operaatio äiti - Banneri

Joskus mä pysähdyn miettimään omaa itsetuntoa ulkonäön suhteen. Olen aina ollut tosi luonnonlapsi ja ehkä tietyllä tapaa omanlainen. Yläasteella kaverit nauroi, kun en tiennyt mikä oli ”Vero Moda” ja uusin paitalöytöni oli kirpparilta. Meikkasin ensimmäistä kertaa lukiossa ja blogin alotettuani olen kuullut miljoona kertaa palautetta ”rehottavista” kulmakarvoistani. Kuuluuko niille tehdä jotain?!

Ennen nettiä oli yllättävän helppoa olla juuri sellainen kuin on. On oikeasti äärimmäisen työlästä olla välittämättä toisten sanoista, mutta jos niitä sanoja ei kuule, on iisimpää jatkaa eteenpäin. Somen ongelma on se, että myös kiusaajat on tervetulleita hiekkalaatikolle ja vieläpä pussi päässä. Ilkeä kommentointi, keskustelu toisen ulkonäöstä ja vertaavat kuvat iskee kirjaimellisesti vasten kasvoja. Tietyllä tapaa paineet kasvaa ja oma varmuus horjuu.

Katson pitkin päivää muiden lataamia selfieitä instassa ja ihailen ihmisten kaunetta. Ehostus tekee ihmisen naamasta upean ja oikeanlaiset vaatteet korostaa kroppaa. Vau! Olen aina ajatellut, että ehostaminen on mahtava tapa korostaa kauniita piirteitä, mutta sen pitäisi aina lähteä terveestä ajatuksesta eli siitä, ettei omaa itseään pyritä peittämään. Ihminen on kaunis jo luonnollisena omana itsenään.

Mietin usein, että onkohan some mun paikka ollenkaan. Sopiiko tämä värjäämätön tukka ja usein meikitön naama kaikkien niiden upeiden kuvien sekaan? Luultavasti ei, koska tämän tytön naamakuva ei esimerkiksi instassa fanilistaa kerää. Mutta se ei silti tarkoita sitä, ettenkö somessa pysyisi ja itseäni tarpeeksi kauniina pitäisi. En ole täällä saadakseni tykkäyksiä tonniin tai sitä fanilistaa täyteen, vaan olen täällä itseäni varten.

”Sitä sanotaan, että termi mutsilookki on vain laiskan puolustus. Sanotaan, että naisen kannattaa pitää huolta ulkonäöstään. Mitä se sitten tarkoittaakaan? Eikö luonnollinen ja rehellisesti itsensä näköinen ole sitten kaunista? Onko meikittömyys nykypäivän tabu? Eikö hiukset kelpaa tällaisina ihan luonnollisen värisinä? Ei meikki ketään rumenna tai ehostus pahenna, mutta miksi laittamaton ulkonäkö taas olisi laiskuutta? Mun mutsilookki on hiukset joskus takussa ja suttunutturalla. Se lookki on puhdas naturelli naama ja paita, jossa on mukava hengata raskauskilojen kanssa. En ole laiska, vaan priorisoin nykyään kovin kiireisen arjen muuhun. Mukavuus voittaa mainoskuvien ihanteet ja hiustenlaittamattomuus on taas yksi homma pois kiireisestä aamusta. Kyllä kauneus on oikeastaan sitä, että uskaltaa olla se miksi on luotu ja katsoa kameraan silti ylpeänä. Kyllä mäkin joskus laittaudun ja ehostan mun naamaa, mutta idea onkin siinä, että myös tämä riittää mulle. Olen kaunis.”

En iltaisin peiliin katsoessa irvistä enkä tunne oloani iljettäväksi. Kuljen ulkona itsevarmana ja en ota liian vakavasti, jos hiukset lentää vain pikanutturalle. Sitä voisi sanoa, että olen itsevarma. Itsevarmuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö ne rumat kommentit tuntuisi kurjalle tai etteikö tykkäysten määrä saisi joskus ajattelemaan hassuja.

Miksi somella on yllättävän vahva vaikutus ihmisten elämään? Toiset se saa epäilemään, toiset käyttäytymään rumasti ja toiset se vie mukanaan. Kyllä elämä oli tavallaan helpompaa vuosia sitten, kun rumuudet kuiskittiin selän takana ja oli helppoa hukkua omana persoonana muiden sekaan. Sitä ei tiennyt mitä muut ajatteli susta eikä oikeastaan edes välittänyt.

Kommentit (16)

Ihanaa kun kirjoitat aiheesta. ❤️ Samoja mietteitä ollut pitkään. Itse ehostan itseäni välillä laittamalla ripsaria. Muuten olen oma itseni, luonnollinen. Muista olla oma itsesi. Olet kaunis sellaisena kuin olet. ❤️

Ripsiväri töihin mennessä ja joskus puuteria, kun oikein naama kiiltää. 🙂 Asiakaspalvelijana (vaatemyyjänä) ollessa, aina oli asiakkaita, joita sai henkilökohtaisesti auttaa. Eräs mies sanoi, että mulle paljon helpompi puhua, kuin parille muulle myyjälle, jotka olivat yhtä hyviä asiakaspalvelussa, mutta viimeisen päälle meikattu ja puettu. Itsevarmuus tulee sisältäpäin, ei ulkoisesta, ehkä keinotekoisesta kauneudesta. Ja haluaisin ripset, hiustenpidennykset ja kynnet kuntoon, mutta sillä rahalla lähdemme koko perhe äkkilähdöllä kerran vuodessa reissuun. Katsotaan sitten, kun lapset ei enää lähde mukaan, käyttää rahat siinä vaiheessa ulkonäköön ?

Itse meikkaan päivittäin, paitsi silloin jos en liiku kotoa mihinkään. Jäänyt rutiiniksi kouluajoilta, ja pidän myös siitä! Meikkaan pelkästään itseäni varten ja en välitä muiden mielipiteistä. Puhut aivan asiaa, liittyen tämän päivän someen. Pitää muistaa kuitenkin, että suurin osa siellä nähdyistä kuvista on reilulla kädellä muokattu ja filttereitä käytetty. Itsevarmuus on kaunein asia ihmisessä mikä löytyy ja myös se, kuinka kohtelee muita ihmisiä. Ei tykkäyksien määrä määrittele sinua mitenkään ihmisenä 🙂 aurinkoista päivän jatkoa! ☀️

Näinhän se on. Ihanaa kevättä sinne ♡

Asiaa joka sana!!
Luonnonkauneus kunniaan. 🙂

Jep, erittäin hyvin kirjoitettu! Just ton takia oon jättäytynyt suosiolla pois koko somemaailmasta(paitsi seuraan joitakin blogeja). On liian pinnallinen ja antaa vääristävän kuvan todellisuudesta. Kuka sellaista kaipaa, jos oma arvomaailma on ihan toisenlainen? Suurin osa nuorista naisista kärsii henkisesti ja voi pahoin juurikin somen takia, se ruokkii huonoa itsetuntoa ja kasvattaa naisten paineita hankkia tekositä ja tekotätä. Sitä ennen ei uskalleta olla ”itsevarmoja” ihan omana luonnollisena itsenään. Ja hei, miksi luonnollista naisten mutsilookia haukutaan ja samaan aikaan ne isät saa olla isälookeineen ihan rauhassa? Ja heillä ei ole varaa vedota imetykseen, raskauskiloihin, hiustenlähtöihin ym.

Joskus mietin kyllä, että elämä olis helpompaa ilman somea 😀

Upea, rohkea, kaunis sinä!
Oon lukenut blogiasi jo jonkin aikaa mutta en ole aiemmin käynyt kommentoimassa.
Sä kirjoitat ihanan rehellisesti ja uskallat kirjoittaa myös rohkeasti arjen haasteista. Arvostan sitä kovasti.
Sä oot upea juuri sellaisena kun olet.
Mulla on ollut rakennekynnet, ripset ja värjätty tukka. Lapsen saannin myötä aloin näitä välttää ihan vaan koska pikkuhiljaa sitä tajuaa että kelpaa kyllä just ihan omana itsenään.
Jos toi oli ennen hemmottelua itselle niin nykyään satsaan joogaan ja hierontaan.
Vaikka en usein kampaajalla enää tulekaan käymään niin oon ajatellut että voisi joskus käydä ihan vain josko tekisi jonkun syväpuhdistuksen ja päähieronnan ja laittaisi tukan nätisti. Se olisi arjen luksusta!
Onnellista keväänjatkoa sinulle ja perheellesi.

Kiitos kun kommentoit ♡ Ja ihanaa kevättä sinnekin!

Sä oot kaunis! Mä kuljen aina ihan luomuna, en ees nypi kulmia koskaan ja en edes ole äiti että kiireen takia jäis. Arvostan kaikkia ketkä uskaltaa olla omia itsejään!

Kiitos ♡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X