operaatio äiti - Banneri

Tänään saavuttiin tänne Kreikkaan Rodokselle. Tänne ihanaan lämpimään paikkaan, jossa kesä jatkuu edelleen. On sileitä kiviä, kutittavaa hiekkaa ja suolasta vettä.

Aamu alkoi 03:15 herätyskellon pärinällä ja siitä sitten kahden tunnin yöunilla herättämään lapsia. Jokainen heräsi yllättävän sutjakkaasti unesta ja päästiin taksiin tavaroineen päivineen. Vauvalle olin ostanut reissuun mukaan käytetyn kaukalon ja taksifirma järjesti keskimmäiselle ajon ajaksi istuimen. Meidän vanhin poika matkusti taksissa Mifold-”korokkeessa”, jonka saa käytön jälkeen mahtumaan käsilaukkuun. Matka taittui hyvin ja oltiin lentokentällä pari tuntia ennen lähtöä.

Ei lentokoneruoalle pienten lasten kanssa

Lentomatkakin sujui ihan kivasti, mutta olihan siinä kädet täynnä nukkuvaa vauvaa koko ajan. Neiti nukkui melkein koko 3,5 tuntia sylissä ja onneksi olin pukenut tukisukat jalkaan, koska asentoa ei päässyt kovinkaan vaihtamaan. Lentoaterioita meillä ei ollut, koska koen niiden kanssa säätämisen niin vaikeaksi pienten lasten kanssa. Ahdas tila, liikkuvat osat ja lopputuloksena ruoka sylissä. Pakkasin lapsille pienet reput mukaan, jossa oli maissinaksuja, karjalanpiirakkaa, vähän nameja ja välipalakeksejä. Sen lisäksi oli juomapullot, jotka täytin tarkastuksen jälkeen vedellä. Olin ostanut mukaan myös puuhakirjat kynien kera. Vanhin jaksoi hyvin puuhata, mutta keskimmäisen kanssa oli heikot hetkensä ennenkuin tämä nukahti lentoyhtiön vilttiin penkille.

Mitään korvajuttuja en lapsille hommannut eikä edes vauva reagoinut nousuun tai laskuun. Imetys, purkka ja esimerkiksi suun aukominen auttaa yleensä paineen tasaamiseen.

Matkalaukku hukassa

Kaikki meni niin hyvin, että pakkohan sen hyvän onnen oli lopulta loppua. Meidän yksi matkalaukku jäi tulematta ja tietenkin sitten siellä oli kummankin vanhemman tavarat. Meillä oli päällä pitkät housut, joten helteen puskiessa päälle ei kauheasti naurattanut. Vakuutus onneksi korvaa pakolliset hankinnat ja vihdoin matkalaukkukin löytyi illalla Helsingistä. Se saapuu paikalle huomenna.

Tämä päivä meni vähän säätäessä näitä asioita ja rannalla kävellessä. Rakastan Kreikkaa, koska se tuo hyviä muistoja mieleen. Lapsena kävin eri Kreikan saarilla usein mummin kanssa ja siitä ne muistot on kertyneet. Täällä on tuttu tuoksu, näkymä ja kulttuuri vahvasti läsnä. Toivottavasti huomenna asiat sujuu paremmin eikä tarvitse enää säätää mitään, vaan pääsee nauttimaan. Laittelen aina kuvia päivistä tulemaan tänne blogiin ja instaan. Poika näkyy vähemmän kuvissa, koska viilettää menemään muiden seuralaisten kanssa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X