operaatio äiti - Banneri

* kaupallinen yhteistyö Name It:n kanssa

Kevät on yhtä juhlaa. Se muistuttaa itseäni syntymäpäivistä, koulun päättymisestä ja tapahtumien järjestämisestä. Kevät on hulmuavia helmoja, rentoja asukokonaisuuksia ja kevyttä kangasta ihoa vasten. Kevättä seuraa kesä eikä ne juhlat siihen lopu.

Juhlavaatteet kaiken kokoisille

Juhliin mennessä hauskinta on ensinnäkin valita se juhla-asu. Suunnittelua, mallailua ja monta kertaa mielipiteen vaihtamista. Äitiydessä parasta on, että oman asun lisäksi saa suunnitella lasten asut. Meillä juhliin mennessä pukeutuu jokainen – myös vauva. Vauvoille tehdään nykyään paljon erilaisia juhliin sopivia asuja, jotka on mukavia päällä sekä näyttää todella suloiselta.

Mekko vauvalla toimii, jos sen laittaa toimimaan

Usein kuulen jonkun kysyvän, että eikö mekko ole epäkätevä vauvalla. Itse en koe sen käyttöä yhtään hankalammaksi kuin muitakaan vaatteita. Asiat ei järjestäen ole vaikeita ellei niistä tee sellaisia. Puen usein mekon alle bodyn ja päälle neuletakin, jotta mikään paikka ei vauvalla vilkkuisi paljaana. Mekon alle tulee sukkikset, jotka näyttää kivalta ja lämmittää hyvin jalkoja. Meidän neiti rakastaa mekkoja, koska niiden helmoista on kiva ottaa kiinni ja ravistaa innoissaan. Etenkin tämä Name It:n mekko toi iloa hulmuavan kevyen helmansa kanssa.

Juhlapukeutuminen voi olla rentoa

Monelle ihmiselle juhliin pukeutuminen tuo ensimmäisenä mieleen tönkköyden, hiostavuuden ja tietynlaisen muotin. Pukeutuminen on jokaisen henkilökohtainen asia, jota ei pitäisi sulloa minkäänmaiseen muottiin koskaan. Entä, jos ei nauti raskaasta puvusta? Entä, jos tulee kuuma helposti? Sitten valitaan yksinkertaiset, siistit ja miellyttävät vaatteet sen juhlapuvun tilalle.

Pukeutuminen on osa persoonaa

Tuo rakas esikoiseni rakastaa valita vaatteensa itse. Jo vuosia sitten poika protestoi suuresti pukua, jonka ennen vappujuhlia iskin hänen eteensä. Jossain vaiheessa ymmärsin, että jokainen meistä on omanlaisensa ja aloin etsimään hänelle sopivaa juhla-asua. Pukeutumiseen liittyvät mieltymykset on ihan samanlailla osa persoonaa kuin esimerkiksi villeys tai nauravaisuus eikä kukaan niitäkään pyri lapsessa muuttamaan.

Yksinkertaisuus on kaunista

Joskus pelkkä simppeli setti riittää. Yksinkertainen vaate on kaunis sekä sopii juhlaan loistavasti. Pienillä yksityiskohdilla voi tuoda vähän särmää asuun kuten näissä sovituskuvissa on pojan lahkeet käännettynä. Vaikutelma on rento, mutta silti siisti. Tuossa Name It:n paidassa taas parasta on se, että hihat saa laitettua pitkiksi tai pidettyä lyhyenä.

Juhlavaatteen ei kuulu pölyttyä kaapissa

Paras juhlavaate on sellainen, joka ei jää kaappiin pölyttymään juhlien välissä, vaan pääsee käyttöön myös arjessa. Meidän vanhempi tyttö rakastaa pukeutumisleikkejä ja prinsessamekkoja ihan mielettömästi. Hänen mielestään ei tarvitse olla erityinen päivä, jotta voi pukeutua erityiseen mekkoon, vaan sen voi kaivaa esiin ihan muutenkin.

Mekko ei saa häiritä leikkejä

Joissain mekoissa on todella ahdas liikkumatila, joka hankaloittaa lapsen leikkimistä. Ihan minkä tahansa vaatteen täytyy olla sellainen, että siinä voi hyppiä, pomppia, kiivetä ja riehua. Vaate ei koskaan saa vaikuttaa lapsen luonnolliseen tekemiseen. Olen tykännyt aina paljon Name It:n mekoista, koska ne asettuu hyvin niin pienen kuin isommankin päälle.

Lapsen mielipide on tärkeä

Tärkeintä kaikessa on lapsen mielipide ja tämä koskee myös pukeutumista. On tärkeää miltä vaate lapsen silmissä näyttää, miltä se tuntuu päällä ja häiritseekö se lapsen olemista. Jos lapsi tykästyy vaatteeseen, on sen tekijä onnistunut työssään. Juhlavaatteissa vaikeinta varmaan on yhdistää juuri nämä seikat ja samalla se juhlavuus. Postauksessa näkyneet juhlavaatteet täytti ainakin meidän perheessä kriteerit ja lapset on käyttänyt niitä hyvillä mielin.

Jos on juhlia tiedossa lähiaikoina, kannattaa suunnata siis Name It:in ostoksille. Valikoima on tosi laaja! Löytyy rentoa mekkoa ja sitten ihan sitä morsiusneidonkin mekkoa. Kautta aikojen meillä on tämän merkin vaatteet kestäneet hyvin ja vastanneet odotuksia. Vaatteet on konepestäviä, joten plussaa helpolle huollettavuudelle! Mitoitus tuntuu myös olevan aina sopiva oli kyse kenestä tahansa meidän lapsista.

Ihanaa ja juhlarikasta kevättä lukijoille!

 

 

 

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X