operaatio äiti - Banneri

Kaupallinen yhteistyö Minisun

Raskausajan ravintoa painotetaan jatkuvasti joka puolella. Monen mielestä kiellot, suositukset ja ohjeistus on vain turhaa hössötystä, mutta onkohan vain näin? Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikki mitä syöt ja laitat suustasi alas vaikuttaa siihen pieneen olentoon, joka kasvaa sisälläsi. Niin hyvässä kuin pahassakin. Myös äitin oma hyvinvointi on tärkeää, koska hyvinvoiva äiti = hyvinvoiva lapsi.

Itse koen, että sen ravinnon kautta voi oikeasti vaikuttaa moneen asiaan. Ravinto on tosi tärkeä asia terveydelle jo silloin, kun ei ole raskaana. Odottavassa tilassa on vieläpä sitten se lisäseikka, että kroppa joutuu äärimmäiselle koetukselle ja moni varasto pääsee herkästi kulumaan loppuun.

Liputan itse monipuolisen sekä terveellisen ruokavalion nimeen, mutta olen aina ollut hieman hatara ravinnon kanssa ja tämän raskauden kohdalla oma jatkuva heikko olo on ajanut pohtimaan sitä, miltä lautasen kannattaisi näyttää. Tuleeko ruoasta rautaa? Tarpeeksi vitamiineja? Onko kalsiumin määrä riittävä? On yllättävän helppoa yhdistää mieliteot ja laittaa lautasen reunalle esimerkiksi se persilja lisäksi tuomaan hieman lisää rautaa. On paljon piristävämpää syödä pari raikasta appelsiinia kuin se suklaapatukka, joka on vain hetken hassu himo. Himo, joka ei auta terveyttä eikä takaa sitä aitoa puhdasta energiaa.

Ei se oma ruokavalioni toki ole mikään täydellinen ote oppikirjasta. Herkuttelen joskus, välillä jätän aamupalan välistä ja sallin itselle sitä rentoa asennetta ruoassakin. Yritän kuitenkin ihan kaiken ohella lisätä niitä tärkeitä osia lautaselle ja etenkin nyt loppuraskaudessa. Alkuraskaus meni melko väsyneissä tunnelmissa eikä aina ollut mieltä ajatella pidemmälle. Vitamiinit loppui ja uudet jäi ostamatta, ruoka lakkasi maistumasta ja koko keho huusi vääryyttä. Lopulta oireet kertoivat, että olen laiminlyönyt terveyttäni. Tajusin sen siitä, kun en enää päässyt ylös sängystä ja pystyssä vain tärisin huonoa oloani.

Verikokeet paljastivat ison raudanpuutoksen ja tärkeä osa raudan imeytymistä on turvata myös vitamiinien saanti. Tässä vaiheessa parempi myöhään kuin ei milloinkaan tuli mukaan raskausajan vitamiinit. Aloin ottamaan jokainen päivä Minisun Mamaa ja yllättävän nopeasti huomasin jo hieman piristyväni. Jaksoin nousta ylös, jaksoin syödä ja ruoka ylipäänsä maistui. Vitamiinit sisältävät esimerkiksi rautaa, jota tämä kroppa ihan vaati saada. Jälkeenpäin ajateltuna kaikki oli vain yhtä oravanpyörää eikä se ravinnon + vitamiinien laiminlyönti ollut mitenkään fiksu teko. Lopulta olin niin väsynyt, että en edes ajatellut enää järkevästi.

Suosittelen siis aina miettimään raskausaikana sekä ruokavaliota, että lisävitamiinien takaamista. Vitamiinit purkista on vain lisä ruokavalion tueksi eli ne ei yksinään riitä. Itsellä ei olisi riittänyt pelkästään myöskään ruokalautasen tuijottaminen, joten vitamiinien aloitus oli TODELLA hyvä ratkaisu. Jos joskus raskautuisin uudelleen, söisin vitamiineja heti alusta asti. Aion jatkaa niiden syömistä imetyksenkin aikana, joka myös kuluttaa kroppaa paljon.

Itse vitamiineihin olen ollut tyytyväinen, koska ne on helppo niellä eikä suuhun tule pahaa makua. Ei ole kovin suuri vaiva turvata oikeaa vitamiinien määrää, kun riittää, että syö yhden Minisun Mama -tabletin päivässä. Siihen on laskettu tarkkaan se, että ottaja saa juuri tarvitsemansa määrän vitamiineja sekä hivenaineita. Tabletissa on esimerkiksi foolihappoa, rautaa ja C-vitamiinia, joka edistää raudan imeytymistä. Minisun Mama:han on maidoton, liivatteeton, laktoositon eikä sisällä gluteenipitoisen viljan ainesosia. Lisää tietoa TÄÄLLÄ  ja tabletit löydät apteekista.

Kommentit (78)

Eilen kävin juuri ostamassa monivitamiinejä, kokeilen jos kohentaisi heikkoa ja väsynyttä olo. Muuten vitamiineja ei ole yleensä tullut purkista otettua paitsi D-vitamiinia ja rautaa jos on ollut alhainen.

Kaikkien neljän raskauden aikana söin vitamiineja 🙂
Mukaan arvontaan, vitamiinin syöjiä perheessä riittää!

Juuri ostin tänään monivitamiineja, yleensä en ole syönyt mitään erityisiä valmisteita ellei rauta-arvot ole alhaalla mutta nyt on ollut sen verran jaksamaton olo että ajattelin kokeilla jos vitamiinit auttaisivat.

Raskauden aikana söin rautaa ja vitamiineja plus muutenkin terveellisemmin ku normisti. Voimia sinulle <3Mukaan arvontaan.

D vitamiinejä yritän muistaa ottaa joka päivä sekä minisuneja vaihtelevasti.

Mammavitamiinit oli käytössä 🙂 Synnytyksen jälkeen purkki unohtui, mutta kummasti se muistui mieleen muutaman kuukauden imetyksen jälkeen, kun kynnet ja hiukset alkoi kärsiä.

Terveellinen ruokavalio ja Minisun Mama -monivitamiinit kuuluivat minunkin raskausaikaani. <3 Nyt kun toisesta lapsesta haaveillaan, niin aloitin vitamiinit ja foolihapon uudelleen.

Noita samoja vitskuja käytin/käytän tulevaisuudessa jos tulen raskaaksi.

Noita samoja vitskuja käytin ja aion käyttää tulevaisuudessa jos tulee raskaaksi.

Itse yritin katsoa mitä suuhuni laitan ja käytössä oli koko raskauden ajan vitamiinit joita tietysti jatkan nyt imetyksenkin aikana. =)

Raskausajan monivitamiineja vain, kattavampi paketti voisi olla kiva!

Yritän syödä monipuolisesti ja tota mama vitamiiniä myös otan joka päivä.

Oon sekä ensimmäisessä että tässä raskaudessa syönyt alusta asti näitä mama-vitamiineja 🙂

molemmissa raskauksissa käytin juuri tuot minisun mamaa ja olen ollut tyytyväinen. imetyksen takia vieläkin käytän?

Just noita Minisun Mama -monivitamiineja käytän päivittäin! Kävin heti ostamassa kun plussasin. Tulisi todellakin meillä siis tarpeeseen. Imetysajankin söin näitä vitamiineja esikoisen kanssa. Nyt sama edessä 🙂

Itse käytän päivittäin mammavitamiineja, mutta silti mietityttää, saanko kaiken tarpeellisen niistä ja syömästäni ruuasta. Tällä hetkellä ruoka ei vain tunnu maistuvan alkuunkaan, joten olo on kurja ja väsynyt.

Raskausajan monivitamiini käytössä. ?

Monivitamiinit ja säännöllinen ja monipuolinen ruokavalio siinä samalla ovat olleet mun valinta.

Minisun mama ollut käytössä raskausaikana ja nyt imetyksen aikana, lisäksi tuli käytettyä loppuraskaudessa rautalisää.

Esikoista odottaessa tuli myös syötyä vitamiineja, tällä kertaa raskaus on vielä toiveissa mutta ajatus olis aloittaa tärkeiden vitamiinien syönti jo tässä vaiheessa!

Just noita minisun mama vitamiineja oon syönyt kummassakin raskaudessa.

Syön päivittäin D-vitamiinia sekä raskaus-Multitabsia purkista. Foolihappoa tuli nautittua yrityksen alusta alkuraskauteen asti, jäi pois kun siirryin noihin monivitamiineihin joissa on myös sitä. 🙂

Raskausvitamiineja ja terveellinen ruokavalio ?

Monivitamiinia alkanut syödä kun sain tietää olevani raskaana, esikoisesta aloitin jo ennen raskautta.

Olen syönyt multivita raskaus&imetys tabletteja ja tupla-annosta probiootteja, sekä pyrkinyt terveelliseen ruokavalioon. ❤️

Juuri nuita samoja mama-vitamiineja söin raskausaikana. Ja tietty terveellinen ruokavalio, tai no mitä nyt pahoinvoinnilta pystyi syömään 😀

Käytän minisan mamaa ja yritän syödä terveellisesti. Alku raskaudesta usein unohtui, mutta kun otin reumalääkkeet käyttöön on tullu joka päivä syötyä varsinkin kun tarviin foolihappoa, sekä muutkin ovat tärkeitä mitä mama vitamiineistä saa.

Ensimmäisen neuvolan jälkeen suuntasin apteekkiin hakemaan Mama-vitamiinit. Lisäksi pyrin noudattamaan terveellistä ruokavaliota nyt toisen raskauden kohdalla, toisin kuin esikkoa odottaessa lipsuin ja söin mitä huvitti, ja se näkyi kiloissa jotka sai edestään löytää.

Minisun Mamat on kyllä ollut ihan luottovitamiinit molemmissa raskauksissa. Eliaksen raskausaikana söin Minisun Mama + Multivita Omega-3 ja oonkin monesti liputtanut näiden puolesta että siksi ei vauva-aikanakaan ikinä ollut mahakipuja tai muita vaivoja, mutta tiedäpä nyt sitten minkä ansiota todellisuudessa, haha! 😀 Nyt syön ainoastaan Mamaa, mutta noi omegatkin olis kyllä varmasti taas hyväksi 🙂

Aloitin Minisun Maman käytön 5 päivää sen jälkeen, kun olin tehnyt positiivisen testin. Nyt mennään viikolla 20, ja joka päivä otan yhden tabletin. Raskauden alussa oli niin kuvottava olo, että en pystynyt kunnolla syömään ja laihduin 2 kg. Ilmeisesti kuitenkin tabletilla oli vaikutuksensa, koska syömättömyydestä huolimatta veriarvoni vain paranivat 🙂

Miehenkin mielestä on hyvä, että otan tabletin, koska epäsäännöllisestä elämänrytmistä johtuen voi joskus syömiset olla muutenkin mitä sattuu. Pääasiassa olen kuitenkin kuvotuksen loputtua pystynyt syömään säännöllisesti ja hyvin. Voin suositella tätä ravintolisää!

Syömällä juurikin raskaus-ja imetysajan vitamiineja sekä kalsiumlisää. Myös esim. hedelmät ja vihannekset ovat olleet aiempaa huomattavasti suurempi osa ruokavaliota.

Syön tällä hetkellä joka päivä kyseistä minisunin monivitamiinia. Itseasiassa olen syönyt tätä vitamiinia jo reilu 2,5 vuotta putkeen. Sillä aloitin niiden syömisen siitä päivästä lähtien, kun olin ensimmäistä kertaa neuvolassa käymässä, kun odotin esikoistani. Imetän edelleen juuri kaksi vuotta täyttänyttä tyttöäni ja odotan toista lastani, tällä hetkellä olen 18 raskausviikolla. 🙂 Välillä mietin, että ”riittääkö” vitamiinit masuasukille sekä tytölleni jota imetän vielä. Tosin imetys on vähentynyt huimasti ja voi olla, että loppuukin ennen toisen lapsen syntymää. No, mutta asiaan palaten, ensimmäisen raskauden aikana olin tosi tarkka mitä suuhuni laitoin. Söin terveellisesti, monipuolisesti sekä säännöllisesti koko raskauden. Tämän toisen raskauden aikana en ole hirveästi katsonut mitä suuhuni laitan.. Olen kyllä pyrkinyt syömään monipuolisesti ja terveellisesti, mutta välillä olen lipsunut roskaruokaan.

Monivitamiinit olleet käytössä alusta asti, kohta tarvitaankin täydennystä. Liikaa tulee kyllä herkuteltua ja kasviksia voisi syödä enemmän.. ?

Söin minisun mama pillereitä ja yritin syödä pääsääntöisesti terveellisesti 🙂

Vitamiinien syönti on jäänyt vähälle. Vaikka syön monipuolisesti niin kyllä sen huomaa että jotain puuttuu. Itsellä taapero ikäinen ja olen raskaana joten aina kauppareissulla ne vitamiinien ostaminen tuppaa jotenkin unohtumaan kun on hyvä että muistaa ostaa edes ne perustarvikkeet.

Tuota samaa MAMA-vitamiinivalmistetta olen syönyt ja lisäksi vielä kalsiumlisää jossa on D-vitamiinia myös 🙂

Raskaana yritin syödä juuti noita minisun mama vitamiineja. Kun otti yhden niin maks. Puol tuntia niin tuli oksennus, joka kerta…

Olen syönyt just näitä mama-vitamineeja! =) N. viikolta 6-7 asti. Myös ruokavalio on tosi monipuolinen, liikaa kyllä herkuttelen!

Purkista raskausaikaan sopivaa monivitamiinia ja lisäksi vielä d-vitamiinia. Yritän myös syödä paljon rautaa sisältäviä ruokia, jottei hb tipahda.

Olen syönyt vitamiineja koko nykyisen raskauden ajan.

Toinen raskaus menossa. Tärkeimpänä tulee varmasti monipuolinen ruokavalio ja ravintorikas ruoka!Esikoisen kanssa oli kyseinen vitamiini käytössä imetys että odotusaikana. Olen käyttänyt tässä raskaudessa myös tätä samaa mamaa ja tulen jatkossa käyttämään myös imetyksen aikana.

Ensimmäisen raskauden söin juuri näitä samoja vitamiineja läpiraskauden. Nyt toinen raskaus niin alussa ettei ole vielä tullu käytyä ostaan vielä vitamiineja, joten tulisi tarpeeseen! (:

Olen syönyt sekä edellisessä että nykyisessä raskaudessa juuri tätä Minusun Mama vitamiinia ja aion jatkaa syömistä myös imetyksen ajan.

Mammavitskut käytössä ???

Olen syönyt jo ennen raskautta esikoisen imetyksen takia ja syön vielä todennäköisesti siis ainakin pari vuotta näitä vitamiineja (kuopus syntyy toukokuussa). Olen syönyt Multi vitan vastaavaa tuotetta ja nyt on käytössä nämä arvonnassa olevat Minisunin raskaus- ja imetysajan vitamiinit. Olisi ihan huippua voittaa!

Mä alotin mamavitamiinit jo kun toiveessa oli raskautua❤️ Nyt oon jatkanu niiden syömistä ja yritän syödä monipuolisesti, etenkin niitä kaikkia tuoreita vaikka sokeri kovasti maistuis?

Olen syönyt koko raskauden juuri näitä monivitamiineja, ja aion jatkaa kunhan vauva syntyy ja imetys alkaa. Lisäksi ruokavalio on tärkeä, pyrin syömään paljon hedelmiä, marjoja ja kasviksia

Onnea arvonnan voitosta!

Jo heti raskautta yrittäessä foolihappolisää, sen jälkeen d-vitamiinia, kalsiumia, c-vitamiinia ja rautalisää eri purkeista säännöllisen epäsäännöllisesti. Ruokavalio onneksi melko monipuolinen. Maitohappobakteereja otan myös silloin tällöin. Raskaus kun päättyy jatkan taas vanhoilla monivitamiineilla, kun ei tarvi enää A-vitamiinia välttää.
Tsemppiä sullekin loppuodotukseen!:)

Söin jo ennen raskautta muutamia eri vitamiineja mutta nyt raskauden aikana olen vaihtanut ne tähän minisunin mama tabletti, niin ei tarvitse ottaa kuin yksi tabletti päivässä. Monipuolinen ruoka on myös osa arkea etenkin nyt kun minulla todettiin raskausajan diabetes.

Ensimmäisen neuvolan jälkeen olen syönyt juuri näitä Mama-vitamiineja ja kiinnittänyt enemmän huomiota monipuoliseen ravintoon. En ole ehdoton minkään suhteen vaan kaikkea voi syödä kohtuudella 🙂 Nyt loppuraskaudesta olen popsinut myös rautalisää, koska normaalistikin hemoglobiinini on melko alhainen.

Pyrkimys on Mahdollisimman kattavaan ruokavalioon, sekä hyvät lisät purkeista. Jotta voi olla varma kaiken tarvittavan saannista.

Monipuolisella ja säännöllisellä ruokavaliolla sekä vitamiineja tulee napsittua joka päivä automaattisesti! 🙂

Monipuolinen ruokavalio, lisäksi purkista joku monivitamiini.

Näitä samoja pillereitä olen popsinut raskauden alusta saakka ja lisärautaa useamman kuukauden. Hedelmiä ja pähkinöitä, salaattia tai keittoa päivittäin, leseitä lisäkuiduksi.

Perusterveellisellä ja mahdollisimman monipuolisella ruokavaliolla sekä lisäksi raskausajan monivitamiini käytössä 🙂

Raskausajan monivitamiinia syömällä ja monipuolisella ruoalla.

Purkista otan päivittäin tarvittavat. En halua millään riskeerata tarpeeksi hyvää vitamiinien saatia.

Monipuolisella ruokavaliolla pärjää pitkälle, foolihappo lisällä ajattelin mennä 🙂 Jos nyt arpaonni suosii aloitan tuon mama vitskun

Syön terveellisesti. Purkista olen syönyt foolihappoa 🙂

Syömällä monipuolisesti, mutta kyllä lisäpotkua on tarvittu purkista.

Söin ensiksi pelkkää foolihappolisää, loppuraskaudesta söin Mama-vitamiineja 🙂 Lisäksi yritin syödä mahdollisimman terveellisesti 🙂

Päivittäin otin raskausaikana just tota minisun mamaa 1tbl koko raskaus ajan. Nyt imetysaikana en oo kyllä syöny, hyvä kun muistutit 🙂

Minisunia ja maitohappobakteereja päivittäin. Silloin tällöin raskaus omegaa ja nestemäistä rautaa. Toki yritän muistaa syödä suhteellisen monipuolisesti

D vitamiinia ja rautavalmistetta ja monipuolista ruokaa söin aikanani kun olin raskaana.

Minisunin Mama- tabletteja olen syönyt ja pyrkinyt muutenkin syömään monipuolisesti ja terveellisesti.

Raskaus- ja imetysvitamiinit käytössä

Monivitamiinejä syömällä. Paha maku on kyllä tökkinyt, joten kiitos vinkistä, jospa nuo ois parempia!

Syömällä vitamiineja purkista.

Ennen raskautta foolihappoa, raskauden alettua otan juurikin noita minisun mamoja. Tällä hetkellä rv11 ja todella paha pahoinvointi. Syön sitä, minkä saan alas. Ekassa raskaudessa tätä jatkui rv23 asti, todennäköisesti nytkin.
Onneksi ruokavalio ennen raskautta oli terveellinen ja monipuolinen.

Syön kanssa purkista d-vitamiinia ja kalsiumia. Ennen kaikkea yritän kuitenkin saada mahdollisimman paljon hyviä juttuja ruoasta 🙂

Syömällä säännölliesti foolihappoa sekä lisäksi monivitamiiniä. Plus tietenkin muutenkin paljon vihanneksia ja hedelmiä.

Raskauden aikana otan monivitamiinia ja syön monipuolisesti.

Rautaa eri muodoissa olen lisännyt yli suositusten, B12+fooli ja hedelmiä syön enemmän..muuten olen syönyt ennen Mag+kalsium ja clorellaa ja edelleen jatkan niitä mutta magnesiumia ei saa ottaa raudan kanssa..

Otin päivittäin Minisun Mama tabletin. Raskausaika oli lähes ainoa ajanjakso, milloin olen vitamiinin muistanut ottaa päivittäin. Nyt imetysaikana tuppaa välillä aina unohtumaan.

Myös purkkiin on täällä turvauduttu. Ja itseasiassa nyt juuri Munisuneja nyt loppuraskaudessa käytössä. Tietenkin hyvän ruokavalion noudattaminen myös onnistuu nyt hieman paremmin toista lasta odottaessa, kun on tuo toinen pienempi kotona. Tsemppiä sulle loppuraskauteen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X