operaatio äiti - Banneri

Me matkustettiin junassa. Ihan tavallinen vähän äänekäs perhe. Perhe, jossa on kaksi pientä lasta vielä ja yksi vähän isompikin. Maailma koostuu äänistä ja yksi ääniä tuottava asia on lapset. Lapsi jutustelee, joskus kiljahtelee ja myös ajoittain kiukuttelee. Se on normaalia elämää ja jokainen on meistä ollut joskus lapsi.

Kaksi pienintä meidän perheessä on sen verran pikkuruisia, että kulkee helpommin matkassa mukana tuplarattaissa. Toinen toisella penkillä ja toinen toisella siinä sisaruksen vieressä. Helpottaa väsynyttä äitiä, kun ei tarvitse olla kantamassa löysää makaronia tai juoksemassa koko ajan perässä.

Junat on suunniteltu kulkemaan nopeasti ja vaivattomasti eteenpäin. Ne on pitkiä, mutta ei kovin leveitä kulkuneuvoja. Joskus saattaa olla hieman ahdasta, kun ihmisiä on paljon liikenteessä ja etenkin rattaat haukkaa tilasta aimo palasen.

Ymmärrän, että toisia ahdistaa äänet. Ymmärrän, että harmittaa ohittaa rattaat vähän hankalasti. Mutta en ymmärrä sitä, että aikuisen yli 50-vuotiaan täytyy ruveta potkimaan rattaita, joissa nukkuu 5kk ikäinen vauva! Tiedän, että maailmaan mahtuu kaikenlaisia ihmisiä, mutta tämän päivän jälkeen olen kyllä nähnyt kaiken. Vastaan tullut ihminen sai kuitenkin leukani loksahtamaan.

Näin siis tapahtui. Vanhempi nainen leopardipaidassaan pysähtyi potkiakseen meidän rattaita. Hän ei pyytänyt siirtämään eikä hän kävellyt toisesta yhtä lähellä olevasta ovesta, vaan pysähtyi vartavasten meidän kohdalle osoittaakseen kuinka vihainen hän on. Kuka oikeasti potkii vauvoja? Minkälainen ihminen tähtää potkunsa lasten rattaisiin?

Olen järkyttynyt ja pahoilla mielin asiasta. Onneksi kuitenkaan mitään ei käynyt. Ainut haaveri tapauksessa oli se kolhu, joka tuli omalle sisälle. Maailma on joskus aivan liian omituinen paikka.

Kommentit (50)

Olen asunut ja matkustanut monessa eri maassa pienen lapsen kanssa. Suomi on ainoa ns. sivistysvaltio, missä tällainen käytös on hyväksyttävää, voin kertoa varmuudella.
Missä tahansa muualla lastenvaunujen potkimista pidettäisiin yleisesti häiriintyneenä käyttäytymisenä ja myös muut kanssamatkustajat olisivat puuttuneet asiaan. Suomessa valitettavasti ei.
Aikuisten epäasiallinen käytös näkyy myös suomalaisissa lapsissa ja nuorissa. Kielenkäyttö on alkeellista kiroilua, ovia ei avata, eikä muutenkaan osata toimia ihmisten kanssa.
Pidä lippu korkealla, on hyvä että otit asian esiin! Vaunujen potkiminen ON lapsen (erityisesti pienen vauvan) potkimista ja poliisi-asia. Joka ei tätä ymmärrä tai voi puolustaa tämänkaltaista käytöstä, on pahasti mieleltään vinoutunut.

Kannattaisi sun pysyä totuudessa. Minkälainen ihminen hakee huomiota vääristelevällä otsikoinnilla. Sillä on ero potkitaanko lasta vai rattaita. Olin ensin järkyttynyt mutta nyt vaan lähinnä ärsyttää että bloggaajatkin hakee huomiota harhaanjohtavalla otsikoinnilla. Ja vielä kahteen kertaan piti kirjoittaa että vauvaa muka potkaistu. Kannattaa joskus mennä myös itseensä. Ja ei, jos joku potkaisee sinun pyörällä ajavan lapsen pyörää niin kyllä se on silloin se pyörä jota potkaistaan, ei sun lapsi, vai väitätkö, että jos joku potkaisee bussia jossa on ihmisiä että se potkaisee niitä ihmisiä silloin? Ei ihme että iltapaskat kiinostuu kun sinun otsikointi on yhtä ”laadukasta”.

Ja ymmärtäähän sen että joskus joillain vaan palaa käämi kun mammat vie vaunuineen tilan. Ehkä tämä naikkonen oli kyllästynyt pyytämään tietä kun ei vanhemmat itse tajua että tässä maailmassa on muitakin kun he ja heidän kovaääninen perhe. Kyllä ne lapset osaa olla hiljempaa jos niille opetetaan että toiset pitää ottaa huomioon. Ehkäpä se olikin karma joka potkaisi. Parempi paikkahan tämä maailma ilman ihmisiä olisi.

Ja stadilainen vaikuttaa kyllä itse vielä retardimmalta neandertaalilta kun on aggressiotaan noin purkamassa ja pelottelemassa muita matkustajia kun keinoja olisi muitakin. Kannattaa muuttaa sieltä ahtaasta stadista jonnekkin missä on enemmän tilaa, vaikka maalle.

Huomaa, että sisälukutaitoa on monenmuotoista. Erilaisuus on rikkaus 🙂

Aivan kamala tilanne ja sympatiat sinulle, mutta tuollainen klikkiotsikko on todella ärsyttävä. Annat kuvan, että vauvaa oltaisiin kirjaimellisesti potkaistu, vaikka oikeasti potku kohdistui rattaisiin siihen puolelle, jossa vauva ei nukkunut. Onneksi kuitenkin näin, mutta miksi tälläinen otsikko?

No se tieto löytyy sieltä tekstistä selkeästi, että rattaita on potkittu eikä suoraan vauvaa 🙂 Löytyi myös jaon briiffistä. Kiinnostava otsikointi on vähän tän homman nimi myös, siihen jopa koulutetaan, että osaa kirjoittaa ”oikeanlaisen” otsikon tekstille. Sen lisäksi musta ihminen potki vauvaa, kun potki rattaita, joissa vauva nukkuu. Jos potkasis pyörää, jota mun lapsi ajaa, potkasis mun lasta sillonki.

Harhaanjohtava on nimensä veroinen. Edelleen ilmassa roikkuu jättimäinen kysymys,

Miksi nimimerkki Stadilaisen lapsille kärryissä julkisissa kulkuneuvoissa ei koskaan kiukuteltu yhtä pientä ynähdystä enempää?

Osa näistä kommenteista jo kertoo sen miten paljon suomessa vihatan lapsia, et vaikka oon järkyttyny et joku potkii rattaita en oo yhtään yllättyny. Jotkut ihmiset on sitä mieltä että lapset ei saa näkyä eikä kuulua. Ymmärrän että kaikki ei tykkää lapsista, mut mikään ei silti oikeuta tollasta kusipäistä käytöstä! Miksei voi sit vaan esim. avata suuta ja sanoa et anteeks mutta en mahdu ohi?

M’ oon kans rattaiden kanssa bussissa liikkuessa saanu hirveesti kaikkea paskaa niskaan, kerran yks mies alko tönimään ja haukkumaan mun ulkonäköä, sen takia että liikkuvassa bussissa pidin kiinni tolpasta. Hänen mielestään hän ei päässy ulos bussista, vaikka sanoin että siirryn kyllä kun ovet aukeaa. Olisin voinu siirtyäkin heti, jos hän olisi sanonu ”anteeksi oon jäämässä pois” eikä olis tullu naamaan kiinni huutamaan että ”MIKÄ TÄÄ KÄSI TÄSSÄ ON OLEVINAAN??”. Voi jumalauta ihmiset oikeesti.

Joo kurja, että ihmiset purkaa omaa oloaan muihin :/

Enpä ole yhtäkään kakaraa sentään potkinut, mutta kerropa sinäkin ruikuttava lehmä, MIKSI niitten suurten vaunujen ja rattaiden kanssa pitää jumalauta tunkea AINA niihin ruuhkavuoroihin busseihin ja lähijuniin??? On se nyt saatana, ettei kakaroiden kanssa kotona oleva lehmä voi muuna aikana kulkea!!

En osaa vastata, koska me ei oltu ruuhka-aikaan liikkeellä, vaan koko juna oli lähes tyhjä.

Nyt kyllä surettaa nämä kommentit täällä.:(
Ensinnäkin ihan ala-arvosta käytöstä että aletaan vaunuja potkimaan.
Mutta että joku vielä kommentoi että itsekin potkisi ja vieläpä niitä lapsia. Ihan järkyttävää. Miksi ihmeessä potkisi lasta?
Ja alkaa täällä haukkumaan että mitä tungetaan julkisiin kulkuvälineisiin ruuhka-aikaan ja että itsekästä hankkia tuplavaunut, voi morjes.
Ihan oikeasti surullista että Suomessa on tällainen suhtautuminen lapsiin.
Tsemppiä Anette ja hyvää vointia perheellesi.♡

♡♡ Kiitos 🙂

Ongelma:Lapsia vihaavat ureapäät julkisissa liikennevälineissä.
Ratkaisu:Tarjota niille samantien samaa kuin tarjoavat lapsille julkisissa liikennevälineissä.

Toimi 15v.sitten, toimii myös nytkin.

Ps.Ongelmassa märehteminen:Yleensä kaikenlainen keskustelu näiden ureapäiden kanssa (Hessu hoo ja vittu joo esimerkiksi)

Todella järkyttävää käytöstä ko. naiselta! Mutta vähintään yhtä järkyttäviä kommentteja olet saanut! Mitä ihmettä ihmisten käytöstavoille on tapahtunut? Mä en voi käsittää, suututtaa ja surettaa nuo jotkut kommentitkin. Onneksi lapselle ei käynyt pahasti. Itselläni on myös kokemusta, kun vanhempi naishenkilö huitoi lastenvaunuja (joissa vauva nukkui) sekä mun koiraa kävelysauvoilla, syynä oli se että ohitin hänet hänen mielestään väärältä puolelta kävelytiellä. Näistä ei voi kyllä vaan vaieta eikä hyväksyä. Olet musta täysin oikeassa, kyllä tässä maailmassa täytyy olla tilaa myös lapsille.

Niin täytyy!

Kaikki älyttömät tullut tänne kommentoimaan Iltalehdestä. Älä välitä Anette, 🙂 kertoo enemmän heistä kuin susta!
Ja siis ihan hyvin vanhemmat rattaineen ja lapsineen mun mielestä ottaa muun liikenteen huomioon ja muut liikkujat vanhemmat ja rattaat. Joskus ei ole tarpeeksi sivistystä jommalla kummalla osapuolella käyttäytyä oikein mutta on sanomattakin selvää ETTEI toisten tavaroita, varsinkin vaunuja joissa on pieni vauva POTKITA. Se on väkivaltaista käyttäytymistä. Tilanteen nainen saisi hävetä todella. Mikään ikinä ei oikeuta väkivaltaan (paitsi oikeasuhtainen itsepuolustus!). Onneksi huusit perään.

Kiitos kommentista 🙂

Minä menin kerran metroon lasten kanssa ja joku nainen tuli ja potkaisi vauvan vaunuja ja huusi,että tänne et ilmaiseksi tule?Toisen kerran tuli joku mies sanomaan mun 3-vuotiaalle et säälin sua ja vauvaa kun teidän äiti on niin huora eikä edes tiiä kuka teidän isä on..eipä oo ikävä Helsinkiä kun mietin julkisia..nyt asutaan syrjässä ja liikun vaan autolla..mutta on siellä kaikkea.

Hyi kamala!

Ymmärrän hyvin potkijaa. Hatunnosto hänelke! Potkisin itsekin jos uskaltaisin ja ihan lapsia suoraan.

Kuisma, just sun kaltaisten ureapäiden takia takavuosina sanoin suoraan ”Turpa kiinni tai tulee turpaan!” Kerran jouduin heittämään niskaperseotteella yhden yli-ikäisen kitisijän dösästä ulos suoraan asfaltille ku naiskuski ei ite saanut sitä lastenvihaajaa sieltä pois. Olette juuri kaltaisiasi pelkureita jotka eivät uskalla hyökätä kuin aivan heikoimpien kimppuun lievittämään omaa pahaa oloanne. Mun lääke oli aina tarjota samantien samaa kuin itse tarjosivat skideilleni. Suosittelen muillekkin isille. Loppu aina kitinät samantien kun alkoivatkin. Suurin osa jopa soperteli anteeksipyyntöä kun pelkäsi että lataan jos ei tule sellaista, vaikka en edes odottanut.

Just noin puhuu säälittävät pienimunaiset idiootit joilla ei päässä pyöri yhtään mitään..mitä jos antaisit naisten ja fiksujen miesten täällä keskustella ja mene sinä kaltaistesi seuraan punttisalille. Kyllä maailma on idiootteja täynnä!

Aiheeseen..mistä lapsiviha johtuu? Siitä että tällaiset itsekkäät mammat luulevat että koko maailma, tai junanvaunu, on vain heidän räkämussukoitaan varten. Jos kerran et ollut työntänyt rattaita mahd. sivuun, niin oli syytäkin siitä huomauttaa! Miten sä menet muutenkin ahtaaseen junaan tuplarattaiden kanssa etkä edes pistä niitä niin syrjään kun mahdollista?? Nyt olis syytä mennä itteesi!

Toisekseen kun niitä kiljuvia ja sotkevia kakaroita ei kukaan kasvata vaan antaa huutaa vaan, niin toinen paikka vöhän miettiä oman perheensä käytöstä! Ei ne lapset huuda, jos niitä on opetettu käyttämään ääntään normaalisti. Myöskään se ei ole normaalia että lapsi itkee ja vänisee koko ajan ja monesti päivässä. Tee nyt htvä ihminen sille kakarallesi jotakin jos sillä on joku hätänä!

Ei kaikkia lapsia potkita. Kaikkeen on syynsä. Ehkä olisi syytä miettiä, miksi sun lasta potkaistiin…?

Lapsiviha johtuu empatiakyvyn puutteesta ja siitä, että ei osata yhtään ymmärtää, että maailma ei ole vain yhtä ihmistä varten, vaan sinne on kuuluttava lapsia, jotta sinne voi kuulua aikuisia. Aikuisia on erilaisia, kuten itse kommentillasi osoitat,joten lapsiakin on erilaisia. Erilaisuus on rikkaus, mutta ei siltikään aikuinen tai lapsikaan voi ketään alkaa huitoa tai potkia.

No just joo. Otsikossa lukee kyllä ”kuka oikeasti potkii vauvoja?” no onhan se raflaavampaa kuin kuka tönäisee tiellä olevia rattaita…
Nimim. stadilaisen kommentit naurattaa, vaikka mielestäni ne ovat aika paljon pelottavampia kuin se, että joku potkaisi rattaita. Olen ihan satavarma, että nainen todellakin tarkoitti herättää teidän huomionne = älkää olko niin leveesti, eikä ns. potkaissut voimalla… mitä et kyllä väitäkään.
Muut eivät saisi ärsyyntyä lapsiperheiden viemästä liiasta tilasta, mutta toisaalta muista ei saisi olla minkäänlaista häiriötä (pyhille) lapsiperheille…

Vieras, missä meni ohi? Nimimerkki stadilaiselle ei varmasti ehtinyt tulla vastaan hänen lastenrattaitaan potkivia aikuisia. Koska eivät olisi edes uskaltaneet moista. Todennäköisesti olisi tämäkin lapsia vihaava leopardinainen vain niellyt kiukkunsa ja poistunut siististi ulos ilmaisematta mitenkään vitutustaan alunperinkään. Eli mitä pelottavaa siinä on?

Siis potkaisi kyllä voimalla ja tosi kiukkuisesti rattaita sanomatta mitään. Rattaita, joissa nukkui vauva. Olisin kyllä pahoitellut, jos olisi ääneen sanonut, ettei mahdu kulkemaan.

Rattaiden potkijat on perseestä.

Mut se on myös perseestä, että hankkii tuplarattaat helpottaakseen omaa elämää, ja niillä vasta vuoroisesti hankaloittaa toisten ihmisten elämää junassa. Pienellä muiden ihmisten huomioimisella, ja rattaiden siirtämisellä tod.näk. tilanne olisi vältetty, mutta helppo elämä kiinnostaa, ja muut ihmiset eivät.

Näin se ikävä kyllä tässä kilpailuyhteiskunnassa menee.

Me ihmiset ollaan perseestä.

Joo ja me siirrettiin niitä heti, kun nainen ekan kerran hymähti ja töytäisi. Ne oli silloin vissiin vähän huonosti. Tokalla kerralla siitä mahtui useampikin ohi ja nainen itsekin, mutta joku selkeästi hänen mieltään jäi vaivaamaan ja potkaisi.

En koe, että on itsekästä helpottaa omaa arkea ja liikkumista tuplavaunuilla. Sitä varten sellaiset on tehty. Tulis muuten varmaan kykittyä kotona päivästä toiseen, kun 2,5v kanssa liikkuminen ei ole mitään kovin sulavaa touhua 😀

Kannattaa lähteä selvittämään asiaa, jotta nainen ei enää käyttäydy noin. Suosittelen ottamaan yhteyttä poliisiin ja selvittämään henkilöllisyyden valvontakamerasta.

Potkija-akalle oikea tapa kostaa olisi hakata akkaa päähän niin paljon kuin vain pystyy.

Missä lasten isä oli siihen aikaan? Itse isänä kahden pikkulapsen kanssa tuplakärryillä aikonani stadin dösissä ym. matkatessani latasin valittaville ja kitiseville 50-kymppisille mammoille ja äijillekkin suoraan ”Turpa kiinni tai tulee turpaan!” Sai loppumatkat aina olla täysin rauhassa ja skidit sai jokellella tai kiukutella myös rauhassa.

Haha. 😀 Meidän isompi neiti oli vähän haastavalla päällä niin keskitty siihen just sillä hetkellä ja mä ehdin reagoimaan ensin. Mies otti yhteyttä poliisiin.

Löytyisikö junan vaunusta valvontakamera kuvaa jonka poliisi voisi laittaa levitykseen. Joku voisi tunnistaa kyseisen naisen?

Joo voi löytyä. Kuitenkin aika ja paikka selvillä niin sekin helpottaisi. Onkohan enää mitään järkeä lähteä asiaa selvittämään?

Jos olisi omasta lapsestani kysymys ehdottomasti selvittäisin. Ei kaikkea pidä sietää. Siis mielestäni niin järkyttävä teko etten anna sille naiselle mitään ymmärrystä. Aina herää kysymys että mitä jos ois jotain sattunut.

Se on totta. Jotain olis voinut sattua, jos olis ollut astetta vielä kiukkusempi esimerkiksi.

Heiiiii, näissä tilanteissa pitäisi vain älähtää ja kunnolla, ei nuo hullut muuten lopeta ikinä. Ei saa olla liian kiltti. Itse olen sellainen että en osaa reagoida itseä puolustaen.. ennemmin olen vain pöyristynyt ja hiljaa. Mikä on väärin! Ja musta on käsittämätöntä miten röyhkeitä juuri 50+ väki on, etuilua, tökeröjä kommentteja, potkimista, epäempaattista käytöstä.. lista on pitkä. Sinä kommentteja nyt lukeva, seuraava, jolle tämä sattuu niin muista sitten karjaista edes keskikovalla, mieluiten kovalla äänellä:”mitä helvettiä teet??!!”

Joo voi olla, että pitäs kovemmin sanoa, mutta mun ajatus meni hämmennyksestä epäuskoon ja sen takia reaktio tuli vähän sekavana ulos 😀

Järkyttävää! Aivan pimeetä touhua. Potkut aiheuttaa aika kovaa tärinää, ravisteluliikettä, joten jopa aika vaarallista!! Etenkin kun vauva nukkuu rentona ja pää vielä melko iso suhteessa kehoon. Eihän tuollaista hirveyttä voi mitenkään ennakoida, että joku hyökkää vaunujen kimppuun
Harmi, ettei häntä saatu kiinni ja vastuuseen teosta!.

Joo olis ollut kiva kuulla hänen perustelu tähän asiaan.

Siis potkaisi rattaita vai vauvaa, joka oli rattaissa? Kevyt ero.

Rattaita, joissa vauva oli. Niinhän se tekstissäkin lukee. Isku osui tuplarattaiden tyhjään osaan, joten mitään ei onneksi käynyt. Laitan aina vauvan meidän puolelle käännetyksi , onneksi. Ei olis nainen päässyt kovin vähällä, jos isku olis osunut vauvan koppaan.

Otsikossa kyllä taisi lukea ”Minkälainen ihminen potkii vauvoja” ja tekstissäkin lihavoituna ”kuka oikeasti potkii vauvoja”. Ehkä iltapäivälehtimäinen otsikointi oli tarkoituksellista, kun eihän tuossa tapahtunut mitään mainittavaa. Toivottavasti ette oikeesti häirinnyt poliiseja tollasella.
Ei sillä, väärinhän nainen käyttäytyi, mutta tavalliset ihmiset törmäävät tuollaisiin tämän tästä eikä tulisi mieleen siitä jotain juttua kirjoittaa.

Jos vastaantulija potkasis pyörää, jolla mun lapsi ajaa.. se potkasis mun lasta. Mä kirjotan blogiin lähes kaikesta. Tää paikka on sitä elettyä elämää eli ei tarvi olla mitään uutiskynnystä ylittävää, että tänne päätyy. Iltalehteä se kyllä näytti kiinnostavan, joten kaipa se kertoo, ettei ihan arkipäivää ole. Kyllä häirittiin poliisia, joka oli asiasta hyvin kiinnostunut ja kiitteli soitosta. Häiritsisin myös uudelleen, jos tapahtuisi taas.

Mitä ihmettä! Johan oli tapaus tämä nainen. Onneksi ei käynyt kuitenkaan pahemmin. Mä olen turhautunut niin rattaiden kanssa liikkuessani kuin myös muihin rattaiden kanssa liikkuviin, mutta mitään tällaista en kyllä osaisi edes kuvitella.

Rattaat kyllä aiheuttaa päänvaivaa etenkin tuplamoodissa.

Tuli niin hämmentynyt olo, että en edes osaa kommentoida

Pöyristyttävää! Tällaisessa tilanteessa ottaisin yhteteyttä junan henkilökuntaan/soittaisin vartijalle joiden kanssa vaunujen potkija kiinni ja rikosilmoitus. Tosin helpompi sanoa näin kotosohvalta, tapahtuneesta järkyttyneenä voisi jäädä tekemättä.

Poliisiin oltiin heti yhteydessä, mutta naista ei valitettavasti saatu otettua kiinni. Livisti karkuun..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X