operaatio äiti - Banneri

Minkälainen sairaalakassi teillä on? Mitä te pakkaatte sairaalakassiin? Kysymykset pyörii vauvapalstoilla ja lista tarvittavista tavaroista on pidempi kuin nälkävuosi.

Olenko kyynistynyt kolmannen lapsen odottaja vai miksi en osaa lähteä mukaan tähän ”trendiin” ollenkaan? Ei – en ole. En muista erityisemmin fiksanneeni kassia kuntoon esikoistakaan varten ja viimeksikin hääräsin sinne laukun pohjalle muutaman asian huomatakseni ne vain turhiksi. Sairaalakassi on OMAAN tarkoitukseeni hieman turha keksintö, mutta ehkä se on tietynlainen rituaali monelle äidille. Valmistautumista, hääräilyä ja turvantunteen luomista. Tottakai ne omat tavarat tuo iloa siellä koruttomassa sairaalassa. Itse vain satun olemaan jotenkin vissiin ääripää tässä asiassa.

Jos kurkkaisin omaan ”sairaalakassiini”, se sisältäisi lääkkeet, laturin ja kameran. Puhelin kulkee kuitenkin aina mukana. Hygieniatarvikkeista nappaisin juuri ennen lähtöä mukaani dödön, hammastarvikkeet sekä harjan, vaikka viimeksi pärjäsin ilman sitäkin. Vauvan tavarapuoli olisi lähinnä unipuput ja siinähän se.

Moni pakkaa sairaalakassiin omat shampoot. Ymmärrän tämän, mutta en pidä niitä omalla kohdalla välttämättöminä. Usein kuitenkin hiukset kestää sen muutaman päivän vieraillakin aineilla. Moni kasaa mukaan omia vaatteita, mutta melkein kätevintä on ollut aina alkuun ihan luvan kanssa pukeutua maailman rumimpiin sekä rennoimpiin sairaalavaatteisiin. Myös vauvalle pakataan kamala kasa vaatteita, vaikka ihokontakti on mielestäni alussa tärkein. Tuttia synnärillä ei tarvita periaatteessa myöskään, koska sitä kuuluisi olla itse se tutti. Laukusta saattaa löytyä myös oma pullo, vaikka sairaalassa saa vesikannun sekä lasin. Mukana on herkkuja, jotka ei välttämättä tee hyvää suolistolle heti synnytyksen jälkeen. On yleistä, että monessa sairaalassa päästetään kotiin vasta ekan pidemmän vessatoimituksen jälkeen, joten itse säästän suklaat sitten myöhemmälle. Meikit on monella myös pakattuna, vaikka on ihan okei joskus olla tukka sotkussa ja naama naturelina.

Ainut mitä sinne sairaalaan AIVAN VARMASTI tarvitaan on se oma läsnäolo. Itse aion levätä, toipua ja lopun aikaa kyhnöttää vauvan kanssa. En ajatellut lukea lehtiä, keskittyä omaan ulkonäköön tai stressata vaatteiden perään. Jos saisin valita olisin 24/7 pienessä symbioosissa uuden tulokkaan kanssa ja poistuisin vain vessaan sen pienen ihmeen luota. On kyse niin lyhyestä ajasta elämässä.

Mutta se olenkin minä. Olen ihminen, joka elää elämäänsä omalla tavallaan ja tiedän, että jokaisen tapa toimia on yhtä hyvä. Ei ne meikit ihmisestä pinnallista tee tai joku voi ottaa shampoonsa mukaan allergian takia. Ei ole tyhmää tai turhaa pohtia sitä sairaalakassin sisältöä. Kuten alussa sanoin, on se eräänlainen rituaali, jonka ihmiset haluaa lopussa käydä läpi.. tai ainakin osa.

Olenkohan ainut laatuani tällainen? Tyyppi, joka uskoo siihen, että muutama päivä sujuu ihan hyvin sairaalan varustuksella ja se mitä tarvitaan, on miehen helppo kotoa tuoda. Minkälaisia te olette? Miltä teidän sairaalakassinne näytti/näyttää?

 

 

Kommentit (30)

Onneksi mulla oli kassi pakattu jo reilusti ennen laskettua aikaa, jouduin nimittäin käynnistykseen viikoilla 35+6 ja 36+1 hän sitten syntyi. Sairaalaan menimme lauantaiaamuna ja seuraavan viikon perjantaina illalla päästiin kotiin. Kyllä tuli kirjat ja lehdet luettua jo ennen kuin vauva syntyi ja hänen jouduttuaan sinivaloon mussutin vieressä suklaata ja itkin. Eipä sinne kassiin paljon tarvitse, jos kaikki menisi hyvin ja suunnitelmien mukaan. Mutta aina niin ei mene, siispä hyvä varautua! Seuraavallakin kerralla, mikäli sellainen suodaan, pakkaan reilusti lukemista mukaan vaikka toivotaan tietysti huomattavasti lyhyempää sairaalassaoloaikaa. ?

Minulla on ollut suunniteltuja sektioita joten olen tiennyt etukäteen että sairaalassa joutuu olemaan useamman päivän. Puhelin, laturi, imetysliivit, omat sukat ja villatakki (nämä yleensä jo kotoa lähtiessä päällä), dödö ja hammasharja, niillä on selvinnyt viikonkin. Ymmärrän kyllä että niillä joilla kotiin on matkaa enemmän on tavaraakin enemmän mukana, me asutaan ihan vieressä

Mullakin tulee nyt sektio 🙂 ja aiemmat kans ollu!

Joo potilashotelliin pääsevät ovat onnekas oma lukunsa, joten kassin sisältöä kertyy herkästi.
Jos tällä kertaa sellaiseen en pääse, niin laukusta tulevat käyttöön takuuvarmasti kuitenkin imetysliivit ja liivinsuojat. Silmälaput ja korvatulpat, jos on kahden hengen huone. Ja itse synnytystä varten kauratyyny ja nystyräinen hierontapallo.

Jaa joo, imetysliivit pitääkin kyllä muistaa! Kiitos 🙂

Mulla on ollut mukana sairaalakassi, varsinaista täytettä siellä tosin enemmän oli vasta meidän kuopuksen kohdalla, mutta tykkään olla omissa vaatteissani. Viimeksi oli mukana vaihtovaatteet, myös vauvan, vauvan ulkovaatteet ym mitä nyt tarvitsee kotiin lähtiessäkin. Tähtäimessä oli hyväpainoisen vauvan kanssa polikliininen synnytys ja päästiinkin maagisen 6tunnin jälkeen kotiin, joten onneksi kaikki oli mukana. Synnytyksen jälkeenkin kaipasin lukemista siksi aikaa kun vauva syötyään nukkui paidan sisällä. 🙂

Voi olla että itellä kaikkeen vaikuttaa se sektio. Sen jälkeen esimerkiksi omat vaatteet ei houkuta 😀

Sama homma. En jaksa raahata kamalaa tavara määrää mukaan ? kotiinlähtö vaatteet itselle ja vauvalle ja se dödö ja hammasharja. Esikoisen aikaan otin naposteltavaa, mutta siellä sai kyllä niin paljon ruokaa etten jaksanut mitään herkkuja enää syödä ? riittää kun saa levätä ja nuuskutella vauvaa ?

No mulla sama. Kaikki aika menee vauvaan varmaan enkä ees jaksa syödä mitään omia eväitä saati ehdi 😀

Sain reilu viikko sitten tytön ja mukana oli kamera,puhelin,laturi.Itselle pari rasvanäytepussia naamaan,dödö,korvatulpat,hammasharja/tahna ja huulirasva.Ja kyllä myös levyllinen riisisuklaata?Mies toi perässä minulle ja vauvalle vaatteet kun kotiuduin.Neuvolakortti oli myös mukana??Mutta en kaivannut mitään lisää,juurikin oltiin vaan lähekkäin ja imetin♥️

Juuri jtn tuollaista itsekin aattelin nappaa mukaan 🙂

Täällä toinen samanlainen pakkaaja! Mä en myöskään käsitä mitä sinne ny tarvis niin paljon. Mies tuo kotoa sit jos jotain puuttuu. Joillekin tietty tuo kassi symboloi jotain turvallisuudentunnetta selvästi, kuten mainitsit. Kyllä vähän silmiä pyöritellen kerran luin yhden bloggarin listaa sairaalakassin sisällöstä. Oli kookosvedet ja vaikka mitä. Mä en oisin mitään kookosvesiä todellakaan ehtiny sairaalassa käyttää, enkä muitakaan niistä tavaroista, joita siinä listassa oli. Hyvä kun omat hampaat sai pestyä, loikoilin vaan vauva puseron alla siellä vauvaa ihmetellen. Mutta kukin tyylillään! Näinhän se menee. Tsemppiä synnytykseen sinulle ❤️

No niinhän se kyllä on! Onneks jokainen voi olla omanlainen, mutta en kans ehtis varmaan mitään ripsaria siinä naamaan lätkiä 🙂 Kiitos zempeistä!

Itse olen mennyt molempien lasten kanssa potilashotelliin, jossa tulee olla omat vaatteet niin itselle, kuin lapselle. Tämä Tampereella. Joten kassissa todella on ollut kampetta kuin kesäleirille… Sotkemisen varaa pitää olla nääs.

Varmaan vähän eri tilanne 🙂

Sama oli mulla että en pakkaillut kummempia ja sairaalassa tarvitsin dödöä ja hammasharjaa. Jälkikäteen tajusin, kun hormonihuuruissani tuskailin sairaalan järkyttäviä siteitä, että olisi vain pitänyt sanoa miehelle että tuo kotoa ”unelmanpehmeitä vuokkosia”. Mutta tämäkin vain sen takia että massiiviset repeämät, jäätävä määrä tikkejä ja melkein polviin asti roikkuva turvotus..

Ja Kättärillä olis tarvinnut myös omaa pyyhettä. Sain yhden ainoan valkoisen pyyhkeen koko sairaalassa olon ajalle. Siis siihen heti synnytyksen jälkeen ja kotiin lähtöön sama pyyhe. No eipä ollut enää valkoinen pyyhe. Pyysin kyllä lopulta uuden ja se annettiin erittäin nihkeästi joten ensi kerralle pakkaan oman.

Ja vauva koko ajan ihokontaktissa. Hänelle pakkaisin kyllä oman pipon.

Oho! Hassua, että ei saanut enempää pyyhkeitä. Aika hurja!

Aivan samaa mieltä sinun kanssasi! Vähillä tarvikkeilla on kaikki kuusi kertaa selvitty.

Miltä muuten tuntuu ajatus jättää Elsa kenties useammaksi päiväksi? Oletko miettinyt miten Elsa suhtautuu sisarukseen? Mulla oli kova huoli esikoisesta ja siitä miltä esikoisesta tuntuu tulla katsomaan uutta siskoa. Hain esikoisen synnärin ovelta, ja menimme kaksin kanttiiniin ostamaan herkut ja samalla esikoinen sai valita vauvalle tuliaisen. Sitten menimme yhdessä katsomaan vauvaa. Esikoiselle olin ostanut vielä yllätyksen, jonka parissa sai puuhailla huoneessa (kun vauva oli ”nähty”).

Pakko vaan jättää 🙂 2-3vrk joudun ainakin olemaan. Elsa suhtautuu joko äärimmäisen mustasukkaisesti tai sitten ihan ääripäänä eli ei jaksa välittää.

Melko lailla samoilla linjoilla sun kanssa.. esikoisen kanssa jouduin sairaalassa olemaan neljä päivää. Mut viihdyin hyvin sairaalavaatteissa ja tosiaan mieshän ravasi joka päivä edes takaisin sairaalan ja kodin väliä et ehti kyl moneen otteeseen tuoda jos jotain ois tarvinnut. Lähinnä siis ne vaatteet, joissa kotiin sit lähdettiin.. kuopuksen kanssa kotiuduin 12h sairaalaan kirjautumisen jälkeen. Eli eipä siinä kummoisia tarvittu. Mut ymmärrän joo hyvin sen, et toisille se sairaalakassin pakkaaminen on tärkeää, mut en tosiaan ottaisi stressiä jos ei ole viikkoja ennen synnytystä sitä ehtinyt pakkaamaan..

tsemppiä loppuraskauteen ja synnytykseen! ja hyvää joulua 🙂

Kiitos ja hyvää joulua 🙂

Minulla ruukaa tulla aina nopeasti paljon maitoa, joten tarvitsen liivinsuojia pinon, mutta tiedän sen olevan aika poikkeuksellista. Lisäks sisäkenkiä en ole saanut sairaalasta, niitä tykkään pitää ja otan mukaan.

Noita liivinsuojia pitää miettiä.. mulla harvoin kyllä nousee maito sairaalassa 🙂

Kahdesti synnärille lähdetty ilman kassia, eka kerta ennenaikaisesti ja toisella kerralla tarkoituksella, kun ei siellä ekallakaan kerralla mitään tarvinnut. Mies toi kotiutumispäivänä vauvalle vaatteet ja kaukalon ja mulle puhtaat vaatteet, liivinsuojat ym ja sitä ennen pyydettäessä jotain saippuaa tai harjaa.

Oishan ne voinut pakata kassiin niin ois ollut ”sairaalakassi” 😀 Aika pieni kassi olisi riittänyt.

Joo omakin on kyllä aika pieni 😀

Mä olin pakannut putkilaukun täyteen tavaraa kun menin esikoistani synnyttämään. Todellisuudessa en käyttänyt muuta kuin hammasharjaa, deodoranttia, laturia ja kotiutumisvaatteita. Jos meille vielä tulevaisuudessa suodaan lapsi/lapsia, niin en kyllä pakkaa ihmeempää mukaan

Haha, joo 😀 Usein sitä saattaa ekalla kertaa varautua varmuudeks enemmällä.

Me oltiin 4vrk ja itse en ehtinyt edes avata kirjaa tuona aikana 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X