operaatio äiti - Banneri

Talvi on alkanut vihdoin väistyä ja keväinen aurinko pilkottaa näkyvillä. Lumikinokset vähentyy koko ajan ja ulkona tuoksuu muta. Enää ei ole kirpeitä pakkasia eikä sitä jääkylmää tuulta. Kaikki alkaa muistuttaa lähestyvästä kesästä. Se tarkoittaa sitä, että ulkoiluvarustus alkaa vähenemään, mutta koska on se oikea hetki vaihtaa paksummasta kevyempään?

Kevät on sitä, kun jäät sulaa, hiekka pöllyää ja lokit alkaa kiekumaan taivaalla. Kevät on mutaisen maan tuoksua ja uudet aurinkolasit kasvoilla. Se on lähestyvän kesän merkki ja tennareiden kevyt kosketus kuivaan maahan.

Ei ole olemassa mitään selkeää ohjetta tässä asiassa. Suomessa olosuhteet on niin valtavan erilaisia ja esimerkiksi ihan jopa Helsingin sisällä. Pohjoisessa Lapissa on viileää pitkälle vuoteen ja toisaalta on myös etelän saaristoissa tuulen takia. Sen lisäksi tähänkin asiaan vaikuttaa lapsen ominaisuudet ja myös se, että missä ulkoillaan.

Meillä on kolme lasta, joista jokaisen puen hieman erilailla, koska jokainen heistä on erilainen. Kaikista helpointa on pukea varmaan tuo pieni vauva, jolle voi iskeä päälle kevyen merinovillaisen haalarin, koska neiti nukkuu vaunukopassa Joutsen untuvapussin sisällä. Paras hankinta ikinä tuo pussi!

Keskimmäinen lapsista taas on aistiyliherkkä ja se tuo omat haasteensa pukeutumiseen. Pyritään siirtymään pois hankalasta toppahaalarista heti kuin on mahdollista, mutta hankkimaan tilalle sellainen kevyempi haalari, joka toimii hyvänä kilpenä tuulelle. Tässä meidän alueella tuuli on ajoittain napakka, koska asutaan saarella Helsingin keskustan kupeessa. Paras valinta on ollut alkuun softshell-haalari sisävuorella, johon siirryttiin jo noin kuukausi sitten. Nyt käytössä on ollut myös kuorihaalari. Herkän neidin kanssa ulkoilu on melko rauhallista ja lyhytkestoista eikä ainakaan maassa istumista, joten kevyempään uskaltaa siirtyä aiemmin.

Poika, joka on hoidossa siirtyy välikauteen vasta huomenna. Leikkikoulussa ulkoilu on pitkäkestoista ja sellaista, jossa lapset touhuaa jopa maassa. Maa on pitkään kylmä, joten on parempi pelata varman päälle. Nyt kuitenkin pojan omasta suusta on tullut valituksia, että koulussa on kuuma, joten pakkasin huomiselle mukaan softshellit.

Fakta on se, että jokainen kyllä tietää lopulta itse milloin on hyvä siirtyä kevyempään. Lämpötilan lisäksi, kun ottaa huomioon sen lapsen persoonana, ulkoilutottumukset ja tuulen määrän pääsee jo pitkälle pohdinnoissa. Jos menee vikaan, on helppoa parantaa seuraavaan päivään.

Milloin teillä lukijoilla siirrytään välikauteen?

Kommentit (4)

Päiväkodissa hyvä vaihtoehto on pakata siirtymäkautena matkaan sekä se paksu että ohut.
Aamupäivällä parempi valinta voi olla paksu pipo, iltapäivällä ohut.
Tai haalari tai takki.

ME siirryttiin jo joku puoltoista viikkoa sitten :). Poika 3,5w on kova hikoilemaan ja kun päiväkodissa pukevat kuravaatteetkin vielä siihen päälle niin toppa on yksinkertasesti vaan liikaa… villahaalari kun on alla niin hyvin on pärjännyt. Lapset on niin erilaisia, että ei muihin voi verrata. Ja riippuu vähän siitäkin mihin ollaan menossa ja mitä tekemään että miten sitä vaatetta puetaan 🙂

Näinhän se on 🙂

Toi on totta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X