operaatio äiti - Banneri

Vauvan 3kk neuvola

Meillä oli tänään jo 3kk neuvola. Harvemmin enää tulee kirjoiteltua neuvolapostauksia, koska ehkä ihmisiä ei NIIIN paljon sellaiset kiinnosta. Vai kiinnostaako?

Pikkuneiti on tosiaan jo hurjasti kasvanut ja oli kokonaiset 59,3cm pitkä. Painoa on täysimetyksellä kertynyt hurjat 5740g, joka tarkoittaa melkein kilon kasvua kuussa. Meidän pieni pullamuru on ollut ruoka-aikaan kotona. Kumpikin kasvu menee hippasen yläkäyrillä, koska mittoja luetaan ”keskosten” käyrien mukaan.

Taitoja ei hirveästi ole ehtinyt kertymään. Hän hymyilee kuin naantalin aurinko, nukkuu 20h vuorokaudesta ja on kovin kiinnostunut ympäristöstä. Tänään sohvalle laskiessa oli ihan yllätys, että koko kroppa lähti kiepsahtamaan selältä mahalle päin, mutta ihan ei kääntö onnistunut painavan pään takia.

Meidän arki on melko seesteistä ja harvemmin haastavaa hänen kanssaan. Imetyksen eteen on saanut kyllä tehdä töitä, kun rintaraivarit alkoi joskus 2kk iässä. Yöt neitonen nukkuu reippaasti parhaimmillaan 6-7h putkeen ja maitohörpyn jälkeen päälle samanlaisen pätkän.

Meillä suositaan perhepetiä, sylitellään aina kuin voi ja lauleskellaan sekä lueskellaan vauvalle. Tuntuu hassulta kertoa tällaisesta rennosta vauva-ajasta yhden haastavan jälkeen. Niin ne lapset on erilaisia!

Minkälaisia taitoja muilla 3kk ikäisillä on?

Kommentit

4 kommenttia
Anette - Operaatio Äiti.

Joo🥰

Avatar

Meillä tällä hetkellä 3kk ja 1vk ikäinen vauva. Hän oppi 2,5kk ikäisenä kääntymään selältä vatsalle, nauramaan ääneen samoihin aikoihin. Nyt tällä viikolla on opittu tarttumaan leluihin ja viemään suuhun. Kujerrellaan myös kovasti. Hän syntyi 3vk ennen laskettua aikaa, mutta täysaikaisten mukaisesti mennään. Isompi sisarus (nyt 2v) jutteli enemmän tässä iässä, mutta alkoi kääntymään 3,5kk iässä. Niin ne ovat erilaisia 🙂

Anette - Operaatio Äiti.

Joo meillä kans jokainen tosi erilainen 🙂

Avatar

Meillä kolmikuinen 9,6 kg ja 69 cm 😅 Mutta ollaan molemmat vanhemmat pitkiä ja poika oli syntyessäänkin 56 cm polvet koukussa ja 4,570 kg 😊 Niin ne ovat erilaisia ja kaikki omalla tavallaan ihania!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä