operaatio äiti - Banneri

* paita saatu Metsolalta

Pienet eskarilaiset ja koululaiset suuntaavat pian kohti oppimisen iloista tietä. Niin on tästäkin äitistä tullut virallisesti vanha ja oma pieni esikoiseni aloittaa seuraavaksi eskarin. Tuo ihana poika oli vain 6kk, kun aloitin tämän blogin aikanaan ja parin kuukauden päästä hän täyttää jo kuusi. Nyt voin aidosti huutaa sitä tuttua kliseetä ääneen… miksi aika menee niin nopeasti lasten kanssa?!

Eskariin ollaan valmistauduttu henkisesti innolla koko kesä ja pudottamalla kolme hammastakin. Joitakin itsenäisiä taitoja on hiottu, laskemista on opeteltu ja vähän lukemisen alkeita. Koulun tehtävä on auttaa lasta oppimaan, mutta sitäkin tärkeämpää on vanhempien taustatuki. Ei se ihan niin mene, että lapsi potkaistaan kouluun kuin kana uuniin ja lopulta se palaa kotiin valmiina. Kyllä oppimisen yksi tukipilari on harjoitella niitä asioita myös kotona arjessa vanhempien kanssa kaiken touhun ohella.

Kouluvuoden aloitusta symboloi usein koulurepun hankinta. Reppu on hankittava, mutta minkälainen? Onko tärkeitä seikkoja, joita kannattaa ottaa huomioon? Onko tärkeämpää valita ergonominen reppu vai se reppu, jota lapsi kovasti haluaa? Saako vanhempi päättää repun lapsen halun yli?

Hyvässä repussahan tulisi olla säädettävät olkahihnat. Hihnojen tulisi olla oikean levyiset ja muistan jostain lukeneeni, ettei repun kannata olla lapsen selkää kauheasti isompi. Näin vältytään hiertämiseltä ja selkäsäryltä, jos joutuu painavaa lastia kantamaan. Repun takaosan pehmustus tekee kantamisesta mukavampaa, mutta liian pehmeä repun ei kannata olla, koska lököttävää reppua on tosi haastava kantaa. Voin sanoa sen jo omasta kokemuksestakin. Repun yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on riittävät heijastimet, mutta niitä voi onneksi ripustaa tai liimata reppuun itsekin. Rintaremmi tai lannevyö auttaa tukemaan repun kannossa, joten sellainen on ainoastaan vain hyvä lisäosa repussa. Kaikkien näiden ominaisuuksien lisäksi tärkeintä on, että lapsi itse pitää repusta.

Ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota

Ominaisuuksia on paljon saatavilla. On merkkireppua, on suosittua hahmoreppua ja on teknistä reppua. Omasta mielestäni valinnassa tärkeintä on kuunnella lasta ja lapsen mieltymyksiä. Moni lapsi jännittää koulua ja uusi reppu voi symboloida jollain tapaa itsevarmuutta koulun aloitukseen. Enkä tarkoita sitä, että repun täytyy olla se marketin kallein tai mikään statukseen liittyvä asia! Reppu voi olla ihan hyvin käytettynä ostettu, kunhan lapsi kantaa sitä ilolla sekä ylpeydellä selässään.

Toki lapselle on oikeasti hyvä opettaa myös niitä kompromissejakin elämässä. Sitä ei välttämättä tarvitse ostaa ekaa vastaantulevaa Ryhmä Hau -reppua, vaan lapsen kanssa voidaan sopia, että etsitään yhdessä vastaava selkään sopiva ja helposti kannettava. Olen itse sitä mieltä, että on tärkeää selittää lapselle rehellisesti myös joitain valintojen tärkeyksiä esimerkiksi terveyden puolesta. En kuitenkaan usko, että eskarilaisen reppu tulee painamaan montaa kiloa ja kamalasti rasittamaan selkää.

Lopulta se repun valinta voi olla tärkeämpää kuin jotkut vanhemmat ajattelevat. Lapsi alkaa itsenäistymään ja hakemaan sitä omaa itseään tyylissäkin. Hän haluaa ehkä kävellä kouluun juuri sellaisen repun kanssa, joka ilmaisee lasta. On hirveän tärkeää, että päästän meidän pojan osalliseksi häntä koskeviin hankintoihin. Vanhempana tehtäväni ei ole rakentaa itseni kopiota, vaan tukea aivan omanlaisen ihmispersoonan kehittymistä.

Näin meille kotiutui Ninjago-reppu, joka on sopivan kokoinen pienen pojan selkään, sisältää heijastimet ja rinnalla olevan lisävyön. Tuo reppu sai riemunkiljahduksien lomassa silmät katsomaan anovasti ”Äiti juuri tämän repun minä haluaisin eskariin.” Ja juuri sen repun sinä saat. Tehtävä suoritettu.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X