkkuja nettikirppareilta. Vimman kukkapanta oli IHANA ylläri yhden toisen oston yhteydessä. Tuli kyllä niiiiin hyvä mieli!

 

Ajattelin palata näihin postauksiin taas. Ne jäi tauolle, koska tuli pitkä pätkä, etten ostanut paljoa mitään. Kesän lopulla myin melkein kaikki Elsan vaatteet pois ja nyt pikkuhiljaa siirrytään kokoon 92/98 eli hankittavaa riittää. Vauvallekin pitää mukamas haalia koko ajan jotakin…

 

 

 

Kommentit (18)

Tuli aika kelju olo tuosta vastauksestasi Annulle! Siis tuo tyyli: ”Yksi tekokarvallinen takki muistaakseni jätti jälkeensä 10 tynnyrillistä öljyjätettä. Ihan kamalaa.”
Aivan selkeesti netistä luettu kun joku taho on halunnut puolustella aidon turkiksen käyttöä ja verrannut sitten tekoturkiksen ja aidon turkiksen tuotantotapoja pieneltä osin…
Miksi pitää ostaa mitään sellaisia vaatteita, joissa on sen enempää aitoa kuin tekoturkistakaan? Tai sitten todeta aidosti, että en minä välitä, haluan ostaa lapselleni kauneinta mitä löydän?
Kirppisostot eivät tee asiaa sen paremmaksi tai pahemmaksi. Itse pidän turkistuotteita törkeänä eläinten riistona ja hyväksikäyttönä. Mikäli turkiksia tarvittaisiin Suomen ilmastossa, niitä käyttäisivät nimenomaan torimyyjät, metsurit ja pilkkijät. Mutta ei, nämä tahot käyttävät erilaisia lämpöhaalareita.

Ihania vaatteita! Kiva itsekin fiilistellä!

Tuo Canada Goose menee yli mun käsityksen ihanasta lastenvaatteesta. Nähtävästi lasten(kin) takissa oleva turhake, turkisreunus on aito (?). Jalkaraudoilla pyydetty elävä eläin kärsii & kuolee joutuakseen takin huppuun turhana somisteena. Pyytäisin sua katsomaan vaikka youtubesta yhden videon tästä. Sellaisen itse nähtyäni mua kuvottaa nuo karvareunukset. Kenenkään söpö/ihana/kaunis takki ei ole sen arvoinen. Sääli, sillä merkki muutoin on kaiketi lämmin/toimiva/käytännöllinen.

Mä en itseasiassa tiedä onko se aito, kun ostin koko takin kirpparilta. Luin joskus tosta Canada Goosen aiheesta, jossa kerrottiin, ettei ne luonnonmateriaaleista ja aidoista turkeista yms huolimatta käytä omissa tuotteissaan mitään mikä on kerätty tai hankittu eläimiä satuttaen tai eläinten oikeuksia polkien. Lukisin kyllä mielellään lisää, moni artikkeli on vaan englanniksi. Faktajan on, että tekokarva voi kuormittaa luontoa tosi pahasti. Yksi tekokarvallinen takki muistaakseni jätti jälkeensä 10 tynnyrillistä öljyjätettä. Ihan kamalaa. Yritä nyt sitten valita oikein. Maailma olis hyvä, kun opittais hyödyntää niitä eläimiltä saatavia asioita ilman eläinten satuttamista tai polkemista toi oikeuksien rikkomista. Tiedät varmaan mitä meinaan. Monesta monesta takista, jossa on aitoja karvoja uskallan luottaa, että näin kallis ja näkyvä merkki pyrkii siihen, ettei heidän tuotantonsa satuttaisi niitä eläimiä. Olis hyvä, kun olis joku taho osais rehellisesti kuluttajalle näyttää mistä ja miten asiat tulee 🙂

Mikä tuo vikan kuvan musta ulkohaalari on? Esikoinen tulossa ja pitäs hommata puku talveksi. 🙂

Musta kevyt toppa kahel vetskaril? Se on Mini Rodini 🙂

Niin ihania hankintoja! Mikä koko kaikon paidoista teillä on?

86/92 🙂

Voi Papun pinkit leggarit, niin ihanat mutta käytiin just tänään niitä kokeilemassa ja ovat aivan liian isot vyötäröltä meidän laiheliinipojalle 🙁 🙁 🙁

Muuten, kirjoitit että oot hengaillut myös Ruotsin nettikirppareilla, miten oot sitten hoitanut maksut? Mietin kun valuutanvaihdossa ainakin mun pankki (Nordea) vetää sen yli 6 € maksun, mikä nostattaa kyllä vaatteen hintaa.. :/

Kiva muuten tällainen postaus taas 😀 T. Materialisti 😀

Op:ssa pystyy maksaa euroilla ilman lisäkuluja ja paypalilla lisäkulu on noin euron vaan 🙂

Mä en kestä noita minimini vauvavaatteita ? Aiheutat vauvakuumeen noilla kuvilla ?

Haha 😀

Miksi pitää tulkita kommentteja omalla tulkinnalla? 🙁 Tää on musta tosi tylsä ilmiö täällä blogissa. Miksi se tekee musta aina tylyn, jos kerron omia ajatuksia enkä vaan jokaisen lukijan mielipidettä allekirjoita :/ Mä oon lukenut ton artikkelin ihan irrallisena ilman, että turkiksiin liittyy ja se artikkeli itseasiassa käsitteli ympäristön kuormitusta 🙂 Mitään ei siinä puhuttu, että tilalle pitäs käyttää aitoa. Lue vielä ajatuksella se kommentti. Mähän totesin, että musta on kurjaa,kun valitsi kumman vaan niin siinä on ne haittavaikutuksensa ja olispa keinoja valita se ratkasu mikä ei tuhoa mitään. Rehellisesti en ees aatellut onko karva aito vai ei ja en edelleenkään tiiä onko lasten takissa, koska ostin kirpparilta 🙂 Se on eriasia, kun ostaa netistä esimerkiksi ja se tieto on siinä nenän edessä suoraan tapetilla. Jokaisella on näihin asioihin kantansa. Mä rakastan eläimiä,mutta ei musta koskaan esim vegeä tule. Silti toivon, että lihateollisuus ja muu kehittyy siihen, ettei eläimiä meidän ravinnontarpeen takia poljeta! Sama on vaatteet. Suosin mielummin luonnonmatskuja, kun keinotekoisia. Mutta haluan tehdä sen niin, että materiaalin käyttö ei polje eläintä. Vertaa merinovilla ja mulesing free merinovilla. En todellakaan halua edes itse käyttää villaa, jonka keräämisessä on satutettu lammasta tai vastaavaa. Mä ymmärrän, että voi harmittaa, jos joku toinen ei ole ihan samalla kannalla oman ajatusmallin kanssa, mutta silti pitää vaan yrittää muistaa se, että ihmisillä on erilaisia kantoja asioihin 🙂 Mulle ulkonäkö ei koskaan ylitä sitä tärkeää asiaa ja tätäkään takkia en hankkinut ulkonäön takia, vaan ihan toimivuuden. Ihan olisi kelvannut ilman sitä karvaakin 🙂

Jaa? Itse jätän ostamatta vaatteet, joissa on turkista, aitoa tai tekokarvaa. Mistä ihmeestä siis kuvittelet aidon turkiksen tulevan? Ei turkisteollisuus saa mistään käsiinsä turkista ”eläintä satuttamatta”, kyllä siinä aina pitää se eläin tavalla tai toisella tappaa. Vrt: ”Monesta monesta takista, jossa on aitoja karvoja uskallan luottaa, että näin kallis ja näkyvä merkki pyrkii siihen, ettei heidän tuotantonsa satuttaisi niitä eläimiä.”

Kunnioitan sun mielipidettä tässä aiheessa 🙂

Hei vielä kerran: Piti jo aiemmassa viestissä kiittää sinua siitä, että sen lisäksi että julkaisit viestini, jaksoit myös vastata siihen sekä asiallisesti että laajalti. Kiitos myös toiseen viestiini vastaamisesta (hyvä! Samaa mieltä, tarkoitan ettei sinun tarvitse olla kanssani samaa mieltä, voin arvostaa mielipidettäsi eriävistä kannoista huolimatta).
Tätä viestiä ei enää tarvitse julkaista, ei ole tarkoitus täyttää blogiasi omilla kommenteillani. Halusin vain kertoa, että mukava, kun julkaiset myös ns. ”negatiivisia” kommentteja etkä yritä vastauksissa saada niiden esittäjää vaikuttamaan tyhmältä tms. – ja p.s. jokainen odottava äiti varmaan miettii välillä tuliko tehtyä virhe, onko tämä hyvä juuri nyt tms. Se varmaan kuuluu asiaan jotta perheistä sitten syntyy niitä kokonaisia perheitä (ainokaisesta tulee esikoinen, kuopuksesta tuleekin keskimmäinen jne.) muuttuvissa tilanteissa. Tsemppiä jatkoon!

Kiitos ♡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X