operaatio äiti - Banneri

* mainos / Tiny Tinges petivaatteet

Joku kysyi yksi päivä, että eikö ole outoa pitää lasta vieressä nukkumassa melkein kolme vuotta? Vastasin, että ennemmin olisi outoa, jos en antaisi läheisyyttä tarvitsevan lapsen olla siinä vieressä. Tapoja on monia ja meille sopii tämä.

Jokainen lapsihan on yksilö ja tarvitsee äidin läheisyyttä juuri sen verran kuin sattuu tarvitsemaan. Meidän keskimmäinen on ollut aina suuritarpeisempi ja täten saanut nukkua vieressä pitkään. Nyt ennen kolmen vuoden ikää aloin vaistoamaan monessa asiassa kehittymistä ja ymmärsin lapsen olevan itse valmis seuraavaan askeleeseen. Tyttö siirtyi vihdoin omaan sänkyyn nukkumaan, mutta sänky on ollut meidän kanssa samassa huoneessa. Olen todella lapsentahtinen kasvattaja ja etenen asioissa jokaisen lapsen omaa rytmiä. Perhepeti on yksi maailman parhaimpia asioita ja tästä syystä meidän tytöillä ei ole koskaan ollut esimerkiksi pinnasänkyä.

Varmaan kuukauden verran yöt sujui hyvin ja kerättiin siinä vanhemmat sitten rohkeutta siirtää neiti ihan omaan huoneeseensa sänkyineen päivineen. Uskoin vahvasti siihen, että nyt olisi oikea hetki tehdä tämä siirto, koska yöt ovat olleet pitkään jo ehjiä. Juteltiin asiasta ensin etukäteen ja kyseltiin lapsen ajatuksia tulevaan muutokseen. Seuraavaksi siirtyi sänky ja tähän neiti reagoi nauraen sekä iloisesti. Varmasti se, että isoveljellä on sänky omassa huoneessaan antoi positiivisen esimerkin pikkusiskolle.

Rakastan sisustamista omalla tyylilläni ja ajattelin, että uuden sänkypaikan kunniaksi pitäisi sängyssä olla myös uudet lakanat. Sellaiset, jotka sopii huoneen värimaailmaan, miellyttää lasta ja niillä voisi olla myös syvempikin merkitys. En halunnut halvimpia lakanoita lähimmästä kaupasta, vaan jotain enemmän. Meidän tytöllä on tänä vuonna todettu aistiherkkyyksiä, joihin vaikuttaa vahvasti myös ympäristön väri sekä kuviointien ärsykkeet. Ajattelin ensin, että on varmaan mahdotonta löytää jotain kaunista, ekologista ja juuri tälle erityiselle neidille sopivaa.

Vastuullista sekä luomua

Löysin kuitenkin todella upeiden lakanoiden valmistajan instagramin kautta ja laitoin heille viestiä. Heidän lakanoissaan on erottuvat raikkaat kuosit, jotka miellyttää lapsen lisäksi myös äidin silmää. Kuosit on heidän omaa suunnittelua. Ehdottomasti parasta on se, että lakanat on luomupuuvillaa ja vastuullisesti tuotettu. Lakanat sopii suomalaisiin peittokokoihin, joten sen takia ei tarvitse lähteä edes metsästämään uutta peittoa. Meille tuli Crystal Swans kuosinen setti, joka näkyy postauksen kuvissa.

Uusi sängyn paikka omassa huoneessa ja uudet petivaatteet sai neidin innostumaan ajatuksesta. Hänellä on vihdoin paikka, johon mennä kesken leikkien makoilemaan, jos väsymys iskee. Oma sänky, jossa on herkkiin aisteihin sopivat todella pehmeät petivaatteet. Uskokaa tai älkää, mutta peittoja on lennellyt aiemmin ulos sängystä niiden karheuden tai muun syyn takia. Illalla yöpaidan laittamisen ja hampaiden pesun jälkeen tuo pieni pörröinen pää laskeutui tyynylle. Iloinen hymy nousi huulille ja sitten pusuteltiin, halattiin ja toivotettiin hyvää yötä.

Eka yö meni hyvin

Sinne se iso tyttö jäi omaan huoneeseen nukahtamaan. Ajattelin, että en lähde varsinaiseen nukutukseen, jos lapsi sitä ei osaa itse pyytää ja poistuin huoneesta pusuttelun jälkeen. Meni viisi minuuttia ja lapsi oli unessa. Pienet kädet puristivat omaa humisevaa nallea ja toinen peiton kulmaa. Siinä meinasi tulla iso helpottunut itku kummaltakin vanhemmista. Samaan aikaan tuli mietittyä, että milloin hänestä kasvoi näin iso?

Pari viikkoa on mennyt ja jokainen yö on ollut pääosin rauhallinen. Pari kertaa on tullut joku painajainen, joka on lähtenyt pois peittelemällä uudelleen. Peiton käyttö on rauhoittanut unia aivan valtavasti ja samaten varmasti oma huone. Ensimmäistä kertaa elämässä hän suostuu edes käyttämään peittoa. Parempien öiden seurauksena kummallakin meistä on paljon jaksavampi olo vanhempana, kun ei tarvitse herätä miljoona kertaa yössä rauhoittelemaan lasta. Syy parempiin öihin löytyi peiton ja oman huoneen lisäksi etenkin siitä, että kehitysvaihe oli vihdoin oikea. Tehtiin lapsen tahdissa eikä yritetty liian aikaisin, joten omaan huoneeseen siirtyminen meni täysin ongelmitta. Ei miljoonaa karkureissua iltaisin sängystä, ei huutoa ja tappelua, vaan oman peiton alle iloisesti käpertyvä lapsi.

Kommentit (4)

Kaksi sanaa pisti silmään, humiseva nalle? Jos se on miltä kuulostaa, voisi olla sopiva juuri meille nukutustaistelua helpottamaan.

Meilläkin on tammikuussa kolme vuotta täyttävä lapsi, joka nukkuu edelleen meidän vieressä. Hän kesällä tosin nukkui jo pitkän pätkän omassa huoneessa, mutta liekö pimentyneet illat yhdessä ns. pelkovaiheen kanssa saaneet hänet taas haluamaan meidän viereen. Ja se on ok, itse asiassa musta on ihanaa nukkua hänen vieressään ja ihan parasta aamulla herätä yhdessä. Ollaan toki yritetty rohkaista häntä nukkumaan omassa huoneessaan, mutta ei meillä pakoteta sinne jäämään jos ei kivalta tunnu.

Monesti ulkopuoliset ihmettelevät, että miten annamme hänen nukkua meidän vieressä, mikä on tosi outoa mielestäni. Eihän se kuulu kenellekään muulle ja näin me kaikki nukutaan tosi hyvin. Annetaan lasten olla pieniä niin pitkään kuin mahdollista ja annetaan heille kaikki läheisyys ja rakkaus. He jos jotkut ovat sen arvoisia <3

Juuri näin! 🙂 Meilläkin saa tulla edelleen viereen kyllä. Viihtyy vaan jostain syystä hyvin näin.

Se on whisbear, joka soittaa kohinaa. Se pärähtää päälle, jos lapsi äännähtää tai heräilee. Meillä ollut iso apu 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X