operaatio äiti - Banneri

*Kaupallinen yhteistyö Name It:n kanssa

Olen äiti ja se tarkoittaa, että mulla on lapsia, joita on hyvä viedä ulkoilemaan. Ulkoilu on parasta hyvissä varusteissa ja oma ajatukseni hyville varusteille on se, että lapsi pysyy lämpimänä sekä kuivana. Kuivana pysymiseen se huomio, että kosteus tulee kahdesta eri suunnasta eli ympäristöstä sekä ihmisen omalta iholta.

Ulkovaatteissa on eroja

Ulkovaatemaailma voi äkkiseltään vaikuttaa tosi helpolta. Sitä nappaa hyllystä ensimmäisen haalarin, joka kävelee vastaan ajattelematta, että vaatteissa saattaa todella olla eroja. Meillä on kiertänyt lapsilla halvempia ulkovaatteita, kalliita merkkihaalareita ja kaikkea siltä väliltä. Ainut vakio, joka meillä on ollut 2014 lähtien on Name It:n softshellit. Tästä syystä lähestyin heitä yhteistyön merkeissä.

Hyvä liikkuvuus tärkeää

Haalareissa olen arvostanut sitä, että lapsen on niissä helppo liikkua. Meillä on kotona yksi aistiyliherkkä lapsi, jolle haalarin liikkuvuus on äärimmäisen tärkeä asia. Muutenkin softshell on materiaalina miellyttävää ja pitää hyvin lämpimänä, kun keli pompsahtaa plussan puolelle.

Helppo puhtaanapito tärkeää

Myös materiaali on kestävä ja kulutusta hyvin sietävä. Meillä ei ole tuon vuoden jälkeen yksikään haalari/takki/housut kuluneet puhki ja osa on tullut käytettynäkin. Softshellin puhtaanapito on myös äärimmäisen helppoa ja usein pelkkä pyyhkiminen tai suihkussa huuhtelu riittää. Tämä on siitä hyvä, että lähes kaikissa haalareissa markkinoilla on sellaisia materiaaleja, joista irtoaa pesukoneessa mikromuovia mereen. Mitä vähemmän konepesuja, sitä iloisempi minä! En ole varmaan yhtäkään softshelliä joutunut koneessa koskaan pesemään.

Erilaiset lapset tarvitsee erilaisia ominaisuuksia

Täällä kotona on tosiaan kolme erilaista lasta. On päälle 5-vuotias poika, joka harrastaa ninjailua, kalliokiipeilyä ja mäkiluisuja. Tästä syystä ulkovaatteen tulee olla kestävä eikä se saa hiostaa liikaa. Name it:n haalareissa on vahvikkeet polvissa ja pepussa, jos sellaiseen päätyy. Hengittävyys näissä on 3000. Sitten on vähän yli 2-vuotias herkkis, joka ei ole sinut toppahaalareiden kanssa ja tarvitsee nopean siirtymän välikauteen. Hän on rauhallinen, vähäliikkeinen ja aistiyliherkkä. Siksi on tärkeää, että softshellin pieni vuori pitää lämpinänä ja tuulenpitävyys estää ikävää tuulta tulemasta haalarista läpi. Kolmantena on meidän vauva, joka lähinnä nukkuu rattaissa ja hikoilee unissaan, jos on liian kuumat vaatteet. Keväälle pitää olla sellainen haalari, joka ei hiosta kopassa, mutta riittää ulkona sylissä ollessa.

Kohti kevättä Name It:n softshelleissä

Näinpä meidän perheen muksuilla on kevääksi softshellit. Isoimmalle tuli itsevalitsemani takki ja SLIMMIT ulkohousut. Olen jo pitkään ollut tyytyväinen tuohon slimmiin housumalliin, koska onhan niissä paljon parempi ulkoillakin. Housuissa ei ole jalkalenksuja, mutta slimmin mallin ansiosta lahje ei pääse nousemaan. Keskimmäisellä on ehkä kaunein haalari ikinä eli tämän kevään suosiota niittänyt ruusuhaalari. Ostin sen heti niiden ilmestyttyä, etten jäisi ilman. Vauvalle on vielä saatuna tähtihaalari, jossa on kätevät umpinaiset jalanpaikat. Ollaan käytetty haalaria aktiivisesti ulkoillessa näin talvellakin lämpöpussin sisällä.

Lopuksi vielä vähän tietoja:

8000 MM VEDENPITÄVYYS

3000 HENGITTÄVYYS

TUULENPITÄVÄ

YKK VETOKETJU (YKK HYVÄKSYMÄ LAADUKAS VETOKETJU)

HEIJASTAVAT YKSITYISKOHDAT

ECO WATER VETTÄHYLKIVÄ KÄSITTELY KANKAAN PINNASSA

Onko lukijoilla itsellään minkälaisia kokemuksia Name It:n vaatteista?

Kommentit (4)

Ihanan näköisiä. Vastaako nää miten kokoaan esim haalarit ja takit?? Näyttää olevan ihan edullisiakin!

Softshellistä irtoaa enemmän mikromuovia kuin fleecestä ja vaikka tekstiilin saisi huuhdottua tai pestyä suihkussa, niin niitä muoveja irtoaa, ei tosin yhtä paljon kuin koneessa. MUTTA koska softshellistä irtoaa enemmän mikromuovia konepesussa, niin sitä irtoaa käsin pesussa ehkä vähemmän eli sitä fleecen mikromuovin luokkaa 😀 Tässä siis vain fleece esimerkkinä, koska näiden kahden materiaalin eroja on tutkittu ja fleece on yksi suurimmistä mikromuovin luovuttajista! (ja ps. Fleeceäkin voi puhdistaa käsin). Lapselle löytyy muutakin päälle kun muovia.

Lähes kaikissa ulkovaatteissa on fleeceä tai muovipintaa. Harmi kyllä.

Aika hyvin. Haalareissa niskahaara napakampi ja raajat pidemmät.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X